|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 18
|
|
|
|
2024-10-30 18:16:05, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 cs vaníliás cukor,
20 dkg kókuszreszelék,
25 dkg Ráma,
2 db tojás,
1 kk sütőpor
- vaníliás porcukor - a hempergetéshez
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összevegyítjük és elmorzsoljuk benne a margarint.
- Hozzáadjuk a tojást és egynemű tésztát gyúrunk.
- Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább félórára.
- Kb. 20 g - os golyókat gömbölyítünk, majd kisodorjuk és kifli alakúra igazítjuk.
- Sütőpapíros tepsibe rakva, előmelegített 180 fokos sütőben kb 15 percig sütjük.
- Ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Apró tea sütik |
|
|
|
|
|
2024-10-30 15:17:03, szerda
|
|
|
Közeleg a Karácsony, próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
A diós töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
A mákos töltelékhez:
- 7 dkg darált mák
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fél citrom reszelt héja
A tészta nyújtásához:
- liszt a tészta megkenéséhez:
- 1 egész tojás
Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot vagy a diót, ezenkívül a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.
A készen vásárolt, egy darabban lévő leveles tésztát félbevágjuk, majd lisztezett munkalapon egyenként 45,5x25 cm-es téglalapra nyújtjuk. Derelye- vagy pizzavágóval felvágjuk 6,5x12,5 cm-es darabokká. A tölteléket ráhelyezzük, majd tojásfehérjével a töltelék körül bekenjük a tésztát. Feltekerjük a szaloncukrokat, majd egy szalaggal a töltelék mellett jól összehúzzuk. A tojásfehérje segít a tészta tapadásában. A süti széleit egy olló segítségével berojtozzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Lekenjük tojássárgájával, de nem az egész sütit, hanem csak addig, ameddig az alufóliás rész ér a klasszikus szaloncukron.
Előmelegített sütőben180 fokon 12 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Karácsony |
|
|
|
|
|
2024-10-27 18:01:45, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához szükséges:
1 nagyobb tojás
60 g margarin
250 g méz
[ ]
1 csomag Kotányi mézeskalács fűszerkeverék
1,5-2 kávéskanál szódabikarbóna
500 g liszt
A krémhez szükséges:
8 ek. kristálycukor
1 ek. búzadara
2 cs. Bourbon vaníliás cukor
3 dl habtejszín
Elkészítés folyamata:
A tésztát még a sütést megelőző nap kell összegyúrni! Olvasszuk fel a margarint és a mézet. Keverjük el a lisztben a mézeskalács fűszert, majd adjuk hozzá a tojást és végül egy fakanállal alaposan keverjük össze mindezt a felolvasztott margarinnal.
Ha kissé szárazabb lenne a tésztánk, egy kevés olvasztott margarint adhatunk hozzá, ha pedig nagyon ragadós, akkor liszttel javítsuk!
Tekerjük folpackba és egy teljes éjszakára rakjuk a hűtőszekrénybe.
A krémhez a tejet keverjük össze a búzadarával és a cukorral, majd állandó kevergetés mellett főzzük meg. Hagyjuk kihűlni.
Közben verjük fel a habtejszínt és óvatosan keverjük össze a tejbegrízzel.
A tésztát nyújtsuk 4 egyenlő részre (2 mm-es vastagságúakra), majd 200 fokon légkeveréssel süssük meg őket. A kihűlt lapokat óvatosan kenjük meg krémmel.
Pár órát hagyjuk pihenni, majd neki is eshetünk végre!
|
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
|
|
|
|
2024-10-27 13:34:36, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
A karfiolhoz:
1 karfiol
1 teáskanál só
Olívaolaj
2 tojás
30 ml tejszín
Fekete bors, ízlés szerint
parmezán sajt, ízlés szerint
Puha mozzarella
Paprika, ízlés szerint
A fokhagymás vajas burgonyához:
1 kg burgonya, kockákra vágva
Só, ízlés szerint
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 hagyma, apróra vágva
1 kaliforniai paprika, apróra vágva
Fiatal újhagyma, apróra vágva
Fekete bors, ízlés szerint
Utasítás
A karfiolt elkészítjük:
A karfiolt rózsákra vágjuk.
