|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2024-11-08 21:23:31, péntek
|
|
|
Napjainkban sokan szenvednek a túlzott izzadás miatt, amelyet hiperhidrózisnak is neveznek. Ez sokak számára nagyon kellemetlen minden évszakban, hiszen ezek az emberek nemcsak nyáron, hanem az év minden évszakában szenvednek ettől a problémától. Azonban mint a legtöbb egészségi és hasonló problémára, erre is van megoldás. A természet ugyanis felkínál olyan módszereket és lehetőségeket, amelyeket nekünk csak ki kell használnunk. Mutatunk is most ezek közül néhányat!
Az egyik nagyszerű megoldás a zöld tea lehet, amely nemcsak nagyszerű mikrotápanyagokkal van tele, hanem nagyon sok antioxidánst is tartalmaz. Ezek a tápanyagok pedig nagyon sokat segítenek az általános egészségi állapot fenntartásában és a fokozott izzadékonyság csökkentésében. Ha mindennap elfogyasztunk legalább két csésze zöld teát, akkor a méreganyagok kiürülnek a szervezetből, márpedig sok esetben ezek a méreganyagok tehetők felelőssé az izzadás kialakulásáért.
Ha szeretnénk megelőzni az izzadást, akkor egy másik gyógynövény is a segítségünkre lehet, ami nem más, mint a varázsmogyoró. Ez a gyógynövény egy természetes izzadásgátló, amely remekül csökkenti a fokozott verejtéktermelést. Hogyan használjuk? Készítsünk a gyógynövényből teát, mártogassunk meg benne egy vattakorongot, majd kenegessük be ezzel az érintett izzadékony területeket.
A zsályára, a gyógynövényből készült teára is számíthatunk, ugyanis gazdag forrása a tannin nevű vegyületeknek, amelyek összehúzó hatásukról ismeretesek. Segítenek összehúzni a pórusokat, ily módon pedig kevesebb izzadtság termelődik. Nem mellesleg ennek a gyógynövénynek a szárító hatása is ismeretes. Éppen e hatása miatt is használják nagyon sok izzadásgátló készítményben. Emellett még a zsálya szagtalanító hatásáról is ismert. Hasonlóan használható, mint a varázsmogyoró.
A kamillának és a kamillateának kiemelkedő a nyugtató hatása, de más tulajdonságairól is ismert, ilyen például a gyulladáscsökkentő, az antioxidáns és az izzadásgátló hatása is. Hogyan használjuk? Mindenképpen belsőleg fogyasszuk. Már napi egy csésze kamillateával is jelentősen lecsökkenthetjük az izzadás mértékét.
A másik természetes módszer a teafaolaj lehet, amely erős összehúzó tulajdonsággal rendelkezik. Nemcsak az izzadást, hanem az ezzel együtt járó kellemetlen testszagot is csökkenti. Hogyan alkalmazzuk? Keverjük el valamilyen hordozóolajjal, majd vigyük fel az érintett területre. Naponta többször is használhatjuk ezt a remek illóolajat és módszert a probléma orvoslására.
A szódabikarbóna természetes izzadásgátlóként és dezodorként is működik. Nemcsak csökkenti az izzadtságot, de gyorsan el is párologtatja azt.
Hogyan használjuk?
Keverjünk össze szódabikarbónát vízzel, és készítsünk belőle pasztát. Kenjük ezt a pasztát arra a felületre, ahol nagyon izzadunk - ez általában a tenyér szokott lenni -, hagyjuk rajta 5 percig, majd mossuk le.
Az almaecet segíthet egyensúlyban tartania a pH-szintet a szervezetben. Este lefekvés előtt töröljük át a kezünket almaecettel, vagy vízben keverjük el és belsőleg fogyasszuk. Az is jó megoldás, ha a salátaöntethez almaecetet használunk.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Natúr kezelések |
|
|
|
|
|
2024-11-08 20:58:47, péntek
|
|
|
Jót tesz a májnak és a szívnek: cékla
A céklát már az ókori Rómában is gyakran fogyasztották. De ebben az időben még nem az egészségügyi hatásait használták ki, hanem elsősorban afrodiziákumként fogyasztották, és legfőképpen a férfiak merítettek erőt ebből a zöldségből. Ma már tudjuk, hogy nagyon sok antioxidánst és gyulladáscsökkentő anyagot tartalmaz ez az egészséges zöldség, így nagyon sok betegség elkerülhet bennünket, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk ezt a táplálékot. Nézzük is meg, hogy milyen előnyei vannak, ha rendszeresen fogyasztunk céklát!
