Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hatalmasat estek a hozamok az elmúlt hetekben
  2014-08-17 14:28:45, vasárnap
 
  Hatalmasat estek a hozamok az elmúlt hetekben

Durva támadás a befektetésünk ellen
2014. augusztus 15. Alaposan megfekteti a befektetési alapok hozamát a Magyar Nemzeti Bank intézkedése, amely szerint a befektetési alapok többé nem fialtathatják MNB alapkamaton a náluk tartott megtakarításokat. A kötvényalapoknál a legnagyobb a bukta, de a pénzpiaci alapok is megérzik az intézkedést. Ez még jobban az állampapírokhoz terelheti a biztonságra törekvő lakosság pénzét, amire régóta hajt az állam. A többieknek marad a kockáztatás, különben esély sincs látható hozamra. Egyelőre tovább ömlik a pénz az alapokba.


Mindössze 3 hét alatt óriási hozamesésnek lehetünk tanúi a hosszú kötvényalapoknál. A legnagyobb csökkenés a háromhónapos hozamokon látszik; van olyan hosszú kötvényalap (Erste XL), ahol 8,5 százalékról 2,1 százalékra csökkent a hozam, de mindenhol látványos, 3-4,5 százalékpont körüli az esés. A hathavi és éves hozamok is estek, ha nem is ekkora mértékben. (A Befektetési alapok legfrissebb hozamát itt találja, a három héttel ezelőtti hozamokat pedig itt nézheti meg.) Az elmúlt hetekben ugyanis megugrottak a hosszabb távú (3, 5, 10 és 15 éves) referenciahozamok, ami a befektetési alapok portfóliójában lévő papírokat leértékelte. (A cikk a Befektetési alapok rovat része, a korábbi hozamokat ott megtalálja.)

A rövid kötvényalapoknál jóval kisebb mértékű a hozamcsökkenés, a pénzpiaci alapoknál pedig alig látszik. Igaz, a pénzpiaci alapok teljesítménye már jelentősen megcsappant; három hónapra 0,2-0,7 százalék között hoztak, míg az elmúlt egy évre már csak 1 és 3,2 százalékot.

A hozameséshez jelentősen hozzájárult, hogy a Magyar Nemzeti Bank augusztus 1-jétől betétté alakította át kéthetes kötvény eszközeit. A váltás lényege, hogy a külföldiek és a nembankok -például a befektetési alapok - már nem helyezhetnek el pénzt a jegybanknál. Így oda a fix hozam (jegybanki alapkamat), ami ugyan alacsony, de még mindig magasabb, mint a pénzpiacon most elérhető hozam. Ugyanis az elmúlt hetekben és jelenleg is több százmilliárd forint keresi a kockázatmentes befektetést, és a kínálat nem tudja felszívni. Ezért a háromhónapos referenciahozam 1,5 százalékra csökkent, ami durva különbség a 2,1 százalékos alapkamathoz képest. (A jelenségről részleteket a Portfolio.hu-n itt olvashat.)





Az MNB intézkedése tehát most betett a befektetési alapoknak, ami a befektetők hozamát lenyomta. A kockázatmentes befektetést kedvelő lakosság így nagyobb kedvet kaphat a kifejezetten a számára kínált állampapírokhoz, míg a többiek kénytelenek lesznek nagyobb kockázatot vállalni, ha látható hozamra tennének szert.

Már többször megírtuk, hogy az állam nagy erőket fektet abba, hogy a lakosság állampapírba fektesse a pénzét. Persze a legfrissebb statisztikák nem megbízhatóak, mert suttyomban a bankok és befektetési alapok is bevásároltak a lakossági papírokból. Ezért kérdéses, hogy valóban 80 milliárd forintért fektettek-e állampapírba a magánszemélyek júliusban.


Ömlik a pénz az alapokba
A befektetési alapokba viszont a hetedik hónapban 85,5 milliárd forint friss pénz áramlott - derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) legfrissebb statisztikáiból. Így idén július végéig összesen 568 milliárd forint vándorolt az alapokba.

A legtöbbet, mintegy 41,8 milliárd forintot a kötvényalapokba fektettek a megtakarítók. A második legnépszerűbbek a vegyes alapok voltak 40,3 milliárd forintos pénzbeáramlással, de a tőkevédett alapok is tízmilliárd forintnyi, az abszolút hozamú alapok pedig 9,7 milliárd forintnyi friss pénzt vonzottak. Részvényalapokba 7,3 milliárd forint ment, míg a pénzpiaci alapokból 28 milliárd forintot vontak ki a befektetők. Ez utóbbiaknak ugyanis már erősen nullához közelít a néhány hónapos hozama.

Az első hat havi, 483 milliárd forintos friss befektetésből 150 milliárd forint az OTP alapokba került. A legnépszerűbb az OTP Optima rövid kötvényalap volt, ide ugyanis mintegy 115 milliárd forint érkezett - mondta Gáti László, az OTP Alapkezelő marketing- és értékesítési igazgatója az Azénpénzem.hu-nak. Az OTP Prémium Tőkegarantált pénzpiaci alapba mintegy 25 milliárd forint érkezett, míg az OTP Supra alapba 22 milliárd forint. A likviditási alapból mintegy 30 milliárd forint távozott az első félévben, de ennek jó része a Prémium Pénzpiaci és Optima alapban kötött ki.

