Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Regenor-Kurkuma
  2019-08-21 20:30:25, szerda
 
 



Turmeric: a kurkuma csodája
Sok területen lehet jótékony hatása

A Turmericnek számos megbetegedés esetén lehetséges jótékony hatása. Talán nincs is olyan ember, akinek ne nyújthatna valamilyen szintű segítséget a gyulladásos folyamatok leküzdésében, az immunrendszer erősítésében, a máj regenerálódásában, a veseműködés, az anyagcsere folyamatok javításában, bőrbetegségekben, és még sorolhatnánk. Emellett óvatosan megfogalmazható: a Turmeric akár a daganatos betegségek megelőzésénél és a már abban szenvedők életminőségének javításánál is fontos lehet.

Ismerkedjünk meg termékünk alapanyagával, a kurkumával!

Fűszerből gyógynövény

A kurkuma (Curcuma longa, angol nevén: turmeric, népiesen: indiai sáfrány) fűszer és gyógynövény. Hazája Ázsia, Kína és az indiai szigetek. Évelő, lágyszárú, 1 m nagyságot is elérő növény. Dél-Kelet Ázsiában vadon nő. Mintegy 5000 éve használják a népi gyógyászatban. Európában Linné 1753-ban fedezte fel: Curcuma longának nevezte el. A gyömbérfélékhez tartozik, sárga gyömbérnek is nevezik. A kurkumának a gyökerét hasznosítják: forralják, szárítják, majd őrlik. A készterméket sárga színű por formájában használják. Nálunk fűszernövényként ismert. A fűszert a sárga színű, méregmentes festékanyaga, a kurkumin adja, ami 5%-ban fordul elő. A kurkumin hydrophob (víztaszító) jellegű, nehezen felszívódó, ezért az 5% hatóanyagból kb. csak a fele szívódik fel, és még így is hatásos. A Worcester-mártás és a curry, mustár fűszerkeverékek alkotórésze. A kurkuma nem csupán fűszerként, festékanyagként és dísznövényként is közkedvelt (thai tulipán).

Kurkuma: az egyik legfontosabb

Gyógyhatása csak az utóbbi évtizedben vált ismertté, főleg ízületi betegségekben. India: a hagyományos gyógyászatban több ezer éves múltú ájurvédában a legfontosabb gyógyító szer. Indonéziában jamu néven ismerik. Minden gyógynövények királynője, több, mint kétmilliárd ember használja naponta. Japánban, Kínában a leghatásosabb máj-méregtelenítőként használják. A nyugati szakirodalom szerint az egyik legfontosabb gyógynövény a Földön.

Biocom: töményen, bioperinnel

A Biocom Turmeric 95%-s kurkumin kivonatot tartalmaz, tehát rendkívül tömény kurkumin tartalmú. A kurkumin egy polifenol, ami sok gyümölcsben, zöldségben megtalálható. (Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas professzor a polifenolok hatásaival komoly kutatómunkát végzett.) A kurkumin erős antioxidáns, mint bioflavonoid, hatékony gyulladáscsökkentő, antimikrobás, immunstimuláló vegyület. Ehhez van hozzáadva még a szükséges mennyiségben bioperin (bors), ami minden anyag (így a kurkumin) felszívódását 60%-al emeli meg. Ezáltal nagyon hatásos lett Turmeric.

A kurkuma, mint fűszer

A kurkuma a curry alapja, enyhén borsos, kesernyés ízű, illatában hasonlít a mustárhoz, így mustár készítéséhez is használják. A keleti konyha fűszere, az indiai, perzsa, vietnami, libanoni és thai konyha használja leggyakrabban, leginkább por formájában, de friss kurkumával is ízesítenek leveseket. Az élelmiszeripar színezésre használja, főként tejtermékeknél, fagylaltoknál, kekszeknél, sőt, az ipari csirkék bőrét is kurkumával ,,csinálják" szép tanyasi sárgára.

