Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az 1970-es évektől kölcsönökből fizettek bért...
  2012-08-26 06:03:16, vasárnap
 
   
  Bogár Lászlónak válaszul...


Az 1990-ben, az első "szabadon választott" párt (MDF) vezetője szerint, az elmúlt 16 évben "kiépültek a demokrácia intézményei".
Igaza lenne, csakhogy ezekben az intézményekben régi-új kompetensék gyakorolják a szocializmusban megszokott, demokráciának hazudott - valójában kontraszelektív - bürokráciát!

Ezzel a fajta hatalom-gyakorlással kettős uralom alakult ki Magyarországon.

Ezt a kettős nyomást már nem sokáig bírja a magyarság elviselni.

Mi célt szolgál az egyik ill. a másik nyomásgyakorlás?

Mindkét irányultságú hatalomnak addig van "létjogosultsága", legitimitása, míg vannak, akik rájuk szavaznak. Ezért követnek el mindent a parlamenti pártok, hogy meggyőzzék választópolgáraikat arról, hogy egyedül ők érdemlegesek az ő képviseletükre.

Csakhogy, egyik sem tud mást nyújtani, csak, mi lényege.

1.) A baloldalnak nevezett, de már réges-régen nem az, hanem a volt bolsevik, új burzsuj hatalom a régi módszereivel másodszor is teljes gazdasági csődbe vitte az országot. (Lásd: az MSZMP KB 1989-es jegyzőkönyveinek szövegeit!)
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=663&n=furaila&blog
2.) A jobboldalnak mondott, de néppárti szövetséggé bővült politikai oldalon is vannak öncélú politikusok, de a fő irányvonal a polgári középosztályon nyugvó "jóléti" polgári demokrácia megvalósítása, ami abban a bizonyos, csontig lejáratott Horthy -korszakban már egyszer megvalósult.
Ezért aztán nagyon nehéz modellizálni az akkor kiépült oktatási, egészségügyi, kulturális intézményrendszerét! Nem azt mondom, hogy át kell venni az összes negatívumával, kritika nélkül mindent, hanem meg kell nézni mi az, ami ,,magyar" módon működhet a mai viszonyok között is?

3.) A harmadik probléma az, amit külső nyomásnak nevezünk és az első hatalmi elitet segíti a nyomásgyakorlásban. Mert úgy tűnik, hogy sem Kelet Európának, sem a nyugatinak egyáltalán nem érdeke egy, a saját lábán is megállni tudó, vagyis, gazdaságilag és politikailag önálló magyar nemzetállam létrejötte! Ezért aztán, mi: akik ezt szeretnénk, szemben találjuk magunkat a külső érdekcsoportokat kiszolgáló politikusokkal és az őket támogató média-birodalommal, valamint az általuk, együttes erővel megdolgozott szavazókkal, szimpatizánsaikkal.
A modern, lélektani hadviselés módszerével - ennek a külső érdekcsoportnak/oknak nagyon kényelmes megoldás lenne, ha sikerülne bennünket olymértékben egymás ellen hangolni, uszítani, hogy szépen, de biztosan kipusztítsuk egymást.
Az effajta népirtó technikák ellen nem lehet semmilyen nemzetközi bírósághoz fordulni...még fegyverre is csak minimálisra van szükség.

Azt gondolom, hogy ebbe nem szabad beletörődni! Sőt, minden eszközzel meg kell akadályozni! Mint pl. ezt a több-biztosítós rendszer bevezetését is!

Miért létkérdés ennek megakadályozása?

Azért, mert a társadalombiztosítási (egészségügyi biztosítás, meg nyugdíjjárulék) alapba a befizetések az elmúlt évtizedekben, de főleg az 1970-1980-as években csak munka-jogviszony után járt a munkát végzőknek.

Azért volt oly fontos, hogy legyen ÁLLAMI CÉGNÉL (termelőszövetkezetnél, illetve vállalatnál) munkaviszonya minden aktív korú munkavállalónak - munkásnak és parasztnak - mert a betegbiztosítást és a nyugdíjjárulékot az a cég fizette utánuk.