Adjuk hozzá a karfiolt egy fazék vízhez 1 teáskanál sóval,
és főzzük 5 percig.
Lecsepegtetjük és félretesszük.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (350°F).
A karfiolt olívaolajjal meglocsoljuk, és egy tepsibe tesszük.
A tojáskeverék elkészítése:
Egy tálban felverünk 2 tojást kevés sóval,
30 ml tejszínnel és ízlés szerint fekete borssal.
A tojásos keveréket ráöntjük a karfiolra.
Adjuk hozzá a sajtokat:
Ízlés szerint parmezán sajtot szórunk a karfiolra.
A tetejére teszünk puha mozzarella darabokat.
A sajtot megszórjuk paprikával.
Süssük meg a karfiolt:
Sütőben 20 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és aranybarna nem lesz.
A burgonyát elkészítjük:
1 kg burgonyát kockára vágunk, és ízlés szerint sózzuk.
A burgonyát forrásban lévő vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
Készítse el a fokhagymás vajat:
Olvassz fel 50 g vajat egy serpenyőben.
Adjunk hozzá 2 gerezd fokhagymát felaprítva, és pirítsuk 2 percig, amíg illatos lesz.
Adjuk hozzá a főtt burgonyát a serpenyőbe, és pirítsuk 2 percig.
Zöldség hozzáadása:
Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a kaliforniai paprikát a burgonyához.
Ízlés szerint sóval és fekete borssal ízesítjük.
Tovább főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Szolgál:
A burgonyát apróra vágott újhagymával díszítjük.
A sült karfiolt a fokhagymás vajas burgonya mellé tálaljuk.
További információ
Ez az egyszerű és sajtos karfiol elragadó módja ennek a sokoldalú zöldségnek. A tejszínes tojáskeverék és az olvasztott sajt gazdag és kielégítő ételt alkot, amely tökéletesen passzol a vajas, fokhagymás burgonyához. Mindkét recept egyszerűen elkészíthető, így ideális egy gyors, mégis lenyűgöző étkezéshez. A friss újhagyma és kaliforniai paprika hozzáadásával íz- és színfoltot ad az ételnek. |
|
|
0 komment
, kategória: Böjtös ételek (húsmente) |
|
|
|
|
|
2024-10-27 13:18:22, vasárnap
|
|
|
Házi diós pite: valami elképesztően finom
A tésztához:
30 dkg liszt
12 dkg zsír vagy margarin
12 dkg cukor
3 db tojás sárgája
1 db sütőpor
1 db citrom reszelt héja.
Ha kell egy pár kanál tej..!
A töltelékhez:
25 dkg darált dióbél
15 dkg cukor
3 tojás fehérjének felvert habja, 2 -3 kanál tej . Baracklekvár megkenni a nyers tésztát..
A hozzá valókat össze gyúróm, papírral ki bélelem a tepsit, bele helyezem a ki nyújtott tésztát, megkenem barack lekvárral és úgy rakom rá a diós felvert tojás habot elsimítom és előmelegített Sütőben készre sütöm. ..
|
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|
|
|
2024-10-27 13:03:18, vasárnap
|
|
|
Ha valami igazán különlegessel szeretnéd lenyűgözni a vendégeidet, akkor ez a finom és ropogós falatka tökéletes választás lesz! Ez a recept a klasszikus húsgolyókat kombinálja ropogós baconnel és egy ínycsiklandó szósszal, amely egyszerűsége ellenére elképesztően ízletes. Az elkészítése könnyű, a végeredmény pedig garantáltan mindenkit lenyűgöz.
Hozzávalók:
800 g darált sertéshús
14 szelet bacon
5 evőkanál zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál növényi olaj
1 teáskanál méz
1/2 teáskanál édes paprika
Ízlés szerint őrölt fekete bors
Ízlés szerint só
Elkészítés lépésről lépésre:
Szósz elkészítése:
Elsőként készítsük el a szószt, amelybe a húsgolyókat bekenjük. Keverjük össze a szójaszószt, mézet, paprikát, olajat, citromlevet és borsot. Durvára vágjuk a fokhagymát, és adjuk hozzá.
