Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hugh Olivér: A karácsonyi ajándék
  2020-12-26 20:06:28, szombat
 
   
 

Egész álló nap havazott, sűrű hópelyhek lepték be az ajtókat, ablakokat, fehér kárpittal vonták be a mezőket, és valahol a kanadai préri egyik magányos farmján egy gyermek készült erre a világra jönni.
John, az apa nyugtalanul járkált fel-alá a nappali szobában. Jessie a felesége, harmadik órája vajúdott első gyermekükkel. Nem volt már éppen fiatal, de nagyon akarta ezt a gyermeket.
- Remélem a Doktor időben ideér - gondolta John - csak ez a sok hó ne esett volna!
Később így morfondírozott:
- Aggodalomra semmi ok, évezredek óta így történik és Jessie anyja is fenn van, hogy segítsen neki, ha kell!
Odakinn a sötét csendben, csak a hópelyhek halk suttogása hallatszott és csak néha jajdult fel egy-egy fa jeges terhe alatt. John a fahasábokat nyaldosó lángokat nézte elmélyülten, amikor kopogtattak. Gondolta a Doktor érkezett meg, de meglepetésére, egy idegen állt az ajtóban.
- Bejöhetek? - kérdezte. John habozott kis ideig, de látva átfagyott, szomorú ábrázatát, és a haját, melyben jégcsapokká állt össze a ráolvadt hó - beengedte. Havas ruháit lesegítette és helyet készített a tűz előtt, ahol az éjszakát tölthette a jövevény. Vacsorát is adott, amiért nagyon hálás volt az idegen.
- Mit kerestél odakinn ilyen havas éjszakában? - kérdezte John.
- Nagyon sok dolgom van - felelte az idegen - Nagyon sok helyre kell mennem.
- De hát hová kell menned ilyen időben?
- Bárhová, - mondta a különös idegen - mindenhová elmegyek ezen a világon, ahol szívesen látnak. John nem igazán értette mit beszél, de nem faggatta tovább, az idegen pedig csendben melegedett tovább a tűz előtt. Később John elmondta, hogy felesége éppen most ad életet első gyermeküknek.
- Tudom - felelte az idegen.
- De hát honnan tudod?
- Már odakinn hallottam a sírást.
John nem értette, hiszen ő semmit sem hallott.
Hajnal kettő volt, mire megszületett, élettelenül. Jessie kimerülten mély álomba zuhant. Az anyja, - aki végig mellette volt - tette a halott csecsemőt a bölcsőbe, csak ez után ment le elmondani, hogy mi történt. Johnon dermedt kétségbeesés lett úrrá. Látva az asztalt borító ajándékokat, a történtek után már nem volt képes hinni a karácsonyi csodában.
- Lány volt, vagy fiú?
- Fiú. - felelte Jessie anyja- Akarod látni?
- Igen. Aztán elviszem, nem akarom, hogy Jessie így lássa.
John szeretettel nézett a sápadt, mély álomban lévő feleségére. Hálás volt Istennek, hogy legalább őt meghagyta neki. Majd pár pillanatig meredten nézte a szánalmas kis testet a bölcsőben, aztán óvatosan karjaiba vette és lement vele a lépcsőn. Ahogy állt, csendben tartva a gyermeket, végtelen bánat fogta marokra a lelkét. Az idegen törte meg a csendet, kérte, hogy foghassa meg a fiút. John szó nélkül átadta. Karjába véve, ringatni kezdte és megcsókolta a fiúcska homlokát.
- Miért csinálja ezt, hiszen halott? - kérdezte Jessie anyja.
- Meleg kell neki!
- De hát meghalt! - mondta, szinte kiabálva a nagymama.
Az idegen azonban, csak mosolygott és tovább ringatta a gyermeket. John arra lett figyelmes, hogy a kicsi fiú szeme kinyílik, és halkan sírdogálni kezd.
- Csoda! Hiszen csodát tettél! - kiabált John - Visszahoztad a halálból a fiamat!
- Nem volt halott. - válaszolt a férfi - Nem halhat meg, aki még nem is élt!
A nagyanyja karjaiba tette a gyereket: - Gyorsan, tegye az anyja mellé, mielőtt felébredne! Azután Johnhoz fordult: - Mennem kell tovább.
John azt sem tudta hirtelen mit is tegyen, sírjon, nevessen, vagy csókolja össze az idegent?
