Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Mindenki ezt itta, mert azt mondták, nagyon egészséges, most
  2024-12-04 22:15:14, szerda
 
 







MINDENKI EZT ITTA, MERT AZT MONDTÁK, NAGYON EGÉSZSÉGES, MOST SZÖRNYŰ DOLOG DERÜLT KI ( ???!!! )


Sajnos egy olyan Európában élünk ahol a "tudomány alakítók" többsége gondolkodás nélkül vagy politikai okokból elfogadja a hazugságokat


A tejről egészen mostanáig mindenki azt hitte, hogy egészséges. Nem véletlen, mindenki ezt mondta. A legfrissebb kutatások azonban mindezt cáfolják, sőt egészen aggasztó dolgokat is kimutattak.

Egészen pontosan a tejben lévő laktóz az, ami gyulladást sőt sejtkárosodást idézhet elő elő - állítja a svéd Uppsalai Egyetem friss tanulmánya. Különösen a nők vannak veszélyben, akiknek a tej növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

A kutatók szerint a gyulladások sejtkárosodáshoz vezethetnek, amely a szív gyorsabb öregedését eredményezi. A vizsgálatok alapján napi 400 ml tej elfogyasztása már 5%-kal növeli a szívkoszorúér-betegség kialakulásának esélyét

- írja a Mindmegette.hu.

A kutatásban 101 000 ember adatait elemezték, és abból az is kiderült, hogy a férfiak szervezete hatékonyabban bontja le a laktózt.

A kutatás vezetője, Karl Michaëlsson szerint a tej helyett érdemes annak erjesztett formáit fogyasztani, így a joghurtot vagy a kefirt. Ezek nemcsak könnyebben emészthetők, hanem a gyulladásos folyamatokat is kevésbé serkentik.

Van, aki mást mond

Alig néhány hónapja, Dr. Nathasa Fernando, a Medichecks igazgatója azt mondta, a tej sokkal inkább oltja a szomjat, mint a víz, ezért nyáron érdemes azt inni. Mindezt azzal indokolta, hogy a tejben magas a cukor-, fehérje- és zsírtartalom, emiatt pedig lassabban ürül ki a gyomorból, és mivel lassabban emésztjük meg,

hosszabb ideig hidratált maradhat szervezetünk.

A tejben sok fontos és értékes ásványi anyag mellett nátrium is van, ráadásul a szójatej még elektrolitokat is tartalmaz.

Korábban arról is írtunk, hogy nem a cukor veszi el a paradicsom savasságát, ezt tegye a szószba helyette.

Ahogy azt is megírtuk, hogy tápláló, olcsó és könnyen elkészíthető otthon a gazdaságos krumplitej. A hagyományos tej, az alap élelmiszerek közé számít, azonban számos ember ezt nem fogyaszthatja és így vegán alternatíva után kell nézniük, ha nem szeretnének lemondani a tej felhasználási módjairól. Az elmúlt években számos növényi tej terjedt el, azonban most egy új, eddig még ismeretlen alternatíva is felbukkant, a burgonyaital.

A burgonya tej azzal vívta ki az emberek elismerését, hogy számos előnye van az alternatív tejek versenyében. Krémes állaga és semleges íze könnyen felhasználhatóvá teszi a gasztronómiában, míg tápanyag profilja és környezetbarát jellege megkülönbözteti sok más opciótól.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!


Sajnos egy olyan Európában élünk ahol a "tudomány alakítók" többsége gondolkodás nélkül vagy politikai okokból elfogadja a hazugságokat


Link



Tej = élet, erő, egészség - vagy mégsem?

Link



Hogyan végez a tejipar megtévesztő kutatásokat?

Link



Megdöbbensz a jövő szuperkajájától

Link












 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2024.11 2024. December 2025.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 193 db bejegyzés
Összes: 4965 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1639
  • e Hét: 1639
  • e Hónap: 38455
  • e Év: 38455
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2025 TVN.HU Kft.