A cékla földes, édes ízvilággal rendelkezik. Igazi szupertáplálék, amely vitaminokban, ásványi anyagokban, mangánban, folátban, káliumban, bórban, cinkben és vasban gazdag. Más értékes tápanyagokat is tartalmaz, például béta-karotint, rostokat, antioxidánsokat, flavonoidokat és pektint is.
A cékla gazdag forrása a betalain nevű vegyületnek, amelynek szívvédő hatása is ismeretes. Csökkenti a szervezetben a homocisztein-szintet, ami azért lényeges, mert ha túl sok homocisztein halmozódik fel a szervezetben, akkor az erek gyulladt állapotba kerülnek. Ezen kívül nagy szerepe van a CRP-szint csökkentésében, amelynek magas értéke pedig az artériákra van káros hatással.
A cékla olyan nitrátokat tartalmaz, amelyek nitritekké alakulnak át a szervezetben, a nitritek pedig vérnyomáscsökkentő hatást fejtenek ki.
Ha magas a koleszterinszintünk, azt mindenképpen csökkenteni szükséges, még ha sokan nem is így gondolják. Belgyógyász szakemberrel beszélgettem, aki részletesen elmagyarázta, hogy miért olyan elemi, hogy ne legyen magas a koleszterinszintünk. A szakorvos elmagyarázta, hogy nagyon sokaknak, akik az intenzív osztályra kerülnek stroke vagy szívinfarktus miatt, gyakran magas a koleszterinszintjük.
És nemcsak koleszterinhisztériáról van szó, ahogyan azt sokan hiszik, illetve nem azért mondják ezt sokat tanult orvosok, mert a koleszteringyógyszert szeretnék felírni, mivel az én orvosom sem ezt tette, hanem egy remek diétát írt elő - nem súlyfüggő a magas koleszterinszint -, sok rost fogyasztására ösztönzött és szelént is szednem kellett. Mivel betartottam minden utasítást, így nem kellett az orvosnak gyógyszert felírnia, ellenben megnyugodtam, hogyha bármilyen szívproblémám is lesz, az nem a magas koleszterinszint miatt fog kialakulni.
Visszakanyarodva a céklára tehát azt is tudnunk kell, hogy az egyik legjobb természetes koleszterinszint-csökkentő táplálék.
A cékla nagy segítség lehet a májbetegségek elleni küzdelemben, amelyek általában a májban lerakódott zsírok miatt következnek be. Ezek a zsírlerakódások általában a mértéktelen alkoholfogyasztás, az elhízás és a cukorbetegség következményei.
A céklában található antioxidánsok - mint a betalainok és a betain nevű aminosav - segítik a máj méregtelenítését és a zsírok metabolizálását, így nagyon előnyösek a testsúly kezelésében és az általános egészség megőrzésében. A betain segíti a hangulat szabályozását, támogatja a normális izomnövekedést és az állóképességet. Az antioxidánsok, a kálium és a betain miatt a cékla támogatja a szív- és érrendszeri egészséget, mégpedig azáltal, hogy segít megőrizni az erek normális szerkezetét.
A céklából remek májvédő turmixitalt is készíthetünk.
A turmixital hozzávalói:
2 csésze mandulatej,
1 banán,
1 kisebb cékla,
1 dl hibiszkusztea,
fél csésze pitypanglevél.
Elkészítése:
Készítsük el a hibiszkuszteát, majd hűtsük le. Hámozzuk meg a céklát, vágjuk kisebb darabokra a banánnal együtt, majd mehet minden a turmixgépbe. Adjuk hozzá a mandulatejet, a hibiszkuszteát és a pitypanglevelet, turmixoljuk le, és fogyasszuk egészséggel.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2024. November
| | |
|
|
ma: |
1 db bejegyzés |
e hónap: |
130 db bejegyzés |
e év: |
2467 db bejegyzés |
Összes: |
51259 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3444
- e Hét: 9727
- e Hónap: 9727
- e Év: 622402
|
|
|