A szószt félretesszük.
Húsgolyók előkészítése:
A darált húst keverjük össze az apróra vágott vagy lereszelt vöröshagymával, zsemlemorzsával, sóval és borssal. Alaposan dolgozzuk össze, majd formáljunk belőle körülbelül 30 g-os golyókat (összesen kb. 28 darabot).
Baconbe csomagolás:
A bacon szeleteket félbevágjuk. Minden húsgolyót megkenünk a korábban elkészített szósszal, majd becsomagoljuk a bacon szeletekbe. Rögzítsük fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne mozduljon el a bacon. A golyók tetejét is kenjük meg a szósszal.
Sütés:
A húsgolyókat helyezzük sütőedénybe, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig. Félidőben fordítsuk meg őket, hogy egyenletesen süljenek. Ügyeljünk rá, hogy a bacon ropogósra süljön, de ne égjen meg.
Tálalás:
Amikor a húsgolyók megsültek, távolítsuk el a fogpiszkálókat, és szórjuk meg friss aprított hagymával vagy zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel vagy korianderrel. Melegen tálalva a legfinomabb, de langyosan is kiváló választás.
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2024-10-21 11:54:02, hétfő
|
|
|
Ez a sütemény a hideg időszak egyik kedvelt édessége, amely tökéletes kiegészítője lehet egy meleg italnak, mint például egy forró csokoládénak vagy egy ízletes teának.
Hozzávalók:
4 db tojássárga
35 dkg liszt
tejföl (annyi, hogy jól nyútjtható legyen a tészta, de ne ragadós!)
2 ek. cukor
kb 2 ek rum
1 cs sütőpor
csipet só
porcukor és vaníliás cukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tojások sárgáját a tejföllel, liszttel, a cukorral, sóval, sütőporral és a rummal összegyúrjuk.
20 percig hűtőben pihentetjük.
Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval téglalap alakúra vágjuk. Közepüket bemetsszük, majd az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Forró olajban vagy zsírban aranyszínűre sütjük.
Melegen vaníliás porcukorral meghintjük. |
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|
|
|
2024-10-21 11:35:14, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
2 bögre porcukor (20 dkg)
20 dkg vaj
fél bögre holland kakaó por
fél bögre tej (1,25 dl)
4 bögre darált háztartási keksz (40 dkg)
negyed bögre apróra vágott/tört dió, mandula vagy mogyoró, én vegyesen tettem
egy-két teáskanál rum aroma
ízlés szerint narancs kivonat vagy aroma (el is hagyható)
1 bögre kókuszreszelék (5dkg)
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Elkészítése:
1 A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaót egy lábasban összemelegítjük, és addig olvasztjuk, míg szép, egynemű csokoládéfolyamot nem kapunk.
2 Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük az aromákat, a tört magvakat , majd a darált kekszet is.
3 Félretesszük, és hagyjuk szobahőmérsékleten egy fél órácskát állni. Közben többször átkeverjük.
4 Ezután a tésztát ketté vesszük, és két nagyjából egyforma ,,szalámirudat" formázunk belőlük, majd a kókuszba hempergetjük őket. Mivel a kekszek változóak lehetnek, így előfordulhat, hogy nagyon morzsolódik a tészta, akkor nyugodtan dolgozzatok hozzá egy kis tejet, esetleg baracklekvárt, és minden megoldódik!
5 Ezután mindkettőt, külön-külön, szorosan folpackba csomagolva betesszük néhány órára a hűtőbe, hogy megdermedhessenek, és szépen szeletelhetőek legyenek.
