|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2025-04-28 09:51:34, hétfő
|
|
|
Jó reggelt én Istenem!
Jó reggelt adj énnekem!
És folytassad jó nappal,
Szeretettel, jó naggyal!
Felkelni látom napod,
Szívem ujjong, láthatod!
Szívem akkor is örül,
Ha rám napfény nem derül!
Jó reggelt Őr-angyalom,
Mindig vigyázz rám nagyon!
Hibáimban el ne essek,
Mindenkit nagyon szeressek!
Jó reggelt égi Atyám,
Mosolyodat szórd reám!
Hadd legyek jó gyermeked,
Aki mindenkit szeret!
Adj erőt én Jézusom,
Mert az erőd, kell nagyon!
Irányítsad léptemet,
Áldj meg engem Szeretet!
ÁMEN |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2025-04-24 07:57:21, csütörtök
|
|
|

Szükséges termékek:
600 g. liszt + még kevés a dagasztáshoz
3 tojás
250 ml hideg víz
1 óra l. só
1 óra l. cukor
10 g. friss élesztő
A töltelékhez:
500 g juhtúró
100 g olvasztott vaj vagy margarin
A töltelékhez:
3 tojás
200 ml friss tej
1 evőkanál cukor
Elkészítés módja:
Tegye a feltört élesztőt, sót és cukrot egy keverőtálba.
Apránként adjuk hozzá a vizet, és addig keverjük, amíg az élesztő teljesen fel nem oldódik, majd végül adjuk hozzá az összes vizet.
A tojásokat félreütjük, és a keverékhez adjuk. Ezután apránként hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg ragacsos tésztát nem kapunk.
Helyezze a tésztát egy jól lisztezett felületre (szükség esetén adjon hozzá még lisztet), és dagasszon körülbelül 5-6 percig, amíg sima, rugalmas tésztát nem kap.
A tésztát kivajazott tálba tesszük, és konyharuhával letakarva 40 percig pihentetjük.
Ezután 5 golyóra osztjuk.
Minden golyót 25 cm átmérőjű kör alakra tekerünk. Megkenjük olvasztott vajjal, és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A héját tekercsszerűen feltekerjük.
Ezután a tekercset egy kicsit kinyújtjuk, és úgy csavarjuk, mint egy törülközőt.
Kivajazott, 30 cm átmérőjű tepsibe spirálisan elrendezzük a tekercseket, a közepétől kezdve kört alkotva, és ahol az egyik kéreg véget ér, ráhelyezünk egy másikat és elrendezzük a végéig. Hagyunk egy kis helyet a héjak között, mert kelés közben megemelkednek.
A lepényt letakarva langyos helyen további 15-20 percig pihentetjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a feltétet külön elkészítjük.
A tojásokat villával vagy habverővel felverjük. Adjuk hozzá a tejet és a cukrot, jól keverjük össze, és öntsük a pitére.
Kb. 40-45 percig sütjük, majd ha kész, törölközővel letakarva 10-15 percig hűlni hagyjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
|
|
|
|
2025-04-14 12:04:13, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
8 db burgonya,
4 gerezd fokhagyma,
vaj,
olívaolaj,
rozmaring,
darabos tengeri só.
Elkészítés:
Mossuk meg a burgonyát és héjában főzzük meg, hagyjuk kihűlni. Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra, öntsünk egy tepsibe, vagy hőálló edénybe olívaolajat (vagy napraforgó olajat) és rakjuk bele a felaprított fokhagymát, majd helyezzük el a burgonyát is a tepsiben. Nyomkodjunk meg minden darabot, hogy a héja meghasadjon, de a burgonya maradjon egészben. Fűszerezzük a burgonyát sóval és rozmaringgal, majd tegyünk minden borgonyára, egy kis darab vajat. Süssük a burgonyát 200 fokon 15- 20 percet, hogy jól megpiruljon.
Jó étvágyat!

|
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
2025-04-14 11:16:49, hétfő
|
|
|
Nagyon finom és egyszerű étel, tetszés szerint bármilyen zöldség kerülhet bele, attól függően mit szeretünk. Fűszerezés tetszés kérdése, de a fokhagyma nagyon jól illik hozzá.
