Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
6 tipp a rák megelőzéséhez
  2018-10-10 20:29:22, szerda
 
 
6 tipp a rák megelőzéséhez


A rák megelőzése alapvetően két fontos dolgot igényel: a rákos megbetegedésekre hajlamosító tényezők (pl. a dohányzás) kiiktatását, illetve az egészséges életmód alapvető szabályainak alkalmazását (tudatos, helyes étkezés, rendszeres testmozgás). Ha mindezt teljesítjük, az egészség nem küszködéssé, hanem természetes állapottá válik, és a krónikus megbetegedések - mint például a szívinfarktus, vagy a stroke - kialakulásának esélye drámaian lecsökken.
1, Tartsunk fenn egészséges testsúlyt!

A Harvard Egyetem táplálkozási tanszékének elnöke, Dr. Walter Willett szerint az elhízás ugyanannyi rákos megbetegedésért felelős, mint amennyiért pl. a dohányzás.

Hogyan lehetséges ez?

A túlsúlyos emberek véráramában a krónikusan magas inzulinszint ,,üzemanyagként" funkcionál a rákos daganatok növekedéséhez. Az American Cancer Society szerint nők esetében a rák által okozott halálesetek 20%-áért, míg férfiaknál 14%-áért felelős a túlsúly, illetve az elhízás.

Egyes kutatások szerint megfelelő életmóddal és ideális táplálkozással a rákos betegségek legnagyobb része megelőzhető lenne.
2, Hagyjuk el a finomított szénhidrátokat!

A fejlett világ sok millió, krónikusan magas inzulinszinttel rendelkező lakosa között azonban vannak olyanok, aki se nem túlsúlyosak, se nem elhízottak, vagyis csupán az, hogy nem tartozunk az elhízottak táborába, még nem véd meg minket a magas inzulinszint kialakulásának veszélyétől. Ezért a legjobb megelőzési módszer a finomított cukrok és keményítők minimálisra csökkentése, vagy teljes elhagyása. Cseréljük az üdítőitalokat vagy cukrozott gyümölcsleveket vízre, zöldséglevekre és teákra, a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre. Sőt, a legjobb a kenyérféleségeket elhagyni, helyette ott van a sokkal egészségesebb burgonya vagy a rizs. Cukrok, csokik és hasonló édességek helyett együnk gyümölcsöt, és édesítsünk sztíviával.
3, Figyeljünk oda az alkoholfogyasztásra!

A szívinfarktusra hajlamos pácienseknek, akik több rizikófaktorral is rendelkeznek párhuzamosan, az alkoholfogyasztás mérséklése a legegyszerűbb rizikócsökkentő módszer. Nők esetében az alkoholfogyasztás mértéke egyenes arányban növeli a mellrák kialakulásának esélyét. Hogy élvezni tudjuk a jó minőségű borok egészségre gyakorolt jótékony hatásait, szedjünk folsavat étrend-kiegészítő formájában.
4, Csökkentsük a vörös húsok fogyasztását!

A bárány-, disznó- és a marhahús gyakori fogyasztása 30%-kal növeli a vastagbélrák kifejlődésének esélyét. A feldolgozott húsok (mint például a kolbász, vagy a virsli) ugyanilyen hatással vannak. Összehasonlításképp, a vegetáriánusok 40%-kal kisebb eséllyel ,,indulnak" a rákos megbetegedések terén, és sokkal kisebb az elhízás aránya is körükben. Az egészséges fehérjebevitel nem korlátozódhat kizárólag húsokra, hiszen a diófélék, magvak, babfélék, és a hüvelyesek sokszor jóval nagyobb arányban tartalmaznak egészséges fehérjét, mint a hústermékek.
5, Együnk több keresztes virágú zöldséget!

Úgy tűnik, a keresztes virágú zöldségek napi fogyasztása, 50%-kal csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét a benne lévő jótékony hatóanyagoknak köszönhetően. A brokkoli, vizitorma, káposzta, retek mind ebbe a csoportba tartoznak, a bennük található értékes vegyületek méregtelenítő, gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, illetve megvédik a sejtek DNS-ét a károsodásoktól.
6, Fogyasszunk kávét, de csak mértékkel!

A mértékletes kávéfogyasztás csökkenti a máj-, az agy-, a száj- és a torokdaganat veszélyét, míg a zöldtea többek között a tüdőrák kialakulásának esélyét csökkenti. A zöld teában található EGCG (epigallokatechin gallát) erős antioxidáns a kísérletek szerint megtalálja és elpusztítja a szervezetben keletkező ráksejteket. Napi két csésze zöld tea fogyasztása már kedvező hatással van a szervezetre.

