Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyarországról és Szlovéniából vonják ki a legtöbb pénzt a
  2013-10-31 18:53:59, csütörtök
 
  Magyarországról és Szlovéniából vonják ki a legtöbb pénzt a bankok

2013. október 31. csütörtök 18:10:59

Az idei második negyedévben is folytatódott a nyugat-európai bankok Kelet-Közép-Európába irányuló tőkejuttatásainak csökkenése; a folyamat megszakítás nélkül immár nyolcadik negyedéve tart - áll a Bécsi Kezdeményezés jelentésében, amelyet csütörtökön tettek közzé a Nemzetközi Valutaalap (IMF) honlapján.

A kelet-, közép- és délkelet-európai térség országaiba irányuló banki finanszírozás két éve tartó csökkenésének a mértéke eléri az övezet összesített hazai össztermékének (GDP) 6 százalékát, ami azt jelenti, hogy nagyobb volt a tőkejuttatások visszaesése, mint a globális pénzügyi válság csúcsán, 2008 végén és 2009-ben - áll a dokumentumban, amelyet a Bécsi Kezdeményezés végrehajtó bizottságában résztvevő nemzetközi pénzügyi intézmények, köztük az IMF, a Világbank és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szakértői állítottak össze.

Az elmúlt egy évben - 2012. július 1. és 2013. június 30. között - a térségi GDP 1,7 százalékával volt egyenértékű a csökkenés, de jelentősek voltak az eltérések az egyes országok között: a finanszírozás elapadása a leginkább Szlovéniát (9,8 százalék) és Magyarországot (7 százalék) érintette.
Milyen téren erősödhet a fogyasztói érdekek védelme az MNB és a PSZÁF integrációjával - II. Mfor Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Konferencia (november 14.)

A jelentés szerint két tényező lefelé ható kockázatot jelent. Az egyik az amerikai jegybankrendszer (Fed) kötvényvásárlási programjának a várható visszafogása. A másik az euróövezeti bankok követelésállományának küszöbönálló felülvizsgálata és az azt követő stressztesztek.

A válságot megelőző öt évben a hitelezés felfutásával a kelet-közép-európai országokban működő bankok erős pénzügyi függésbe kerültek nyugati anyabankjaiktól. Ezt a függést a leánybankok elkezdték lazítani - az átlagos hitel-betét arány a válság előtti 135 százalékos csúcsról 115 százalékra csökkent a körükben -, de még így is jelentős, évi 416 milliárd dollár a finanszírozási igényük. Ezért - és mert a belföldi betétek volumene nem bővült érdemben a válság óta - a nyugatról érkező tőkejuttatás további csökkenésére kell számítani - állapította meg a jelentés.
Hogyan szólítsa meg sikeresen a fogyasztókat? Hogy lesz a reklámból értékesítés? - Mfor Online Marketing Konferencia (november 28.)

A dokumentum szerint aggodalomra ad okot, hogy nem növekszik a hitelállomány a kelet-közép-délkelet-európai térségben. A magánszektorba történő hitelkihelyezések továbbra is lényegében stagnálnak; a vizsgált időszakot megelőző egy évben átlagosan mindössze 1,2 százalékkal nőttek. A térség hat országában egyenesen csökkent a hitelezés, a legnagyobb mértékben Lettországban, Szlovéniában és Magyarországon.

A jelentés egy hat ország - Albánia, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia és Magyarország - átlagát vizsgáló táblázatban kimutatta: miközben a hitelkereslet 2012 második felében már visszakapaszkodott a válság előtti szintre, a hitelkínálat folyamatosan romlott, és 2013 első negyedévében 300 százalékkal volt alacsonyabb, mint 2008 őszén.

A hitelkínálat csökkenésének egyik oka a nem teljesítő hitelek viszonylag magas aránya. A térségben jelenlévő banki szereplők fele a nem teljesítő hitelek arányának további növekedésével számol. A hitelezés visszafogásának másik okaként a szabályozás folytonos változását jelölték meg a nyugat-európai bankok kelet-közép-délkelet-európai leányvállalatai.