- Maradnod kell, maradj velünk, kérlek - örökre!
De az idegen vette a kabátját és már az ajtóban állt.
- Akkor legalább a Karácsonyt töltsd velünk! - kérlelte John - Nézd teli az asztal mindenféle jóval, szívesen megosztjuk veled! Hiszen a legnagyobb ajándékot tőled kaptuk.
Az idegen azonban nem maradhatott. Megköszönte a szíves marasztalást, de mennie kellett. Halkan becsukta maga mögött az ajtót és lassan elindult a friss havon.
Elállt a hóesés. John állt az ajtóban és nézte-nézte, a vendéget, amíg eltűnt a messzeségben. Befelé indulva döbbent rá, hogy a távolodó idegen léptei nem hagytak nyomot a frissen esett hóban.
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Címkék: morfondírozott, meglepetésére, megszületett, visszahoztad, gyermekükkel, marasztalást, messzeségben, gyermeküknek, kétségbeesés, kopogtattak, aggodalomra, lesegítette, nyugtalanul, fahasábokat, szeretettel, élettelenül, ajándékokat, megcsókolta, hallatszott, elmélyülten, megköszönte, maradhatott, jégcsapokká, felébredne, melegedett, pillanatig, kimerülten, feleségére, karácsonyi, mosolygott, éjszakában, sírdogálni, legnagyobb, megosztjuk, mindenhová, mindenféle, kanadai préri, gyermek készült, világra jönni, nappali szobában, sötét csendben, hópelyhek halk, fahasábokat nyaldosó, idegen állt, éjszakát tölthette, különös idegen, idegen pedig, halott csecsemőt, asztalt borító, történtek után, karácsonyi csodában, idegen törte, Hugh Olivér, Később John, Azután Johnhoz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Esti kép  A Megváltó szolgálatában  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  s immár én is felragyogva, ért...  Adakozás  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nem méltó hozzád  A televizió nem a kultúrát kép...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Az igazi szeretetért rendszeri...  képre írva  Csak a fogyatkozás látható  Paul David Tripp Április 21  Png ház  Facebookon kaptam  Rátalálsz  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyi telefonál  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Adakozás  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem tudhatod  Albert Einstein gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy lelki imádság  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nevem  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanuld meg ezt a versemet  Png csokor  Png csokor  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Éretlen vers  Egy bizonyos határt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png telefon  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png lepke  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Adakozás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Reggel van  Julian Brass gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Makszim Gorkij gondolata  Őrizkednünk kell...  Akarat  Julian Brass gondolata  képre írva  Png cica  Az engedelmesség miért nem vál...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat 
Bejegyzés Címkék
kanadai préri, gyermek készült, világra jönni, nappali szobában, sötét csendben, hópelyhek halk, fahasábokat nyaldosó, idegen állt, éjszakát tölthette, különös idegen, idegen pedig, halott csecsemőt, asztalt borító, történtek után, karácsonyi csodában, idegen törte, fiúcska homlokát, idegen azonban, nagyanyja karjaiba, anyja mellé, idegen vette, ajtóban állt, asztal mindenféle, legnagyobb ajándékot, szíves marasztalást, friss havon, távolodó idegen, frissen esett, morfondírozott, meglepetésére, megszületett, visszahoztad, gyermekükkel, marasztalást, messzeségben, gyermeküknek, kétségbeesés, kopogtattak, aggodalomra, lesegítette, nyugtalanul, fahasábokat, szeretettel, élettelenül, ajándékokat, megcsókolta, hallatszott, elmélyülten, megköszönte, maradhatott, jégcsapokká, felébredne, melegedett, pillanatig, kimerülten, feleségére, karácsonyi, mosolygott, éjszakában, sírdogálni, legnagyobb, megosztjuk, mindenhová, mindenféle, karácsonyt, suttogása, tölthette, átfagyott, csecsemőt, figyelmes, gyermeket, hópelyhek, elmondani, bölcsőben, szánalmas, meghagyta, évezredek, beengedte, történtek, készített, ablakokat, bejöhetek, ábrázatát, ajándékot, válaszolt, nagyanyja, kárpittal, hallottam, kérdezte, csendben, ráolvadt, felesége, érkezett, elmondta, istennek, éjszakát, segítsen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 668
  • e Hét: 1036
  • e Hónap: 7277
  • e Év: 59543
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.