A rák megelőzése tehát mindig kellő odafigyelést és tudatos életvitelt igényel. A kiegyensúlyozott, tápanyag dús étrend fenntartása, a rendszeres testmozgás, illetve a gyors, feldolgozott ételek és a dohányzás kerülése, mind-mind hosszú távon segítik elő az egészséges életet.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr.TIHANYI LÁSZLÓ   
Címkék: epigallokatechin, megbetegedésekre, kiegyensúlyozott, rizikófaktorral, szívinfarktusra, megbetegedésért, gyümölcsleveket, inzulinszinttel, rizikócsökkentő, kialakulásának, megbetegedések, kávéfogyasztás, táplálkozással, szénhidrátokat, károsodásoktól, kifejlődésének, hatóanyagoknak, vegetáriánusok, zöldséglevekre, fehérjebevitel, szívinfarktus, méregtelenítő, megelőzéséhez, üzemanyagként, növekedéséhez, egészségesebb, legegyszerűbb, üdítőitalokat, korlátozódhat, rendelkeznek, torokdaganat, feldolgozott, párhuzamosan, pácienseknek, inzulinszint, tartalmaznak, rákos megbetegedésekre, egészséges életmód, krónikus megbetegedések, stroke –, elhízás ugyanannyi, túlsúlyos emberek, krónikusan magas, rákos daganatok, rákos betegségek, finomított szénhidrátokat, fejlett világ, elhízottak táborába, magas inzulinszint, legjobb megelőzési, finomított cukrok, üdítőitalokat vagy, Harvard Egyetem, Walter Willett, American Cancer Society,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Png kislány  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Leonardo da Vinci gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Leonardo da Vinci gondolata  Neked tudnod kell  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Hiányzik  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Png nő  Szép estét  Julian Brass gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Szép álmokat!  Png virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Minden harmadik...  Szép estét  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy bizonyos határt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  s immár én is felragyogva, ért...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Elköszönt  Hazára minden embernek szükség...  Png virág  Irgalom és ítélet  Lóhere  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  képre írva  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Fekete-erdő desszert  Őrizkednünk kell...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Ne kapaszkodj magasabbra,  George Byron - Ahogy itt jár -...  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 19  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png nő  Facebookon kaptam  Alázat  képre írva  Bertolt Brecht -től idézet  Mai harmónia kártyám  Png férfi  Makszim Gorkij gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Akarat  Reggel van  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 19  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
rákos megbetegedésekre, egészséges életmód, krónikus megbetegedések, stroke &#8211, elhízás ugyanannyi, túlsúlyos emberek, krónikusan magas, rákos daganatok, rákos betegségek, finomított szénhidrátokat, fejlett világ, elhízottak táborába, magas inzulinszint, legjobb megelőzési, finomított cukrok, üdítőitalokat vagy, fehér kenyeret, kenyérféleségeket elhagyni, sokkal egészségesebb, szívinfarktusra hajlamos, alkoholfogyasztás mérséklése, legegyszerűbb rizikócsökkentő, alkoholfogyasztás mértéke, mellrák kialakulásának, vörös húsok, marhahús gyakori, vastagbélrák kifejlődésének, feldolgozott húsok, vegetáriánusok 40%-kal, rákos megbetegedések, elhízás aránya, egészséges fehérjebevitel, hüvelyesek sokszor, keresztes virágú, benne lévő, csoportba tartoznak, bennük található, sejtek DNS-ét, mértékletes kávéfogyasztás, torokdaganat veszélyét, zöldtea többek, tüdőrák kialakulásának, zöld teában, kísérletek szerint, szervezetben keletkező, rendszeres testmozgás, dohányzás kerülése, egészséges életet, epigallokatechin, megbetegedésekre, kiegyensúlyozott, rizikófaktorral, szívinfarktusra, megbetegedésért, gyümölcsleveket, inzulinszinttel, rizikócsökkentő, kialakulásának, megbetegedések, kávéfogyasztás, táplálkozással, szénhidrátokat, károsodásoktól, kifejlődésének, hatóanyagoknak, vegetáriánusok, zöldséglevekre, fehérjebevitel, szívinfarktus, méregtelenítő, megelőzéséhez, üzemanyagként, növekedéséhez, egészségesebb, legegyszerűbb, üdítőitalokat, korlátozódhat, rendelkeznek, torokdaganat, feldolgozott, párhuzamosan, pácienseknek, inzulinszint, tartalmaznak, odafigyelést, vastagbélrák, szervezetben, köszönhetően, táplálkozási, szabályainak, fogyasztását, alkalmazását, minimálisra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1146
  • e Hét: 4454
  • e Hónap: 14807
  • e Év: 74060
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.