Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Brüsszelbe vezető út
  2014-04-29 21:06:54, kedd
 
 



Brüsszelbe vezető út


Május 25-én tartják az EP választásokat. A választáson 8 párt indul, a Fidesz, az MSZP, a DK, az Együtt 2014, az LMP, a Jobbik, a Haza nem eladó mozgalom és a Seres Mária szövetségesei. Ami kirívónak mondható, hogy több párt is olyan jelölteket állított az élmezőnyben, akik már tagjai az országgyűlésnek és feltehetően ott is maradnak, így a kevésbé ismert (vagy kevésbé támogatott) jelöltek nagyobb eséllyel kerülnek be az EP-be.

A kormánypárt listáját Pelczné Gáll Ildikó vezeti, aki egyben a párt alelnöke is. Őt követi három "veterán" EP képviselő: Szájer József, Tőkés László és Deutsch Tamás. Érdekesség, hogy a listán szerepel a Via Nova Ifjúsági Csoport elnöke Gubík László. A Via Nova a szlovákiai Magyar Közösség Pártjával áll közelebbi viszonyban. Gubík arról lett ismert, hogy elvették a szlovák állampolgárságát mikor kérvényezte a magyar állampolgárságot és hónapokig "országtalannak" kezelték. Gubík sokáig kapcsolatban állt a Jobbikkal is, most mégis a Fidesz jelöltje.

Az MSZP listáját Szanyi Tibor vezeti, őt követi Ujhegyi István, Gúr Roland és Veres János. Feltehetően ők be is kerülnek az EP-be hacsak nem fog gyengébb teljesítményt nyújtani az MSZP mint 2009-ben. Az Együtt 2014 listáját Bajnai Gordon vezeti azonban ő kijelentette, hogy miképp a országgyűlésbe úgy Brüsszelbe se kíván menni, így ha lesz befutója az Együtt-nek akkor az a lista második helyezettje Jávor Benedek lesz.

A DK listáját egy országgyűlésbe bekerülő "nagyágyú" Gyurcsány Ferenc vezeti aki szintén nem Brüsszelbe képzeli el a további politikai szereplését. Amennyiben lesz DK-s képviselő az EP-be az Gyurcsány jobb keze Molnár Csaba lesz. Gyurcsány megszellőztette a sajtóban, hogy amennyiben nem lesz egy képviselője sem a DK-nak úgy az elnökséggel kapcsolatban "kinyílik a kérdés". A DK azonban nagyon bizakodó és a három helyet sem tartják elképzelhetetlennek. Ha bejönnének a számításaik akkor Molnár mellé még Brüsszelbe menne Neidermüller Péter és Kakuk György is.

A Jobbik listáját Morvai Krisztina vezeti, őt követi a szintén országgyűlési képviselő Balczó Zoltán. Harmadik helyen a másik "veterán" EP képviselő Kovács Béla áll. A listán szintén van még néhány országgyűlési képviselő köztük Staudt Gábor, Volner János és Z. Kárpát Dániel is. De a listán felfedezhetjük Gőbl Gábort is aki inkább a Moby Dickből ismerhetünk. Szabó Gábor pártigazgató pedig mint az országgyűlési választásokon itt is a lista utolsó helyén szerepel.

Az LMP listájának az első helyén Meszerics Tamás áll, míg a Haza nem eladó mozgalom első helyezettje Kásler Árpád aki úgy látszik nem adja fel a politikai karrier lehetőségét. A Seres Mária szövetségesei elsője pedig Tóth Tamás Mihály. A JESZ (Jólét és Szabadság, egykori MDF) vagy a MOMA (Bokros Lajos pártja) listáját visszadobták mivel nem tudták időben összegyűjteni a szüksége aláírásokat. A Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt pedig már az országgyűlési választások után bejelentette, hogy nem kíván indulni az EP választásokon.

Amennyiben az országgyűlési választásokhoz hasonló pártpreferenciák lesznek az EP választáson is akkor a Fidesz adhatja a legtöbb képviselőt Brüsszelnek. A második és a harmadik hely pedig az MSZP és a Jobbik között dől el. Az Együtt Bajnai és a DK Gyurcsány miatt nem zárhatja ki egy-egy képviselő lehetőségét sem, de ez leginkább a választások napján dől el, hogy önerőből a két szervezet képes annyi szavazatott összekaparni, hogy legalább papíron képviseljenek valamit Brüsszelben.

Várhatóan a baloldal még nagyobb vereségbe fog beleszaladni, mint az országgyűlési választáson, mint ahogy az is, hogy a Fidesz küldi majd a legtöbb képviselőt, ám vélhetően a Jobbik jobb eredményt fog elérni (legalábbis az alacsonyabb részvétel miatt esély mutatkozik rá), mint néhány hete. Hogy ez befolyásolja-e a magyar emberek életét? Nem. Ezekből tendenciákat lehet megállapítani, amiből le kell vonni a helyes következtetéseket.

