2024-11-04 16:05:49, hétfő
|
|
|
Egyszerű, látványos és gyors, de ami a legjobb, hogy melegen és hidegen is isteni finom!
Hozzávalók / 6 adag
- 150 g bacon
- 800 g csirkemell filésó
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 150 g rizsliszt
- 2 db tojás
- 80 g sonka
- 2 dl kókusztejből laza besamel
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy db vöröshagyma
Elkészítés
1. Fogunk egy hőálló tálat, és a közepétől indulva kibéleljük szeletelt baconnel úgy, hogy túllógjon az edény peremén.
2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk. A húst először lisztbe, majd tojásba forgatjuk, és egy sort leterítünk a szalonnára. Erre jön a sonka fele, a besamel amiben elkeverünk két, összezúzott fokhagymát, végül pedig a vékonyra szeletelt hagyma szintén fele.
3. Újra egy adag csirke, sonka, besamel, hagyma, és a legvégén a lelógó baconszeleteket ráhajtjuk az egész tetejére.
4. 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük, és melegen vagy akár hidegen is tálalhatjuk!
- sütési hőfok: 200°C
- sütési mód: alul-felül sütés
|
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|