Ebből következik az a NAGYON FONTOS TÉNYÁLLÁS, hogy ez a korosztály, melynek tagjai az 1960-as években vált munkavállalóvá és arra kényszerült, hogy a 2. illetve a 3. gazdaságban dolgozva keresse meg a MAEGÉLHETÉSRE VALÓT, ez után a munkája után nem fizethetett sem egészségügyi biztosítást, sem nyugdíjjárulékot!

Következésképpen, ez a korosztály - 2008-tól kezdődően nyugdíjba vonulva - ha ilyen (ön)kizsákmányoló életvitel után még megélte ezt a kort, minimál-nyugdíjra lesz ítélve.
Vagy még arra sem, mert teljességgel kiürítette a Gyurcsány-kormány a nyugdíjalap kasszáját is. Azért is volt olyan sürgős nekik az egészségügy gyors átalakítása, hátha a tömegesen ellátatlanul maradók meghalnak közben és ,,megoldódik" a fizetésképtelenség problémája...

Miért volt szükség a PARASZTSÁG - a háztájiban - ilyen mértékű kizsákmányolásával megtermelt terményekre???

Ugyanazért, amiért az IPARI MUNKÁSSÁGéra!

A nagy- iparvállalatoknál és egyéb intézményeknél, cégeknél megtermelt és előállított anyagi javak bevételi forrásaiból tartották fenn a minden iparvállalat és intézmény élére telepített, FÜGGETLENÍTETT KISZ- (MSZMP)ÁRT, SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGOK tisztségviselőinek bérét, munkahelyi infrastrukturális hátterét!!!

Minél nagyobb létszámú dolgozóval dolgoztatott egy cég, annál nagyobb létszámú FÜGGETLENÍTETT kisz- párt- és szakszervezeti apparátust tarthatott fenn.
Ezen apparátusok titkárai aztán tagjai voltak a vállalat vagy intézmény igazgatói tanácsának és mindenbe beleszólhattak, ha mégoly kontár módon is - a szavuk döntő módon érvényesült. Pedig, sokszor, egy-egy párttitkár (a fényes szelek nemzedékére jellemző módon) pár hónapos tanfolyamon juthatott ,,diplomához"!

A valóságban ez volt a GAZDASÁGI ALAPJA az EGYPÁRTI DIKTATÚRÁNAK.

Akkor miből fizettek bért a ,,dolgozó népnek", akik nevében gyakorolták állítólag a hatalmat???

Bizony, már az 1970-es évektől kezdődően, attól a rothadónak hazudott kapitalista nyugattól fölvett kölcsönökből!!! Bizonyítékul lásd az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek kivonatolt szövegeit!!!
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=663&n=furaila&blog


Ezért is alakult úgy a sorsuk azoknak, akiket munkás- paraszt státuszban talált a rendszerváltozás nevezetű felfordulás, hogy nem rendelkeztek semmilyen eszközzel - kapcsolati- anyagi és ismereti tőke - az oly nagyon vágyott változáshoz!!!




Mit hozott a történelmi váltás ezen széles néprétegnek?

Egy 1995-ös felnőttoktatási konferencián az egyik előadó A kettészakadó magyar társadalom című tanulmányában kifejtette: "... a kilencvenes évek kezdetétől ... az új helyzetbe került magyar társadalom elenyésző kisebbségének jelent reális kibontakozási lehetőséget. A többség számára a korábbi értékrendek felbomlása és a társadalmi kommunikáció új eszközeinek inadekvát léte"=(hiánya) ,,egyfajta funkcionális analfabétizmust eredményezett. Ha mindezekhez hozzáadjuk, hogy 1990-ben a 15 éves és ennél idősebb népesség 20,7 %-a nem rendelkezett befejezett 8 osztályos általános iskolai végzettséggel, és 1,2 %-uk iskolába sem járt, megállapíthatjuk, hogy Magyarország lakossága kettészakadt: a még mobilizálható tudással rendelkezőkre és a reménytelenül leszakadókra." És akkor még nem is beszéltünk az előbb idézett szociográfia szakmunkásairól. Ők a további 42,5 %-ban találhatók (a középfokú és felsőfokú szakképzettségűekkel együtt) - egy 1990-ben elvégzett statisztikai felmérés szerint.(KSH Statisztikai Évkönyv 1991.)

