Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2015. január 1. – Szűz Mária Isten Anyja (Újév)
  2015-01-01 12:46:58, csütörtök
 
  Így szólt az Úr Mózeshez: ,,Mondd meg Áron főpapnak és fiainak, a papoknak: Így áldjátok meg Izrael fiait, ezekkel a szavakkal: Áldjon meg az Úr és oltalmazzon! Ragyogtassa rád arcát az Úr, s legyen hozzád jóságos! Fordítsa feléd arcát az Úr, és szerezzen neked üdvösséget! Hívják le Izrael fiaira a nevemet, és én megáldom őket."
6,22-27

Szentlecke:
Testvéreim! Amikor elérkezett az idők teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született, alávetette magát a mózesi törvénynek, hogy felszabadítson minket a törvény szolgaságából, és a fogadott fiúságot elnyerjük. Mivel pedig Isten fiai vagyunk, Isten szívünkbe elküldte Fiának Lelkét, aki ezt kiáltja: ,,Abba! Atyám!" Nem vagy tehát többé szolga, hanem fiú, és ha fiú, akkor Isten kegyelméből örökös is.
Gal 4,4-7

Evangélium:
A pásztorok sietve elindultak, és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő Kisdedet. Miután látták, elbeszélték mindazt, amit már korábban megtudtak a Gyermekről. Aki csak hallotta, csodálkozott a pásztorok elbeszélésén. Mária pedig szívébe véste szavaikat, és gyakran elgondolkodott rajtuk. A pásztorok ezután hazatértek. Dicsérték és magasztalták Istent mindazért, amit láttak és hallottak, pontosan úgy, amint (az angyalok) előre megmondták nekik. Azután eltelt nyolc nap, és körülmetélték a Gyermeket. A Jézus nevet adták neki, mert így nevezte őt az angyal, mielőtt még anyja méhében megfogant volna.
Lk 2,16-21

Imádság
Mária, minden édesanyának példaképe! Az édesanyákért és gyermekeikért fordulunk hozzád mai imánkkal. Te jól tudod, hogy az emberi kapcsolatokat mennyire meggyengíti a bűn és az önzés, s emiatt mennyire sérülékeny és törékeny a szeretet. Segítsd az édesanyákat a gondoskodó szeretetben, a gyermekeket pedig a tiszteletben, hogy kialakuljon és napról napra erősödjön köztük a szeretet, a ragaszkodás, a törődés és a bizalom. Segíts minden nőt, hogy az anyaságban, az anyai hivatásban keresse és találja meg élete boldogságát!
Kép linkje Link

...... ......



