|
2018-11-04 16:26:23, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Citromkrémes-birsalmás pohárkrém
Hozzávalók:
A birsalmapüréhez:
50 dkg birsalma
5 dkg cukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
A citromkrémhez:
4 darab tojássárgája
10 dkg cukor
2 evőkanál liszt
5 dl tej
1 citrom héja és leve
A tetejére:
1 dl 30%-os hab tejszín
A poharak aljába:
2 db vaníliás keksz
Elkészítés: A birsalma magházát kiszedjük, kisebb darabokra vágjuk, és annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Beleszórjuk a cukrot, a fűszereket, és puhára főzzük. A levét lecsöpögtetjük, arra nem lesz szükség, majd a birsalmát botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.
A citromkrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a citrom levét belenyomjuk, héját belereszeljük, majd a lisztet is hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük. A tejet feltesszük melegedni, amikor gyöngyözik, a habos tojáshoz öntjük, és habverővel jól elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, és lassú tűznél, állandó keverés mellett besűrítjük. Vigyázzunk, hogy kb. 80 fok fölé ne menjen a hőfoka, mert akkor kicsapódik a tojás. Amikor jó sűrű, akkor többször átkeverve kihűtjük.
A tejszínt jó keményre felverjük, majd csillagcsővel ellátott nyomózsákba kanalazzuk.
A poharakba belemorzsoljuk a kekszet, arra egy réteg birspürét teszünk, arra egy réteg citromos krémet, és ezt még egyszer megismételjük. A tetejét tejszín habbal díszítjük, aminek a tetejét megszórhatjuk durvára vágott grillázzsal vagy pisztáciával. 3 nagyobb kehelyben, vagy 4 adag kisebb tálkában tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
Címkék: birsalmapüréhez, lecsöpögtetjük, belemorzsoljuk, csillagcsővel, megszórhatjuk, citromkrémhez, megismételjük, csomómentesre, belereszeljük, visszatesszük, tojássárgáját, tojássárgája, citromkrémes, pisztáciával, botmixerrel, beleszórjuk, grillázzsal, belenyomjuk, nyomózsákba, elkeverjük, szegfűszeg, feltesszük, vigyázzunk, besűrítjük, elkészítés, habverővel, kanalazzuk, fűszereket, hozzávalók, gyöngyözik, pürésítjük, kicsapódik, hozzáadjuk, birsalmás, tűzhelyre, pohárkrém, poharak aljába, birsalma magházát, levét lecsöpögtetjük, birsalmát botmixerrel, cukorral habosra, citrom levét, tejet feltesszük, habos tojáshoz, poharakba belemorzsoljuk, réteg birspürét, réteg citromos, tetejét tejszín, tetejét megszórhatjuk,
|
|
|
|
poharak aljába, birsalma magházát, levét lecsöpögtetjük, birsalmát botmixerrel, cukorral habosra, citrom levét, tejet feltesszük, habos tojáshoz, poharakba belemorzsoljuk, réteg birspürét, réteg citromos, tetejét tejszín, tetejét megszórhatjuk, birsalmapüréhez, lecsöpögtetjük, belemorzsoljuk, csillagcsővel, megszórhatjuk, citromkrémhez, megismételjük, csomómentesre, belereszeljük, visszatesszük, tojássárgáját, tojássárgája, citromkrémes, pisztáciával, botmixerrel, beleszórjuk, grillázzsal, belenyomjuk, nyomózsákba, elkeverjük, szegfűszeg, feltesszük, vigyázzunk, besűrítjük, elkészítés, habverővel, kanalazzuk, fűszereket, hozzávalók, gyöngyözik, pürésítjük, kicsapódik, hozzáadjuk, birsalmás, tűzhelyre, pohárkrém, darabokra, poharakba, birsalmát, kiszedjük, melegedni, birspürét, átkeverve, díszítjük, kehelyben, felverjük, tojáshoz, citromos, keverjük, cukorral, tálkában, tetejére, többször, kihűtjük, tejszínt, evőkanál, ellátott, birsalma, magházát, tálaljuk, vaníliás, keményre, egyszer, lisztet, tetejét, habosra, kihűlni, hagyjuk, tejszín, keverés, poharak, mellett, nagyobb, kekszet, teszünk, szükség, állandó, durvára, tesszük, hőfoka, amikor, menjen, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1528
- e Hét: 4842
- e Hónap: 8875
- e Év: 68128
|
|
|