Vajon mire jutott a felnőttképzési konferencia előadója? "Ebben a helyzetben feltétlenül szükségesnek látszik kiterjedt felnőttoktatási intézményrendszerek létrehozása..." ... "Elsősorban azok helyzetének követése fontos, akiket alulképzettségük miatt ... nő az esélyük arra, hogy végleg "lecsúsznak", leszakadnak ..., teljesen perspektívátlanná válnak még utódaik sorsát tekintve is." ... "Képezhetetlenségükkel erős indítékot adnak az Andorka Rudolf által kétharmad-egyharmad, esetleg az egyharmad-kétharmad típusúnak definiált társadalom kialakulásához, vagy (már) tartósításához."

A következő gondolattal fejezi be a konferencia előadója tanulmányát: "A képző intézmények szerepeinek újragondolása, a képzési tartalmak korszerűsítése, a leszakadók helyzetének javításához eszközök, módszerek és a folyamatos feltáró vizsgálat megszervezése, működtetése feltétlenül állami feladat, amely akkor valósítható meg hatékonyan, ha az kormányprogram szintjére emelkedik. E programnak a feladata a veszélyeztetett rétegek leszakadásának megelőzése, megakadályozása. A program szerves része kell legyen a felnőttoktatást is magába foglaló átfogó oktatási program." (Új Pedagógiai Szemle 1995/2.)


A fentiek alapján meg kell tudni, hogy az új helyzetbe került magyar társadalomban hogyan alakult a sorsuk az adott településükön élő lakosoknak!
(Településstatisztikai és szociológiai adatok összegyűjtése, elemzése; intézményi, infrastrukturális és földrajzi adottságok, hagyományok elemzése; - személyes beszélgetések, interjúk készítése és nyilvános beszélgetések szervezése, majd minden adat publikálása.)
Elsősorban meg kell tudni, milyen az aránya a kibontakozási lehetőséggel már élni tudóknak és a leszakadóknak!
Vagyis, meg kell tudni, hogy az aktív korú népességnek milyen arányú eltartottról kell gondoskodni a körzetben? (Itt Andorka Rudolf "egyharmad-kétharmad-", vagy "kétharmad-egyharmad-" társadalom-meghatározására gondolok, amelyben azt a társadalmat írja le, amelyikben a népesség kétharmada végez munkát, s a népesség egyharmada teljesen leszakad, a kétharmad eltartottjaként él.)
Félő, hogy a magyarországi településeken ez az arány egyharmad-kétharmad, - főleg a Gyurcsány-kormány kormányzása alatt lehet erre számítani. Egészen biztosan azért szeretnék oly módon átalakítani az egészségügyi és betegbiztosítási rendszert is, hogy minél többen maradjanak ellátatlanul ebből a népcsoportból. Ebből következően, minél többen meghaljanak a teljes ELOLÁTATLANSÁG MIATT!!!

A munkások és parasztok, a kétkezi dolgozók többsége egy elhúzódó krízishelyzetben éli át a rendszerváltozást. Pedig, (a mai öregségi nyugellátásban részesülő "eltartottakat") már polgárosodó állapotban érte a második világháború. Ennek bizonyságául, példaértékűek az egyletek, egyesületek és polgári körök (!) tömeges működése 1920 és 1945 között.
Ezekben az egyletekben pl. a közösséghez tartozás ereje olyan erős volt, hogy - a gazdasági világválság idején - volt anyagi és erkölcsi ambíciójuk az ÉPÍTKEZÉSRE!
Ők nemcsak templomok, munkásotthonok építésébe kezdtek, hanem - ami mindig is sokkal nehezebb volt, - közösséget is építettek!
Az Alföldről "feltelepült" protestáns, polgárosodó emberek hozták magukkal a hogyan? tudását! Tudták, hogy hogyan fogjanak hozzá ö n e r ő b ő l az építkezéshez!

