|
2024-11-16 17:46:51, szombat
|
|
|
|
|
|
GESZTENYEKRÉM NARANCSZSELÉVEL ÉS RUMOS CSOKOLÁDÉVAL
Hozzávalók (6 db 2 dl-es pohárhoz):
25 dkg gyorsfagyasztott natúr gesztenye
3 dl habtejszín (30% zsírtartalmú)
5 dkg nyírfaporcukor
A rumos csokoládéhoz:
5 dkg étcsokoládé (60% kakaótartalmú)
5 dkg habtejszín (30% zsírtartalmú)
2 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 dl tej
2 ek. rum
1 ek. nyírfaporcukor
A narancszseléhez:
2 dl frissen facsart narancslé
1 tk. zselatinpor
nyírfacukor
-továbbá:
6 db cukormentes babapiskóta
Elkészítés:
Adjuk a gesztenyéhez a nyírfaporcukrot, majd keverjük habosra a tejszínnel, végül töltsük habzsákba.
A csokoládét olvasszuk fel a tejszínnel. Adjuk hozzá a vajat, a tejet, a nyírfaporcukrot, és dolgozzuk simára. Ízesítsük rummal.
2-3 evőkanál narancslevet vegyítsünk el a zselatinnal, és kis lángon melegítsük addig, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Öntsük hozzá a többi narancsléhez, keverjük simára és édesítsük nyírfaporcukorral.
A babapiskótát tegyük zacskóba, és törjük morzsalékosra.
A poharakban osszuk el a csokoládét, és szórjuk meg piskótamorzsával. A habzsákból a gesztenyekrémet töltsük a poharak 3/4 -éig, és szórjuk meg piskótamorzsával, végül a rétegezést zárjuk a narancsos zselével. A desszertet tálalásig tegyük a hűtőbe.
forrás /Kifőztük gasztromagazin/ |
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
Címkék: gyorsfagyasztott, piskótamorzsával, narancszseléhez, nyírfaporcukrot, gesztenyekrémet, narancszselével, nyírfaporcukor, gasztromagazin, kakaótartalmú, morzsalékosra, gesztenyekrém, csokoládéhoz, zsírtartalmú, gesztenyéhez, narancslevet, narancsléhez, babapiskótát, csokoládéval, zselatinnal, zselatinpor, babapiskóta, cukormentes, nyírfacukor, étcsokoládé, rétegezést, elkészítés, desszertet, habtejszín, csokoládét, vegyítsünk, melegítsük, tejszínnel, hozzávalók, poharakban, habzsákból, olvasszuk, rumos csokoládéhoz, csokoládét olvasszuk, zselatin teljesen, többi narancsléhez, babapiskótát tegyük, poharakban osszuk, gesztenyekrémet töltsük, rétegezést zárjuk, narancsos zselével, desszertet tálalásig, Nincs Cím, GESZTENYEKRÉM NARANCSZSELÉVEL ÉS RUMOS CSOKOLÁDÉVAL,
|
|
|
|
rumos csokoládéhoz, csokoládét olvasszuk, zselatin teljesen, többi narancsléhez, babapiskótát tegyük, poharakban osszuk, gesztenyekrémet töltsük, rétegezést zárjuk, narancsos zselével, desszertet tálalásig, gyorsfagyasztott, piskótamorzsával, narancszseléhez, nyírfaporcukrot, gesztenyekrémet, narancszselével, nyírfaporcukor, gasztromagazin, kakaótartalmú, morzsalékosra, gesztenyekrém, csokoládéhoz, zsírtartalmú, gesztenyéhez, narancslevet, narancsléhez, babapiskótát, csokoládéval, zselatinnal, zselatinpor, babapiskóta, cukormentes, nyírfacukor, étcsokoládé, rétegezést, elkészítés, desszertet, habtejszín, csokoládét, vegyítsünk, melegítsük, tejszínnel, hozzávalók, poharakban, habzsákból, olvasszuk, tálalásig, édesítsük, narancsos, habzsákba, narancslé, gesztenye, ízesítsük, dolgozzuk, evőkanál, keverjük, pohárhoz, teljesen, zacskóba, kifőztük, zselatin, zselével, poharak, oldódik, szórjuk, töltsük, továbbá, habosra, facsart, frissen, tegyük, osszuk, törjük, hűtőbe, forrás, zárjuk, simára, öntsük, lángon, rummal, többi, adjuk, végül, hozzá, rumos, addig, , ,
|
|
|
|
2024. December
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
112 db bejegyzés |
Összes: |
8810 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1240)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (76)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (23)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (58)
- Karácsonyi ételek (52)
- Kelt tészta édes és sós (123)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (85)
- Palacsinták édes - sós (3)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 505
- e Hét: 1513
- e Hónap: 1513
- e Év: 168213
|
|
|