Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az ukrán frontról jelentjük... Magyarországnak van-e már köz
  2014-09-16 07:46:28, kedd
 
  Az ukrán frontról jelentjük... Magyarországnak van-e már köze hozzá?
2014. szeptember 15. - 22:50

Kivont ukrán katonák a ,,katlanból"
A ,,terrorellenes" (a kijevi textusban természetesen a hazafi a terrorista, akárcsak a cionista-atlantista világban) ukrán kormányerők minden tagját kivonták a kelet-ukrajnai milicisták és - Kijev szerint - orosz katonák által bekerített Donyeck melletti Ilovajszk városából - közölte ma Valerij Heletej ukrán védelmi miniszter.
A tárcavezető adatai szerint Ilovajszknál legalább 107 ukrán katona és több mint 300 orosz fegyveres vesztette életét. A Kreml továbbra is tagadja, hogy az orosz fegyveres erők állományban lévő tagjai részt vennének a kelet-ukrajnai harcokban.

Múlt szerdán Vitalij Jarema főügyész azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők és az önkéntes alakulatok legalább kétszáz tagja esett el az ilovajszki ,,katlanban". A Donyeckhez vezető útnál fekvő, stratégiai fontosságú település fölötti ellenőrzéséért augusztus 18-án törtek ki súlyos harcok a Kijev által terrorellenesnek nevezett kormányerők és az - ukrán források szerint - orosz csapatok által megtámogatott Moszkva-barát milicisták között. A terrorellenes erők ostromgyűrűbe kerültek.

Augusztus 29-én Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólította a kelet-ukrajnai szakadárokat, hogy nyissanak ,,humanitárius folyosót", amelyen az ukrán katonák sértetlenül visszavonulhatnak Ilovajszktól. Augusztus 30-án az ukrán fegyveres erők tagjai elindultak a kijelölt folyosón, de tüzet nyitottak rájuk. A múlt héten Jarema bejelentette, hogy a főügyészség kivizsgálja, helyes döntéseket hozott-e a védelmi minisztérium és a vezérkar az ilovajszki harcok idején.

Közben Dmitro Timcsuk, a kelet-ukrajnai harcokat figyelemmel kísérő katonai szakértő hétfőn azt írta a Facebook-oldalán, hogy időnként egymást lövik a szakadárok és az orosz katonák, ami hadműveleteik rossz összehangoltságának tudható be. A ,,baráti tűzre" példaként hozta fel, hogy a Donyeck megyei Debalceve településnél a szeparatisták tüzérsége lőtte az egyik orosz felderítő-diverziós egységet. A szakértő értesülései alapján a hét végén a tűzszünet ellenére a szeparatisták és az orosz fegyveresek legalább negyvenszer nyitottak tüzet az ukrán katonák állásaira, illetve civil célpontokra, lakóházakra. Különösen feszült a helyzet a megyeközpontokban, Donyeck és Luhanszk városokban, valamint Debalceve településen, amely nemrég még az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt állt.

Kosztyantin Szavinov donyecki alpolgármester hétfőn közölte, hogy a szeparatisták tüzérségi támadásai következtében hat civil lakos vesztette életét egy nap alatt a városban. Az orosz és az ukrán média arról adott hírt, hogy egy EBESZ-megfigyelőket szállító gépkocsi aknatűz alá került Donyeck mellett. Ezt a szervezet egyik képviselője közölte hétfőn. Elmondta, hogy az autó öt utasa közül senkinek sem esett baja. Az EBESZ-megfigyelők folytatják munkájukat Donyeckben - tette hozzá.

