|
2018-09-30 17:04:19, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Havasi gyopár - sütemény
Hozzávalók
Hozzávalók 26×36 cm-es tepsihez:
A barna tésztához:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
7 dkg cukor
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
A fehér tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 db tojás
1/2 csomag sütőpor
3-4 evőkanál tejföl
A krémhez:
6 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
A lapok lekenéséhez:
1/2 üveg házi baracklekvár
25 dkg vágott dió
A tetejére:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig.
A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, a tésztát ráterítjük, lekvárral lekenjük, darabos dióval megszórjuk, a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A másik 2 cipónál is így járunk el.
A krémhez a tejjel összekeverjük a pudingporokat és a cukrokat, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel habosra keverjük.
A kihűlt tésztalapokat betöltjük a krémmel. A tetejére a csokoládékat felolvasztjuk, és a süteményt bevonjuk. A sütemény 1/3 részére csokoládébevonat került, a többire az eredeti recept szerint,a tojás fehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk. Csokoládéforgáccsal megszórjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
Címkék: csokoládébevonat, felhasználásig, tésztalapokat, összekeverjük, felolvasztjuk, pudingporokat, összegyúrjuk, kihabosítjuk, tojásfehérje, baracklekvár, csokoládékat, fagyasztóba, hozzávalóit, porcukorral, csomagoljuk, mokkáskanál, lekenéséhez, étcsokoládé, ráreszeljük, megszórjuk, hátoldalát, ráterítjük, melegített, elkészítés, hozzávalók, fehérjéket, tésztához, mindegyik, lekvárral, pudingpor, csokoládé, megsütjük, süteményt, felfőzzük, betöltjük, tetejére, barna tésztához, fehér tésztához, lapok lekenéséhez, barna tészta, fehér tésztát, tepsi hátoldalát, tésztát ráterítjük, tejjel összekeverjük, vajat kihabosítjuk, kihűlt krémmel, kihűlt tésztalapokat, csokoládékat felolvasztjuk, süteményt bevonjuk, eredeti recept, tojás fehérjéket, porcukorral vízgőz,
|
|
|
|
barna tésztához, fehér tésztához, lapok lekenéséhez, barna tészta, fehér tésztát, tepsi hátoldalát, tésztát ráterítjük, tejjel összekeverjük, vajat kihabosítjuk, kihűlt krémmel, kihűlt tésztalapokat, csokoládékat felolvasztjuk, süteményt bevonjuk, eredeti recept, tojás fehérjéket, porcukorral vízgőz, sütemény tetejére, csokoládébevonat, felhasználásig, tésztalapokat, összekeverjük, felolvasztjuk, pudingporokat, összegyúrjuk, kihabosítjuk, tojásfehérje, baracklekvár, csokoládékat, fagyasztóba, hozzávalóit, porcukorral, csomagoljuk, mokkáskanál, lekenéséhez, étcsokoládé, ráreszeljük, megszórjuk, hátoldalát, ráterítjük, melegített, elkészítés, hozzávalók, fehérjéket, tésztához, mindegyik, lekvárral, pudingpor, csokoládé, megsütjük, süteményt, felfőzzük, betöltjük, tetejére, porcukor, cukrokat, sütemény, simítjuk, bevonjuk, lekenjük, kihűtjük, keverjük, méretűre, nyújtjuk, evőkanál, tepsihez, vaníliás, kakaópor, tesszük, tésztát, fóliába, sütőben, vanília, krémhez, sütőpor, szerint, osztjuk, darabos, cipónál, többire, krémmel, habosra, részére, eredeti, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2222
- e Hét: 5530
- e Hónap: 15883
- e Év: 75136
|
|
|