|
2018-10-03 12:41:32, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
2 közepes zsenge cukkini
15 dkg ricotta
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg liszt
2 kisebb tojás
fél csokor petrezselyem
só, bors
kevés olívaolaj a sütéshez
Elkészítés: A cukkinik végeit levágjuk, és héjastól lereszeljük, szűrőbe tesszük, sózzuk, és félretesszük 15 percre, hogy a leve egy részétől megszabadítsuk. Közben a petrezselymet finomra vágjuk, a ricottával, a reszelt parmezánnal, a liszttel és a tojásokkal tálba tesszük, borsot őrölünk hozzá, és egy spatulával alaposan összekeverjük.
A reszelt cukkinit alaposan kinyomkodjuk, előszür egy kisebb maréknyi adaggal fellazítjuk a masszát, majd az összes cukkinit belekeverjük.
Egy serpenyőt felforrósítunk, 1 evőkanál olívaolajat öntünk bele, púpos evőkanálnyi masszát rakunk bele a cukkinis-ricottás keverékből, a kanál hátával elsimítjuk, és 3-4 perc alatt pirulásig sütjük, majd lapáttal alányúlva megfordítjuk, és még 2-3 percet sütjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
A frissen kisült lepénykéket fokhagymás tejföllel - vagy ízlés szerint más öntettel, mártogatóssal tálaljuk.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
Címkék: felforrósítunk, megszabadítsuk, összekeverjük, mártogatóssal, petrezselymet, megfordítjuk, kinyomkodjuk, félretesszük, belekeverjük, petrezselyem, parmezánnal, fellazítjuk, olívaolajat, lereszeljük, evőkanálnyi, lepénykéket, elkészítés, keverékből, ricottával, elsimítjuk, tojásokkal, fokhagymás, hozzávalók, spatulával, olívaolaj, tejföllel, pirulásig, serpenyőt, alányúlva, tésztával, alaposan, cukkinit, liszttel, maréknyi, részétől, héjastól, cukkinik végeit, részétől megszabadítsuk, petrezselymet finomra, reszelt parmezánnal, tojásokkal tálba, spatulával alaposan, reszelt cukkinit, kisebb maréknyi, összes cukkinit, serpenyőt felforrósítunk, cukkinis-ricottás keverékből, kanál hátával, maradék tésztával, frissen kisült,
|
|
|
|
cukkinik végeit, részétől megszabadítsuk, petrezselymet finomra, reszelt parmezánnal, tojásokkal tálba, spatulával alaposan, reszelt cukkinit, kisebb maréknyi, összes cukkinit, serpenyőt felforrósítunk, cukkinis-ricottás keverékből, kanál hátával, maradék tésztával, frissen kisült, felforrósítunk, megszabadítsuk, összekeverjük, mártogatóssal, petrezselymet, megfordítjuk, kinyomkodjuk, félretesszük, belekeverjük, petrezselyem, parmezánnal, fellazítjuk, olívaolajat, lereszeljük, evőkanálnyi, lepénykéket, elkészítés, keverékből, ricottával, elsimítjuk, tojásokkal, fokhagymás, hozzávalók, spatulával, olívaolaj, tejföllel, pirulásig, serpenyőt, alányúlva, tésztával, alaposan, cukkinit, liszttel, maréknyi, részétől, héjastól, lapáttal, sütéshez, ugyanígy, parmezán, tálaljuk, öntettel, evőkanál, cukkinik, cukkinis, levágjuk, ricottás, szerint, masszát, őrölünk, maradék, hátával, adaggal, előszür, frissen, reszelt, tesszük, cukkini, ricotta, közepes, szűrőbe, finomra, sütjük, összes, percre, öntünk, borsot, rakunk, végeit, sózzuk, kisült, csokor, közben, zsenge, kisebb, járunk, percet, vágjuk, tálba, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 582
- e Hét: 3449
- e Hónap: 9821
- e Év: 60612
|
|
|