Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Nincs kereszt, nincs korona!
  2024-06-12 21:51:40, szerda
 
  Nincs kereszt, nincs korona!

Textus: Efézus 6:12

Nem szabad eltitkolnunk magunk elől, hogy az igazi kereszténység ebben az életben mindennapi keresztet hoz magával, míg az eljövendő életben dicsőséges koronát kínál.
A testet naponta keresztre kell feszíteni. Az ördögnek naponta ellen kell állni. A világot naponta le kell győzni. Háborút kell vívni, és csatát kell vívni. Mindez az igaz vallás elválaszthatatlan velejárója. A mennyországot nem lehet megnyerni e nélkül. Soha nem volt igazabb szó, mint a régi mondás: "Nincs kereszt, nincs korona!". Ha erre soha nem jöttünk rá a tapasztalat által, akkor a lelkünk rossz állapotban van.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A Bárány haragja
  2024-06-12 21:50:35, szerda
 
  A Bárány haragja

Textus: Jel 6:16-17

Senki se tévesszen meg minket hiábavaló szavakkal e szörnyű téma kapcsán. Ezekben az utolsó napokban olyan emberek jelentek meg, akik az állításaikkal tagadják a jövőbeli büntetés örökkévalóságát, és az ördög régi érvét ismételgetik, hogy "nem halunk meg biztosan" (1Mózes 3:4).
Egyikük érvelése se hasson meg minket, bármennyire is hihetőnek hangzik. Maradjunk meg a régi ösvényeken. A szeretet és irgalom Istene az igazságosság Istene is. Ő biztosan bosszút áll az ellenségein. A Noé korabeli özönvíz és Szodoma felégetése arra szolgált, hogy megmutassa nekünk, mit fog egy napon tenni. Soha egyetlen ajak sem beszélt olyan világosan a pokolról, mint maga Krisztus. A megrögzött bűnösök a saját kárukon fogják megtudni, hogy van olyan, hogy "a Bárány haragja" (Jel 6:16-17).

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Várva a vőlegényre
  2024-06-12 21:40:22, szerda
 
  Június 13

Várva a vőlegényre

,,Akkor hasonló lesz a mennyek országa ahhoz a tíz szűzhöz, akik vették a lámpásukat, és kimentek a vőlegény fogadására... A balgák ugyanis amikor magukhoz vették lámpásukat, nem vittek magukkal olajat, az okosak viszont a lámpásukkal együtt olajat is vittek korsókban. Mivel pedig a vőlegény késett, mindnyájan elálmosodtak, és elaludtak. Éjfélkor azután kiáltás hangzott: Íme, a vőlegény! Jöjjetek a fogadására!... Amíg azok vásárolni voltak, megjött a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre. Azután bezárták az ajtót... Vigyázzatok tehát, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok!" (Máté 25:1,3-6,10,13)

Amikor a házassági szerződés beteljesedéséhez szükséges összes előkészület befejeződött, a zsidó vőlegény szokás szerint éjszaka ment a menyasszonyáért. Barátaival fáklyás menetben vonult a lány faluja felé. Ahogy egyre több járókelő ismerte fel a násznépet, felkapták az ünneplés hívó szavát, és háztömbről háztömbre kiáltották az örömhírt (ez egy szemérmes módja annak, hogy figyelmeztessék a menyasszonyt, hogy legyen készen!). Rövid időn belül a fáklyás menet megállt a háza előtt. A menyasszony, az ágya mellé készenlétben felakasztott ruhájában, éljenzés közepette lépett ki az utcára. Nevetve és énekelve, a menyasszony és a vőlegény a násznép kíséretében fáklyafénynél visszasétáltak a vőlegény apjának házába, ahol lakoma várta őket.
A bölcs szüzek megértik, hogy az eljegyzés nagy felelősséggel jár. Felismerjük, hogy szövetségben vagyunk, bár a vőlegényünktől elválasztva. Figyelünk és dolgozunk. Éberek maradunk. A vőlegényünk bármelyik pillanatban eljöhet értünk!
Ne légy ostoba szűz, aki könnyen megfeledkezik a hamarosan érkező vőlegényéről. Élénkítsd a várakozásodat azzal, hogy megismered a mai áhítatban a sok más eljegyzési szimbólum mögött rejlő jelentést. Nézd meg az 1Thesszalonika 4:16-17; 5:2; Máté 24:42-44-et.

Fel akarok készülni a visszatérésedre, Uram. Lelkes szeretettel és buzgó várakozással akarlak várni téged. Felkészült akarok lenni, olajjal a lámpámban és tűzzel a szívemben.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Június 13
  2024-06-12 21:22:01, szerda
 
  Június 13

Ha a szíved reményét a körülötted lévő emberekhez kötöd, mindig csalódni fogsz. Senki sem lehet a személyes messiásod.