Jó étvágyat!
|
|
|
0 komment
, kategória: Apró tea sütik |
|
|
|
|
|
2024-10-20 14:08:17, vasárnap
|
|
|
1. A diétázók kedvence: Karfiol pizza recept
Hozzávalók:
25 dkg nyers karfiol
125 g light mozzarella
2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
só, bors, oregánó
Feltét:
ízlés szerint pizzaszósz vagy ízesített sürített paradicsom
sonka
paradicsom
sajt
ki mit szeretne még
Elkészítése:
A karfiolt késes aprítóban morzsásra daráljuk vagy késsal nagyon apróra összevágjuk.
A karfiol morzsához hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a fűszereket és alaposan összedolgozzuk.
A kész masszát sütőpapíros tepsire egyengetjük és 190 fokon kb 20-25 percig sütjük, amíg a széle el nem kezd pirulni. Ekkor kivesszük a sütőből, megkenjük a szósszal és megpakoljuk a feltéttel, majd kb 15 perc alatt készre sütjük.
2. Sajtos zöldborsós karfiol recept
Hozzávalók:
1 szép fej karfiol
3 maréknyi zöldborsó
4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
15 dkg reszelt lm pannónia sajt (aki nem laktóz érzékeny, használjon füstölt sajtot!)
só, bors
4-5 vékony szeletke vaj + egy kevés a jénai kikenéséhez
Elkészítése:
A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm.
Ugyan így megfőzöm a zöldborsót is.
Egy jénait kikenek vajjal, elosztom benne a karfiolt, rászórom a zöldborsót, sózom, megszórom frissen őrölt fehér borssal, rádarabolom a vajszeleteket, ráütöm a tojásokat (mintha tükörtojást készítenék), megszórom a reszelt sajttal és 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.
Jó étvágyat!
3. Sajtos rakott karfiol recept
Hozzávalók:
800 g karfiol
4 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
120 g tejföl
130 g reszelt sajt
1,5 tk só
Só a karfiol főzéséhez
1 teáskanál szárított fokhagyma
bors
margarin
1 kis csokor újhagyma
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük és sós bő vízben 8-9 percig főzzük, amíg félig megpuhul.
Vegyük ki a vízből, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Ha a rózsák túl nagyok, vágjuk őket félbe, majd helyezzük át őket egy margarinnal kikent jénaiba.
Üssük fel a tojásokat egy nagy tálban.
Adjuk hozzá a sót, kevés őrölt fekete borsot, 1 teáskanál szárított fokhagymát, majd keverjük simára.
Keverjük hozzá a tejfölt és a reszelt sajt 3/4 részét.
Öntsük a keveréket a karfiolra, majd szórjuk a maradék reszelt sajtot a tetejére.
Tegyük a tálat a 170-180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig, amíg a sajt szépen megpirul.
Végül, szórjuk rá a felaprított újhagymát.
4. Sajtos-húsos rakott karfiol recept
Hozzávalók:
1 nagyobb fej karfiol
3 dkg teavaj
50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
1 tk zúzott fokhagyma
1 tk só vagy vegeta
csipet őrölt bors
1 tk fűszerpaprika
6-7 szál petrezselyemzöld
Továbbá:
2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
3 nagy ek tejföl
10 dkg füstölt sajt
1 tk vegeta
csipet őrölt bors
Tetejére:
15 dkg sajt
csipet fűszerpaprika
Továbbá:
Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadunk 1 tojást, az apróra vágott vöröshagymát, petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd jól összegyúrjuk és félretesszük.
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben 5-6 percig előfőzzük, végül leszűrjük.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat (jómagam lecsatolható peremű tortaformában készítettem) kikenünk teavajjal és az alját végigrakjuk a karfiol darabokkal.
Ezután a bekevert fasírthúsból kisebb golyókat formázunk és tetszés szerint a karfiolok közé rakjuk.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és (alsó-felső + légkeverés) nagyjából 20-22 perc alatt félkészre sütjük.
Mialatt sül az étel, a 2 egész tojást kikeverjük a tejföllel, a füstölt sajttal és a fűszerekkel.
Ezután kivesszük a sütőből, majd a karfiolok és húsgombócok közé locsoljuk a sajtos-tejfölös tojást, befedjük a tetejét durvára reszelt sajttal, ízlés szerint pirospaprikával is megszórjuk és 18-20 perc alatt készre sütjük.
