Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Nem vagy normális
  2024-06-08 22:15:06, szombat
 
  Június 9

Nem vagy normális

,,De az ÚR ezt mondta Sámuelnek: Ne tekints a megjelenésére, se termetes növésére, mert én megvetem őt. Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van." (1Sámuel 16:7)

Amikor beszélek, az üzenetem gyakran arról szól, hogy Isten hogyan segített nekem ugrásszerűen fejlődni a kerekesszékem segítségével. Egyszer azonban, miután elmondtam ezt az üzenetet, egy nő odajött hozzám, és azt mondta: ,,Joni, ne aggódj. Egy nap normális leszel, mint mi". Nem értette a lényeget.
Nem annyira sértett meg a nő megjegyzése, mint inkább elszomorított, hogy az 1Sámuel 16:7-ben leírt hibát követte el. A külsőségeket nézte. Arra következtetett, hogy irigylem a talpraesettségét. Az ő szemében a ,,normális" azt jelentette, hogy a teste ,,működik", még akkor is, ha kissé túlsúlyos és ízületi gyulladásos.
Nekünk, keresztényeknek meg kell változtatnunk a gondolkodásunkat, és ,,szemünket ne arra irányítsuk, ami látható, hanem arra, ami láthatatlan". Mert ami látható, az ideiglenes, ami pedig láthatatlan, az örökkévaló." (2Kor 4:18). Istent olyan láthatatlan dolgok érdeklik, mint a türelem, az érzékenység, a hit, a jóság, a kitartás és az önuralom. Akkor vagyunk normálisak Isten szemében, ha kitartást és hosszútűrést tanúsítunk, ha folyamatosan a láthatatlan dolgokra tekintünk. Ez a normális keresztény élet. Ezt élheted, akár 180 centi magas vagy állva, akár 180 centi magasan ülve. Élheted ezt akkor is, ha a járástól visszeresek vagy a bénulás miatt elsorvadtak az izmaid.
Nem leszek normális egy nap; már most normális vagyok. Te is az vagy, ha betartod a 2 Korinthus 4:18-at, és arra szegezed a tekinteted, ami örökké fontos. Vess egy pillantást a szívedbe, hogy ellenőrizd, helyes-e az ,,ideje".

Uram, oly sok gondolatom elakad az itt és mostban, hogy elfelejtem, hogy ha látom is, az csak átmeneti. Engedd, hogy tekintetemet a fontosra, az örökkévalóra irányítsam.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Június 9
  2024-06-08 21:51:45, szombat
 
  Június 9

A bűnért bocsánat, a gyengeségért erő, a bolondságért bölcsesség, a rabságért szabadítás - ilyen a Jézus kegyelmének útja.

Szeretem a Kolossé 2. fejezetét (most állj meg, és olvasd el az 1-15. verseket). Talán azért szeretem ennyire, mert Luella, a feleségem egy nagy magán művészeti galéria tulajdonosa és igazgatója. Talán azt gondolod: ,,Hát ez egy furcsa megjegyzés, Pál". Engedd meg, hogy megmagyarázzam. A Kolossé 2:1-15 olyan, mint Isten kegyelmének galériája.
Minden hónap elején műalkotásokat szállítanak Luella galériájába a következő kiállításra. A festmények védőcsomagolásban vagy ládákba csomagolva érkeznek, és Luella számára izgalmas, amikor kinyitja őket, és elkezdi megtapasztalni a művészetet, amely a következő hónapban életet ad a galériának. Miután kicsomagolta az összes műalkotást, Luella addig rendezgeti és átrendezi azokat, amíg minden egyes darab oda nem kerül, ahol a legnagyobb erővel kiállítható. Másnap egy csapat akasztó érkezik a galériába, hogy segítsen Luellának a festményeket a falakra rögzíteni. Az utolsó lépés az, hogy minden egyes festményt megfelelően megvilágítsanak. Minden hónapban úgy tűnik, hogy a galéria az új művekkel együtt valóban változik. Miután kivilágították, szeretek este lejönni a galériába, és megnézni a műveket teljes pompájukban. Gyakran előfordul, hogy Luella és én az utca túloldalán állunk éjszaka, benézünk a galéria hatalmas ablakaiba, és gyönyörködünk a szépségben. Aztán Luella olyasmit tesz, ami engem minden alkalommal zavar. Fogja a táskáját, és megnyomja a villanykapcsolót, sötétségbe borítva a galériát. Mindig arra gondolok, hogy ,,Nem, nem, ezeknek a festményeknek soha nem szabadna sötétben lenniük".
Ha Isten gyermeke vagy, akkor az ő dicsőséges kegyelmének galériája vagy. Szíved falait a megváltás pompás műalkotásaival díszítette fel: bölcsesség a bűn bolondságára, erő a bűn gyengeségére, megbocsátás a bűntudatra, és szabadítás a bűn rabságából. A kegyelem azt jelenti, hogy gyönyörű dolgok történnek érted és történnek benned. Mégis van ez az aggodalmam - sok hívő számára a műalkotás ott van, de a galériában a fények kialudtak. Ezek a hívők egyszerűen nem látják vagy nem értik meg teljesen annak a lenyűgöző szépségét, amit az Úr Jézus Krisztus kegyelmében kaptak. És mivel nem látják vagy nem értik ezt a kegyelmet, nem ünneplik azt, és nem is élnek annak fenségének fényében. Ezért engednek a gyengeségnek, amikor az erő a rendelkezésükre áll. Utat engednek a bolondságnak, amikor személyesen kapcsolódtak ahhoz, aki a bölcsesség. Bűntudatba bújnak, amikor teljes megbocsátást kaptak. Megadják magukat a függőségnek, amikor szabadító kegyelmet kaptak. A szívüket a kegyelem műalkotásaival díszítették, de a galériában kialudtak a fények. Milyen szomorú! Mi a helyzet veled? Égnek a fények, és ez gyökeresen megváltoztatta az életmódodat?

