Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megnyerték a választást, vége a beszerzési stopnak: közel eg
  2014-04-30 20:37:15, szerda
 
  2014-04-30. 18:49
Megnyerték a választást, vége a beszerzési stopnak: közel egymilliárdért vehet új autókat a TEK

Miután tavaly februárban a Miniszterelnökség nem járult hozzá ahhoz, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) mintegy 730 millió forintért vásároljon többek között új Audikat, most 960 millió forintért vehetnek gépjárműveket a Porsche Hungáriától - tudta meg a HVG. A TEK részéről azt közölték, hogy egy tavaly júniusban megadott engedély biztosítja számukra az új autók beszerzését.
Emlékezetes volt, amikor tavaly februárban Hajdu János TEK-főnök a nyilvánosságon keresztül üzente meg a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak, Lázár Jánosnak, hogy vizsgálja felül döntését, amellyel leállította a TEK eszközbeszerzését.
Lázár János azt követően vétózta meg az autóvásárlást, hogy a HVG beszámolt arról, a TEK a 728 millió forintos értékű gépjárműbeszerzés ügyében az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságához fordult 2013. február 11-én közbeszerzés nélküli lebonyolítást kérve. A TEK és a felügyeletét ellátó Belügyminisztérium a költekezés szükségességét azzal indokolta, hogy operatív akciók végrehajtása, illetve egyes védett - magyar és külföldi - személyek biztonságának szavatolása csak az új gépjárműparkkal lehetséges.
A terrorelhárítás azzal toldotta még meg az autók vásárlásának szükségességét, hogy létszáma több mint 200 fővel bővült. ,,A meglévő 9 bevetési egység mellé 5 új vidéki műveleti osztály (Debrecen, Békéscsaba, Pécs, Szombathely, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér helyszíneken) csatlakozott, így a vidéken élő emberek biztonságát tovább tudjuk növelni" - érveltek közleményükben. Tavaly egyébként a mintegy ezerfős TEK 13,4 milliárd forintból gazdálkodott. Az idei évre a szervezet költségvetési előirányzata 12,5 milliárd forint.
A Miniszterelnökség első embere tavalyi közleményében azzal magyarázta a hozzájárulás megtagadását, hogy a kormány irányítása alá tartozó fejezeteknél beszerzési tilalom volt érvényben az intézményi beruházás keretében a bútor-, személygépkocsi, informatikai eszköz és telefonbeszerzések vonatkozásában. Ez alól a Miniszterelnökséget vezető államtitkár adhat felmentést, ezt pedig a TEK nem kapta meg Lázártól.
A TEK-nek nem kellett sokáig bosszankodnia a történtek miatt, néhány hónappal később, valószínűleg Hajdu János lobbizásának köszönhetően engedélyezték a gépjárműbeszerzést számukra, és nem a februárban tervezett, hanem annál több mint 240 millió forinttal magasabb értékben. A HVG értesülését a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztálya részéről megerősítették, és közölték, tavaly június 25-én az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága hozzájárult a 960 millió forint keretösszegű beszerzéshez.
Az új autók - tették hozzá -, nem Audik lesznek, ugyanakkor rendőrségi források a lapot arról tájékoztatták, hogy Audik és Skodák is érkeznek a TEK-hez. A gépjárműveket egyébként megveszik, mégpedig saját költségvetésükből, hogy a jogszabályban meghatározott feladatokat elláthassák. Az eladó a Porsche Hungária, de az ezzel kapcsolatos kérdések elől kitért a terrorelhárítás. Azt viszont elárulták, hogy ,,a TEK régi járművei továbbra is üzemelnek".
Szeretik a csúcskategóriás autókat
Mint ismert, 2011-ben a terrorelhárítók úgy vettek listaár szerinti 15 millió és 40 millió forint közötti értékű Audi Q7-eseket, hogy a rendőrségen akkor új autók beszerzésére, a szűkös anyagi helyzetre hivatkozva nemigen költöttek. Akkor Pintér Sándor belügyminiszter például nem engedte azt sem, hogy a vezetők számára új gépkocsikat vegyenek. A TEK autóbeszerzését a kormány részéről azzal indokolták, hogy a luxusjárművek elengedhetetlenek a veszélyes bűnözők elleni harchoz.
