Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyarok a Barcáér
  2014-03-31 21:07:55, hétfő
 
  Magyarok a Barcáért
...... .......


3x26 perces dokumentumfilm sorozat
Különleges dokumentumfilm-sorozat készült a Barcelona híres magyar játékosairól, a három részből álló, összesen mintegy másfél órás alkotást a Duna Televízió tűzi műsorára március 31-én, hétfő este 21.55 órakor.

Plattkó Ferenc, Kocsis Sándor, Kubala László, Czibor Zoltán játékosok

Az FC Barcelona a világ legsikeresebb és legnépszerűbb futballklubja. A Barca mottója, mely szerint "Több, mint egy klub" valóban igaz: világmárka, több tízmillió rajongóval. Kevesen tudják azonban, hogy a mai sikerek megalapozásában olyan kiváló magyar játékosoknak is kulcsszerepe volt, mint a gólgyáros Kubalának, a rongylábú Czibornak és az aranyfejű Kocsisnak, vagy az itthon elfeledett Berkessynek és Plattkónak. Háromszor 26 perces sorozatunkban őket mutatjuk be: Barcelona magyar hőseit. Sorozatunk első epizódjában az FC Barcelona évszázados történelmének hajnalával foglalkozunk. Plattkó Ferenc 1923-1930 között volt a katalán klub kapusa, de kivándorlása előtt a magyar közönség kedvence is volt. Kubala Lászlót 1950-ben, regénybe illő kalandok után került a csapathoz, ahol rövidesen a Barca elsőszámú csillaga lett. 1956 a magyar futball történetét is örökre megváltoztatta. Az Aranycsapat legendás játékosai közül néhányan külföldre távoztak. Míg Puskás a Real Madridhoz, addig a balszélső Czibor Zoltán és az Aranycsapat csatára Kocsis Sándor, a Barcelonához szerződött. A rongylábú Czibor, akit Spanyolországban csak az őrült bohóc néven emlegettek, hamar a spanyol közönség kedvencévé vált, míg a visszafogott, elegáns Kocsist néhány hét után legendás fejesei miatt egész Katalónia aranyfejnek becézte. A Magyarok a Barcáért megtekintése után senki nem fog meglepődni azon, ha egy magyar kapusról szóló vers, kötelező tananyag a spanyol iskolákban, vagy ha Európa legnagyobb stadionjának bejáratánál egy magyar játékos két méteres bronzszobrával találkozik.

Producer-rendező-operatőr: Kocsis Tibor
Szerkesztő: Horváth András Dezső
Gyártó: Flóra Film International
Támogató: a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja
Köszönet: MLSZ, Vasas Kubala Akadémia 2014

Videó Link
...... ..........


Kubala László hatalmas szobra fogadja a Camp Nouba érkezőket (Fotó: Flóra Film International)
......


Több mint öt éve spanyol producer kollégám úgy beszélt egy magyarról, hogy közben könnybe lábadt a szeme, és a legnagyobb katalán hősökhöz hasonlította őt - Kubala Lászlóról volt szó - mondta Kocsis Tibor rendező. - Jó volt magyar stáb tagjaként dolgozni a Camp Nouban, érezni a szeretetet és a segítőkészséget. Amikor bemutatkoztam, hogy »Kokszisz« mindenkinek ismerősen csengett a nevem. Megtiszteltetésnek vettem, hogy Josep Lluís Núnez úr, aki huszonöt éven át volt a Barcelona elnöke, és már régóta nem ad senkinek interjút, velünk, egykori magyar barátai miatt, kivételt tett.
Az FC Barcelona a világ legsikeresebb és legnépszerűbb futballklubja. A Barca mottója, mely szerint >Több, mint egy klub< valóban igaz: világmárka, több tízmillió rajongóval.
- Kevesen tudják, hogy a mai sikerek megalapozásában olyan kiváló magyar játékosoknak is kulcsszerepük volt, mint a gólgyáros Kubala László, a rongylábú Czibor Zoltán és az aranyfejű Kocsis Sándor vagy az itthon elfeledett Berkessy Elemér és Plattkó Ferenc - olvasható a Magyarok a Barcáért című filmtrilógia szinopszisában. - Sorozatunk első epizódjában a Barcelona évszázados történelmének hajnalával foglalkozunk. Plattkó Ferenc 1923 és 1930 között volt a katalán klub kapusa, de kivándorlása előtt a magyar közönség kedvencének számított. Kubala László 1950-ben, regénybe illő kalandok után került a csapathoz, ahol rövidesen a Barca első számú csillaga lett. Az 1956-os forradalom a magyar futball történetét is örökre megváltoztatta. Az Aranycsapat legendás játékosai közül néhányan külföldre távoztak: míg Puskás a Real Madridhoz, a balszélső Czibor Zoltán és a jobbösszekötő Kocsis Sándor a Barcelonához szerződött. Czibor, akit Spanyolországban csak őrült bohóc néven emlegettek, hamar a spanyol közönség kedvencévé vált, míg a visszafogott, elegáns Kocsist néhány hét után legendás fejesei tették Katalónia-szerte híressé.