MTI

http://www.mfor.hu/cikkek/Magyarorszagrol_es_Szloveniabol_vonjak_ki_a_legtobb_pen zt_a_bankok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: jegybankrendszer, fogyasztóvédelmi, kötvényvásárlási, felülvizsgálata, magyarorszagrol, leányvállalatai, magyarországról, anyabankjaiktól, visszafogásának, integrációjával, finanszírozási, tőkejuttatások, magánszektorba, össztermékének, stressztesztek, magyarországon, magyarországot, kezdeményezés, bizottságában, növekedésével, finanszírozás, dokumentumban, lettországban, lengyelország, hitelkereslet, csökkenésének, hitelállomány, hitelkínálat, magyarország, csökkenésére, küszöbönálló, felfutásával, százalékával, tőkejuttatás, szlovéniából, fogyasztókat, legtöbb pénzt, idei második, nyugat-európai bankok, folyamat megszakítás, mértéke eléri, övezet összesített, tőkejuttatások visszaesése, globális pénzügyi, egyes országok, finanszírozás elapadása, leginkább Szlovéniát, fogyasztói érdekek, jelentés szerint, amerikai jegybankrendszer, várható visszafogása, euróövezeti bankok, Bécsi Kezdeményezés, Nemzetközi Valutaalap, Európai Újjáépítési, Fejlesztési Bank, Mfor Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Konferencia, Mfor Online Marketing Konferencia,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Minden tavaszból őrizz..  Segíts neki dicsérni Téged  Van néhány kérdés, amin gondol...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép álmokat!  Esterházy Péterre emlékezünk  Erdei gyöngyvirág  Reményik Sándor: Pierrot &...  Esterházy Péterre emlékezünk  James Allen  Jázmin  Facebookon kaptam Krisztinától  A Magyar Költészet napja alkal...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Horváth Szilvia tollából  Hogyan válunk hűségesekké?  IGEN így  A hagyma antibakteriális hatás...  Robin Wight pitypang szobra  Martin Buber, A haszidim meséi  Eduardo Sacheri gondolata  Mindig lesz olyan  Hegedüs Géza: Magyar költészet  A gyulladáscsökkentő és csonte...  "Ez egy csoda"  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  Szívek  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Csend  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  A Magyar Költészet napja alkal...  Zilahy Lajos gondolata  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  A felvilágosodás...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Borzasztó  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Alvó cica  Zilahy Lajos gondolata  Különleges  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Különleges  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul David Tripp Április 15  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  képre írva  IGEN így  Egy párkányon  Ott van  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Bársony székben  Márai Sándor tollából 
Bejegyzés Címkék
legtöbb pénzt, idei második, nyugat-európai bankok, folyamat megszakítás, mértéke eléri, övezet összesített, tőkejuttatások visszaesése, globális pénzügyi, egyes országok, finanszírozás elapadása, leginkább Szlovéniát, fogyasztói érdekek, jelentés szerint, amerikai jegybankrendszer, várható visszafogása, euróövezeti bankok, válságot megelőző, hitelezés felfutásával, leánybankok elkezdték, átlagos hitel-betét, válság előtti, finanszírozási igényük, belföldi betétek, nyugatról érkező, reklámból értékesítés, dokumentum szerint, magánszektorba történő, vizsgált időszakot, évben átlagosan, legnagyobb mértékben, hitelkereslet 2012, hitelkínálat folyamatosan, hitelkínálat csökkenésének, térségben jelenlévő, hitelezés visszafogásának, szabályozás folytonos, jegybankrendszer, fogyasztóvédelmi, kötvényvásárlási, felülvizsgálata, magyarorszagrol, leányvállalatai, magyarországról, anyabankjaiktól, visszafogásának, integrációjával, finanszírozási, tőkejuttatások, magánszektorba, össztermékének, stressztesztek, magyarországon, magyarországot, kezdeményezés, bizottságában, növekedésével, finanszírozás, dokumentumban, lettországban, lengyelország, hitelkereslet, csökkenésének, hitelállomány, hitelkínálat, magyarország, csökkenésére, küszöbönálló, felfutásával, százalékával, tőkejuttatás, szlovéniából, fogyasztókat, folytatódott, negyedévében, szlovéniában, programjának, folyamatosan, jelentésében, szloveniabol, visszafogása, egyenértékű, konferencia, szabályozás, visszaesése, leánybankok, százalékkal, aggodalomra, országokban, összesített, értékesítés, újjáépítési, megszakítás, táblázatban, alacsonyabb, intézmények, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.