Elksézítés:
Burgonyát, póréhagymát, vöröshagymát, sárgarépát, karalábét, cukkinit hasábokra vágtam, majd megszórtam delikáttal, fokhagymás fűszersóval, olajat tettem rá, majd jól átforgattam.
Csirkemell szeleteket fokhagymás fűszersóval elkevert rétes lisztbe forgattam, majd hirtelen átsütöttem és befedtem vele a zöldségeket. Bacon szalonnával, majd fóliával letakarva megsütöttem.
A sütés vége előtt megszórtam reszelt trapistával, chedar sajttal, végül mozzarella karikát tettem rá és pirosra sütöttem. Isteni ízvilág kerekedett belőle
Marika Olah konyhájából
Link
Link |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2025-04-10 10:34:04, csütörtök
|
|
|
Recept :
6 tojás,
14 dkg cukor,
14dkg liszt,
10 dkg darált dió,
5 csepp rumaroma, /én igazi rumot tettem bele/
1 cs. sütőpor,
fél dl olaj,
fél dl víz.
Krém :
25 dkg vaj,
2 tojássárgája,
20 dkg porcukor,
1 van. cuk.
6 tk. instant kávé,
2 dl tej,
2 ek. liszt,
20 dkg darált dió,
1.ek rum
Tetejére csokimáz.
Piskótát megsütjük amíg kihűl a vajat a cukorral habosra keverjük.
A 2 dl tejet a liszttel felfőzzük ha kihűlt a vajas krémmel
és a többi hozzávalóval összekeverjük
2 felé vágjuk a piskótát és megtöltjük.
Receptek és sütemények régről face

Egy másik:
DÍÓS KRÉMES :
TÉSZTÁHOZ.
5 db tojássárgája
30 dkg cukor
12 dkg dalált dió
1 csomag sütöpor
16 dkg liszt
5 tojásfehérje
10 ek viz
KRÉM.
16 dkg darált dió
8 ek tej
15dkg vaj
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cokor
3-4 ek rum.
A díóhoz adunk 8 ek tejet és felfözzük 2-3 perc és kihütjük, a vajat a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a lehütött díót. A tésztát töltés elött meglocsoljuk rummal.
TETEJÉRE.
10 dkg ét vagy tejcsoki
1 ek olaj.
A tojássárgáját 20 dkg cukorral és 10 ek vízzel habosra keverünk, a liszthez keverjük a sütöport, a darált díót, és kézi habverövel keverjük a sárgájához, a tojásfehérjét kemény habbá verjük és kicsinyenkén adjuk hozzá a cukrot, majd óvatossan keverjük a lisztes tojássárgájához,
Majd egy 22*35 ös vajjal kent lisztezett tepsibe tesszük, sütés 180 fokon kb 25 perc.
Tetejére olvasztott csokit teszünk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|
|
|
2025-04-08 15:10:58, kedd
|
|
|
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg tehéntúró
2 és egyharmad bögre finomliszt (29 dkg)
2 tojás sárgája
2 evőkanál jó hideg víz (hűtött)
A hempergetéshez:
háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)
Elkészítése:
A vajat lereszeljük, majd hozzáadjuk a túrót, valamint a lisztet.
Az egészet szépen összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a tojások sárgájával és a vízzel.
Fóliába csomagoljuk és egy órát pihentetjük hűtőben.
Ezután alaposan liszetezett felületen jó vékonyra kinyújtjuk, közben a tetejét is lisztezzük, ha ragadna.
Szaggasunk belőle köröket,körülbelül 7-8 cm átmérőjűeket. Nálam a fehérboros pohár volt a tökéletes alany.
Ezután a korongok mindkét felét hempergessük a cukorba, majd hajtsuk kétszer félbe, és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
190 fokon alul-felül sütés programon süssük őket szép aranybarnára, 20-25 perc alatt. Hagyjuk kihűlni őket, akkor lesznek szép levelesek!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Apró tea sütik |
|
|
|
|
|
2025-04-08 15:07:18, kedd
|
|
|
Ezek az omlós kis finomságok igazán szeretnivalóak, vajas, sajtos, sós ízű teasütemények, amik mint az omlós sütemények: sokáig fogyaszthatóak, tárolhatóak. És amiért még nagyon szeretjük: nagyon gyorsan elkészül és rendkívül kiadós!
