Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Imádkozz a lelkipásztorodért
  2024-06-05 23:10:21, szerda
 
  Imádkozz a lelkipásztorodért

Textus: 1Tim. 2:1

Szeretnénk-e segíteni a tiszta és szeplőtelen vallás ügyének előmozdítását a világban? Akkor soha ne felejtsünk el imádkozni a lelkészekért, és különösen a lelkészi pályára készülő fiatal férfiakért.
Az evangélium előrehaladása Isten alatt mindig nagyban függ azoknak a jellemétől és magatartásától, akik azt hirdetik. Egy megtéretlen lelkésztől soha nem várható el, hogy jót tegyen a lelkekkel. Nem taníthatja megfelelően azt, amit nem érez tapasztalati úton. Az ilyen emberektől imádkozzunk naponta, hogy az egyház megszabaduljon. A megtért lelkészek Isten különleges ajándéka. Ember nem teremtheti őket. Ha jó lelkipásztorokat akarunk, emlékeznünk kell Urunk példájára, és imádkoznunk kell értük. Nehéz a munkájuk. A felelősségük óriási. Az erejük kicsi. Gondoskodjunk arról, hogy támogassuk őket, és imáinkkal tartsuk fel a kezüket.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A gyermekeket Krisztushoz vezetni
  2024-06-05 23:09:33, szerda
 
  A gyermekeket Krisztushoz vezetni

Textus: Mt 19:13-15

Soha nem szabad megengednünk magunknak, hogy azt higgyük, hogy a kisgyermekek lelkét nyugodtan magára lehet hagyni. A jellemük rendkívül nagymértékben függ attól, hogy mit látnak és hallanak az első hét évük alatt.
Soha nem túl kicsik ahhoz, hogy megtanulják a rosszat és a bűnt. Soha nem túl fiatalok ahhoz, hogy vallásos benyomásokat kapjanak. A maguk gyermeki módján sokkal hamarabb és sokkal mélyebben gondolkodnak Istenről, a lelkükről és az eljövendő világról, mint azt a legtöbb ember gondolná. Sokkal készségesebben reagálnak a helyes és helytelen érzéseikre való felhívásokra, mint azt sokan feltételezik. Mindegyiküknek van lelkiismerete. Isten kegyesen nem hagyta magát tanú nélkül a szívükben, amilyen elesett és romlott a természetük. Mindegyiküknek van lelke, amely örökké élni fog a mennyben vagy a pokolban. Nem kezdhetjük el túl korán, hogy megpróbáljuk őket Krisztushoz vezetni.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Könyörülő lelkület
  2024-06-05 23:08:21, szerda
 
  A mi Urunknak sok gyenge gyermeke van a családjában, sok nehéz felfogású diákja van az iskolájában, sok tapasztalatlan katonája van a seregében, sok sánta juha van a nyájában. Mégis Ő hordozza mindnyájukat, és egyet sem vet el közülük. Boldog az a keresztyén aki megtanulta, hogy ugyanígy bánjon az ő lelki testvéreivel.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Túllépni az önző imákon
  2024-06-05 23:07:25, szerda
 
  Túllépni az önző imákon

Textus: 1Tim 2:1

Vigyázzunk, hogy másokért is imádkozzunk. Óvakodjunk az önző imáktól - azoktól az imáktól, amelyek teljesen a saját ügyeinkkel foglalkoznak, és amelyekben a sajátunk mellett más lelkeknek nincs helyük.
Nevezzünk meg folyamatosan mindenkit, akit szeretünk Isten előtt. Imádkozzunk mindenkiért - a legrosszabbakért, a legkeményebbekért és a leghitetlenebbekért. Imádkozzunk értük évről évre, a folyamatos hitetlenségük ellenére is. Isten irgalmasságának ideje még messze lehet. Lehet, hogy a mi szemünk nem látja meg a választ a közbenjárásunkra. Lehet, hogy a válasz tíz, tizenöt vagy húsz évig nem érkezik meg. Lehet, hogy addig nem jön el, amíg az imát fel nem cseréltük dicséretre, és messze nem vagyunk ettől a világtól. De amíg élünk, imádkozzunk másokért. A legnagyobb kedvesség, amit bárkivel szemben tehetünk, hogy beszélünk érte a mi Urunk Jézus Krisztushoz. Az ítélet napja meg fogja mutatni, hogy az egyik legnagyobb kapocs, amely egyes lelkeket Istenhez vonzott, a barátok közbenjáró imája volt.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Krisztushoz hasonlónak lenni annyi, mint megbocsátani
  2024-06-05 23:06:14, szerda
 
