Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsvéti fűszernövényes és kamillás likőr...
  2018-10-01 23:23:16, hétfő
 
   
  Húsvéti fűszernövényes és kamillás likőr, plusz Earl Grey tea koktél







A gyógynövények nemcsak arra alkalmasak, hogy növényi főzetet és pakolást készítsünk belőlük, hanem nagyon ízletes és kellemes koktélokat és likőröket is előállíthatunk a segítségükkel. Az első likőr tele van olyan fűszernövénnyel, amelyeket érdemes télen a konyhaablakban termeszteni, hogy ez az aromás és ínycsiklandó koktél húsvétra elkészülhessen.

A hatféle fűszernövényes likőr hozzávalói:

10 gramm friss fodormenta
6 gramm friss bazsalikom
3 gramm friss orvosi zsálya
2 gramm oregánó
2 gramm tárkony
2 gramm kakukkfű
4 dl vodka
fél csésze víz
negyed csésze méz
1 kisebb fahéjrúd
1 csipetnyi őrölt szerecsendió

Elkészítése:

Első lépésként mossa meg a fűszernövényeket, majd szedje le a leveleket a növények száráról. Tegye azokat a vodka felével egyetemben egy turmixgépbe és turmixolja azokat össze.

Egy serpenyőbe öntse bele a mézet, a vodka másik felét és a vizet, illetve adja hozzá a fűszereket. Ne forralja, csak éppen melegítse össze, majd várja meg, míg az elegy szobahőmérsékletűre hűl. Ezután szedegesse ki a mézes, fűszeres keverékből a fahéjrudat, majd adja hozzá a gyógynövényes, vodkás turmixot. Végezetül töltse ezt a finom likőrt egy tiszta üvegbe és hagyja pár napig, hogy az ízek alaposan összeérjenek. A kellemes itókát tárolja hűtőszekrényben. Ezt az italt étkezés előtt érdemes fogyasztani, mivel a benne lévő fűszernövények nagyon jó hatással vannak az emésztésre, ami húsvétkor nagy segítség lehet, hiszen ilyenkor lehet, hogy kicsit túlterheljük a gyomrunkat.

A kamillát hazánkban is sokan ismerik, de azt lehet, hogy sokan nem tudták, hogy még likőrt is lehet belőle készíteni, amelyet egyes helyeken szíverősítő itókának is neveznek. A kamillalikőrnek nagyon finom, olyan ,,virágos aromája" van.

Kamillalikőr hozzávalói:

1 csésze szárított kamillavirág
2 csésze víz
45 dkg cukor
50 szem egész bors
1 nagyobb fahéjrúd
1 biocitrom
1 bionarancs
30 ml almakonyak

Elkészítése:

Egy serpenyőbe tegye bele a kamillavirágokat, a vizet, a cukrot, a szemes borsot és a fahéjrudat. Közben egy zöldséghámozóval hámozza meg a narancsot és a citromot, gondosan ügyelve arra, hogy a gyümölcsök fehér héja a gyümölcsökön maradjon. A gyümölcsök héját aprítsa apró darabokra, majd adja azokat a serpenyőben lévő többi összetevőhöz. Főzze az elegyet alacsony hőmérsékleten körülbelül 10 percig, de addig mindenképp, amíg a cukor elolvad. Majd húzza le a tűzről és hagyja, amíg az egész szobahőmérsékletűre hűl.

Ezután szűrje le az elegyet és facsarja bele a citromot és a narancsot, illetve adja hozzá az almakonyakot is. Töltse az italt egy tiszta üvegbe. Tárolja hűtőszekrényben és naponta egy kis pohárkával fogyasszon belőle.

Az Earl Grey tea a bergamottnak köszönheti kellemes, aromás illatát és ízét. Aki nem szeretne koktélt készíteni belőle, fogyassza önmagában, aki bátrabb és szeretne egy kis pikáns koktélt készíteni belőle húsvétra, próbálkozzon nyugodtan, ugyanis nem fogja megbánni.

Earl Grey koktél hozzávalói:

2 csésze víz
3 evőkanálnyi szárított levendula
1 csésze cukor vagy méz
60 ml gin
45 ml elkészített, lehűtött Earl Grey tea
25 ml frissen facsart citromlé
1 tojásfehérje
néhány jégkocka
citromkarika

Elkészítése:

Tegyen egy edénybe 2 csésze vizet. Amikor a víz elkezd forrni, adja hozzá a szárított levendulát és a cukrot vagy a mézet. Kevergesse a mézes, gyógynövényes elegyet 10 percig, majd vegye le a tűzről és várja meg, míg szobahőmérsékletűre hűl. Töltse üvegpalackba a levendulaszirupot, majd tegye egy hétre hűtőbe.