Anyai szeretet
Egy református ember mesélte egyszer, hogy egy ausztriai kirándulás alkalmával a baráti társaság egyik tagja felvetette, hogy menjenek be Mariazellbe is, mivel ez nem jelent nagy kitérőt. Őt és feleségét ugyan nem katolikus hívőként nem nagyon érdekelte e híres Mária-kegyhely, de nem akarták elrontani útitársaik hangulatát, ezért nem tiltakoztak. Még a templomba is bementek a többiekkel, ahol a férfi igazi reformátusként elcsodálkozott azon, hogy Szűz Máriát és a karján ülő kis Jézust ábrázoló szobrot milyen szép, aranyhímzéses ruhába öltöztették. Talán egy kicsit hosszasan állhatott a szobor előtt, mert egyszer csak a felesége szelíden elhúzta onnan, mondván: ,,Ne bámuld már annyira azt a szobrot!" Számára kissé érthetetlen, szokatlan volt a tiszteletnek ez a módja, amit a katolikusok egészen természetesnek tartanak. Hazafelé is ezen gondolkodott, s este is e megválaszolatlan gondolattal feküdt le. Amikor másnap, vasárnap reggel indultak volna az istentiszteletre, hosszasan szemlélte, amint a felesége felöltöztette óvodás korú gyermeküket, és gondosan, odafigyelve megigazította rajta a ruhadarabokat. A felesége egyszer csak felnézett rá és ezt mondta: ,,Úgy bámulod ezt a gyereket, mint tegnap a szobrot Mariazellben." Az esetet elmesélő férfi így zárta történetét: ,,Tudja, a feleségem nagyon igazat mondott akkor. Mert akkor én megértettem, hogy maguk miért tisztelik ennyire Máriát."
Egyházunk a mai napon Szűz Máriát, Isten Anyját ünnepli. Szűz Mária iránti különleges tiszteletünk alapja az, hogy ő az Úr Jézus édesanyja. Nyolc nappal ezelőtt, karácsonykor az újszülött gyermekre, Jézusra figyeltünk, ma pedig az ő édesanyjára. Mivel hitünk szerint Jézus valóságos Isten és valóságos ember, és mivel benne az isteni és az emberi természet elválaszthatatlan egymástól, ezért Máriát jogosan nevezzük Isten Anyjának. Fontos tisztáznunk, hogy Jézus Krisztus nem Máriától kapta az ő isteni természetét, hiszen annak öröktől fogva részese. Jézus csak az emberi természetét kapta édesanyjától, Máriától. Jézus valódi testet és nem csupán egy látszólagos testet vett fel Mária anyaságának köszönhetően. A Szentírásban több olyan kijelentést találunk, amely igazolja Mária istenanyaságának hitigazságát. Jézus születésének hírüladásakor, az angyali üdvözletkor például Isten hírhozója ezt mondja a názáreti leánynak a születendő gyermekről: ,,A Szentlélek száll rád, és a Magasságbeli ereje megárnyékoz téged; s ezért a Szentet, aki tőled születik, Isten Fiának fogják hívni" (Lk 1,35). Szent Pál apostol a galatákhoz írt levelében ezt írja: ,,Amikor elérkezett az idők teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született" (Gal 4,4). Isten Fiának, Jézus Krisztusnak az édesanyja tehát Szűz Mária volt, akit joggal nevezünk Istenszülőnek, Isten Anyjának.
Miként az édesanyák nagy szeretettel és gondoskodással fordulnak gyermekeikhez, ugyanígy Mária, nem csupán az ő fia iránt érzett szeretetet, hanem felénk is anyai szeretettel fordul. Az ő szeretete kísérjen minket az esztendő minden napján!
ˆ Horváth István Sándor
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megválaszolatlan, istentiszteletre, istenanyaságának, elgondolkodott, természetesnek, reformátusként, elcsodálkozott, felszabadítson, gondoskodással, hírüladásakor, felöltöztette, szolgaságából, kapcsolatokat, istenszülőnek, gyermekeikért, aranyhímzéses, megigazította, gyermekeikhez, ruhadarabokat, körülmetélték, köszönhetően, szentírásban, hitigazságát, születésének, csodálkozott, édesanyjától, magasságbeli, magasztalták, tiszteletnek, édesanyákért, karácsonykor, mariazellben, elbeszélésén, gondolkodott, tiszteletben, tiszteletünk, idők teljessége, mózesi törvénynek, törvény szolgaságából, fogadott fiúságot, pásztorok sietve, jászolban fekvő, pásztorok elbeszélésén, pásztorok ezután, emberi kapcsolatokat, gondoskodó szeretetben, gyermekeket pedig, anyai hivatásban, református ember, ausztriai kirándulás, baráti társaság, férfi igazi, Szűz Mária Isten Anyja, Fiának Lelkét, Szűz Máriát, Isten Anyját, Szűz Mária, Isten Anyjának, Jézus Krisztus, Isten Fiának, Szent Pál, Jézus Krisztusnak, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Lóhere  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Őrizkednünk kell...  Idő  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Fehér virág  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogy lehet megtartani  Sose bánj semmit  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png lepke  Egy maradéktalanul uralt világ  Mindig jusson idő nevetni  képre írva  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png férfi  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Reggel van  Zilahy Lajos gondolata  Popper Péter szavai  Csak a fogyatkozás látható  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kövesd a cowboyt!  Az engedelmesség miért nem vál...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png lepke  Akarat  Akik bántanak téged  Reménység és erő Krisztustól e...  Rátalálsz  Tavaszi kép  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A jó emberek mindig szépek mar...  Idő  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Akarat  Nem számIt  Facebookon kaptam  Hiányzik  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mindig jusson idő nevetni  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png kutya  Az engedelmesség miért nem vál...  Rátalálsz  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Soha ne kedvezz...  Egy maradéktalanul uralt világ  képre írva  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szívem tiéd  Szép estét kedves látogatóimna...  Png lepke  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png lepke  Esti kép  Szabolcska Mihály – Ákác...  Popper Péter szavai  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
idők teljessége, mózesi törvénynek, törvény szolgaságából, fogadott fiúságot, pásztorok sietve, jászolban fekvő, pásztorok elbeszélésén, pásztorok ezután, emberi kapcsolatokat, gondoskodó szeretetben, gyermekeket pedig, anyai hivatásban, református ember, ausztriai kirándulás, baráti társaság, férfi igazi, kicsit hosszasan, szobor előtt, felesége szelíden, katolikusok egészen, felesége felöltöztette, felesége egyszer, szobrot Mariazellben, esetet elmesélő, feleségem nagyon, újszülött gyermekre, emberi természet, emberi természetét, látszólagos testet, angyali üdvözletkor, názáreti leánynak, születendő gyermekről, édesanyja tehát, édesanyák nagy, esztendő minden, megválaszolatlan, istentiszteletre, istenanyaságának, elgondolkodott, természetesnek, reformátusként, elcsodálkozott, felszabadítson, gondoskodással, hírüladásakor, felöltöztette, szolgaságából, kapcsolatokat, istenszülőnek, gyermekeikért, aranyhímzéses, megigazította, gyermekeikhez, ruhadarabokat, körülmetélték, köszönhetően, szentírásban, hitigazságát, születésének, csodálkozott, édesanyjától, magasságbeli, magasztalták, tiszteletnek, édesanyákért, karácsonykor, mariazellben, elbeszélésén, gondolkodott, tiszteletben, tiszteletünk, katolikusok, szeretettel, öltöztették, természetét, érthetetlen, megtalálták, szeretetben, gyermekeket, kialakuljon, édesanyákat, megárnyékoz, édesanyának, meggyengíti, ragaszkodás, üdvözletkor, mariazellbe, kijelentést, anyaságának, kegyelméből, krisztusnak, elbeszélték, boldogságát, látszólagos, tiltakoztak, tisztáznunk, megértettem, gondolattal, odafigyelve, ragyogtassa, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1206
  • e Hét: 3387
  • e Hónap: 36541
  • e Év: 270288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.