Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A dió jótékony hatása a bőrre, hajra és egészségre...
  2018-10-14 18:34:35, vasárnap
 
   
 




A dió jótékony hatása a bőrre, hajra és egészségre 15 pontban


A dió nagyon jó hatással van a bőrre és a szervezetre, ezért sok smink- és bőrápoló termék hozzávalója is. Számos sampon tartalmaz diókivonatot és dióolajat, mivel ezektől egészségesebb és fényesebb lesz a haj.
A dió egészségre gyakorolt jótékony hatása

1. A szív:

Ha eltávolítja a dió héját, akkor a dió hűtőben akár 6 hónapig is eláll. A diót akár le is fagyaszthatja egy légmentes tartóban, és egy éven belül bármikor felhasználhatja. A dió általában elég könnyen elnyeli más élelmiszerek ízét, ezért fagyasztáskor és a hűtőben tároláskor mindig bizonyosodjon meg róla, hogy nem érintkezik hagymával, káposztával vagy hallal.

A dióban lévő magas omega-3 zsírsav szint miatt a dió jó hatással van a szív- és érrendszerre. A tanulmányok bizonyítják, hogy napi néhány szem dió csökkenti a vérnyomást. Az omega-3 zsírsavak csökkentik a szervezetben található ,,rossz" koleszterin mennyiségét és serkentik a ,,jó" koleszterin termelését.

Az immunrendszer:

A dió az immunrendszerre is jó hatással van, mivel a bennük található magas antioxidáns szinttől egészséges marad az immunrendszer, valamint az antioxidánsok megelőzik a betegségek kialakulását is. Naponta fogyasszon néhány szem diót, hogy egészséges maradjon.

2. Egészséges agy:

A dióban lévő omega-3 zsírsavak jótékony hatással vannak az agyra, mivel a segítségükkel az idegrendszer szabályosabban működik, illetve a memória is fejlődik.

3. Mellrák:

Egy 2009-es tanulmány szerint napi néhány szem dió elfogyasztása csökkenti a nagyon gyakran kialakuló mellrák esélyét.

Gyulladással járó betegségek:

Az olyan gyulladással járó betegségekre, mint az asztma, az ízületgyulladás és ekcéma, jó hatással van a dióban található zsírsav.

4. Egészséges csontok:

A dió olyan fontos zsírsavat tartalmaz, amit alfa-linolénsavnak neveznek. Ez az alfa-linolénsav és a hozzá tartozó vegyületek erősebbé és egészségesebbé teszik a csontokat. A dióval együtt azonban omega-3 zsírsav is kerül a szervezetbe, ami csökkenti a gyulladást, és hozzájárul az erős csontok kialakulásához is.

5. Jobb alvás és a stressz:

A dió melatonint tartalmaz, ami a jobb alvással áll összefüggésben. Az omega-3 zsírsav pedig csökkenti a vérnyomást, így segít a stresszoldásban.

6. Terhesség:

Azok, akik várandósak, sokat profitálhatnak a dió rendszeres fogyasztásából. A dió B-vitamin complex vegyületeket tartalmaz, amelyekben folsav, riboflavin és tiaminban. Ezek nem csak a várandós nők számára létfontosságúak, hanem a magzat számára is.

7. Székrekedés és emésztőrendszer:

A dió gazdag rostokban, ezért az emésztőrendszer jobban funkcionál tőle. Minden emberi szervezetnek szüksége van a napi rost-bevitelre, hogy a belek megfelelően működjenek. Általában a proteinben gazdag élelmiszerek, mint például a hús és a tejtermékek, rostban szegények. Viszont a dió fogyasztásával távol tarthatók az emésztési problémák és a belek is megfelelően működnek tőle.

Dió az egészséges és gyönyörű bőrért:

8. Késlelteti a bőr öregedését:

A dió jó hatással van a bőrre, mivel gazdag B-vitaminban. A B-vitamin kitűnő stresszoldó és hangulatjavító. Ha pedig alacsony a stressz szint, akkor a bőr is szebb. A megnövekedett stressz-szinttől korábban jelennek meg a ráncok és felgyorsul az öregedés. A B-vitamin az E-vitaminnal együtt, ami egy természetes antioxidáns, felveszi a harcot a szabadgyökökkel, így késlelteti az öregedési folyamatot.

9. Hidratált bőr:

A száraz bőrűeknek ki kéne próbálniuk a rendszeres dióolaj használatát, mivel a dióolaj hidratálja és belülről táplálja a bőrt, így a bőr egészségesebb és ragyogóbb lesz.

10. Szem alatti sötét karikák:

A meleg dióolaj rendszeres használata kivilágosítja a szem alatti sötét karikákat és nyugtatja is a bőrt. A dióolaj ezenkívül csökkenti a szemek puffadtságát, és ellazítja a szem körüli izmokat.

