2017-06-25 19:14:08, vasárnap
|
|
|
Nagyon praktikus ez az eltevési mód, mert csak összekevered a levet, majd fokozatosan beledobálod azt, ami éppen érik. Uborka, patisszon, zöld paradicsom, paprika, gyöngyhagyma, káposzta, karfiol, töltött paprika, stb.
50 literes, 10 literes, edényre írom le a hozzávalókat. Garantáltan elálló.
Az alábbi mennyiség 50 l-hez elegendő.
Hozzávalók:
12,5 liter víz,
1 liter 20 % -os ecet,
65 dkg só,
1,25 kg cukor,
38 gramm timsó,
38 gramm citromsav,
45 gramm natrium benzoat,
13 gramm borkén por,
10 literes edényhez:
5 liter víz,
3 dl 20 %-os ecet,
25 dkg só,
1/2 kg cukor,
5 gramm borkénpor,
1,5 dkg timsó,
1,75 dkg natrium benzoat,
1,5 dkg citromsav
Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tároljuk.
Forrás: nagyititkai.blogspot.hu |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: gyöngyhagyma, összekevered, hozzávalókat, beledobálod, érintkezhet, zománcozott, garantáltan, nagyititkai, fokozatosan, hozzávalók, zománcozás, paradicsom, mennyiség, citromsav, patisszon, ügyeljünk, borkénpor, praktikus, elegendő, blogspot, káposzta, eltevési, tároljuk, lefedjük, edényhez, műanyag, benzoat, natrium, literes, töltött, edényre, karfiol, paprika, legyen, borkén, nagyon, alábbi mennyiség, edény lehet,
|
|