|
2021-06-01 14:09:53, kedd
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg finomliszt
25 dkg porcukor
20 dkg zsír
5 ek tej
2 tojás
2 ek folyékony méz
1 tk szódabikarbóna
1,5-2 ek kakaópor
csipet só
Krém:
3 cs vaníliás pudingpor
10 ek cukor
9 dl tej
25 dkg vaj vagy margarin
vaníliaaroma
Tetejére:
15 dkg étcsoki
1,5 dl habtejszín
kókuszreszelék
Elkészítése:
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
A világosan maradt tésztát ketté osztjuk és nagyjából 30*35 cm-es lapokká nyújtjuk. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük a lapokat és még melegen 3 részre vágjuk.
20A vágások helyét még sütés előtt érdemes bejelölni. Az alapját hagyhatjuk egy kicsit nagyobbra.
A másik lapot is megsütjük és felvágjuk.
A barna tésztát 12 részre osztjuk és olyan hosszúra sodorjuk, mint a világos lap (35 cm) és ezt is megsütjük 10-12 perc alatt.
Krém:
A krémhez a pudingport a cukorral, vaníliával és a tejjel sűrűre felfőzzük, majd még langyosan kihabosítjuk a vajjal/margarinnal.
Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az egyik lapot, ami a süti alja lesz. Megkenjük krémmel és teszünk rá 3 barna rudat, krémet kenünk rá, erre 2 barna rudat teszünk, krémmel kenjük és végül 1 rudat teszünk rá. Az oldalát is bekenjük krémmel és rátapasztjuk az oldalát és kissé rányomkodjuk.
Egy éjszakára hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.
Másnap bevonjuk a csoki és tejszín összeolvasztott keverékével, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Amikor a máz megdermedt, akkor szelhetjük is és tálaljuk.
receptneked oldalról |
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
Címkék: összeolvasztott, kókuszreszelék, szódabikarbóna, rányomkodjuk, belekeverjük, vaníliaaroma, összeállítás, kihabosítjuk, összegyúrjuk, rátapasztjuk, keverékével, elkészítése, receptneked, margarinnal, hozzávalóit, hozzávalók, hagyhatjuk, habtejszín, vaníliával, megdermedt, finomliszt, megszórjuk, pudingport, szelhetjük, megsütjük, bejelölni, nagyjából, nagyobbra, langyosan, kakaóport, pudingpor, megkenjük, felfőzzük, éjszakára, folyékony, világosan, tészta hozzávalóit, egyik felébe, világosan maradt, alapját hagyhatjuk, kicsit nagyobbra, másik lapot, barna tésztát, tejjel sűrűre, tálcára tesszük, egyik lapot, süti alja, éjszakára hűtőbe,
|
|
|
|
tészta hozzávalóit, egyik felébe, világosan maradt, alapját hagyhatjuk, kicsit nagyobbra, másik lapot, barna tésztát, tejjel sűrűre, tálcára tesszük, egyik lapot, süti alja, éjszakára hűtőbe, összeolvasztott, kókuszreszelék, szódabikarbóna, rányomkodjuk, belekeverjük, vaníliaaroma, összeállítás, kihabosítjuk, összegyúrjuk, rátapasztjuk, keverékével, elkészítése, receptneked, margarinnal, hozzávalóit, hozzávalók, hagyhatjuk, habtejszín, vaníliával, megdermedt, finomliszt, megszórjuk, pudingport, szelhetjük, megsütjük, bejelölni, nagyjából, nagyobbra, langyosan, kakaóport, pudingpor, megkenjük, felfőzzük, éjszakára, folyékony, világosan, felvágjuk, bekenjük, nyújtjuk, margarin, cukorral, bevonjuk, kakaópor, tálaljuk, oldalról, porcukor, vaníliás, sodorjuk, hosszúra, tetejére, lapokat, tálcára, lapokká, melegen, sütőben, krémmel, teszünk, vágások, alapját, tesszük, tésztát, érdemes, tejszín, oldalát, osztjuk, étcsoki, világos, krémhez, kicsit, vajjal, sűrűre, részre, tejjel, maradt, hűtőbe, tészta, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2140
- e Hét: 5007
- e Hónap: 11379
- e Év: 62170
|
|
|