A kurkuma a népgyógyászatban

A szakirodalom szerint az indiaiak emésztésserkentőként, lázak, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen használták. Zsíros ételek utáni teltségérzésnél jó szolgálatot tehet, redukálhatja a gyomorsav termelést. Jótékony hatású lehet felfúvódás és bélgörcsök esetén, elősegítheti a méreganyagok elégetését és kiürítését a belekből. A kínai gyógyászatban szintén alkalmazták a vérkeringés javítására - gátolhatja a vérrögök kialakulását, ezáltal csökkentheti a trombózisveszélyt. Indiában a nők arcmosásra is használják, csodálatos aranyló fényt ad az arcbőrnek. Mivel a kollagén termelődést fokozza, ezért ízületi fájdalmak ellen hatásos lehet. Fájdalomcsillapításra forró tejbe teszik a kurkuma port, így isszák meg, vagy használják külsőleg. Kígyómarás, pókcsípés ellen is hatásos lehet. Bőrsérülés, égés, sebek kezelésére közvetlenül használják. Mézben oldva köhögés, hurutos lerakódás ellen lehet hatásos. Májbetegségekben, májtisztításra, hepatitisz ellen is alkalmazták már.

A kurkuma gyógyászati célú alkalmazása

Több, mint ötezer éves múltra tekint vissza a kurkuma gyógyászati célú alkalmazása Indiában. Az igazi gyógyászati célú alkalmazás Bharat Aggarwal indiai, amerikai professzor nevéhez fűződik. 1981-89-ig többféle gyógynövényt, de elsősorban a hazájában termő kurkuma hatását vizsgálta az USA-ban. Megállapította, hogy a kurkumin gátolhatja a különböző ráksejtek osztódását és szétvándorlását. További vizsgálatok szerint a kurkumin akár hatásos lehet hasnyálmirigy-gyulladás, az ízületi gyulladások, a bélhurut, az allergia, vagy a nátha kezelésére, emellett ígéretesnek tűnik a cukorbetegség, egyes autoimmun betegségek, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére is.

Tudományosan vizsgálva

A kurkuminról tudományos vizsgálatok során bizonyították, hogy sok hagyományos, kemoterápiás szerekkel és a monoclonális antitestekkel is szinergikus hatást fejt ki, vagyis egymás gyógyhatását erősítik.

A kurkuma olyan sok támadáspontú szer, amely olcsó, és hatásos lehet számos betegség megelőzésében és kezelésében.
Napi 8 g mennyiség még nem okoz mellékhatásokat.
A kurkuma első terápiás felhasználása 1937-ben történt, amikor is epehólyag gyulladásos betegeket sikeresen kezeltek vele.
250 mg- 500 mg standardizált kurkuma kivonat akár jelentősen csökkentheti számos rettegett betegség kockázatát és elősegítheti az egészséges agyműködést
A kurkuma ígéretes szer, ezt jelzi, hogy 2012-ig 67 klinikai vizsgálat zajlott le, és 35 van folyamatban.
A tudományos kutatások továbbra is folytatódnak.
A Tumeric lehetséges, javasolt adagolása:

Napi adag: 2×1 vagy 1×2, + Krill olaj.
Szezonálisan: minden tavasszal 3 hónapig 2×1 kapszula és 2×1 Krill olaj.
Ízületekre: 3 hónapig 2×1+ 2×1 Krill olaj.
Kemo-, sugárkezelés alatt: 2×2 kapsz és nagy adag C-vitamin (10 g is lehet).
Figyelem! Terhességben vetélést okozhat, fokozza a méh összehúzódást, de szülés után már ajánlatos. Véralvadás gátlókkal együtt (aszpirin, warfarin, stb.) vérzésveszély miatt orvossal konzultálni. Fokhagymával, gyömbérrel, angelika fűvel, gingko bilobával együtt nem ajánlott.
 
