|
2007-11-29 08:54:27, csütörtök
|
|
|
Karácsonyi puncs
Hozzávalók:
1,2 liter almabor vagy almalé
1 db fahéjrúd
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
0,5 dl méz
3 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
4,5 dl ananászlé
fahéjrudak.
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot.
Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük.
Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük.
Puncsos tálban kínáljuk.
Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: alapanyagokat, kavargathatja, szerecsendió, kivételével, fahéjrúddal, karácsonyi, fahéjrudak, elkészítés, hozzávalók, ananászlé, citromhéj, forraljuk, takarékra, teáskanál, kínáljuk, mindenki, állítsuk, fazékban, fahéjrúd, citromlé, evőkanál, almabort, maradék, reszelt, almabor, további, puncsos, italát, percig, főzzük, vegyük, tálban, kapjon, fedjük, lángot, almalé, nagy fazékban, maradék alapanyagokat, fahéjrudak kivételével, fahéj rudat,
|
|
|
|
nagy fazékban, maradék alapanyagokat, fahéjrudak kivételével, fahéj rudat, alapanyagokat, kavargathatja, szerecsendió, kivételével, fahéjrúddal, karácsonyi, fahéjrudak, elkészítés, hozzávalók, ananászlé, citromhéj, forraljuk, takarékra, teáskanál, kínáljuk, mindenki, állítsuk, fazékban, fahéjrúd, citromlé, evőkanál, almabort, maradék, reszelt, almabor, további, puncsos, italát, percig, főzzük, vegyük, tálban, kapjon, fedjük, lángot, almalé, friss, őrölt, fedőt, hozzá, adjuk, fahéj, liter, puncs, lassú, tűzön, rudat, azzal, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 719
- e Hét: 1593
- e Hónap: 5997
- e Év: 37726
|
|
|