2024-11-16 17:46:51, szombat
|
|
|
GESZTENYEKRÉM NARANCSZSELÉVEL ÉS RUMOS CSOKOLÁDÉVAL
Hozzávalók (6 db 2 dl-es pohárhoz):
25 dkg gyorsfagyasztott natúr gesztenye
3 dl habtejszín (30% zsírtartalmú)
5 dkg nyírfaporcukor
A rumos csokoládéhoz:
5 dkg étcsokoládé (60% kakaótartalmú)
5 dkg habtejszín (30% zsírtartalmú)
2 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 dl tej
2 ek. rum
1 ek. nyírfaporcukor
A narancszseléhez:
2 dl frissen facsart narancslé
1 tk. zselatinpor
nyírfacukor
-továbbá:
6 db cukormentes babapiskóta
Elkészítés:
Adjuk a gesztenyéhez a nyírfaporcukrot, majd keverjük habosra a tejszínnel, végül töltsük habzsákba.
A csokoládét olvasszuk fel a tejszínnel. Adjuk hozzá a vajat, a tejet, a nyírfaporcukrot, és dolgozzuk simára. Ízesítsük rummal.
2-3 evőkanál narancslevet vegyítsünk el a zselatinnal, és kis lángon melegítsük addig, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Öntsük hozzá a többi narancsléhez, keverjük simára és édesítsük nyírfaporcukorral.
A babapiskótát tegyük zacskóba, és törjük morzsalékosra.
A poharakban osszuk el a csokoládét, és szórjuk meg piskótamorzsával. A habzsákból a gesztenyekrémet töltsük a poharak 3/4 -éig, és szórjuk meg piskótamorzsával, végül a rétegezést zárjuk a narancsos zselével. A desszertet tálalásig tegyük a hűtőbe.
forrás /Kifőztük gasztromagazin/ |
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
|
|