Ezt a fajta identitást, ön- és közösségfejlesztő kreativitást irtotta ki a kommunista diktatúra belőlük és utódaikból.

Tudnunk kell tehát, hogy Ők nem azonosak azokkal, akik megvalósították a proletárdiktatúrát, hanem Ők azok, akiken megvalósult az!

Meg kell tanítani ezt a népcsoportot régi-új identitására! Meg kell teremteni azokat a HELYEKET ismét, ahol az egyén megismerheti saját, egyéni értékeit, amellyel megteremtheti saját szocializáltságát, ami alapja lehet minden további elsajátításnak!
A szocializáció (az egyén beilleszkedése a társadalomba, a társadalom életében való hatékony részvételhez szükséges ismeretek tudása) az egyed szociokulturális környezetben elsajátított mindennapi életképessége!

Ettől az életképességtől fosztotta meg és fosztja meg a mai napig a - magát baloldalinak hazudó - politikai erő azzal, hogy hatalmát arra használja, hogy "lenyúlja" a szociokultúrát!

Hogyan teszi ezt?

Például úgy, hogy olyan emberek alapítanak úgynevezett "nonprofit-", civil- (szociokulturális) szervezeteket, polgári köröket, akik az élére állva ezen szerveződéseknek, csak annyira engedik működni azokat, amennyire az a saját, önös - többnyire politikai - érdekeiket szolgálják!



A hátország kiépítésének helyszínei

Meg kell - a lehető legsürgősebben - indítani a helyi kultúrházakban, vagy polgárok házában a minden érdeklődő által elérhető NÉPFŐISKOLAI KURZUSOKAT!
Ezeken a népfőiskolai kurzusokon olyan "művelődési programot" kell összeállítani, amely segíti, ösztönzi az egyént, illetve az adott közösséget fejlődésben, kreativitásban!