A Concorde alapokba az első félévben 57,7 milliárd forint érkezett, így az itt kezelt pénz 208,9 milliárd forintra hízott - mondta portálunknak Telegdi René, a Concorde Alapkezelő intézményi üzletágának igazgatója. Továbbra is népszerűek az abszolút hozamú alapok, de egyre inkább kezdik újra felfedezni a befektetők a kiegyensúlyozott vegyes alapot, a Concorde 2000-et (Concorde 2000 Nyíltvégű Befektetési Alap). Ez azért vonzó, mert kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, és az elmúlt időszakban, az átlagosan magasabb kockázatvállalásnak köszönhetően magasabb hozamra volt képes, mint sok abszolút hozamú alap - hangsúlyozta az igazgató. Idén első hét hónapban öt százalékos, tavaly pedig 14,58 százalékos hozamot ért el. A folyamatos beáramlásnak és a pozitív hozamoknak köszönhetően mérete megközelítette a 22 milliárd forintot.

A Budapest Alapkezelő 2014. június 30-án közel 400 milliárd forintnyi vagyont kezelt befektetési alapjaiban, ami 22 százalékos növekedést jelent az elmúlt év vége óta. Itt a legnépszerűbb a magyar állampapírokba fektető Budapest Állampapír Befektetési Alap, ahova 25 milliárd forint friss pénz érkezett. A második legkeresettebb, 14 milliárd forint friss pénzbeáramlással a Budapest Bonitas Plus likviditási alap volt, a GE Money Bonus Abszolút Hozam Alapok Alapja pedig hatmilliárd forintot vonzott - adta hírül a Budapest Alapkezelő.

http://azenpenzem.hu/cikkek/durva-tamadas-a-befektetesunk-ellen/2003/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pénzbeáramlással, kötvényalapoknál, kiegyensúlyozott, részvényalapokba, megtakarításokat, statisztikáiból, állampapírokhoz, legnépszerűbbek, kötvényalapokba, referenciahozam, portfóliójában, állampapírokba, hozamcsökkenés, megközelítette, magánszemélyek, kockázatmentes, legkeresettebb, befektetésből, vagyonkezelők, teljesítményt, magyarországi, fialtathatják, befektetesunk, tőkegarantált, befektetésünk, legnépszerűbb, teljesítménye, beáramlásnak, értékesítési, megbízhatóak, állampapírba, megtakarítók, hangsúlyozta, százalékpont, háromhónapos, bevásároltak, elmúlt hetekben, befektetésünk ellen, befektetési alapok, náluk tartott, pénzpiaci alapok, állampapírokhoz terelheti, biztonságra törekvő, többieknek marad, hosszú kötvényalapoknál, legnagyobb csökkenés, háromhónapos hozamokon, három héttel, hosszabb távú, korábbi hozamokat, rövid kötvényalapoknál, pénzpiaci alapoknál, Magyar Nemzeti Bank, Erste XL, Befektetési Alapkezelők, Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége, Gáti László, Prémium Tőkegarantált, Prémium Pénzpiaci, Telegdi René, Concorde Alapkezelő, Nyíltvégű Befektetési Alap, Budapest Alapkezelő, Budapest Állampapír Befektetési Alap, Budapest Bonitas Plus, Money Bonus Abszolút Hozam Alapok Alapja,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png virág  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Mi lenne ha  Alázat  Egy bizonyos határt  Png telefon  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Png csokor  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Makszim Gorkij gondolata  Mi lenne ha  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Reggel van  Örülök, hogy látlak!  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alázat  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A televizió nem a kultúrát kép...  Adakozás  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A televizió nem a kultúrát kép...  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Akarat  Png nő  Makszim Gorkij gondolata  Örülök, hogy látlak!  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png virág  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Bounty krémes  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  A másik dolog,  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png virág  Nem számIt  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szívem tiéd  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Adakozás  Png csokor  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Alázat  Zilahy Lajos gondolata 
Bejegyzés Címkék
elmúlt hetekben, befektetésünk ellen, befektetési alapok, náluk tartott, pénzpiaci alapok, állampapírokhoz terelheti, biztonságra törekvő, többieknek marad, hosszú kötvényalapoknál, legnagyobb csökkenés, háromhónapos hozamokon, három héttel, hosszabb távú, korábbi hozamokat, rövid kötvényalapoknál, pénzpiaci alapoknál, hozameséshez jelentősen, váltás lényege, nembankok &#8211, pénzpiacon most, kockázatmentes befektetést, háromhónapos referenciahozam, jelenségről részleteket, befektetési alapoknak, befektetők hozamát, számára kínált, többiek kénytelenek, állam nagy, lakosság állampapírba, legfrissebb statisztikák, lakossági papírokból, magánszemélyek júliusban, befektetési alapokba, hetedik hónapban, kötvényalapokba fektettek, második legnépszerűbbek, vegyes alapok, tőkevédett alapok, abszolút hozamú, pénzpiaci alapokból, néhány hónapos, likviditási alapból, első félévben, kiegyensúlyozott vegyes, elmúlt időszakban, átlagosan magasabb, folyamatos beáramlásnak, pozitív hozamoknak, magyar állampapírokba, második legkeresettebb, pénzbeáramlással, kötvényalapoknál, kiegyensúlyozott, részvényalapokba, megtakarításokat, statisztikáiból, állampapírokhoz, legnépszerűbbek, kötvényalapokba, referenciahozam, portfóliójában, állampapírokba, hozamcsökkenés, megközelítette, magánszemélyek, kockázatmentes, legkeresettebb, befektetésből, vagyonkezelők, teljesítményt, magyarországi, fialtathatják, befektetesunk, tőkegarantált, befektetésünk, legnépszerűbb, teljesítménye, beáramlásnak, értékesítési, megbízhatóak, állampapírba, megtakarítók, hangsúlyozta, százalékpont, háromhónapos, bevásároltak, statisztikák, hozamesésnek, köszönhetően, kifejezetten, alapkamathoz, helyezhetnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.