A költekezés visszafogása, a megszorítások miatt a rendőrök rossz szemmel nézték, hogy a TEK munkatársai Audi Q7-sekkel közlekednek. Az egyik autó nem sokáig tartott ki, azt ugyanis 2011. április elején, gyakorlatozás közben a Zách utcai bázison összetörték.
(HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/127244/#ixzz30OcxDodH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: terrorelhárítási, terrorelhárítás, gépjárműparkkal, autóbeszerzését, személygépkocsi, csúcskategóriás, belügyminiszter, terrorelhárítók, megerősítették, vonatkozásában, szükségességét, közleményükben, nyilvánosságon, államtitkárnak, egymilliárdért, biztonságának, bosszankodnia, költségvetési, tájékoztatták, bizottságához, engedélyezték, lebonyolítást, gyakorlatozás, gépjárműveket, jogszabályban, megszorítások, autóvásárlást, meghatározott, luxusjárművek, közleményében, megtagadását, gazdálkodott, végrehajtása, országgyűlés, előirányzata, közbeszerzés, beszerzési stopnak, tavaly júniusban, nyilvánosságon keresztül, felügyeletét ellátó, költekezés szükségességét, terrorelhárítás azzal, autók vásárlásának, mintegy ezerfős, idei évre, szervezet költségvetési, hozzájárulás megtagadását, kormány irányítása, intézményi beruházás, történtek miatt, februárban tervezett, lapot arról, Terrorelhárítási Központ, Porsche Hungáriától, Hajdu János TEK-főnök, Lázár Jánosnak, Lázár János, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Hajdu János, Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztálya, Országgyűlés Honvédelmi, Porsche Hungária, Akkor Pintér Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bársony székben  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  James Allen  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Egy barátság története  Egy tavasz  Hogyan válunk hűségesekké?  Magamnak  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Bornyi Veronika haiku verse  "Ez egy csoda"  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Alvó cica  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Alvó kislány  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Önmaga ellenére  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Kertem  Jan Twardowski - Siessünk  Egy tavasz  Szép estét kedves látogatóimn...  Az ember emlékekből áll  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Müller Péter tollából  Horváth Szilvia tollából  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Megígért békesség  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Pitypang szökőkút  József Attila - Kopogtatás nél...  39 ígéret  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimn...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  különleges  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Bársony székben  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  József Attila - Kopogtatás nél...  Esterházy Péterre emlékezünk  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Egy tavasz  Minden tavaszból őrizz..  Jánosházy György: Fogd a kezem  "Ez egy csoda"  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul Éluard - És egy mosoly  Szívek  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
beszerzési stopnak, tavaly júniusban, nyilvánosságon keresztül, felügyeletét ellátó, költekezés szükségességét, terrorelhárítás azzal, autók vásárlásának, mintegy ezerfős, idei évre, szervezet költségvetési, hozzájárulás megtagadását, kormány irányítása, intézményi beruházás, történtek miatt, februárban tervezett, lapot arról, gépjárműveket egyébként, jogszabályban meghatározott, ezzel kapcsolatos, csúcskategóriás autókat, rendőrségen akkor, szűkös anyagi, vezetők számára, kormány részéről, luxusjárművek elengedhetetlenek, veszélyes bűnözők, költekezés visszafogása, megszorítások miatt, rendőrök rossz, egyik autó, terrorelhárítási, terrorelhárítás, gépjárműparkkal, autóbeszerzését, személygépkocsi, csúcskategóriás, belügyminiszter, terrorelhárítók, megerősítették, vonatkozásában, szükségességét, közleményükben, nyilvánosságon, államtitkárnak, egymilliárdért, biztonságának, bosszankodnia, költségvetési, tájékoztatták, bizottságához, engedélyezték, lebonyolítást, gyakorlatozás, gépjárműveket, jogszabályban, megszorítások, autóvásárlást, meghatározott, luxusjárművek, közleményében, megtagadását, gazdálkodott, végrehajtása, országgyűlés, előirányzata, közbeszerzés, visszafogása, felügyeletét, hozzájárulás, köszönhetően, valószínűleg, beszerzéshez, fejezeteknél, beszerzésére, informatikai, keretösszegű, lobbizásának, csatlakozott, helyszíneken, vásárlásának, államtitkár, leállította, kapcsolatos, elláthassák, hungáriától, értesülését, összetörték, közlekednek, szavatolása, szombathely, rendőrségen, feladatokat, munkatársai, gépkocsikat, hozzájárult, biztonságát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 649
  • e Hét: 4413
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 161654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.