Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az igazság oldalán
  2018-12-19 10:48:55, szerda
 
  Matt Damon beszéde megrázta a világot - de elhallgatták!

Az Oscar-díjas színész szavainak hatalmas hullámokat kellett volna verniük, de mégis csak pár tízezer emberhez jutottak el. Nem véletlenül...

A közismert színész, Matt Damon olyan beszédet mondott széles közönség előtt, amit joggal nevezhetünk ébresztőnek, hiszen mikor Howard Zinntől idéz, az igazsággal szembesíti azokat, akiknek fogalmuk sincs arról, ami a világban folyik:
a dolgok nagyon rossz irányba haladnak és egy hatalmas baljós előjel, amiben most élünk.

Arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy ha ezt hagyjuk, hamarosan nagyon csúnya fordulatot vesznek majd az események. Az előkészületek maximálisan erre utalnak és a zsarnokság élvezői, a hatalom valódi birtokosai és irányítói jól tudják azt, hogy erejük az emberek tudatlanságából és birka mód irányíthatóságából fakad....
A jogállamiság csak törvényessé tette és végletekig fokozta azt az igazságtalanságot, ami a középkorban létezett. Az igazi problémát pedig azok a milliók jelentik, akik birka módjára követik a kizsákmányolók parancsait.

Azzal kezdem, hogy a világ a feje tetejére állt, és a dolgok teljesen rosszul mennek.
Nem a megfelelő emberek vannak börtönben, és nem a megfelelő emberek vannak szabadon.
Nem azok vannak hatalmon, akiknek kell, és nem azok vannak hatalom nélkül, akiknek kell. A gazdagság olyan módon van felosztva ebben az országban és a világon, ami nem egyszerűen reformot kíván, hanem a gazdagság drasztikus újrafelosztását.

Abból a feltevésből indulok ki, hogy nem kell erről túl sokat mondanunk, hiszen csak el kell gondolkodnunk a mai világ helyzetén, és máris rájövünk, hogy a dolgok a fejük tetejére álltak. Ha nem gondolkodunk, ha csak a tévét bámuljuk, és a statisztikát meg hasonlókat nézzük, akkor tényleg azt hihetjük, hogy nem mennek olyan rosszul a dolgok. Vagy csak egy picit mennek rosszul.
Csak egy picit kell magunkba vonulnunk, majd amikor visszajövünk, és ránézünk a világra, elborzadunk. Tehát abból a feltevésből kell kiindulnunk, hogy a dolgok valójában a fejük tetejére álltak; és mi most a felfordulásról beszélünk — a polgári engedetlenségről. És amint kimondjuk, hogy a polgári engedetlenségről van szó, azzal azt mondjuk, hogy problémánk a polgári engedetlenség, de nem ez a problémánk.

Problémánk a polgári engedelmesség, problémánk az a sok-sok ember a világ minden részén, akik követik kormányuk vezetőinek parancsait, és háborúba mennek; és milliók haltak meg az engedelmesség miatt.

Láthatjuk, hogy ezt történt a náci Németországban, tudjuk, hogy a probléma az engedelmesség volt, az, hogy az emberek engedelmeskedtek Hitlernek. Az emberek engedelmeskedtek, - ez hiba volt. Szembe kellett volna szállniuk, ellenállást kellett volna kifejteniük, és ha ott lettünk volna, megmutathattuk volna nekik.
Sztálin Oroszországában is ez volt, tudjuk, hogy az emberek engedelmesek, az emberek olyanok, mint a birkák. Ne feledjük azokat a nehéz időket, amikor az embereket a feudalizmus zsákmányolta ki, minden borzalmas volt a középkorban
De most nyugati civilizációban élünk, jogállamiságban.
Ez a jogállamiság törvényessé tette és végletekig fokozta azt az igazságtalanságot, ami a jogállamiság előtt létezett, ezt tette a jogállamiság.

Amikor a világon minden nemzet azt tapasztalja, hogy a jogállamiság a vezetőket szolgálja, és balsorsra ítéli az embereket, kezdjük ezt felismerni. Gondolkodásunkban felül kell emelkednünk e nemzeti határokon.

Nixon és Brezsnyev sokkal többet osztott meg egymással, mint amit Nixon velünk.
J. Edgar Hoover sokkalta többet osztott meg a szovjet titkosrendőrséggel, mint amennyit velünk.
Egy nemzetközi jogrend létezése az, ami az összes ország vezetőjét elvtársi viszonyban köti egymáshoz. Ezért lepődünk meg mindig, amikor találkoznak egymással, mosolyognak, kezet ráznak, együtt szivaroznak.
Valójában kedvelik egymást, nem számít, mit mondanak.
Azt próbáljuk elmondani, hogy valójában vissza kell térnünk a függetlenségi nyilatkozat alapelveihez, céljaihoz és szelleméhez.

