Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A rózsa
  2024-06-09 22:28:54, vasárnap
 
  Június 10

A rózsa

"A Sárón nárcisza vagyok én, a völgyek lilioma." (Énekek Éneke 2:1)

Egyesek azt állítják, hogy a rózsa a kert koronaékszere. Nekem ez az egyik kedvencem, és élvezem, hogy festékkel és ecsettel megörökíthetem bonyolultságát. Mindezen okok miatt és még sok más miatt is megérintett egy vers, amelyet néhány évvel ezelőtt küldtek nekem. Egy misszionárius írta, a címe ,,A rózsa".

Ez csak egy apró rózsabimbó - egy Isten által tervezett virág;
De nem tudom kibontani a szirmait ezekkel az ügyetlen kezeimmel.
A virágok kibontásának titkát nem ismerik az olyanok, mint én...
A virág, melyet Isten oly édesen kinyit kezemben, elhalványulna és meghalna.
Ha nem tudom kibontani a rózsabimbót, ezt az Isten tervezte virágot,
akkor hogyan gondolhatom, hogy bölcs vagyok, hogy kibontakoztassam ezt az életemet?
Így hát bízom Őbenne, hogy minden nap minden pillanatában Ő vezet,
És Őt keresem, hogy vezessen a zarándokút minden egyes lépésénél.
Mert az utat, ami előttem áll, Mennyei Atyám ismeri...
Bízom benne, hogy kibontja a pillanatokat, ahogyan a rózsát is kibontja.

Ahogy a vers is sugallja, életünk pillanatait éppúgy nem tudjuk megnövelni, mint ahogy a rózsa szirmait sem tudjuk lehámozni. Ha a nap minden pillanatában Isten vezetésére figyelünk, bízhatunk benne, hogy minden órát úgy bont ki, ahogyan a rózsát is kibontja. Nem csoda, hogy az Urat a Sharon rózsájának nevezik. Egyszerűen nem tudunk betelni azzal, hogy az Ő dicsőségét, mint ezt a dicsőséges virágot, nézzük, ahogyan kibontakozik az életünkben.
Tudsz-e bízni Istenben, hogy szép tervet bontakoztat ki az életedre? Tudják-e az emberek Jézust tisztábban látni benned, ahogy kivirágzol? Milyen változtatásokra van szükséged ahhoz, hogy bizalommal tudj igennel válaszolni?

Nap és zápor, bimbótól virágig, a rózsa olyan, mint a szívem...
Felfedem, gondosan kibontom, minden egyes törékeny ráncát, minden egyes részét.
Sharon rózsája, óvatosan ajánlom fel dicséretemet...
A tiéd örömödre, a tiéd örökre, virág a vázádba.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Június 10
  2024-06-09 22:00:10, vasárnap
 
  Június 10

Ha Krisztusban vagy, akkor arra lettél kiválasztva, hogy túllépj a saját dicsőséged határain, hogy egy nagyobb dicsőség - Isten dicsősége - felé nyúlj.

Dicsőségtévesztők voltak, és mivel azok voltak, dicsőségtolvajok is voltak. Kétségbeejtően szükségük volt egy életet megváltoztató dicsőségmegnyilvánításra, és valóban kaptak is egyet!
Hat nappal ezután Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és testvérét, Jánost, és felvitte őket külön egy magas hegyre. És szemük láttára elváltozott: arca fénylett, mint a nap, ruhája pedig fehéren ragyogott, mint a világosság. És íme, megjelent előttük Mózes és Illés, és beszélgettek Jézussal. Péter ekkor megszólalt, és ezt mondta Jézusnak: Uram, jó nekünk itt lenni! Ha akarod, készítek itt három sátrat: neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet. Miközben ezt mondta, íme, fényes felhő borította be őket, és hang hallatszott a felhőből: Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm, őt hallgassátok! Amikor a tanítványok ezt meghallották, arcra borultak, és nagy félelem fogta el őket. Ekkor Jézus odament, megérintette őket, és így szólt hozzájuk: Keljetek fel, és ne féljetek! Amikor pedig föltekintettek, senkit sem láttak, csak Jézust egyedül.
Miközben jöttek le a hegyről, megparancsolta nekik Jézus: Senkinek se mondjátok el ezt a látomást, amíg fel nem támad az Emberfia a halottak közül. Erre megkérdezték tőle tanítványai: Miért mondják akkor az írástudók, hogy Illésnek kell előbb eljönnie? Ő így válaszolt: Illés valóban eljön, és helyreállít mindent. Mondom nektek, hogy Illés már eljött, de nem ismerték fel, hanem azt tették vele, amit csak akartak: így fog szenvedni tőlük az Emberfia is. Ekkor értették meg a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról beszélt nekik.
Ahhoz, hogy megmentse tanítványait a saját dicsőségükhöz való kötöttségükből és a teremtett világ minden árnyékdicsőségétől való függőségükből, Jézusnak egy nagyobb, transzcendens dicsőséget kellett kinyilatkoztatnia. Így az egész bibliai történet egyik leghihetetlenebb jelenetében Jézus elhúzta a függönyt, és megmutatta nekik a dicsőségét, mint a Magasságos Isten egyetlen Fiának. Ez az isteni dicsőség lenyűgöző, szívszorító, észbontó bemutatása volt. Ha egyáltalán volt egy kis eszük, akkor ez szent félelmet - szent rémületet - ültetett a szívükbe. Elég volt abból a kis dicsőségből, amiért éltek, elég volt abból a kisstílű tervből, amit az életükre szőttek, és elég volt abból, hogy nem ismerték fel, hogy mire lettek elhívva - Krisztus átlényegülése az életüket megváltoztató átalakulás pillanatának volt szánva számukra. A földi dicsőségből megmentette őket az igazi dicsőség, hogy ezt a dicsőséget elvihessék a világ minden tájára, bárkihez, aki figyel és meghallgatja őket. Ebben a pillanatban nem gondolhattak az élet kicsinyes gondjaira; nem gondolhattak személyes álmokra; nem gondolhattak személyes hatalomra.
Itt van, amiről az élet szól. A középpontjában egy félelmetes dicsőségű Isten áll - dicsőséges hatalomban, bölcsességben, hűségben, szeretetben és kegyelemben. Itt van az, amire mindenkinek szüksége van - megmentés e dicsőség által. Ez az, amire mindenki teremtetett - hogy ennek a dicsőségnek éljen. Itt van a kegyelem - hogy Isten úgy döntött, hogy örök dicsőségét a hozzánk hasonló dicstelen, hálátlan, lázadó és önző emberekre zúdítja. Az, hogy Jézus kinyilatkoztatta dicsőségét a tanítványoknak, nem a jellemük szépségén alapult. Nem, éppen az ellenkezője volt igaz; ez az ő jellemének dicsőségén alapult. Azért tárja fel nekünk a dicsőségét, mert ha nem teszi, akkor egyszerűen nincs remény számunkra. E megmentés nélkül átadjuk a szívünket a rabságnak, más dicsőségek sűrű katalógusának. Ez a pillanat a pompás kegyelem pillanata, éppen az a kegyelem, amire neked és nekem szükségünk van.

További tanulmányozásra és bátorításra: Lukács 9:23-36

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2024.05 2024. Június 2024.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 866 db bejegyzés
Összes: 36431 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 5894
  • e Hónap: 63762
  • e Év: 384972
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.