Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A gonosz legyőzése a jóval
  2024-06-02 23:39:05, vasárnap
 
  A gonosz legyőzése a jóval

Most koncentrálj a saját szíved állapotára Isten előtt:

Uram, segíts, hogy...
Örvendezzek a reménységben.
Legyek türelmes a nyomorúságban.
Legyek állhatatos az imádkozásban.
Segíts, hogy ne hagyjam, hogy a gonosz legyőzzön, hanem, hogy a rosszat győzzem le jóval. Jézus nevében. Ámen.

(A Róma 12:12, 21 alapján.)

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Huszonhét ígéret
  2024-06-02 22:44:35, vasárnap
 
  Huszonhét ígéret

,,Hű az, a ki elhivott titeket és ő meg is cselekszi azt." (1Thesszalonika 5:24)

Ma egy fiatalember írt nekem egy üzenetet arról az áldásmondásról, amelyet gyakran használok a vasárnapi istentiszteletek végén a templomunkban. Az áldásmondás az istentisztelet végén az emberekre mondott áldás, és egyik kedvencem az 1Thesszalonika 5:23-24: ,,Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől; és a ti egész valótok, mind lelketek, mind testetek feddhetetlenül őriztessék meg a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. Hű az, a ki elhivott titeket és ő meg is cselekszi azt."

Ahogy korábban mondtam, a megszentelés szó egyszerűen azt jelenti, hogy Isten egyre inkább Krisztushoz hasonlóvá tesz minket. Ő hűséges, ami azt jelenti, hogy meg fogja tenni. Meg fogja tartani az összes többi ígéretét is, amit az Újszövetség huszonhét könyvében tett, olyan ígéreteket, mint ezek:

- hogy megnyugvást adjon azoknak, akik megfáradva és megterhelve jönnek hozzá (Máté 11:28).
- hogy megjutalmazza azokat, akik egy pohár vizet adnak a szomjazónak Jézus nevében (Márk 9:41)
- hogy Szentlelket adjon azoknak, akik kérik Tőle Őt (Lukács 11:13).
- hogy olyan békességet adjon nekünk, amilyet a világ nem ismer (János 14:27)
- hogy felvértezzen minket, hogy az Ő tanúi legyünk a világnak (ApCsel 1:8)
- hogy mindent azok javára cselekedjen, akik szeretik őt (Róma 8:28)
- hogy munkánk az Úrban ne legyen hiábavaló (1Korinthus 15:58)
- hogy megvigasztaljon minket minden bajunkban (2Korinthus 1:4)
- hogy kiszabadítson minket e jelenvaló gonosz világból (Galata 1:4).
- hogy mérhetetlenül többet tegyen értünk, mint amit kérünk vagy elképzelünk (Efézus 3:20).
- hogy folytassa a jó munkát, amit elkezdett bennünk (Filippi 1:6).
- hogy gondoskodjon arról, hogy Krisztussal együtt jelenjünk meg a dicsőségben (Kolossé 3:4).
- hogy békességet adjon nekünk minden időben és minden módon (2Thesszalonika 3:16).
- hogy a maga idejében visszahozza Jézust a földre (1Timóteus 6:15).
- hogy őrizze azt, amit rábíztunk (2Timóteus 1:12).
- hogy segítsen nekünk nemet mondani az istentelenségnek és a világi szenvedélyeknek (Titusz 2:12).
- hogy a másokkal való hitbeli együttműködésünket hatékonnyá tegye (Filemon 6. v.)
- hogy azt teremtse bennünk, ami neki tetsző (Zsidók 13:21)
- hogy a nehézségeket arra használja fel, hogy kitartást és érettséget adjon nekünk (Jakab 1:3-4)
- hogy gondját viselje minden gondunknak, amit rábízunk (1Péter 5:7).
- hogy mindent megadjon, amire az istenfélő élethez szükségünk van (2Péter 1:3).
- megbocsátja minden megvallott bűnünket (1 János 1:9).
- hogy az Ő igazságát helyezze belénk (2Jn 2. v.)
- hogy megáldjon minket testben és lélekben (3. János 2. v.)
- hogy megóvjon minket a botlástól (Júdás 24. v.)
- és végül Jézus megígéri: ,,Igen, hamarosan eljövök" (Jelenések 22:20).

Isten Igéje az igazság kincsesbányája, és az Ő igazsága magában foglalja az Ő ígéreteit - a Teremtéstől Malakiásig, Mátétól a Jelenések könyvéig. Írtam egy rövid imát a naplómba, amely így szól: ,,Uram, segíts, hogy imádjalak és ne siránkozzak; hogy dicsérjelek és ne duzzogjak; és hogy ne ingadozzak, hanem hitben járjak".