A program összeállításánál figyelembe kell venni, hogy - az élet minden követelményével és kényszerével behatárolt emberek - csaknem mindenfajta tevékenységét három alapvető tényező határozza meg:
1./ a család - legyen az meglévő vagy távlati - a házaspár és a gyermeknevelés problémái; idős, beteg szülők otthoni gondozásának összes problémája; az élet négy krízisszakaszának problémái;
2./ a szakmai munka - amelyben gondot okozhat: - a munkahely elvesztése, - a szakértelem elavulása, - a teljesítménnyel járó feszültség oldásának természetes igénye, - a rekreációra való törekvés;
3./ a jövő - helyünk megkeresése a társadalmi-gazdasági valóságban, háttér biztosítása, stabilitás, lakás, megtakarítás, elérhető célok kitűzése, részvétel egy olyan típusú társadalom építésében, amely biztosítja a jövőt és megfelel az EGYÉN vonatkozási kereteinek; a jelen fenyegetéseinek (környezetszennyeződés ártalmai, sugárszennyeződés, az emberi agresszivitás-terrorizmus, a közbiztonság hiánya, modern betegségek) túlélése.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerváltozás, jegyzőkönyveinek, érdekcsoportokat, betegbiztosítást, nyugdíjjárulékot, megállapíthatjuk, következésképpen, alulképzettségük, szociokulturális, betegbiztosítási, krízishelyzetben, összeállításánál, szerveződéseknek, megakadályozása, életképességtől, létjogosultsága, fenyegetéseinek, teljesítménnyel, érdekcsoportnak, követelményével, megvalósították, veszélyeztetett, nyomásgyakorlás, felnőttoktatási, felnőttoktatást, szakmunkásairól, eltartottjaként, meghatározására, munkavállalónak, analfabétizmust, szocializmusban, kontraszelektív, kormányprogram, intézményekben, munkavállalóvá, magyarországon, demokrácia intézményei, intézményekben régi-új, szocializmusban megszokott, kettős nyomást, magyarság elviselni, másik nyomásgyakorlás, parlamenti pártok, baloldalnak nevezett, volt bolsevik, régi módszereivel, jobboldalnak mondott, polgári középosztályon, akkor kiépült, összes negatívumával, harmadik probléma, első hatalmi, Bogár Lászlónak, MSZMP KB, Kelet Európának, ÁLLAMI CÉGNÉL, NAGYON FONTOS TÉNYÁLLÁS, MAEGÉLHETÉSRE VALÓT, IPARI MUNKÁSSÁGéra, FÜGGETLENÍTETT KISZ-, SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGOK, GAZDASÁGI ALAPJA, EGYPÁRTI DIKTATÚRÁNAK, Statisztikai Évkönyv, Andorka Rudolf, Pedagógiai Szemle, ELOLÁTATLANSÁG MIATT, NÉPFŐISKOLAI KURZUSOKAT, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy maradéktalanul uralt világ  Png kutya  képre írva  Hogy lehet megtartani  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Erdőn  210 éve született a SZÓZAT meg...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Szép napot kívánok  Paul David Tripp Április 21  Jó éjszakát  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Png ház  Mai harmónia kártyám  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Akarat  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Hazára minden embernek szükség...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png kutya  Tanuld meg ezt a versemet  Szívem  Sokan azt tartják  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  képre írva  Fekete-erdő desszert  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Minden harmadik...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Jó éjszakát  Még csak most kezdődik a nap  Az engedelmesség miért nem vál...  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 19  Radikális szeretet  Fekete István - Akác  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Png kislány  Png cica 
Bejegyzés Címkék
demokrácia intézményei, intézményekben régi-új, szocializmusban megszokott, kettős nyomást, magyarság elviselni, másik nyomásgyakorlás, parlamenti pártok, baloldalnak nevezett, volt bolsevik, régi módszereivel, jobboldalnak mondott, polgári középosztályon, akkor kiépült, összes negatívumával, harmadik probléma, első hatalmi, nyugatinak egyáltalán, saját lábán, külső érdekcsoportokat, őket támogató, külső érdekcsoportnak, effajta népirtó, több-biztosítós rendszer, elmúlt évtizedekben, 1970-1980-as években, munkát végzőknek, 1960-as években, munkája után, nyugdíjalap kasszáját, egészségügy gyors, tömegesen ellátatlanul, nagy- iparvállalatoknál, minden iparvállalat, vállalat vagy, szavuk döntő, fényes szelek, 1970-es évektől, rothadónak hazudott, 1989-es MSZMP, sorsuk azoknak, rendszerváltozás nevezetű, történelmi váltás, 1995-ös felnőttoktatási, egyik előadó, kettészakadó magyar, kilencvenes évek, többség számára, korábbi értékrendek, társadalmi kommunikáció, reménytelenül leszakadókra, előbb idézett, 1990-ben elvégzett, felnőttképzési konferencia, helyzetben feltétlenül, esélyük arra, következő gondolattal, konferencia előadója, képző intézmények, képzési tartalmak, leszakadók helyzetének, folyamatos feltáró, kormányprogram szintjére, veszélyeztetett rétegek, program szerves, fentiek alapján, adott településükön, kibontakozási lehetőséggel, aktív korú, társadalmat írja, népesség kétharmada, népesség egyharmada, kétharmad eltartottjaként, magyarországi településeken, teljes ELOLÁTATLANSÁG, kétkezi dolgozók, elhúzódó krízishelyzetben, második világháború, közösséghez tartozás, gazdasági világválság, fajta identitást, kommunista diktatúra, népcsoportot régi-új, egyén megismerheti, egyén beilleszkedése, társadalom életében, egyed szociokulturális, életképességtől fosztotta, élére állva, hátország kiépítésének, lehető legsürgősebben, helyi kultúrházakban, minden érdeklődő, népfőiskolai kurzusokon, adott közösséget, program összeállításánál, élet minden, meglévő vagy, gyermeknevelés problémái, élet négy, szakmai munka, munkahely elvesztése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1092
  • e Hét: 2802
  • e Hónap: 11406
  • e Év: 47347
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.