Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Megkapjuk amit nem érdemlünk meg
  2024-06-07 22:12:03, péntek
 
  Június 8

Megkapjuk amit nem érdemlünk meg

,,Irgalmas és kegyelmes az ÚR... Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk." (Zsoltár 103:8,10)

A legtöbb ember azt kapja az élettől, amit megérdemel? Néhányan azt mondanák, hogy az ittas sofőr, aki eltörte a gerincét egy autóbalesetben, igen. És ugyanígy a kicsapongó felnőtt, aki AIDS-et kap; a lázadó tinédzser, aki teherbe esik; a drogfogyasztó, aki kisüti az agyát. Ezek az emberek valóban elszenvedik tetteik következményeit.
De nem ez az általános szabály. A legtöbb ember nem kapja meg, ami jár neki. És én örülök neki! Mert tényleg azt akarjuk, hogy Isten azt adja meg nekünk, amit megérdemlünk? Első pillantásra azt gondoljuk, hogy jogunk van az egészséghez és a gazdagsághoz. Feltételezzük, hogy járnak nekünk az élet, a szabadság és a boldogságra való törekvés elidegeníthetetlen jogai. De ássunk egy kicsit mélyebbre. Valami fontosat kihagyunk. Ez a mi bűnünk. És a bűn nem csak valami jámbor szó, amit vallásos beszélgetésekhez tartogatnak. Ez nem csak egy fogalom, amelyet imáinkba dobunk, amikor eljön a bűnvallás ideje. A te bűnöd, az én bűnöm olyasvalami, ami bűzlik Istennek.
Látjátok, Isten az, akinek itt jogai vannak. Minden joga megvan ahhoz, hogy megengedje, hogy szándékos engedetlenségünk teljes hatása kárt okozzon nekünk. Ha megkapnánk, ami jár nekünk, akkor megsemmisülnénk. De - hűha - ő nem így működik. Ehelyett Isten úgy dönt, hogy kegyelemmel, szeretettel és megbocsátással bánik velünk, ahogy a mai igeszakasz mondja.
Mit gondolsz, mit érdemelsz ma? Úgy gondolod, hogy jogod van néhány luxus perc panaszkodásra? Úgy gondolod, hogy a problémáid feljogosítanak a neheztelésre? Szeretnél egy kis szabadságot az Istennek való engedelmesség alól? Ez az, amihez jogod van?

Amikor csak egy pillantást vetek magamra úgy, ahogyan Te látsz engem, Uram, megdöbbenek. Ha megfosztom magam az álcáimtól, a színlelésemtől és az álcázó sminkemtől, amelyek megakadályozzák, hogy mások és én magam is olyannak lássanak, amilyen valójában vagyok, nem vagyok valami szép látvány. De el vagyok ájulva a te gyengéd kegyelmedtől.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Június 8
  2024-06-07 21:56:14, péntek
 
  Június 8

A közös istentisztelet célja, hogy szembesítsen Jézus kegyelmének dicsőségével, hogy ne máshol keresd az életet, a segítséget és a reményt.