"Isten soha nem tett olyan ígéretet, ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen." - D. L. Moody

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát
  2024-06-02 22:05:54, vasárnap
 
  Június 3

Gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát

,,Minekokáért emlékeztetlek téged, hogy gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, a mely benned van az én kezeimnek rád tétele által." (2Timótheus 1:6)

Az egyik kedvenc nyári tevékenységem a sátortáborozás. Nincs is jobb, mint a tábortűz reggelente, amikor felkelsz. És a sistergő tojás és szalonna illata... nyami.
Röviddel a reggeli után a férjem, Ken, hagyja, hogy a tűz kialudjon. Aztán vacsoraidőben Kennek újra be kell gyújtania a tüzet. De ő egy takarékos ember. Ahelyett, hogy a semmiből kezdené, Ken a parazsat piszkálja, keresve az élet legapróbb szikráját. Biztos, ami biztos, a hamu mélyén általában van egy izzó szén, ami a reggeli tábortűzből maradt. Száraz fűvel és levelekkel táplálja, amíg újra fel nem pattog. Úgy tűnik, nem számít, milyen kicsi a szikra, vagy milyen halványan pislákol, Ken képes életre kelteni a tüzet.
Ugyanez a helyzet Krisztus Lelkével az életünkben. Néha lehet, hogy a szikra kicsi, de ha ott van a legapróbb parázs, az engedelmesség legapróbb jele keresztény életünkben, még nem késő megújulni.
Isten világosságot, tudást és új szívet adott nekünk. Kegyelmet és új természetet adott neked és nekem - és megfosztott minket minden kifogástól, ha nem az ő dicsőségére élünk. Ha tehát nem vagyunk szentek, kinek a hibája, ha nem a miénk? Ha nem tűnünk megszenteltnek, kit hibáztathatunk, ha nem magunkat?
És te? Érzed a hamu parázslását, még ha halványan is? Érzed-e az életet magadban, még ha gyengén is? Ápold azt. Gyengéden szítsd a szikrát - kövesd a sugallatot, hogy engedelmeskedj, tölts egy kis időt imádságban, elevenítsd meg magad Isten Igéjében. Ne hanyagold el a kegyelmet, a szívet és az új természetet, amelyet Isten adott neked. Piszkáld körül, és gerjeszd fel a Lélek tüzét az életedben.

Megbocsátó Atyám, a zsoltárossal együtt imádkozom: ,,Újítsd meg bennem az állhatatos lelket... Add vissza nekem a te szabadításod örömét."

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Június 3
  2024-06-02 21:28:44, vasárnap
 
  Június 3

Csodálatos lenne, ha a félelmetes dicsőségű Isten tudomásul venné a létezésünket, de hogy befogad minket a családjába, az több mint csodálatos kegyelem!

Ez annyira hihetetlen, annyira ellentmondásos, és annyira túlmutat minden máson a tapasztalatainkban, hogy nagyon nehéz az agyunkkal felfogni a fenségét. Nincs olyan kreatív és fantáziadús emberi lény, aki képes lenne ilyen történetet írni. Elolvashatod a történetet a Szentírásban, és mégsem fog elragadtatni a dicsősége, mert egyszerűen nincsenek kategóriáid ahhoz, hogy megértsd a mélységét és a szélességét. Valójában ahhoz, hogy teljesen megértsd, miről szól ez a történet, ahhoz az kell, hogy megértsd, miről szól ez a történet. Csak az isteni kegyelem ajándéka segíthet abban, hogy az isteni kegyelem csodájának akár csak egy részét is felfogd. Isten kegyelmi kezdeményezésének kiterjedtsége olyan gyönyörű és átformáló, hogy ez az oka annak, hogy John Newton a legjobb minősítő szót, a csodálatosat választotta, amikor híres himnuszát írta erről a kegyelemről.
Gondolj bele. Soha egyetlen ember sem tartotta be Isten törvényét (kivéve Jézust). Soha senki nem adta meg Istennek a nevét megillető tiszteletet. Senki sem élte az Istent imádó életet, amely kötelessége és hivatása mindenkinek, aki valaha lélegzetet vett. Minden ember nemcsak Isten ellen lázadt fel, hanem megírta a saját, öncélú szabályrendszerét. Mindenki nemcsak hogy nem imádta Istent, hanem hamis isteneket imádott. Minden ember nemcsak hogy nem ismerte el Isten központi szerepét mindenben, hanem önmagát helyezte Isten helyére. Mindenki nemcsak alkalmanként szegi meg Isten egyik vagy másik törvényét, hanem valamilyen módon mindnyájan megszegtük az összes törvényét. Nemcsak visszaélünk Isten teremtett dolgaival, hanem Isten helyére helyezzük azokat, és megadjuk nekik azt az imádatot, ami őt illeti.
Tehát az Isten és az Ő dicsősége elleni lázadásunk mélységének és förtelmes jellegének fényében csodálatos lenne, ha nem lennénk kiirtva. Csodálatos kegyelem lenne, ha Isten elismerné, hogy létezünk. De ennél sokkal, de sokkal többet tett. Fiának élete, halála és feltámadása által utat teremtett számunkra, hogy bensőséges családi kapcsolatba fogadhasson bennünket vele. Szó szerint örökbe fogad minket a családjába, így - eltekintve mindattól, amit valaha is megérdemeltünk volna - megkapjuk a gyermekei jogainak és kiváltságainak teljességét. És nemcsak itt és most kapjuk meg ezeket a dolgokat, hanem örökkön-örökké meg vagyunk áldva velük. Ezzel együtt megígérte nekünk, hogy végleg vége lesz minden bűnnek, betegségnek, bánatnak és szenvedésnek, amit lázadásunk hozott erre a világra. A kegyelem tehát mindent megad neked - vagyis mindent, amire szükséged van. A kegyelem a királyok Királyát teszi Atyáddá és Megváltó Fiát testvéreddé. Nos, ez tényleg több mint csodálatos. Imádkozz, hogy legyen szemed, hogy meglásd, és szíved, hogy elfogadd, és aztán hagyd, hogy a lelked szárnyaljon.

További tanulmányozásra és bátorításra: Efézus 1:15-23

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2024.05 2024. Június 2024.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 866 db bejegyzés
Összes: 36431 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 5894
  • e Hónap: 63762
  • e Év: 384972
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.