Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Egy kis akasztás
  2024-06-06 21:24:53, csütörtök
 
  Június 7

Egy kis akasztás

,,Mielőtt nyomorúság ért, tévelyegtem, de most megtartom beszédedet. Jó vagy te, és jót teszel, taníts engem rendelkezéseidre!" (Zsoltár 119:67-68)

Egy polgárháborús történetet mesélnek egy asszonyról, aki Abraham Lincoln kegyeit kereste katona fia érdekében, aki nyilvánvalóan árulást követett el. A hadbíróság bűnösnek találta a fiát, és akasztásra ítélte. Az anya, akit a hír nem tántorított el, egészen a csúcsig harcolt és küzdött, hogy eljusson az elnökhöz kihallgatásra. Lincolnt lenyűgözte az asszony kitartása, valamint a családja iránti odaadása. Miután megvizsgálta a katona ügyét, Lincoln kegyelmet adott neki. Ennek ellenére habozott, hogy együtt örüljön az anyával, mondván: ,,Lehet, hogy a fia szabad, de én mégis azt kívánom, bárcsak adhatnánk neki egy kis akasztást".
Lincolnnak igaza volt. Semmi sem erősíti jobban a szabadság édes ízét, mint egy kis büntetés keserű íze. Semmi sem erősíti meg annyira a kegyelem áldását, mint az, hogy percekkel azelőtt álltál a tömbön, a hurokkal a nyakad körül. Ugyanez igaz a szenvedésre is. Amikor pokoli körülményeken megyünk keresztül, Isten ad nekünk egy kis ízelítőt abból a pokolból, amelytől megmenekültünk - a szenvedés valójában ,,egy kis akasztás". Ez a pokol csobbanása, amely keserű, de apró ízelítőt ad nekünk az igaziból. Az eredmény? Megváltásunknak annál édesebb íze lesz. Az örökkévaló bűnbocsánat áldásai hazavezetnek. ,,Jó nekem, hogy nyomorúság ért, hogy megtanuljam rendelkezéseidet. Jobb nekem a te törvényed, mint ezernyi arany és ezüst" (Zsoltár 119:71-72).
Ha soha nem ,,mentünk át a poklon" a földön, hogyan tudnánk értékelni mindazt, amitől Isten megmentett minket? Ahogy a mai igeszakasz emlékeztet bennünket, jó, hogy szenvedtünk; ebből megtanuljuk Isten rendeléseit, törvénye értékesebbé válik, abbahagyjuk a mellőle való elkalandozást, és az iránta való engedelmességet tesszük célunkká.

Tapasztaltál mostanában ,,egy kis akasztást"? Jegyezd meg a mai igeverset, és élvezd úgy mint a bűneid megbocsátását.

Jó, hogy a következő módon szenvedtem, Uram...

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Június 7
  2024-06-06 20:50:54, csütörtök
 
  Június 7

Azt a skizofréniát tapasztalod, hogy az örökkévalóság be van kódolva a szívedbe, de úgy élsz, mintha csak ez a pillanat létezne?