- Kocsis Tibor rendező nyilatkozata: ,,Jó volt magyarként forgatni a Camp Nouban."
Több mint öt évvel ezelőtt olyan dolog történt velem, amelyre ma is élesen emlékszem. Spanyol producer kollégám említett egy magyart, akiről úgy beszélt, hogy közben könnybe lábadt a szeme, és akit a legnagyobb katalán hősökhöz hasonlított. Kubala Lászlóról beszélt, arról a magyar focistáról, aki örökre belopta magát a katalánok szívébe és beírta magát a spanyol foci történelmébe. Különösnek találtam, hogy azelőtt soha nem hallottam ezt a nevet.
Hazatérve azonnal megkezdtem a kutatómunkát, amiből kiderült, hogy valóban csodákat vitt véghez Kubala, ráadásul nem ő volt az egyedüli magyar sztár az FC Barcelonában.
Jó volt magyar stábként dolgozni a Camp Nouban és érezni a szeretetet és segítőkészséget. S persze, amikor bemutatkoztam, hogy Kokszisz mindenkinek ismerősen csengett a nevem. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy szinte minden régi játékos örömmel fogadott bennünket, például Tejada és Olivella vagy Nunez úr, aki huszonöt éven át volt az FC Barcelona elnöke, és már régóta nem ad senkinek interjút, de velünk, egykori magyar barátai miatt kivételt tett. Nagyon sok segítséget kaptunk a Kubala családtól, különösen Carlos Kubalától, ifj. Kocsis Sándortól, aki meghatottan mesélte nekünk, hogy fia nemrégiben a legkisebbek edzője lett a Barcanál. Czibor Zoltán fia is olyan történeteket osztott meg édesapjáról, amit eddig senkinek sem mesélt el.
A magyarországi forgatásokon olyan játékos nagyságokkal riportozhattunk, mint Grosics Gyulával és Buzánszky Jenővel, az Aranycsapat örökifjú legendáival vagy a Fradi egykori sztárjával, a 93 éves Rudas Feri bácsival, aki ma is élesen emlékszik a nagy időkre. Nem szeretném kihagyni a másik Fradi legendát, Gyetvai Laci bácsit sem, akivel többször tudtunk forgatni, de a film bemutatóját már sajnos nem érhette meg, nemrég örökre elhagyott bennünket.
A Magyarok a Barcáért sorozatban eddig soha nem látott fotók és archív felvételek lesznek láthatóak. Felkutattuk idehaza és külföldön a magán- és állami archívumokat, múzeumokat, családi hagyatékokat. Természetesen a jelen Barca-sztárjai sem fognak hiányozni, hiszen a sorozat velük kezdődik. Különleges lassított felvételeken csodálhatjuk meg Messi cseleit, Neymar fejesét, Xavi szabadrúgását és azt a leírhatatlan hangulatot, amit abban a stadionban érezni, mely egy magyar játékos, Kubala László miatt épült fel.
Bár a filmkészítés során igazi Barca szurkolóvá váltam, számomra mégis az emberi sorsok és drámák tanulsága a legfontosabb: a kitartás, a küzdeni akarás, az álmok valóra váltása és az hogy, az igazi nagy tehetség még a legnehezebb időkben és körülmények között is utat tör magának.
Nagyon bízom benne, hogy sokan ülnek le március 31-én hétfőn este 21.25 órakor a Duna

- Televízió Dokureflex című műsora elé, hogy megnézzék a Magyarok a Barcáért című sorozatot. Úgy érzem, aki rászánja azt a másfél órát, egy újabb magyar legendával lesz gazdagabb.
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott.
Feliratozva a teletext 333. oldalán.
rendező: Kocsis Tibor
forgatókönyvíró: Kocsis Tibor, Horváth András
operatőr: Kocsis Tibor, Sibalin György


A képen középső fia, Carlos, és a két unoka: Ján Kubala és Ferenc Kubala.
...... ......



Filmünk egyik szereplője a katalán legenda, Ferran Olivella. Európa bajnok, tizenhárom évig játszott az FC Barcelonában. Itt éppen arról mesél, hogy miket nyert azzal a Barcával, melynek legnagyobb sztárja három magyar volt..
Képen Ferran Olivella
...... ..............