Egy hét múlva keverjen össze egy szép üvegpohárban 60 ml gint 45 ml már elkészített és alaposan lehűtött Earl Grey teával, illetve 25 ml frissen facsart citromlével. Vegye ki a hűtőből a levendulaszirupot, majd adjon belőle 15 milliliternyit a koktélhoz. Az egészet öntse egy shakerbe egy kisebb tojásnak a fehérjével és néhány jégkockával együtt, majd alaposan rázza össze a hozzávalókat.

Végezetül töltse a koktélt pohárba, amelyet egy szelet citromkarikával díszíthet.
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Címkék: fűszernövényeket, zöldséghámozóval, kamillavirágokat, citromkarikával, kamillalikőrnek, hűtőszekrényben, fűszernövénnyel, elkészülhessen, milliliternyit, fűszernövényes, előállíthatunk, konyhaablakban, fűszernövények, segítségükkel, gyógynövények, gyógynövényes, hőmérsékleten, összetevőhöz, összeérjenek, próbálkozzon, bergamottnak, tojásfehérje, kamillalikőr, üvegpohárban, hozzávalókat, almakonyakot, ínycsiklandó, gyümölcsökön, kamillavirág, citromkarika, túlterheljük, üvegpalackba, szerecsendió, elkészítése, jégkockával, termeszteni, gyógynövények nemcsak, első likőr, konyhaablakban termeszteni, hatféle fűszernövényes, növények száráról, vodka felével, serpenyőbe öntse, vodka másik, finom likőrt, tiszta üvegbe, ízek alaposan, kellemes itókát, italt étkezés, benne lévő, kamillát hazánkban, kamillalikőrnek nagyon, Earl Grey,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Őrizkednünk kell...  Png rózsa csokor  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png nő  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  A sors  Tanuld meg ezt a versemet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png cica  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Minden harmadik...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png cica  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Esti kép  Png csokor  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Png nő  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Németh László tollából  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Németh László tollából  Mi lenne ha  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  s immár én is felragyogva, ért...  Albert Einstein gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  Png telefon  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Örülök, hogy látlak!  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A televizió nem a kultúrát kép...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Julian Brass gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Csak a fogyatkozás látható  Png cica  Makszim Gorkij gondolata  Paul David Tripp Április 19  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Mai harmónia kártyám  Egy lelki imádság  Fehér virág  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akik bántanak téged  Reménység és erő Krisztustól e...  Fehér virág  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  Minden harmadik...  Adakozás  Szép napot kívánok  A sors  Idő  Facebookon kaptam  Png csokor  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
gyógynövények nemcsak, első likőr, konyhaablakban termeszteni, hatféle fűszernövényes, növények száráról, vodka felével, serpenyőbe öntse, vodka másik, finom likőrt, tiszta üvegbe, ízek alaposan, kellemes itókát, italt étkezés, benne lévő, kamillát hazánkban, kamillalikőrnek nagyon, serpenyőbe tegye, szemes borsot, zöldséghámozóval hámozza, gyümölcsök fehér, gyümölcsökön maradjon, gyümölcsök héját, serpenyőben lévő, elegyet alacsony, cukor elolvad, bergamottnak köszönheti, szárított levendulát, cukrot vagy, hétre hűtőbe, szép üvegpohárban, egészet öntse, kisebb tojásnak, koktélt pohárba, szelet citromkarikával, fűszernövényeket, zöldséghámozóval, kamillavirágokat, citromkarikával, kamillalikőrnek, hűtőszekrényben, fűszernövénnyel, elkészülhessen, milliliternyit, fűszernövényes, előállíthatunk, konyhaablakban, fűszernövények, segítségükkel, gyógynövények, gyógynövényes, hőmérsékleten, összetevőhöz, összeérjenek, próbálkozzon, bergamottnak, tojásfehérje, kamillalikőr, üvegpohárban, hozzávalókat, almakonyakot, ínycsiklandó, gyümölcsökön, kamillavirág, citromkarika, túlterheljük, üvegpalackba, szerecsendió, elkészítése, jégkockával, termeszteni, turmixgépbe, evőkanálnyi, elkészített, szíverősítő, fogyasztani, citromlével, serpenyőben, hozzávalói, körülbelül, köszönheti, serpenyőbe, fogyasszon, pohárkával, fűszereket, szedegesse, turmixolja, fahéjrudat, gyümölcsök, keverékből, egyetemben, mindenképp, bazsalikom, emésztésre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1397
  • e Hét: 3068
  • e Hónap: 13421
  • e Év: 72674
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.