Hozzávalók:
4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
25 dkg puha vaj (vagy 20 dkg vaj + 1 evőkanál zsír)
1 kis pohár tejföl (150 g)
20 dkg reszelt sajt
1 csapott evőkanál só
a tetejére 1 tojássárgája, reszelt sajt és/vagy szezámmag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formájúra szaggatjuk őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kekszecskéket.
Megkenjük a tetejüket tojássárgával, majd meghintjük sajttal és szezámmaggal.
200 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon aranyszínűre sütjük őket.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Apró tea sütik |
|
|
|
|
|
2025-04-08 14:34:23, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
10 dkg reszelt sajt
1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
10 dkg vaj
8 szelet gépsonka
5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
1 tk mustár
1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).
A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.
A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.
A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.
A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az egészet.
A tepsiről lehúzzuk a sütőpapírral együtt a sajtot, majd 3/4-ére eákenjük a tojásfehérjés krémet. Kitesszük a tetejét a sonkával, majd erre rákenjük a mustáros-tojássárgás krémet.
A sütőpapírral az egészet jó szorosan feltekerjük, belecsomagoljuk az egészet a sütőpapírba és néhány órára hűvös helyre tesszük.
Vékonyra felszeletelve tálaljuk.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Húsvétra töltött husik |
|
|
|
|
|
2025-04-07 19:08:37, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
10 dkg cukor,
10 dkg zsír,
1 db tojás,
1 narancs reszelt héja,
1 csomag száraz élesztő,
1 dl langyos tej.
A töltelék:
30 dkg dió,
25 dkg barack lekvár,
1 tk rum aroma,
1 ek méz.
A csokoládémázhoz:
10 dkg vaj,
4 ek cukor,
4 ek kakaópor,
1 tk rumaroma,
4 ek víz.
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, élesztőt. Elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a felolvasztott zsírt és a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá a langyos tejet is, gyúrjuk össze és hagyjuk pihenni 20 - 30 percig.
Amíg pihen a tésztánk keverjük össze a diót a lekvárral és rumaromával és 1 evőkanál mézzel.
A megpihent tésztát osszuk két részre, nyújtsuk ki és kenjük meg a diós krémmel. Majd óvatosan tekerjük fel.
A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra előmelegedni. Amíg a sütő melegedik, addig hagyjuk pihenni a tekercseket. Fogpiszkálóval szurkáljuk meg a tekercset, egészen az aljáig. Kb 20 - 25 perc alatt készre sütjük. A csokoládémáz hozzávalóit mérjük egy edénybe és alacsony hőfokon melegítsük fel, amíg a cukor el nem olvad és besűrűsödik. A kisült és kihűlt zserbótekercseket bevonjuk a csokoládémázzal.
Eredeti recept: Török Henrietta - A receptet elkészítette és fotózta: Mária Aszalos

|
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
|
|
|
|
2025-04-07 15:49:54, hétfő
|
|
|
SZŰZANYÁM SEGÍTS A SZENVEDÉSBEN
Ó Mária, aki Fiaddal együtt végigjártad a keresztutat,
Anyai szívedben gyötrődtél a fájdalomtól, de
nem feledted beleegyező szavadat és
mélységesen bíztál abban, hogy
akinél semmi sem lehetetlen,
be fogja teljesíteni ígéreteit.
Esdd ki számunkra és a jövendő nemzedékek
emberei számára a kegyelmet,
hogy rá merjünk hagyatkozni Isten szeretetére.
Segíts, hogy a szenvedésben, a megvetésben, a próbatételekben,
még ha sokáig tartanak és kemények is,
soha ne kételkedjünk az Ő szeretetében,
Jézusnak, a Te Fiadnak
tisztelet és dicsőség mindörökké, Ámen. |
|
|
0 komment
, kategória: Betegekért ima |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2025. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |
28 | 29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
10 db bejegyzés |
e év: |
54 db bejegyzés |
Összes: |
8866 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1243)
- Belső kör (74)
- Család (204)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (57)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (82)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (37)
- Böjtös ételek (húsmente) (50)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (24)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (21)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (656)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (149)
- Karácsony (61)
- Karácsonyi ételek (53)
- Katalintól (21)
- Katalintól (1)
- Kelt tészta édes és sós (126)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (38)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (90)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (41)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (474)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 267
- e Hét: 10032
- e Hónap: 41193
- e Év: 128746
|
|
|