 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Címkék: spanyolországban, megalapozásában, segítőkészséget, riportozhattunk, megtiszteltetés, forgatókönyvíró, szinopszisában, megváltoztatta, dokumentumfilm, bronzszobrával, legnépszerűbb, international, legsikeresebb, futballklubja, kulcsszerepük, történelmének, jobbösszekötő, bemutatkoztam, sorozatunkban, természetesen, magyarországi, szabadrúgását, foglalkozunk, játékosoknak, kulcsszerepe, barcelonához, megtekintése, visszafogott, stadionjának, hasonlította, kivándorlása, csodálhatjuk, felvételeken, hagyatékokat, archívumokat, leírhatatlan, három részből, világ legsikeresebb, itthon elfeledett, katalán klub, magyar közönség, magyar futball, balszélső Czibor, rongylábú Czibor, őrült bohóc, spanyol közönség, magyar kapusról, spanyol iskolákban, magyar játékos, legnagyobb katalán, gólgyáros Kubala, aranyfejű Kocsis, Duna Televízió, Plattkó Ferenc, Kocsis Sándor, Kubala László, Czibor Zoltán, Kubala Lászlót, Real Madridhoz, Kocsis Tibor, Horváth András Dezső, Flóra Film International, Médiatanács Magyar Média Mecenatúra, Vasas Kubala Akadémia, Camp Nouba, Kubala Lászlóról, Camp Nouban, Josep Lluís Núnez, Berkessy Elemér, Carlos Kubalától, Kocsis Sándortól, Grosics Gyulával, Buzánszky Jenővel, Rudas Feri, Gyetvai Laci, Televízió Dokureflex, Horváth András, Sibalin György, Ferenc Kubala, Ferran Olivella, Képen Ferran Olivella,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Robin Wight pitypang szobra  Otthon  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Spenót fasírttal  Egyszerű  Reményik Sándor: Pierrot &...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam Krisztinától  Robin Wight pitypang szobra  Vannak emberek  Robert Merle tollából  Előfordul, hogy  Alvó kislány  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Zilahy Lajos mondta  Borzasztó  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  képre írva  Vannak emberek  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Nevelőszülőkhöz adták,  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  József Attila - Kopogtatás nél...  Pitypang szökőkút  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 12  Ady Endre - Mindegy átka  Minden tavaszból őrizz..  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jan Twardowski - Siessünk  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Hegedüs Géza: Magyar költészet  40 felett  Magamnak  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szép estét kedves látogatóimn...  Márai Sándor tollából  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Szívek  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szívek  Előfordul, hogy  A Magyar Költészet napja alkal...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Nevelőszülőkhöz adták,  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Müller Péter tollából 
Bejegyzés Címkék
három részből, világ legsikeresebb, itthon elfeledett, katalán klub, magyar közönség, magyar futball, balszélső Czibor, rongylábú Czibor, őrült bohóc, spanyol közönség, magyar kapusról, spanyol iskolákban, magyar játékos, legnagyobb katalán, gólgyáros Kubala, aranyfejű Kocsis, 1956-os forradalom, jobbösszekötő Kocsis, magyar focistáról, katalánok szívébe, spanyol foci, egyedüli magyar, legkisebbek edzője, magyarországi forgatásokon, nagy időkre, másik Fradi, film bemutatóját, jelen Barca-sztárjai, sorozat velük, leírhatatlan hangulatot, stadionban érezni, filmkészítés során, emberi sorsok, küzdeni akarás, álmok valóra, igazi nagy, legnehezebb időkben, másfél órát, újabb magyar, műsorszám megtekintése, képen középső, katalán legenda, spanyolországban, megalapozásában, segítőkészséget, riportozhattunk, megtiszteltetés, forgatókönyvíró, szinopszisában, megváltoztatta, dokumentumfilm, bronzszobrával, legnépszerűbb, international, legsikeresebb, futballklubja, kulcsszerepük, történelmének, jobbösszekötő, bemutatkoztam, sorozatunkban, természetesen, magyarországi, szabadrúgását, foglalkozunk, játékosoknak, kulcsszerepe, barcelonához, megtekintése, visszafogott, stadionjának, hasonlította, kivándorlása, csodálhatjuk, felvételeken, hagyatékokat, archívumokat, leírhatatlan, filmkészítés, barcelonában, legfontosabb, nagyságokkal, forgatásokon, filmtrilógia, nyilatkozata, történelmébe, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 17181
  • e Hónap: 29857
  • e Év: 263604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.