Csengeri Áron - Kitartás.net (Nemzeti Választási Iroda - Origo nyomán)



http://kitartas.net/2014/04/27/brusszelbe-vezeto-ut
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: állampolgárságot, pártpreferenciák, állampolgárságát, országgyűlésnek, megszellőztette, országgyűlésbe, felfedezhetjük, választásokhoz, országtalannak, megállapítani, választásokon, országgyűlési, szövetségesei, választásokat, képviseljenek, összegyűjteni, teljesítményt, kapcsolatban, befolyásolja, összekaparni, bejelentette, visszadobták, neidermüller, tendenciákat, beleszaladni, pártigazgató, kijelentette, választáson, kérvényezte, szavazatott, számításaik, képviselője, kormánypárt, alacsonyabb, helyezettje, szereplését, kevésbé ismert, kormánypárt listáját, párt alelnöke, listán szerepel, szlovákiai Magyar, szlovák állampolgárságát, magyar állampolgárságot, országgyűlésbe bekerülő, további politikai, elnökséggel kapcsolatban, három helyet, számításaik akkor, szintén országgyűlési, listán szintén, listán felfedezhetjük, országgyűlési választásokon, Seres Mária, Pelczné Gáll Ildikó, Szájer József, Tőkés László, Deutsch Tamás, Nova Ifjúsági Csoport, Gubík László, Magyar Közösség Pártjával, Szanyi Tibor, Ujhegyi István, Veres János, Bajnai Gordon, Jávor Benedek, Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba, Neidermüller Péter, Kakuk György, Morvai Krisztina, Balczó Zoltán, Kovács Béla, Staudt Gábor, Volner János, Kárpát Dániel, Gőbl Gábort, Moby Dickből, Szabó Gábor, Meszerics Tamás, Kásler Árpád, Tóth Tamás Mihály, Bokros Lajos, Fodor Gábor, Magyar Liberális Párt, Együtt Bajnai, Csengeri Áron, Nemzeti Választási Iroda,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vito Giaquinto gondolata  Anyámról való emlékek  Vidámság  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Sorsunk miatt...  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Szívek  Horváth Szilvia tollából  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  képre írva  Egy tavasz  Pitypang szökőkút  Szép estét  jó reggelt  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A Magyar Költészet napja alkal...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Különleges  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szép estét kedves látogatóimna...  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Anyák napjára  Gebhardt Nóra versei II.  Isten hűségének mértéke  Tanmese  Szép estét kedves látogatóimn...  Latinovits Zoltán tollából  Dóró Sándor: Embernek maradni  József Attila – Keresek ...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szívek  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Különleges  James Allen  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Jan Twardowski - Siessünk  Van néhány kérdés, amin gondol...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egy barátság története  Tavaszi este  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  James Allen  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Hamvas Béla  képre írva  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Isten hűségének mértéke  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam Krisztinától  Horváth Szilvia tollából  József Attila – Keresek ...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kevésbé ismert, kormánypárt listáját, párt alelnöke, listán szerepel, szlovákiai Magyar, szlovák állampolgárságát, magyar állampolgárságot, országgyűlésbe bekerülő, további politikai, elnökséggel kapcsolatban, három helyet, számításaik akkor, szintén országgyűlési, listán szintén, listán felfedezhetjük, országgyűlési választásokon, lista utolsó, első helyén, politikai karrier, szüksége aláírásokat, országgyűlési választások, országgyűlési választásokhoz, legtöbb képviselőt, harmadik hely, választások napján, országgyűlési választáson, alacsonyabb részvétel, magyar emberek, helyes következtetéseket, állampolgárságot, pártpreferenciák, állampolgárságát, országgyűlésnek, megszellőztette, országgyűlésbe, felfedezhetjük, választásokhoz, országtalannak, megállapítani, választásokon, országgyűlési, szövetségesei, választásokat, képviseljenek, összegyűjteni, teljesítményt, kapcsolatban, befolyásolja, összekaparni, bejelentette, visszadobták, neidermüller, tendenciákat, beleszaladni, pártigazgató, kijelentette, választáson, kérvényezte, szavazatott, számításaik, képviselője, kormánypárt, alacsonyabb, helyezettje, szereplését, elnökséggel, brüsszelben, feltehetően, lehetőségét, választások, aláírásokat, ismerhetünk, brüsszelnek, élmezőnyben, brüsszelbe, választási, képviselőt, legalábbis, viszonyban, mutatkozik, érdekesség, amennyiben, brusszelbe, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.