Szomorú, hogy milyen sok ember él folyamatosan az örökkévalósági amnézia skizofrén őrületében. Arra lettünk teremtve, hogy örökkévaló kapcsolatban éljünk egy örökkévaló Istennel örökké. Arra lettünk tervezve, hogy az élet hosszú távú szemlélete alapján éljünk. Arra lettünk teremtve, hogy az örökkévalóságot szem előtt tartva éljünk. Te és én egyszerűen nem tudunk úgy élni, ahogyan arra lettünk teremtve, hogy örökkévalóság nélkül éljünk. De nagyon sokan megpróbálják. Minden reményüket és álmukat az itt és most helyzetekbe, helyszínekbe, birtokokba, pozíciókba és emberekbe helyezik a mindennapi életükben. Pillanatról pillanatra megterhelik a pillanatot teljesíthetetlen elvárásokkal. Azt kérik az emberektől, hogy legyenek olyanok, amilyenek az emberek az örökkévalóságnak ezen oldalán soha nem lesznek. Azt követelik, hogy egy súlyosan megtört világ teljesítse azt, amit soha nem tudna teljesíteni, még akkor sem, ha nem lenne megtört. Nem ismerik fel, hogy mindezen hajtás és őrület hátterében az az elvárás áll, hogy a most lehet az a paradicsom, ami soha nem lesz.
Csodálatos, hogy jó házasságotok van, de soha nem lesz paradicsom. Nagyszerű, hogy jó a kapcsolatod a gyerekeiddel, de soha nem fogják neked a paradicsomot nyújtani. Az a gyönyörű ház, amely már az építkezés pillanatától kezdve pusztulni kezdett, nem lesz a paradicsomotok. Azok a még mindig tökéletlen emberek körülötted nem fognak paradicsomi kapcsolatokat nyújtani neked. Azzal, hogy elfelejted, hogy ki vagy, azzal, hogy elfelejted, hogyan terveztek téged élni, azzal, hogy elfelejted, hogy ki az Isten, és azzal, hogy elfelejted, hogy mi fog következni, megőrjíted magadat és a körülötted lévőket.
Az örökkévalósági amnéziád irreálisan nagy elvárásokat támaszt veled szemben, sebezhetővé tesz a kísértésekkel szemben, túlságosan hajt, olyan emberektől és dolgoktól függővé tesz, amelyek csak csalódást okoznak neked, és szomorúan hajlamos vagy kételkedni Isten jóságában. Az eljövendő örökkévalóság felismerése lehetővé teszi számodra, hogy reális legyél anélkül, hogy reménytelen lennél, és reménykedő, amikor a körülötted lévő dolgok nem sok reményre ösztönöznek.
A bizonyítékok egyértelműek - az életnek egyszerűen többnek kell lennie ennél. Ez a megtört, bűnökkel teli zűrzavar nem lehet minden, ami van. És a Szentírás egyértelmű - ez nem a paradicsom, és nem is lesz az. Inkább ez a pillanat a felkészülés ideje az eljövendő paradicsomra, ahol minden, amit a bűn összetört, teljesen helyre lesz állítva olyanná, amilyennek Isten eredetileg szánta.
Van skizofrénia az életedben? A paradicsom utáni éhségedet az őrület egy formájává teszed azáltal, hogy összekapcsolod az eljövendővel kapcsolatos feledékenységgel? Paradicsomi elvárásokat raksz bele a bukott világ pillanataiba? Örökkévalósági amnéziád arra csábít, hogy megkérdőjelezd Isten jóságát? Imádkozzatok kegyelemért, hogy emlékezzetek Istenre és a végtelen végre, amelyet ő írt be mindazok történetébe, akik bíznak benne. A hosszú távú élet bölcs élet. A hosszú távú élet Isten felé irányuló élet. A hosszú távú élet reményteljes élet. A hosszú távú élet hálát ad a kegyelemért.

További tanulmányozásra és bátorításra: Prédikátor 3

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hit
  2024-06-06 07:16:49, csütörtök
 
  A hit a keresztyén ember sámon-haja: ha levágjátok, kiszúrhatjátok a szemét, mert tehetetlen bábu lett belőle.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2024-06-06 07:15:40, csütörtök
 
  A tanítványok gyakori csődjének oka rendszerint a hitben való hiány.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2024-06-06 07:14:54, csütörtök
 
  A hit a gyengeségben megerősít, a nincstelenségben gyarapít és a tespedtségben megelevenít.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2024-06-06 07:13:47, csütörtök
 
  Mi a hit tulajdonképpen? A hit a dolgok legegyszerűbbje, és lehet hogy épp ezért oly nehéz megmagyarázni.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2024-06-06 07:12:41, csütörtök
 
  Ha a krisztusi világnézet nem volna realitás, a filozófia is segíthetne rajtunk; de mivel Urunk tanításának alapja reális, a hitnek egy szemcséje többet ér, mint a bölcsészeti rendszerek egész garmadája.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2024-06-06 07:11:05, csütörtök
 
  Az ésszerű elgondolás segítőeszköze a hitnek.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2024-06-06 07:10:29, csütörtök
 
  A hit a mennyei Fővezér élharcosa, akire Ura néha herkulesi feladatot ró.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2024-06-06 07:09:29, csütörtök
 
  Az erős hit arra képesíti Isten szolgáját, hogy nyugodt fölénnyel tekintsen Isten országának ellenségeire.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2024.05 2024. Június 2024.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 866 db bejegyzés
Összes: 36431 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 5894
  • e Hónap: 63762
  • e Év: 384972
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.