4-5 perc pihentetés után még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
5. Karfiolleves gazdagon recept
>[https://receptneked.hu/wp-content/uploads/2019/02/leves-karfiol1-722x330.jpg]"
Hozzávalók kb 2l leveshez:
kb 20 dkg karfiol
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 csokor petrezselyemzöld
2 közepes méretű krumpli
fél fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
ételízesítő vagy leveskocka
só, bors
lkészítése:
A karfiolt, répát, petrezselyemgyökeret, krumplit kockára vágva beletesszük a fazékba, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a préselt vagy nagyon apróra vágott fokhagymát és egy kisméretű vöröshagyma felét (egészben).
Melegítés után ízesítsük leveskockával, sóval, borssal. Miután minden megfőtt, tegyük bele a felaprított zöldség zöldjét. Esetleg tésztát, ha igény van rá, vagy pl: daragombócot, vagy házi reszelt tésztát.
Jó étvágyat mindenkinek!
6. Kurkumás csirkemell karfiol rizzsel recept
Hozzávalók:
2 csirkemell filé
3 ek kókuszzsír
1 ek kurkuma
2 gerezd fokhagyma
só bors
A karfiol rizshez:
1 kisebb fej karfiol
2 ek kókuszzsír
1 csomag friss petrezselyemzöld
só
cayenne bors
Elkészítése:
A csirkemellet kockára vágjuk, a fokhagymát sajt reszelőn lereszeljük és a többi fűszerrel jól összekeverjük.
A kókuszzsíron, fedő alatt, néhányszor átkavarva készre sütjük.
A karfiolt rózsákra szedjük és aprító gépben rizsszem nagyságúra daraboljuk. Egyszerre csak 3-4 rózsát tegyünk a gépbe, így nem töri össze a gép a karfiolt.
Egy öntöttvas serpenyőbe tesszük a kókuszzsírt, ráöntjük az összeaprított karfiolt, megsózzuk, borsozzuk és fedő alatt néhány percig pároljuk.
Utána levesszük a fedőt, rárakjuk az összevágott petrezselyem zöldet és 2-3 percig még ezzel is pirítjuk.
Tipp:
Bő fél óra alatt egy nagyon finom, ráadásul tök egészséges ételt varázsolhatunk az asztalunkra.
7. Tejszínes rakott karfiol recept
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek napraforgó olaj
1 bögre rizs
1 tk kakukkfű
1 tk borsikafű
5 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
5 dkg vaj
2 ek zsemlemorzsa
só ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat feldarabolom. Enyhén sós vízben blansírozom (azaz forrásban lévő vízbe teszem, 5 percig forralom, majd hideg vízben lehűtöm és lecsepegtetem).
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Egytálételek > Rakott finomságok > Tejszínes rakott karfiol
Tejszínes rakott karfiol recept
Galéria (7)
Tejszínes rakott karfiol
Beküldve: 2016.08.30.
Kategória: Egytálételek
Küldte: LigetiK
Látták: 37006
Miben készült? Főzőlap, Sütő
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,38 csillag 21 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek napraforgó olaj
1 bögre rizs
1 tk kakukkfű
1 tk borsikafű
5 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
5 dkg vaj
2 ek zsemlemorzsa
só ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat feldarabolom. Enyhén sós vízben blansírozom (azaz forrásban lévő vízbe teszem, 5 percig forralom, majd hideg vízben lehűtöm és lecsepegtetem).
Rakott karfiol 004
A rizst 1 ek olajon megfuttatom, azután felöntöm 1,5 bögre forró vízzel. Sózom és lefedve, meleg helyen megvárom, hogy a rizs megdagadjon.
A felaprított hagymát és fokhagymát 2 ek olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a húst. Ízlés szerint sózom és addig pirítom, míg zsírjára sül. Megszórom a fűszerekkel és elkeverem.
Egy közepes méretű tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával és beleöntöm az előzőleg összekevert rizst és húst. Elegyengetem a tetejét, rászórom a karfiolrózsákat és elrendezem.