Közben Washingtonba érkezett egy küldöttség tagjaként Szemen Szemencsenko, a Donbasz önkéntes belügyi alakulat parancsnoka, hogy amerikai politikusokkal folytasson tárgyalásokat az ukrán hadseregnek nyújtandó katonai segítségről. Erről maga a parancsnok számolt be hétfőn Facebook-oldalán.
Kijev bizony kap fegyvereket NATO-tagállamoktól
Már érkeznek fegyverek Ukrajnába azokból a NATO-tagállamokból, amelyekkel Kijev kétoldalú megállapodást kötött a haditechnikai eszközök szállításáról - jelentette ki szeptember 14-ei, vasárnapi sajtótájékoztatóján Valerij Heletej ukrán védelmi miniszter.
A tárca vezetője közölte azonban, hogy sem a fegyverek típusát, sem a szállító országokat nem nevezheti meg a kétoldalú megállapodások alapján. A múlt heti walesi NATO-csúcson az a döntés született, hogy a szövetség nem küld fegyvereket, de tagállamai kétoldalú alapon szállíthatnak haditechnikai eszközöket Ukrajnának, amely keleti részében, Luhanszk és Donyeck megyékben már csaknem fél éve folytat fegyveres harcot a két megye elszakadását követelő Moszkva-barát szeparatistákkal, valamint Oroszországban kiképzett, s a területére beszivárgott külföldi zsoldosokkal, továbbá - Kijev és a Nyugat állítása szerint - jelenleg is állományban lévő orosz katonákkal szemben.
Akkor hogy is van ez a döntés? Sorjáznak a kérdések...
Tehát a NATO konkrétan nem, de a tagállamoknak lehetősége van rá?
Akkor a NATO nem a tagállamokból áll ezekszerint, a NATO egy külön szerv lenne?

Petro Porosenko ukrán elnök a héten úgy fogalmazott, hogy több NATO-országgal sikerült Kijevnek kétoldalú alapon megállapodnia a haditechnikai együttműködés jelentős kiszélesítéséről. Egy korábbi nyilatkozatában egyenesen kimondta, hogy közvetlen fegyverszállításról állapodott meg a kijevi vezetés több NATO-tagállammal. A múlt hét végén Porosenko környezetéből már kiszivárgott, hogy állítólag öt NATO-tagállam kész fegyvereket szállítani Kijevnek.

,,A NATO-csúcson az Egyesült Államokkal, Franciaországgal, Olaszországgal, Lengyelországgal és Norvégiával megállapodásra jutottunk arról, hogy ellátnak minket katonai tanácsadókkal és modern fegyverekkel" - írta múlt vasárnap a Facebookon Jurij Lucenko, Julija Timosenko volt kormányfő egykori belügyminisztere, aki jelenleg a Porosenko által alapított és az államfő nevét viselő párt vezetője. Az öt megnevezett ország védelmi minisztériumi tisztviselői azonban cáfolták ezt.

