2024-12-04 22:15:14, szerda
|
|
|
MINDENKI EZT ITTA, MERT AZT MONDTÁK, NAGYON EGÉSZSÉGES, MOST SZÖRNYŰ DOLOG DERÜLT KI ( ???!!! )
Sajnos egy olyan Európában élünk ahol a "tudomány alakítók" többsége gondolkodás nélkül vagy politikai okokból elfogadja a hazugságokat
A tejről egészen mostanáig mindenki azt hitte, hogy egészséges. Nem véletlen, mindenki ezt mondta. A legfrissebb kutatások azonban mindezt cáfolják, sőt egészen aggasztó dolgokat is kimutattak.
Egészen pontosan a tejben lévő laktóz az, ami gyulladást sőt sejtkárosodást idézhet elő elő - állítja a svéd Uppsalai Egyetem friss tanulmánya. Különösen a nők vannak veszélyben, akiknek a tej növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
A kutatók szerint a gyulladások sejtkárosodáshoz vezethetnek, amely a szív gyorsabb öregedését eredményezi. A vizsgálatok alapján napi 400 ml tej elfogyasztása már 5%-kal növeli a szívkoszorúér-betegség kialakulásának esélyét
- írja a Mindmegette.hu.
A kutatásban 101 000 ember adatait elemezték, és abból az is kiderült, hogy a férfiak szervezete hatékonyabban bontja le a laktózt.
A kutatás vezetője, Karl Michaëlsson szerint a tej helyett érdemes annak erjesztett formáit fogyasztani, így a joghurtot vagy a kefirt. Ezek nemcsak könnyebben emészthetők, hanem a gyulladásos folyamatokat is kevésbé serkentik.
Van, aki mást mond
Alig néhány hónapja, Dr. Nathasa Fernando, a Medichecks igazgatója azt mondta, a tej sokkal inkább oltja a szomjat, mint a víz, ezért nyáron érdemes azt inni. Mindezt azzal indokolta, hogy a tejben magas a cukor-, fehérje- és zsírtartalom, emiatt pedig lassabban ürül ki a gyomorból, és mivel lassabban emésztjük meg,
hosszabb ideig hidratált maradhat szervezetünk.
A tejben sok fontos és értékes ásványi anyag mellett nátrium is van, ráadásul a szójatej még elektrolitokat is tartalmaz.
Korábban arról is írtunk, hogy nem a cukor veszi el a paradicsom savasságát, ezt tegye a szószba helyette.
Ahogy azt is megírtuk, hogy tápláló, olcsó és könnyen elkészíthető otthon a gazdaságos krumplitej. A hagyományos tej, az alap élelmiszerek közé számít, azonban számos ember ezt nem fogyaszthatja és így vegán alternatíva után kell nézniük, ha nem szeretnének lemondani a tej felhasználási módjairól. Az elmúlt években számos növényi tej terjedt el, azonban most egy új, eddig még ismeretlen alternatíva is felbukkant, a burgonyaital.
A burgonya tej azzal vívta ki az emberek elismerését, hogy számos előnye van az alternatív tejek versenyében. Krémes állaga és semleges íze könnyen felhasználhatóvá teszi a gasztronómiában, míg tápanyag profilja és környezetbarát jellege megkülönbözteti sok más opciótól.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!
Sajnos egy olyan Európában élünk ahol a "tudomány alakítók" többsége gondolkodás nélkül vagy politikai okokból elfogadja a hazugságokat
Link
Tej = élet, erő, egészség - vagy mégsem?
Link
Hogyan végez a tejipar megtévesztő kutatásokat?
Link
Megdöbbensz a jövő szuperkajájától
Link
|
|
|
0 komment
, kategória: Egészségünk érdekében... |
|
|
|