 
0 komment , kategória:  REGENOR életmód és diéta  
Címkék: májbetegségekben, fűszernövényként, népgyógyászatban, bőrbetegségekben, gyömbérfélékhez, festékanyagként, életminőségének, mellékhatásokat, fűszerkeverékek, teltségérzésnél, szétvándorlását, megfogalmazható, megbetegedések, immunstimuláló, dísznövényként, tejtermékeknél, megállapította, májtisztításra, élelmiszeripar, megelőzésénél, betegségekben, gyógyászatban, antitestekkel, standardizált, májbetegségek, felhasználása, megelőzésében, felszívódását, alapanyagával, fagylaltoknál, bizonyították, összehúzódást, gyógynövények, cukorbetegség, hasnyálmirigy, vérzésveszély, kurkuma csodája, gyulladásos folyamatok, immunrendszer erősítésében, anyagcsere folyamatok, daganatos betegségek, indiai szigetek, népi gyógyászatban, gyömbérfélékhez tartozik, gyökerét hasznosítják, készterméket sárga, sárga színű, kurkumin adja, kurkumin hydrophob, fele szívódik, egyik legfontosabb, utóbbi évtizedben, Hazája Ázsia, Dél-Kelet Ázsiában, Európában Linné, Biocom Turmeric, Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas, Bharat Aggarwal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam Krisztina b...  jó reggelt  Szép estét  képre írva  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Robert Merle tollából  képre írva  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Robert Merle tollából  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Nevelőszülőkhöz adták,  jó reggelt  Müller Péter tollából  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Az ember  Szép estét kedves látogatóimna...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Nagy és kis csodák  Annyira tisztelem a szabadságo...  Eduardo Sacheri gondolata  Előfordul, hogy  Nevelőszülőkhöz adták,  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Egy gondolat  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Sorsunk miatt...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Emlékezz  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam Krisztinától  Otthon  Különleges  Latinovits Zoltán tollából  Paul David Tripp Április 15  Pitypang szökőkút  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egy párkányon  Szabó T. Anna - Pitypang  Hogyan válunk hűségesekké?  39 ígéret  Facebookon kaptam Krisztinától  Robin Wight pitypang szobra  képre írva  Szabó T. Anna - Pitypang  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kurkuma csodája, gyulladásos folyamatok, immunrendszer erősítésében, anyagcsere folyamatok, daganatos betegségek, indiai szigetek, népi gyógyászatban, gyömbérfélékhez tartozik, gyökerét hasznosítják, készterméket sárga, sárga színű, kurkumin adja, kurkumin hydrophob, fele szívódik, egyik legfontosabb, utóbbi évtizedben, hagyományos gyógyászatban, legfontosabb gyógyító, nyugati szakirodalom, polifenolok hatásaival, kurkumin erős, szükséges mennyiségben, curry alapja, keleti konyha, élelmiszeripar színezésre, ipari csirkék, szakirodalom szerint, gyomorsav termelést, méreganyagok elégetését, kínai gyógyászatban, vérkeringés javítására, vérrögök kialakulását, kollagén termelődést, kurkuma port, kurkuma gyógyászati, igazi gyógyászati, hazájában termő, kurkumin gátolhatja, különböző ráksejtek, kurkumin akár, ízületi gyulladások, nátha kezelésére, kurkuminról tudományos, monoclonális antitestekkel, kurkuma olyan, kurkuma első, egészséges agyműködést, kurkuma ígéretes, tudományos kutatások, májbetegségekben, fűszernövényként, népgyógyászatban, bőrbetegségekben, gyömbérfélékhez, festékanyagként, életminőségének, mellékhatásokat, fűszerkeverékek, teltségérzésnél, szétvándorlását, megfogalmazható, megbetegedések, immunstimuláló, dísznövényként, tejtermékeknél, megállapította, májtisztításra, élelmiszeripar, megelőzésénél, betegségekben, gyógyászatban, antitestekkel, standardizált, májbetegségek, felhasználása, megelőzésében, felszívódását, alapanyagával, fagylaltoknál, bizonyították, összehúzódást, gyógynövények, cukorbetegség, hasnyálmirigy, vérzésveszély, leggyakrabban, immunrendszer, leghatásosabb, méreganyagok, indonéziában, legfontosabb, támadáspontú, megtalálható, gyógyhatását, hatóanyagból, készítéséhez, szakirodalom, bioflavonoid, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 703
  • e Hét: 2378
  • e Hónap: 3370
  • e Év: 35099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.