Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Szemtől szemben
  2024-06-13 22:16:31, csütörtök
 
  Június 14

Szemtől szemben

,,Galambom, a sziklahasadékban, a magas kőszál rejtekében, mutasd meg arcodat, hallasd a hangodat, mert kellemes a hangod, és bájos az arcod!" (Énekek Éneke 2:14)

Ezek a szerető Isten szavai. Isten úgy gondolja, hogy a lelkem gyönyörű, amikor dicsérem őt! Ez még inkább arra késztet, hogy szavakban és énekkel dicsérjem őt. "Örvendezzetek az Úrban, ti igazak! Mert szép a dicséret az igazaktól... Dicsérjétek az Urat! Mert jó dicséretet énekelni Istenünknek, mert kellemes, és szép a dicséret" (Zsoltárok 33:1; 147:1 NKJV).
Nem csoda, hogy alig várom, hogy lássam az arcát. Mint minden leendő menyasszony, én is nehezen tudok megnyugodni egy kapcsolatban, ha nem láthatom annak az arcát, akit imádok. Ha menyasszonyról és vőlegényről van szó, a teljes intimitás a férfi és a nő között szemtől szemben jön létre. És amikor a Biblia az Isten utáni vágyakozásról beszél, akkor arról beszél, hogy látni akarjuk az arcát. A zsoltáros így könyörög Istenhez: "Ragyogtasd ránk arcodat" (Zsolt 80,3) és "Ne rejtsd el előlem arcodat" (Zsolt 27,9). Végül: "Igazságban meglátom arcodat; amikor felébredek, meglátom megelégszem azzal, hogy látom a te ábrázatodat" (Zsoltárok 17:15). Isten tekintetét fogva tartani azt jelenti, hogy szeretetet, elfogadást és elégedettséget találunk.
Vágyakozásunk, hogy lássuk Isten arcát, vágyakozás arra, akár tudunk róla, akár nem, hogy lássuk bűneinket lelepleződni és hogy megtisztuljunk. Ez az, amit a leendő menyasszonyok tesznek: "Az Ő menyasszonya elkészítette magát. Finom vászon, fényes és tiszta ruhát adott neki. (A finom vászon a szentek igaz cselekedeteit jelképezi.")" (Jel 19:7-8). Megváltódnak adott nászajándékod a földi engedelmességed, szereteted bizonyítéka. Igazságba öltözve meglátod majd Isten arcát! Tegyétek még ma széppé a dicséreteteket - ő azt gondolja, hogy ez szép!

Ma a 42. zsoltárt imádkozom: "Ahogyan a szarvas kívánkozik a folyóvízhez, úgy kívánkozik a lelkem hozzád, Istenem! Isten után szomjazik lelkem, az élő Isten után: Mikor mehetek el, hogy megjelenjek Isten előtt?"

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Június 14
  2024-06-13 21:59:28, csütörtök
 
  Június 14

A bűn egyik legnagyobb lázadása az, hogy nem vagyunk hajlandók hallgatni Isten bölcsességére, amelyet az Ő Igéjének minden oldalán kinyilatkoztat, és nem engedelmeskedünk annak.

Ahogy hallgattam, ahogy vitatkoznak, vádaskodnak, és grafikusan elmesélik egymás hibáit, mindezt sértettséggel és haraggal színezve, egy szomorú gondolat fogott el. A túlnyomó többsége annak, amit hallaniuk kellett ahhoz, hogy a kapcsolatuk olyan legyen, amilyennek Isten akarta, világosan meg van írva a Bibliában, amit mindketten azt mondták, hogy hisznek. A házasságuk annak a szomorú áldozata volt, hogy utcai szinten nem voltak hajlandók Isten bölcsességére hallgatni, és keresni az általa felkínált kegyelmet, hogy ennek fényében éljenek egymással.
Nézzünk meg egy részletet, amely tele van alapvető kapcsolati bölcsességgel: ,,[Éljetek] teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel, igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével" (Ef 4:2-3). Gondolkodjatok el ezeken a bölcs irányelveken a kapcsolatokra vonatkozóan:

1. "teljes alázattal..." A büszkeség mindig tönkreteszi a kapcsolatot. Azt okozza, hogy jogosultnak érezd magad, és hogy inkább követelőzzél, minthogy szolgálj és adj. Arra késztet, hogy ragaszkodj az irányításhoz. Arra késztet, hogy neked legyen igazad. Másokat arra kényszerít, hogy alávessék magukat az uralmadnak. A büszkeség a kapcsolatellenes módja a kapcsolatnak. Az alázatosság az istenfélő út.
2. "szelídséggel..." Ha szelídséggel bánsz valakivel, az arra készteti, hogy a közeledbe akarjon kerülni. A szelídséggel való reagálás azt tanítja a másik embernek, hogy biztonságban van a gondoskodásodban. Ez egy alapvető kapcsolati kötelék.
3. "türelemmel..." Nem lehetsz egészséges közösségben lenni egy másik tökéletlen emberrel anélkül, hogy ne lennél hajlandó várni. Ha azt követeled, hogy minden a te akaratod szerint és a te idődben történjen, akkor annyira el vagy foglalva azzal, hogy önmagadat szeresd, hogy kevés időd marad a másik ember szeretetére.
4. "viseljétek el egymást szeretetben..." A szeretet megköveteli, hogy hajlandó legyél elviselni, azaz hajlandó legyél szenvedni. Hogy miért? Mert egy kevésbé tökéletes emberrel vagy kapcsolatban, egy bukott világban élve együtt. Mind te, mind ez a személy gyakran kudarcot vall.
5. "igyekezzetek megtartani a Lélek egységét...". A szeretet azt jelenti, hogy az egység fontosabb számodra, mint az, hogy igazad legyen, hogy elérd a saját utadat, és hogy megkapd, amit akarsz. A szeretet örül annak, hogy Isten Lelke mindkettőtökben csodálatos alapot ad az egységhez.
6. "a békesség kötelékében". A szeretet azt jelenti, hogy elkötelezed magad a béke, nem pedig a háború mellett.

Egyszerűen nincs ennél fontosabb kapcsolati elkötelezettség, amit fel tudnál idézni. A fent említett férj és feleség ezt a bölcsességet tartotta a kezében, de nem hallgatott rá. És te hallgatsz rá?

További tanulmányozásra és bátorításra: Zsoltár 119:89-176

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Köszönd meg Istennek, hogy érzed a bűnösségedet
  2024-06-13 07:29:17, csütörtök
 
  Köszönd meg Istennek, hogy érzed a bűnösségedet

Aki érzi saját bűnösségét, annak hálát kell adnia Istennek érte.
Éppen a gyengeségnek, gonoszságnak és romlottságnak az az érzése, amely talán kellemetlen érzéssel tölti el az embert, valójában a jó jele és ok a dicséretre. Az első lépés az igazán jó felé az, hogy rossznak érezzük magunkat. A mennyországra való felkészülés az, ha tudjuk, hogy megérdemeljük a poklot. Mielőtt igaznak számíthatnánk, tudnunk kell, hogy nyomorult bűnösök vagyunk. Mielőtt belső boldogságunk és békességünk lenne Istennel, meg kell tanulnunk szégyenkezni és megzavarodni sokféle vétkünk miatt. Mielőtt megalapozott reménységben örvendezhetnénk, meg kell tanulnunk kimondani: "" Tisztátalan, tisztátalan! Istenem, légy irgalmas hozzám, bűnöshöz!"

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Bűn
  2024-06-13 07:24:32, csütörtök
 
  Szenvedélyes gyűlölet a bűn iránt

Mennyire kellene gyűlölnünk a bűnt! Ahelyett, hogy szeretnénk, ragaszkodnánk hozzá, dorbézolnánk vele, mentegetnénk, játszadoznánk vele, halálos gyűlölettel kellene gyűlölnünk. A bűn e világ nagy gyilkosa, tolvaj, dögvész és kellemetlenség. Ne kössünk vele békét. Vívjunk szüntelen harcot ellene.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Por és hamu
  2024-06-13 07:00:34, csütörtök
 
  Túl jó viszonyban vagyunk magunkkal. Keveset tudunk arról, mi a por és hamu.

Martyn Lloyd-Jones
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Énünk
  2024-06-13 06:59:22, csütörtök
 
  Amikor keresztyén életünkben elindulunk, nem sok sejtelmünk van valódi énünkről.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2024-06-13 06:58:13, csütörtök
 
  A szenvedések leleplezik bűneinket.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2024-06-13 06:57:40, csütörtök
 
  A szenvedések próbára teszik az embert.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Próba
  2024-06-13 06:56:44, csütörtök
 
  Társad lesz kegyelmem: mindenre elég,
amikor ösvényed lángokban ég.
Tervem: a tűzben megég a salak,
benned kárt nem tesz, de ragyog aranyad.

Ismeretlen
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bizalom
  2024-06-13 06:55:14, csütörtök
 
  Isten az egyes-egyedül hozzá támaszkodó bizalom színaranyát akarja belőlünk kihozni. Ha az önhittség összes salakja eltávozott belőlünk, akkor hitünk Jézus Krisztust magasztalja, dicséri és dicsőíti.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2024.05 2024. Június 2024.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 307 db bejegyzés
e év: 1050 db bejegyzés
Összes: 36615 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 307
  • e Hét: 2805
  • e Hónap: 20123
  • e Év: 413637
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.