Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vinnyog a világzsidóság: Mi lesz az ukrán zsidókkal Új-Orosz
  2014-09-18 07:29:48, csütörtök
 
  Vinnyog a világzsidóság: Mi lesz az ukrán zsidókkal Új-Oroszországban?
2014. szeptember 17. - 14:57





Vezsélyben vannak-e az ukrán zsidók?



A néhány nappal ezelőtti orosz katonai invázióval teleharsogott nyugati médiumok, a kelet-ukrajnai orosz milicisták nyílt színi támogatásával, Putyin elnök alig leplezett fenyegetésével, mely szerint ha akarja, “két hét alatt bevehetné Kijevet", szerintük Európa joggal tart egy kiújult katonai konfliktustól a közvetlen szomszédságában. Kevesebb szó esik a világzsidóság álláspontja szerint arról, hogy mi is lesz a sorsa az érintett területeken (a moszkvai propaganda szóhasználatával: “Új-Oroszországban") az eddigi tapasztalatok(?) alapján egyik legveszélyeztetettebb kisebbségnek: a szegény zsidó közösségeknek.

De mi a félelem oka?

Talán akadtak rasszista indíttatású támadások ellenük az érintett területen? Talán csak nem megint benne volt a kezük a harcokhoz vezető csalárdságokban? Talán tömegesen gyűjtik össze őket az oroszbarátok - koncentrációs táborokban - és mészárolják le az "ártatlanokat"?

Vagy mi?

Csak nem a putyini antiliberális világ térnyerése aggasztja őket a nemlétező inzultusok helyett?

A The Jerusalem Post szerint az elmúlt időszakban száz ukrán zsidó család menekült a nemrég “népköztársasággá" kikiáltott donyecki térségből Mariupolba, ám az ottani zsidóság szintén mérlegeli a menekülést a front közeledtével. Az újonnan érkezettek között van a Chabádhoz tartozó két haszid vezető, a donyecki Pinchas Visecki és a luhanszki Salom Gopin rabbi is. A közösségi vezetők leginkább az újabban ezer orosz katonával megerősített szeparatista erők napi ágyuzásait és rakétatámadásait, a víz- és áramszolgáltatás kimaradásait adták meg a menekülés okaként.

Az izraeli lap információi szerint a kelet-ukrajnai zsidó közösségeket szétbomlasztják a harcok, az egyre fenyegetőbb orosz terjeszkedés. Az idei év januárja és augusztusa között közel 2800 ember alijázott Ukrajnából Izraelbe, az ott maradottakkal, a menekülttáborok lakóival a Joint, a Jewish Agency is törődik. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy bár történtek fenyegetések, sőt, erőszakos kisajátítások, nem annyira antiszemita incidensek okozzák a menekülthullámot, inkább a háború, az általános bizonytalanság, az infláció. Az ország keleti határain 20 ezer orosz katona vár ukrajnai bevetésre.

Az orosz propaganda szerves része az ukrán “fasizmussal" “neonáci antiszemitizmussal" való riogatás, ami akkor is propaganda, ha idén tavasszal radikális nacionalisták valóban elkövettek antiszemita incidenseket (Kijevben zsidókra támadtak, Szimferopolban és Zaporozsjében zsinagógákat szentségtelenítettek meg, Donyeckben komoly félelmeket generáló antiszemita röpiratokat osztogattak). Emlékezetes, hogy a Majdan demokratikus forradalmában fontos szerepet játszott a mostani kormányban is résztvevő Szvoboda és a Jobboldali Szektor is, ugyanakkor mindkét radikálisan jobboldali párt kínosan ügyel arra, nehogy antiszemita hírbe keveredjen. Az ukrajnai zsidók még jól emlékeznek a Szvoboda elnökének, Oleh Tyahniboknak néhány évvel ezelőtti zsidóellenes kiszólásaira, ugyanakkor egyrészt a párt érzékelhetően visszafogja magát, másrészt az orosz fenyegetés akaratlanul is egyesíti az ukránokat és a zsidókat, akárcsak a Maidanon - ahogy többnyire oroszbarát provokációknak tartják az ukránok lenácizását.

Információink szerint ugyanakkor a vallásukat megélő, térségbeli zsidók úgy látják, az (Ukrajnához hasonlóan) Oroszországban is nagy hagyományokkal bíró antiszemitizmus dacára ott elviselhetőbb az élet a 200 ezres zsidó közösség számára.

A The Jerusalem Post szerint “Putyin nem annyira zsidóbarát, mint inkább antiszemitizmustól mentes", megemlítve, hogy még az erősen Putyin-kritikus Nátán Saranszkij is elismerte, nehéz belekötni ezen a téren.

Több zsidó vezető is elismerte, hogy az orosz autokrata határozottan fellép az orosz antiszemitizmus ellen. Ugyanakkor épp az ilyen autokrata-nacionalista rezsimek természete miatt fölöttébb jogos az aggodalom az antiszemita kártya esetleges kijátszása miatt.

