|
2019-01-06 16:35:50, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Nutellás torta sütés nélkül
Hozzávalók
Alap:
250 g kakaós háztartási keksz
40 g vaj
100 ml rostos őszibaracklé gyümölcslé
30 g forró csokoládé italpor (Dr.Oetker - 34 g-is kiszerelésben kapható)
Világos réteg:
250 g Mascarpone
50 g porcukor
250 ml habtejszín
2 csomag habfixáló
Barna réteg:
250 ml habtejszín
250 g Mascarpone
150 g Nutella
2 csomag habfixáló
Tetejére:
150 g csokoládé
150 ml habtejszín
Elkészítés menete
22 cm átmérőjű tortaformát használtam.
A kakaós háztartási kekszet ledaráltam. Amikor már finom por állagú lett, hozzáadtam a csokiport, majd fokozatosan belecsorgattam az olvasztott vajat és a rostor baracklevet. A baracklé nincs kőbe vésve, más gyümölcs is lehet.
A tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az aljára kanalaztam a masszát, rányomtam, majd hűtőszekrénybe tettem.
A nutellát gőzfürdő felett felolvasztottam. Hozzáadtam a mascarponét, elkevertem, majd óvatosan beledolgoztam a habfixálóval habbá vert habtejszínt.
A világos krémhez a mascarpone sajtot a cukorral alaposan kikevertem, hozzáadtam a habfixálóval habbá vert habtejszínt.
A csokis réteghez (amit a tetejére hazsnáltam) a habtejszínt felmelegítettem, levettem a tűzről és hozzáadtam a csokoládét. Addig kevergettem, amíg a csokoládé fel nem oldódott.
A tortaformában lévő masszára rátettem a világos krémet. Elegyengettem, erre jött a nutellás krém, végül a tetejére kanalaztam a csokoládés habtejszínt. Az egészet egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem. Jó étvágyat!
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK |
|
Címkék: felmelegítettem, felolvasztottam, belecsorgattam, hűtőszekrénybe, elegyengettem, tortaformában, beledolgoztam, kiszerelésben, habfixálóval, őszibaracklé, sütőpapírral, baracklevet, habtejszínt, tortaformát, mascarponét, kevergettem, fokozatosan, olvasztott, mascarpone, gyümölcslé, kanalaztam, habtejszín, hozzáadtam, elkészítés, használtam, háztartási, ledaráltam, hazsnáltam, kibéleltem, kikevertem, elkevertem, hozzávalók, csokoládés, csokoládét, éjszakára, csokoládé, kakaós háztartási, olvasztott vajat, rostor baracklevet, baracklé nincs, tortaformát sütőpapírral, aljára kanalaztam, nutellát gőzfürdő, habfixálóval habbá, világos krémhez, mascarpone sajtot, cukorral alaposan, csokis réteghez, tetejére hazsnáltam, habtejszínt felmelegítettem, tortaformában lévő, világos krémet,
|
|
|
|
kakaós háztartási, olvasztott vajat, rostor baracklevet, baracklé nincs, tortaformát sütőpapírral, aljára kanalaztam, nutellát gőzfürdő, habfixálóval habbá, világos krémhez, mascarpone sajtot, cukorral alaposan, csokis réteghez, tetejére hazsnáltam, habtejszínt felmelegítettem, tortaformában lévő, világos krémet, nutellás krém, tetejére kanalaztam, csokoládés habtejszínt, éjszakára hűtőszekrénybe, felmelegítettem, felolvasztottam, belecsorgattam, hűtőszekrénybe, elegyengettem, tortaformában, beledolgoztam, kiszerelésben, habfixálóval, őszibaracklé, sütőpapírral, baracklevet, habtejszínt, tortaformát, mascarponét, kevergettem, fokozatosan, olvasztott, mascarpone, gyümölcslé, kanalaztam, habtejszín, hozzáadtam, elkészítés, használtam, háztartási, ledaráltam, hazsnáltam, kibéleltem, kikevertem, elkevertem, hozzávalók, csokoládés, csokoládét, éjszakára, csokoládé, csokiport, rányomtam, habfixáló, tetejére, nutellás, átmérőjű, baracklé, rátettem, masszára, oldódott, porcukor, cukorral, étvágyat, óvatosan, alaposan, nutellát, gőzfürdő, levettem, gyümölcs, réteghez, egészet, világos, krémhez, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1037
- e Hét: 3234
- e Hónap: 7267
- e Év: 66520
|
|
|