  Krisztushoz hasonlónak lenni annyi, mint megbocsátani

Textus: Máté 6:12

Isten kegyelméből határozzuk el, hogy megbocsátunk, ahogyan reméljük, hogy nekünk is megbocsátanak. Így kerülhetünk a legközelebb Jézus Krisztus gondolkodásához
Ez az a jellem, amely a legmegfelelőbb Ádám szegény, bűnös gyermekének. Isten ingyenes bűnbocsánata a mi legfőbb kiváltságunk ebben a világban. Isten ingyenes bűnbocsánata lesz az egyetlen címünk az örök életre az eljövendő világban. Legyünk tehát megbocsátók abban a néhány évben, amíg itt vagyunk a földön.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ó, megkegyelmezettnek lenni!
  2024-06-05 23:05:12, szerda
 
  Ó, megkegyelmezettnek lenni!

Textus: Róma 9:15

Hová kell mennie az embernek a bocsánatért? Hol találhat bocsánatot? Van egy biztos és egyszerű út, és ez az út egyszerűen az, hogy bízzunk az Úr Jézus Krisztusban, mint Megváltónkban. Ez azt jelenti, hogy lelkedet minden bűnöddel együtt fenntartás nélkül Krisztusra veted - hogy teljesen felhagysz a saját cselekedeteidtől vagy tetteidtől való függéssel, akár részben, akár egészben - és nem támaszkodsz másra, csak Krisztus munkájára, nem támaszkodsz másra, csak Krisztus érdemére, mint reménységed alapjára. Ha ezt az utat választod, megkegyelmezett lélek leszel.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Aki szereti Istent...
  2024-06-05 23:03:37, szerda
 
  Aki szereti Istent, az azon fáradozik, hogy mások számára is vonzóvá tegye őt; nemcsak csodálja Istent, hanem dicsőíti is.

-Thomas Watson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hogyan járjunk Istennel?
  2024-06-05 23:01:47, szerda
 
  Hogyan járjunk Istennel?

Textus: 1Mózes 5:22a

Istennel járni annyit jelent, mint Isten arcának fényében járni; olyan emberként élni, aki emlékszik arra, hogy mindenki mezítelen és fedetlen annak szeme előtt, akivel járunk, hogy a sötétség nem sötétség előtte, és erre emlékezve arra törekedni, hogy soha ne gondoljunk, ne mondjunk vagy tegyünk olyat, amit szégyellnünk kellene a szívek nagy Kutatójának jelenlétében.
Istennel járni azt jelenti, hogy a Lélek szerint járunk - a Szentlélekre mint Tanítónkra tekintünk, rá támaszkodunk erőért, nem bízunk a testben, szeretetünket a fenti dolgokra irányítjuk, elválasztjuk azokat a földi dolgoktól, és lelki módon gondolkodunk.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Olcsó kereszténység
  2024-06-05 22:59:51, szerda
 
  Napjainkban van egy közönséges, világi kereszténység, amellyel sokan rendelkeznek, és azt hiszik, hogy elegendővel rendelkeznek - egy olcsó kereszténység, amely senkit sem sért, és nem igényel áldozatot - amely nem kerül semmibe, és nem ér semmit.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ki tud tehát egy halott lelket életre kelteni?
  2024-06-05 22:58:46, szerda
 
  Ki tud tehát egy halott lelket életre kelteni? Senki más, csak Isten. Egyedül Ő, aki Ádám orrába lehelte az élet leheletét, képes egy halott bűnöst élő kereszténnyé tenni.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2024.05 2024. Június 2024.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 866 db bejegyzés
Összes: 36431 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 5894
  • e Hónap: 63762
  • e Év: 384972
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.