Tomasz Siemoniak lengyel nemzetvédelmi miniszter kedden egy interjúban azt mondta, hogy Lengyelország kész fegyvert szállítani Ukrajnának. Azt azonban tagadta, hogy a NATO-csúcstalálkozón megállapodás született volna ilyen szállításról. Hozzátette viszont, hogy a ,,közeli hetekben" Kijev és Varsó tárgyalni fog erről.
Vajon Magyarországon miért szaporodtak el az elmúlt egy hónapban a komolyabbnál komolyabb hadgyakorlatok az ide-oda szállítgatós eszközparkkal?
Még egy kérdés; Akkor hová is mentek azok a magyar tankok?
Gölöncsér Miklós - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2014/09/15/ukran-frontrol-jelentjuk-magyarorszagnak-van-ma r-koze-hozza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lengyelországgal, terrorellenesnek, franciaországgal, kiszélesítéséről, szeparatistákkal, belügyminisztere, magyarorszagnak, magyarországnak, nyilatkozatában, csúcstalálkozón, olaszországgal, magyarországon, ellenőrzéséért, megállapodások, oroszországban, hadgyakorlatok, megállapodásra, alpolgármester, politikusokkal, nemzetvédelmi, minisztériumi, tanácsadókkal, felszólította, haditechnikai, következtében, szeparatisták, megállapodnia, környezetéből, tagállamokból, ostromgyűrűbe, terrorellenes, tagállamoknak, megtámogatott, hadműveleteik, szállíthatnak, tárgyalásokat, ukrán frontról, kijevi textusban, kelet-ukrajnai milicisták, tárcavezető adatai, orosz fegyveres, kelet-ukrajnai harcokban, ukrán fegyveres, önkéntes alakulatok, ilovajszki „, terrorellenes erők, kelet-ukrajnai szakadárokat, ukrán katonák, kijelölt folyosón, múlt héten, főügyészség kivizsgálja, védelmi minisztérium, Valerij Heletej, Vitalij Jarema, Vlagyimir Putyin, Közben Dmitro Timcsuk, Kosztyantin Szavinov, Közben Washingtonba, Szemen Szemencsenko, Petro Porosenko, Egyesült Államokkal, Facebookon Jurij Lucenko, Julija Timosenko, Tomasz Siemoniak, Vajon Magyarországon, Gölöncsér Miklós,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radikális szeretet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy maradéktalanul uralt világ  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png fotel  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 19  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Png ház  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A sors  Facebookon kaptam  Png kutya  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Fekete István - Akác  Soha ne kedvezz...  Leonardo da Vinci gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép álmokat!  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Irgalom és ítélet  Neked tudnod kell  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png cica  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Nevem  Erdőn  Png cica  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Png csokor  A sors  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Sokan azt tartják  Nagyi telefonál  Png rózsa csokor  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Tavaszi kép  Soha ne kedvezz...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Hiányzik  A Megváltó szolgálatában  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Soha ne kedvezz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nem számIt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  George Gordon Lord Byron: Inez...  Zilahy Lajos gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Akarat  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png ház  Jó éjszakát  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Nem számIt  Nagyon különös  Szép estét  Éretlen vers  Örülök, hogy látlak! 
Bejegyzés Címkék
ukrán frontról, kijevi textusban, kelet-ukrajnai milicisták, tárcavezető adatai, orosz fegyveres, kelet-ukrajnai harcokban, ukrán fegyveres, önkéntes alakulatok, ilovajszki &#8222, terrorellenes erők, kelet-ukrajnai szakadárokat, ukrán katonák, kijelölt folyosón, múlt héten, főügyészség kivizsgálja, védelmi minisztérium, ilovajszki harcok, kelet-ukrajnai harcokat, orosz katonák, szeparatisták tüzérsége, egyik orosz, szakértő értesülései, tűzszünet ellenére, orosz fegyveresek, szeparatisták tüzérségi, ukrán média, szervezet egyik, küldöttség tagjaként, ukrán hadseregnek, parancsnok számolt, haditechnikai eszközök, tárca vezetője, fegyverek típusát, szállító országokat, kétoldalú megállapodások, múlt heti, területére beszivárgott, tagállamoknak lehetősége, külön szerv, haditechnikai együttműködés, korábbi nyilatkozatában, kijevi vezetés, államfő nevét, komolyabbnál komolyabb, ide-oda szállítgatós, magyar tankok, lengyelországgal, terrorellenesnek, franciaországgal, kiszélesítéséről, szeparatistákkal, belügyminisztere, magyarorszagnak, magyarországnak, nyilatkozatában, csúcstalálkozón, olaszországgal, magyarországon, ellenőrzéséért, megállapodások, oroszországban, hadgyakorlatok, megállapodásra, alpolgármester, politikusokkal, nemzetvédelmi, minisztériumi, tanácsadókkal, felszólította, haditechnikai, következtében, szeparatisták, megállapodnia, környezetéből, tagállamokból, ostromgyűrűbe, terrorellenes, tagállamoknak, megtámogatott, hadműveleteik, szállíthatnak, tárgyalásokat, lengyelország, együttműködés, megfigyelőket, eszközparkkal, tagállamoktól, megállapodást, szállításáról, természetesen, ilovajszktól, humanitárius, szakadárokat, fegyverekkel, bejelentette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.