A dióolaj használata a ragyogó bőrért:

A dióból készített egyszerű, otthon elkészíthető arcpakolásnak kiváló hatásai vannak.
Tegyen a turmixgépbe 4 szem diót, 2 teáskanál zabot, 1 teáskanál mézet, 1 teáskanál tejszínt és 4 csepp olívaolajat.
Turmixolja össze a hozzávalókat és készítsen belőlük finom krémet.
Vigye fel az arcára és hagyja teljesen megszáradni.
Mossa le meleg vízzel, miközben körkörös mozdulatokkal masszírozza az arcát.

Ez az arcpakolás hidratálja az arcbőrt és késlelteti a ráncok megjelenését.

Fogyasszon diót az egészségesebb hajért:

Mostanában a szennyezés, a felgyorsult életmód és a rossz étkezési szokások miatt a hajunk még fakóbb és sérültebb, mint valaha. De a napi hajápolásban a dió használatával a haj egészséges és ragyogó lesz - akár elfogyasztja, akár külsőleg használja fel dióolaj képében.

11. Hosszabb, erősebb haj:

A dió jó kálium, omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsav forrás. Ezek a vegyületek mind erősítik a hajgyökereket, ezért a dióolaj rendszeres hajon való használatától hosszabb, erősebb, egészségesebb és ragyogóbb lesz a haj.

12. Megelőzi a kopaszodást:

A tanulmányok kimutatták, hogy a dióolaj rendszeres használata megakadályozza a kopaszodás kialakulását.

13. Természetes módon szünteti meg a korpát:

A dióolajat széles körben használják a különböző hajra használt olajak részeként, mivel gazdag hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért széles körben ajánlják, mint olyan anyagot, amely természetes módon szünteti meg a korpát.

14. Egészségesebb fejbőr:

A dióolaj rendszeres használatától a fejbőr hidratált marad, és így az olyan bőrproblémák kialakulása is elkerülhető, mint a bőrgyulladás. A dióolaj gombaölő hatása pedig az olyan fertőzéseket tartja távol, mint a sömör. Így a dióolaj biztosítja az egészséges és tiszta fejbőrt, az egészséges fejbőr pedig egyben egészséges hajat is jelent.

15. Élénkítse a hajszínét dióval:

A dióhéj természetes színező anyag, amely kihangsúlyozza a haj természetes fényét és színét. A dióolaj gazdag proteinekben, amelyek javítják a haj színét és egészségesebb ragyogást is adnak neki.

A dió használata az egészségesebb hajért:

A diót, jótékony hatásai miatt, érdemes olaj formában hetente legalább háromszor felvinni a hajra. A legjobb eredmény elérése érdekében használhatja magában, esetleg kókusz- vagy olívaolajjal. Habár az olaj használata előtt először tanácsos konzultálni a háziorvossal, így biztosan kizárhat bármiféle allergiát.

A dió barna héját mindig egye meg, mert telis tele van jóddal (attól barna). A jódhiányos hazánkban a pajzsmirigy alulműködés kialakulásának kiváló ellenszere.

A dió kiválasztása

A diót háromféle méretben lehet kapni - kicsi, közepes és nagy. Figyelmesen vizsgálja át a dió héját, és ne válasszon olyan szemeket, amelyeken lyukak vannak vagy töröttek. Ha mégis törött szemeket választ, bizonyosodjon meg róla, hogy a dióbél nagy és ropogós.

A dió tárolása

A diót légmentes tartóban, száraz, hűvös helyen tárolja, és ne tegye ki közvetlen napfénynek. Így a megpucolatlan dió akár 3 hónapig is eláll.

Ajánlott fogyasztás:

Naponta nyugodtan elfogyaszthat három deciliternek megfelelő diómennyiséget.

3 deci = negyed csésze = 12-14 diófél, mérettől függően.

A dió felhasználása:

A diót rágcsálhatja nassolnivalóként, de beépítheti az étrendjébe is. Alább azonban talál néhány ötletet, hogyan használhatja fel a diót:

Készítsen egészséges turmixot 2-3 szem dióból, banánból és joghurtból.
Pirítsa meg a diót és darálja le. keverje össze fokhagymával, sóval, citromlével, olívaolajjal és egy kis borssal, majd kenje kenyérre.
Készítsen ízletes salátát dió, szeletelt alma, piros és sárga kaliforniai paprika és újhagyma keverékéből. Öntetként locsoljon rá egy kis alacsony zsírtartalmú fokhagymás vinaigrette francia öntetet.
Egy proteinben gazdag fogásért keverjen össze tonhal konzervet, avokádót, zellert és almát. Szórja meg pirított dióval és ízesítse egy kis friss zöldcitromlével.
A vajas-mandulás keksz elkészítésekor szórjon a tésztába egy kis összetört, pirított diót.
A dió nagyon finom karamellel, márványsajttal, gombával, vörösborral, válogatott salátákkal, pennével, cukkinivel, mazsolával és spanyol borral.
A diót csak az előtt törje fel, mielőtt megenné vagy felhasználná, így a dió megőrzi a frissességét.
 