Ahogy a balkonon ültem a feleségemmel, Luellával, eszembe jutott, hogy milyen fontos és csodálatos a közös istentisztelet. A Tenth Presbiteriánus Egyház tavaszi kórus istentisztelete volt. Robert Elmore eredeti kompozíciói és énekfeldolgozásai hangzottak el. Az énekek emlékeztettek bennünket arra a nyomorúságos állapotra, amelyben a bűn hagyott minket és a világunkat, és a megváltó kegyelem dicsőséges megmentésére. Minden egyes darab olyannyira tele volt az evangéliummal, hogy úgy éreztem, a szívem már nem tud többet befogadni. A 89. zsoltár 2. versének szavaira gondoltam: ,,URam, kegyelmes tetteidről éneklek örökké, nemzedékről nemzedékre hirdetem hűségedet." Azt gondoltam, hogy énekelhetünk és énekelhetünk és énekelhetünk, és soha nem meríthetjük ki az Úr Jézus Krisztus evangéliumának lenyűgöző megváltó témáit.
Végül egy bőséges evangéliumi étkezés után következett a crescendo himnusz. Az evangélium dicsőségének olyan gyönyörű ünneplése volt, hogy amikor az utolsó két sorhoz értünk, abbahagytam az éneklést, és újra és újra ismételni kezdtem: "Ámen! Ámen! Ámen!" A közös istentisztelet ismét elvégezte a munkáját a szívemben.
Őszintén szólva, nem ünneplő szívvel mentem az istentiszteletre. Morgolódva léptem be a terembe. Hosszú volt a szolgálati hétvége. Nem mentem volna el arra a vasárnap esti istentiszteletre, ha Luella nem könyörgött volna. Tényleg nem akartam ott lenni. De mindezek közepette valami megragadta a szívemet - a dicsőség. Jézus kegyelmének dicsősége hirtelen nagyobbnak tűnt, mint testem kimerültsége vagy elmém fáradtsága. Hideg szívemet az Úr Jézus Krisztus kegyelméről szóló evangélium tüze élesztette fel. A zenészek tehetsége és a gyülekezet hangjai ismét emlékeztettek arra, hogy ki vagyok és mit kaptam Jézus keresztjének kegyelméből. Ez a zsörtölődő ismét ünneplővé vált. Isten népének istentiszteletre való összejövetele ismét megtette a hatását.
Isten azért rendelte el, hogy összegyűljünk az istentiszteletre, mert ismer minket és a mi ingatag, zsörtölődő és könnyen megzavarodó szívünk gyengeségeit. Tudja, hogy milyen hamar elfelejtjük bűnösként való szükségünk mélységét és Jézus Krisztusban való gondviselésének kiterjedtségét. Tudja, hogy apró hazugságok megtéveszthetnek bennünket, és apró akadályok elbátortalaníthatnak bennünket. Tudja, hogy az önigazságnak még mindig van hatalma megtéveszteni minket. Ezért kegyelmében arra hív bennünket, hogy ismét összegyűljünk, és újra a dicsőségre gondoljunk, hogy ismét lelkesedjünk, és hogy ismét megmentődjünk. Nem csak arról van szó, hogy a közös istentisztelet emlékeztet minket Isten kegyelmére. A közös istentisztelet maga is a kegyelem ajándéka. Szaladj ünnepléssel az istentiszteletre a megmentésedért, bármikor, amikor csak rendelkezésedre áll.

További tanulmányozásra és bátorításra: Zsoltár 122

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hitetlenség
  2024-06-07 07:11:49, péntek
 
  A hitetlenség karemelésére megáll a kegyelem vonatja.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hitetlenség
  2024-06-07 07:10:58, péntek
 
  A hitetlenség takarója alatt sok esetben jókora babona rejlik.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hitetlenség
  2024-06-07 07:10:16, péntek
 
  Természeténél fogva a legkisebb hitetlenség is olyan, mint a legnagyobb.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hitetlenség
  2024-06-07 07:09:28, péntek
 
  A hitetlenség végül - mint egykor Saul király - a saját kardjába dől.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2024-06-07 07:08:38, péntek
 
  Faragjatok a lelki óriásból hitetlent, és törpe lesz belőle.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hitetlenség
  2024-06-07 07:07:47, péntek
 
  A hit rugalmas, isteni erőt kölcsönöz, a hitetlenség ezzel szemben elbágyaszt és lankadttá tesz.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hitetlenség
  2024-06-07 07:06:45, péntek
 
  A hitetlen filozófia rendszerei mind el fognak tűnni, mint ahogy a felkelő nap melege a harmat nedvét felszívja.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hitetlenség
  2024-06-07 07:05:45, péntek
 
  A hitetlenséget a dölyfös én nemzi.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2024.05 2024. Június 2024.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 866 db bejegyzés
Összes: 36431 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 5894
  • e Hónap: 63762
  • e Év: 384972
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.