2024-11-06 12:01:21, szerda
|
|
|
Ezek a gombócok tökéletesek egy könnyű vacsorához vagy vendégváró falatokhoz.
A karfiol íze és a krémes állag együtt csodás élményt nyújtanak!
Hozzávalók:
1 közepes karfiol
2 csésze liszt
2 tojás
1/2 csésze túró
1/2 csésze tej
1 evőkanál só
1 evőkanál olaj
1/2 csésze zsemlemorzsa
1/2 csésze olaj a sütéshez
Elkészítés:
Készítsd elő a karfiolt: Mosd meg a karfiolt, majd szedd rózsáira. Főzd a rózsákat sós vízben 5-7 percig, amíg megpuhulnak. Ezután jól csepegtesd le őket.
Készítsd el a tésztát: Egy nagy tálban tedd bele a főtt karfiolt, és villával törd össze. Add hozzá a tojásokat, túrót, tejet, sót és lisztet. Keverd jól össze, amíg sima tésztát kapsz.
Formázz gombócokat: A kész tésztából formálj kis gombócokat.
Sütés: Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Amikor az olaj forró, tedd bele a gombócokat, és süsd őket aranybarnára minden oldalukon.
Szárítás: A kész gombócokat helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
A gombócok karfiollal készen állnak! Tálald őket melegen, mint előételt vagy snacket. Jó étvágyat!
|
|
|
0 komment
, kategória: Gombócok |
|
|
|