További tanulmányozásra és bátorításra: Galata 5:16-26

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szorgalmasan gyakorolva a hitedet
  2024-06-08 07:31:04, szombat
 
  Szorgalmasan gyakorolva a hitedet

Textus: 1Tim 6:12a

Szeretnél több hitet? Olyan kellemesnek találod a hitet, hogy szeretnél jobban hinni? Akkor vigyázz arra, hogy szorgalmasan használd a kegyelem minden eszközét -szorgalmasan gyakorold az Istennel való személyes közösségedet -szorgalmasan vigyázz naponta az időre, az indulatokra és a nyelvre -szorgalmasan olvasd a Bibliát egyedül -szorgalmasan imádkozz egyénileg. Hiába várunk lelki jólétet, ha ezekkel a dolgokkal nem törődünk.
Aki akarja, nevezze túlzásnak és törvényeskedésnek, hogy ezek tekintetében különös gondossággal járunk el. Én csak azt válaszolom, hogy soha nem volt olyan kiváló szent, aki elhanyagolta volna ezeket.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Tartsd lazán a tulajdonodat
  2024-06-08 07:21:25, szombat
 
  Tartsd lazán a tulajdonodat

Textus: Mt 6:19-21

Jólétben vagy a világban? Halál, betegség, csalódás, szegénység és családi gondok eddig elhaladtak az ajtód előtt, és nem tértek be? Titokban azt mondod magadnak: ,,Semmi sem árthat nekem igazán.
Csendesen halok meg az ágyamban, és nem látok bánatot". Vigyázz magadra! Még nem vagy a kikötőben. Egy hirtelen támadt, váratlanul érkező vihar és baj arra késztethet, hogy megváltoztasd a véleményedet. Ne irányítsd a szeretetedet a lenti dolgokra. Tartsd őket nagyon laza kézzel, és légy készen arra, hogy egy pillanat alatt lemondj róluk. Jól használd jólétedet, amíg megvan; de ne támaszkodj rá teljes súlyoddal, nehogy hirtelen eltörjön és átszúrja a kezedet.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Bibliaolvasás
  2024-06-08 07:09:26, szombat
 
  Négy gondolat a Biblia olvasására vonatkozóan

1.Olvasd a Bibliát a megértés buzgó vágyával.
2.Olvasd az Írásokat egyszerű gyermeki hittel és alázattal.
3.Olvasd az Igét engedelmes lélekkel, magadra alkalmazva azt.
4.Olvasd a Szentírást minden nap.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Igazság
  2024-06-08 06:59:06, szombat
 
  Az igazság mindig felül van, mint az olaj; az ellenfélnek még igen erős nyomása sem tudja víz alá szorítani.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Igazság
  2024-06-08 06:57:59, szombat
 
  Az igazság szent fuvallata titokzatosan suhan át Krisztus gyülekezetén.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Igazság
  2024-06-08 06:57:03, szombat
 
  Az isteni igazság hasonlít egy cseppkőbarlanghoz, melyben a Szentlélek fáklyafénye feltárja előttünk a különböző tárnák szépségét, és céltudatos irányítással átvezérel a keresztül-kasul futó folyosók látszólag kuszált útjain.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ifjúkor
  2024-06-08 06:55:03, szombat
 
  Ne vágjuk ki a fát, ha tavasszal nem hord gyümölcsöt. Várjuk ki a nyarat, és addig is örüljünk a gyümölcsözést ígérő, dús virágzásnak. Az ifjúkor virágzását követi az érett kor gyümölcse.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ifjúkor
  2024-06-08 06:53:31, szombat
 
  Az ifjúkor jámborságának nyílik legjobban alkalma, kiváló jámborsággá fejlődni.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2024.05 2024. Június 2024.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 866 db bejegyzés
Összes: 36431 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 5894
  • e Hónap: 63762
  • e Év: 384972
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.