Hálásnak kell lenned azokért az emberekért, akiket Isten az életedbe helyez. Nagyon kell szeretned őket. Tisztelettel és megbecsüléssel kell bánnod velük. Mindent meg kell tenned azért, hogy megőrizd a velük való kapcsolatod egységét és békéjét. Hajlandónak kell lenned arra, hogy adj nekik és szolgáld őket. Nyitottnak kell lenned feléjük, amikor az életedbe beleszólnak. Fel kell ismerned, hogy arra lettél tervezve, hogy szerető közösségben élj másokkal, hozzájuk hasonlókkal. De nem várhatod tőlük, hogy megadják neked azt, amit csak Isten tud megadni.
Sok-sok olyan keresztény kapcsolat van, amely bántó, fájdalmas, és amelyet konfliktusok és csalódások jellemeznek, mert az ezekben a kapcsolatokban élő emberek olyan terhet rónak ezekre a kapcsolatokra, amelyet egyetlen emberi kapcsolat sem képes elviselni.

*Egyetlen ember sem lehet az identitásod forrása.
*Senki sem lehet a boldogságod alapja.
*Egyetlen ember sem adhat okot arra, hogy reggel felkelj és folytasd.
*Egyetlen szeretett személy sem lehet a reményed hordozója.
*Senki sem képes megváltoztatni téged belülről kifelé.
*Nincs ember, aki megváltoztathatja a múltadat.
*Senki sem képes jóvátenni a hibáidat.
*Senki sem adhat békét és nyugalmat a szívednek.

Egy másik embertől ezeket a dolgokat kérni, olyan, mintha azt követelnéd tőle, hogy legyen a Szentháromság negyedik tagja, és aztán elítélnéd, ha nem teljesíti a feladatot. Ez egyszerűen nem tud és nem is fog működni. Látod, létfontosságú, hogy ne feledd, az emberi szeretet csodálatos dolog, de az életet - az igazi, szívet megváltoztató, lelket kielégítő életet - mindig csak egy függőleges kapcsolatban találhatod meg. Élvezd az emberi szeretetet, de a lelki életerődért és erődért Istenre kell tekintened. El kell kötelezned magad hosszú távú, szeretetteljes, egymást szolgáló kapcsolatokra, de ne feledd, hogy csak Isten tud megmenteni, megváltoztatni és megszabadítani téged. Hajlandónak kell lenned arra, hogy áldozatot hozz mások szeretetéért, de reményedet csak az Úr Jézus Krisztus egyszeri és mindenért való áldozatába kell helyezned.
Lehet, hogy a csalódás, amit a kapcsolataidban tapasztalsz, irreális és elérhetetlen elvárásokból fakad? Lehet, hogy akaratlanul is embereket helyeztél Isten helyébe? Lehet, hogy azt kéred a melletted lévő személytől, hogy tegye meg érted azt, amire csak Isten képes? Csak egy Megváltó van, és ő örökre a tiéd. Nem kell ezt a terhet a melletted lévő személyre raknod.

További tanulmányozásra és bátorításra: 2Timótheus 4:9-18

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Gondviselés
  2024-06-12 07:24:04, szerda
 
  A viszontagságokról helyesen kell gondolkodnunk ahhoz, hogy keresztyén magatartást tudjunk tanúsítani irántuk. A helyes felfogást csakis hitből nyerhetjük, nem pedig tapasztalásból; mert csakis az Ige világossága mutatja meg a viszontagságokat úgy, hogy fölismerhessük bennük Isten munkáját, s következésképpen: az Isten tökéletességéhez illő elgondolásokat.

Thomas Boston
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gondviselés
  2024-06-12 07:20:34, szerda
 
  Az életben tapasztalt viszontagságokról kétféleképpen vagyunk hajlamosak gondolkodni. Vagy azt mondjuk, hogy nem Istentől erednek, s Isten nem tudja megakadályozni őket, vagy pedig Isten haragjának jelét véljük bennük felismerni. Mindkét esetben rágalmakat zúdítunk Atyánk jellemére, s következésképpen megrontjuk a vele való viszonyunkat.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gondviselés
  2024-06-12 07:17:49, szerda
 
  A gondviselés arca egyszer derűs és mosolygós, máskor borúsnak, zordnak, haragvónak tűnik.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gondviselés
  2024-06-12 07:16:45, szerda
 
  Isten szeretetét akkor látjuk meg, ha fontolóra vesszük gyermekeivel szemben viselt dolgait. A gondviselés a maga módján szól hozzánk.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2024.05 2024. Június 2024.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 307 db bejegyzés
e év: 1050 db bejegyzés
Összes: 36615 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 349
  • e Hét: 2847
  • e Hónap: 20165
  • e Év: 413679
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.