Mert az azt mondja, hogy ellenállást kell kifejteni a jogtalan hatalommal és erőkkel szemben, amelyek megfosztják az embereket életüktől, szabadságuktól, boldogsághoz való joguktól. Ilyen feltételek között arra a jogunkra hívja fel a figyelmet, hogy a kormányt változtassuk meg vagy töröljük el jelenlegi formájában, a hangsúly pedig az eltörlésen van.

A függetlenségi nyilatkozat alapelveinek megállapításához azonban meg kell szegnünk a törvényt.
Nem szabad tovább engedelmeskednünk az olyan törvényeknek, amelyek gyilkolni küldenek, vagy a gazdagságot rosszul osztják fel, vagy bagatell vétségekért bebörtönöznek embereket, míg másokat súlyos bűnök esetén sem börtönöz be.

Remélem, hogy ez a szellemiség nemcsak a mi országunkban fog győzni, hanem más országokban is, mindenkinek szüksége van rá. Valamennyi országban az embereknek az engedetlenség szellemét kell követniük az állammal szemben, ami nem metafizikai dolog, hanem erő és gazdagság, és a világ valamennyi országában az emberek között egyfajta függetlenségi nyilatkozatra van szükség, mert mindenki ugyanarra törekszik.





 
 
0 komment , kategória:  PNG képek 1.  
Címkék: engedelmeskedtek, engedetlenségről, megállapításához, tudatlanságából, oroszországában, újrafelosztását, jogállamiságban, németországban, megmutathattuk, kizsákmányolók, civilizációban, szabadságuktól, felfordulásról, függetlenségi, előkészületek, engedelmesség, engedetlenség, nyilatkozatra, bebörtönöznek, gondolkodnunk, törvényeknek, visszajövünk, engedelmesek, statisztikát, jogállamiság, boldogsághoz, alapelveihez, országunkban, gondolkodunk, változtassuk, zsákmányolta, alapelveinek, elhallgatták, nyilatkozat, feltevésből, törvényessé, közismert színész, igazsággal szembesíti, világban folyik, dolgok nagyon, hatalmas baljós, előkészületek maximálisan, zsarnokság élvezői, hatalom valódi, emberek tudatlanságából, jogállamiság csak, középkorban létezett, igazi problémát, milliók jelentik, kizsákmányolók parancsait, feje tetejére, dolgok teljesen, Matt Damon, Howard Zinntől, Sztálin Oroszországában, Edgar Hoover,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
IGEN így  Mindig lesz olyan  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Ott van  ajándék, mellyel meglepem  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul David Tripp Április 13  Egy tavasz  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Bornyi Veronika haiku verse  Önmaga ellenére  képre írva  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Minden tavaszból őrizz..  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Robin Wight pitypang szobra  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Szép estét  Paul David Tripp Április 15  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Az ember emlékekből áll  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Esterházy Péter: Harmonia c...  Hamvas Béla  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Baranyi Ferenc - N i n c s  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  különleges  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Különleges  IGEN így  Különleges  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Egyszerű  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét  Paul David Tripp Április 12  Hegedüs Géza: Magyar költészet  különleges 
Bejegyzés Címkék
közismert színész, igazsággal szembesíti, világban folyik, dolgok nagyon, hatalmas baljós, előkészületek maximálisan, zsarnokság élvezői, hatalom valódi, emberek tudatlanságából, jogállamiság csak, középkorban létezett, igazi problémát, milliók jelentik, kizsákmányolók parancsait, feje tetejére, dolgok teljesen, megfelelő emberek, gazdagság olyan, gazdagság drasztikus, feltevésből indulok, fejük tetejére, tévét bámuljuk, picit mennek, picit kell, feltevésből kell, dolgok valójában, felfordulásról beszélünk, polgári engedetlenségről, polgári engedetlenség, polgári engedelmesség, világ minden, engedelmesség miatt, náci Németországban, engedelmesség volt, emberek engedelmeskedtek, emberek engedelmesek, emberek olyanok, nehéz időket, feudalizmus zsákmányolta, jogállamiság törvényessé, jogállamiság előtt, világon minden, vezetőket szolgálja, nemzetközi jogrend, összes ország, függetlenségi nyilatkozat, jogtalan hatalommal, embereket életüktől, jogunkra hívja, kormányt változtassuk, hangsúly pedig, olyan törvényeknek, gazdagságot rosszul, szellemiség nemcsak, engedetlenség szellemét, állammal szemben, világ valamennyi, emberek között, engedelmeskedtek, engedetlenségről, megállapításához, tudatlanságából, oroszországában, újrafelosztását, jogállamiságban, németországban, megmutathattuk, kizsákmányolók, civilizációban, szabadságuktól, felfordulásról, függetlenségi, előkészületek, engedelmesség, engedetlenség, nyilatkozatra, bebörtönöznek, gondolkodnunk, törvényeknek, visszajövünk, engedelmesek, statisztikát, jogállamiság, boldogsághoz, alapelveihez, országunkban, gondolkodunk, változtassuk, zsákmányolta, alapelveinek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 566 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2443
  • e Hét: 9319
  • e Hónap: 18703
  • e Év: 151257
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.