A tejszínt, tojást és a reszelt sajt felét elkeverem, majd ráöntöm a karfiolra úgy, hogy mindenhol befedje. A maradék sajtot a tetejére szórom és sütőbe teszem.
200 fokon kb 40 perc alatt megsütöm. Akkor kész, ha a teteje szép aranybarnára pirul.
8. Mozzarellás karfiol recept
Hozzávalók:
1 kisebb karfiol (500 gramm)
2 dl 12%-os tejföl
1 dl joghurt
1 csomag mini mozzarella
3 ek reszelt füstölt, csípős paprikás sajt
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
2 ek zsemlemorzsa
1 ek olaj
só ízlés szerint
1 csipetnyi citromsó
1-2 koktél paradicsom
Elkészítése:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe tegyünk egy csipetnyi citromsót.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tojást feltörjük, egy keverőtálba rakjuk, majd habosra verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát (egy kicsit félreteszünk a tepsi szórásához). Adunk hozzá ízlés szerint sót, kb. 2 csipetnyit és jól elkeverjük.
A sütőformát kiolajazzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával.
Leszűrjük a karfiolt és a főzőléből kb. 2 evőkanálnyit tegyünk a tejfölös masszába.
Belerendezzük a karfiolrózsát a kerámia tepsibe (vagy jénaiba), majd nyakon öntjük a masszával. A tetejére helyezzük a mini mozzarellákat, a paradicsomot, és betesszük a sütőbe.
180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (alsó-felső sütés, a végén 5 percig légkeveréses fokozat).
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A zsemlemorzsa helyettesíthető zabpehellyel, illetve lehet joghurttal is készíteni, ezáltal tovább csökkenthető a kalória tartalma. Én gyakran készítem úgy.
Bármilyen maradék sajt használható.
recept neked oldalról |
|
|
0 komment
, kategória: Cukrosoknak diétás étrend |
|
|
|
|
|
2024-10-20 12:10:03, vasárnap
|
|
|
Ezek a kis diónyi diós falatkák etetik magukat, és mint hasonló begolyózott társaik, nagyon hamar és egyszerűen elkészíthetőek. Ezek a kis golyóbisok ezúttal tejmentesen készülnek, így amellett, hogy tejérzékenyek is fogyaszthatják, hosszabb távon is eltarthatóak. Már, ha megérik
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók 45 darabhoz:
- két bögre darált háztartási keksz (18 dkg)
- 1 bögre darált dió (10 dkg)
- fél bögre porcukor (10 dkg)
- 2 evőkanál holland kakaópor (2 dkg)
- háromnegyed bögre sárgabaracklekvár (kb. 7 evőkanálnyi)
- ízlés szerint két teáskanál rumaroma, vagy egy-két evőkanál rum, ha meg szeretnénk bolondítani
+ fél bögre darált dió a hempergetéshez (5 dkg)
Elkészítése:
1. A hozzávalókat összegyúrjuk, vagy robotgép krémkeverő kanalával összekeverjük. a lényeg, hogy egy jó tömör masszát kapjunk. Amennyiben ragad, adjunk hozzá még kekszet, de ha nagyon-nagyon száraz, akkor egy kis lekvárt.
Az enyém egy viszonylag szilárd massza lett, nagyon könnyű volt formázni, nem deformálódott, nem ragadt, de az arányok a lekvárok nedvesség-illetve gyümölcstartalma miatt eltérhetnek egy picit.
2. Teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, és darált dióba hempergetjük őket.
Jó étvágyat!
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
|
|
|
0 komment
, kategória: Apró tea sütik |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 18
|
|
|
|
2024. Október
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |
28 | 29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
18 db bejegyzés |
e év: |
112 db bejegyzés |
Összes: |
8810 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1240)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (76)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (23)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (58)
- Karácsonyi ételek (52)
- Kelt tészta édes és sós (123)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (85)
- Palacsinták édes - sós (3)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 84
- e Hét: 2022
- e Hónap: 7146
- e Év: 173846
|
|
|