 
0 komment , kategória:  Dr.TIHANYI LÁSZLÓ   
Címkék: nassolnivalóként, tulajdonságokkal, felhasználhatja, ízületgyulladás, immunrendszerre, zöldcitromlével, stresszoldásban, létfontosságúak, emésztőrendszer, szabadgyökökkel, elkészítésekor, megakadályozza, összefüggésben, fogyasztásából, profitálhatnak, diómennyiséget, kialakulásához, egészségesebbé, fogyasztásával, szabályosabban, kialakulásának, kihangsúlyozza, hangulatjavító, márványsajttal, elfogyasztása, egészségesebb, immunrendszer, mozdulatokkal, fagyaszthatja, segítségükkel, fagyasztáskor, antioxidánsok, arcpakolásnak, bizonyosodjon, linolénsavnak, használatától, diót akár, légmentes tartóban, éven belül, hűtőben tároláskor, dióban lévő, tanulmányok bizonyítják, omega-3 zsírsavak, szervezetben található, bennük található, antioxidánsok megelőzik, betegségek kialakulását, idegrendszer szabályosabban, 2009-es tanulmány, nagyon gyakran, olyan gyulladással, dióban található,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Egy barátság története  Latinovits Zoltán tollából  Önmaga ellenére  Jánosházy György: Fogd a kezem  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Vidámság  Gebhardt Nóra versei II.  39 ígéret  Szívek  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  A hagyma antibakteriális hatás...  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Csend  Magamnak  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Ma van a magyar költészet napj...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Esterházy Péterre emlékezünk  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Tanmese  Ismeretlen: Ikarusz monda  Paul David Tripp Április 15  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Bársony székben  Horváth Szilvia tollából  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szép estét  A sorsod  Önmaga ellenére  Szép estét kedves látogatóimna...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Kertem  Ismeretlen: Ikarusz monda  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jó éjszakát  Ady Endre - Mindegy átka  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Anyámról való emlékek  Megígért békesség  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Önmaga ellenére  A gyulladáscsökkentő és csonte...  képre írva  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Egy tavasz 
Bejegyzés Címkék
diót akár, légmentes tartóban, éven belül, hűtőben tároláskor, dióban lévő, tanulmányok bizonyítják, omega-3 zsírsavak, szervezetben található, bennük található, antioxidánsok megelőzik, betegségek kialakulását, idegrendszer szabályosabban, 2009-es tanulmány, nagyon gyakran, olyan gyulladással, dióban található, hozzá tartozó, dióval együtt, erős csontok, jobb alvással, omega-3 zsírsav, magzat számára, emésztőrendszer jobban, napi rost-bevitelre, belek megfelelően, proteinben gazdag, emésztési problémák, stressz szint, megnövekedett stressz-szinttől, természetes antioxidáns, öregedési folyamatot, száraz bőrűeknek, rendszeres dióolaj, dióolaj hidratálja, meleg dióolaj, szem alatti, dióolaj ezenkívül, szemek puffadtságát, szem körüli, dióolaj használata, ragyogó bőrért, dióból készített, arcpakolás hidratálja, ráncok megjelenését, egészségesebb hajért, felgyorsult életmód, rossz étkezési, napi hajápolásban, vegyületek mind, dióolaj rendszeres, tanulmányok kimutatták, kopaszodás kialakulását, dióolajat széles, különböző hajra, fejbőr hidratált, olyan bőrproblémák, dióolaj gombaölő, olyan fertőzéseket, dióolaj biztosítja, egészséges fejbőr, hajszínét dióval, dióhéj természetes, dióolaj gazdag, legjobb eredmény, olaj használata, jódhiányos hazánkban, pajzsmirigy alulműködés, diót háromféle, dióbél nagy, diót légmentes, diót rágcsálhatja, vajas-mandulás keksz, diót csak, előtt törje, nassolnivalóként, tulajdonságokkal, felhasználhatja, ízületgyulladás, immunrendszerre, zöldcitromlével, stresszoldásban, létfontosságúak, emésztőrendszer, szabadgyökökkel, elkészítésekor, megakadályozza, összefüggésben, fogyasztásából, profitálhatnak, diómennyiséget, kialakulásához, egészségesebbé, fogyasztásával, szabályosabban, kialakulásának, kihangsúlyozza, hangulatjavító, márványsajttal, elfogyasztása, egészségesebb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1014
  • e Hét: 4328
  • e Hónap: 8361
  • e Év: 67614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.