Az ukrán Jobboldali Szektor is többször hangsúlyozta, hogy egy demokratikus Ukrajnában a zsidóságnak biztonságban kell élnie. Dmitri Jaros, a párt vezetője februárban találkozott Izrael kijevi nagykövetével, és leszögezte, hogy pártja elítél mindenfajta antiszemitizmust és xenofóbiát, és határozottan fellépnek a rasszista megnyilvánulások ellen. “Putyin, úgy tűnik, eredeti céljának épp az ellenkezőjét érte el" - állapítja meg teljes joggal az FP elemzése. “Ahelyett, hogy leválasztották volna az ukrajnai zsidókat polgártársaikról, Putyin magatartása elősegítette, hogy a zsidó közösség elítélje és politikai eszköznek tekintse az antiszemitizmus cinikus orosz felhasználását. Így aztán, ahogy Timothy Snyder nemrég írta, az ukrajnai zsidókból ukrán zsidók lettek." És ez még akkor is igaz, ha az ukrán zsidók most menekülni kénytelenek.

Jó utat!



Bíró Dalma összeállítása - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2014/09/17/vinnyog-vilagzsidosag-lesz-ukran-zsidokkal-uj-o roszorszagban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rakétatámadásait, menekülthullámot, polgártársaikról, népköztársasággá, megnyilvánulások, antiszemitizmust, áramszolgáltatás, szóhasználatával, szomszédságában, antiszemitizmus, csalárdságokban, menekülttáborok, szétbomlasztják, oroszországban, felhasználását, fenyegetésével, leválasztották, bizonytalanság, hagyományokkal, szimferopolban, oroszorszagban, provokációknak, forradalmában, érzékelhetően, tapasztalatok, nagykövetével, teleharsogott, maradottakkal, elviselhetőbb, közösségeknek, vilagzsidosag, összeállítása, nacionalisták, világzsidóság, zaporozsjében, konfliktustól, ukrán zsidókkal, ukrán zsidók, néhány nappal, kelet-ukrajnai orosz, kiújult katonai, világzsidóság álláspontja, érintett területeken, moszkvai propaganda, eddigi tapasztalatok, szegény zsidó, érintett területen, harcokhoz vezető, putyini antiliberális, nemlétező inzultusok, elmúlt időszakban, nemrég “, Jerusalem Post, Pinchas Visecki, Salom Gopin, Ukrajnából Izraelbe, Jewish Agency, Jobboldali Szektor, Oleh Tyahniboknak, Putyin-kritikus Nátán Saranszkij, Dmitri Jaros, Timothy Snyder, Bíró Dalma,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Megígért békesség  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztina b...  Csend  Szép estét  képre írva  Jó éjszakát  Töröld le  Ma van a magyar költészet napj...  Tanmese  Megígért békesség  Jázmin  Jó éjszakát  Egy tavasz  Sorsunk miatt...  Minden tavaszból őrizz..  Egy tavasz  Ady Endre - Mindegy átka  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Megígért békesség  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  ajándék, mellyel meglepem  Walter Chrysler mondta  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Előfordul, hogy  Martin Buber, A haszidim meséi  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Jó éjszakát  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Spenót fasírttal  Esterházy Péterre emlékezünk  Eduardo Sacheri gondolata  Andrássy Réka - A bolond Böske  különleges  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Anyák napjára  Van néhány kérdés, amin gondol...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Annyira tisztelem a szabadságo...  Mindig lesz olyan  Márai Sándor tollából  Márai Sándor tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Előfordul, hogy  Eduardo Sacheri gondolata  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret 
Bejegyzés Címkék
ukrán zsidókkal, ukrán zsidók, néhány nappal, kelet-ukrajnai orosz, kiújult katonai, világzsidóság álláspontja, érintett területeken, moszkvai propaganda, eddigi tapasztalatok, szegény zsidó, érintett területen, harcokhoz vezető, putyini antiliberális, nemlétező inzultusok, elmúlt időszakban, nemrég &#8220, ottani zsidóság, front közeledtével, újonnan érkezettek, donyecki Pinchas, luhanszki Salom, közösségi vezetők, újabban ezer, menekülés okaként, kelet-ukrajnai zsidó, egyre fenyegetőbb, menekülttáborok lakóival, általános bizonytalanság, ország keleti, orosz propaganda, ukrán &#8220, mostani kormányban, ukrajnai zsidók, párt érzékelhetően, orosz fenyegetés, ukránok lenácizását, vallásukat megélő, erősen Putyin-kritikus, orosz autokrata, orosz antiszemitizmus, antiszemita kártya, ukrán Jobboldali, demokratikus Ukrajnában, zsidóságnak biztonságban, párt vezetője, rasszista megnyilvánulások, ellenkezőjét érte, ukrajnai zsidókat, zsidó közösség, antiszemitizmus cinikus, ukrajnai zsidókból, rakétatámadásait, menekülthullámot, polgártársaikról, népköztársasággá, megnyilvánulások, antiszemitizmust, áramszolgáltatás, szóhasználatával, szomszédságában, antiszemitizmus, csalárdságokban, menekülttáborok, szétbomlasztják, oroszországban, felhasználását, fenyegetésével, leválasztották, bizonytalanság, hagyományokkal, szimferopolban, oroszorszagban, provokációknak, forradalmában, érzékelhetően, tapasztalatok, nagykövetével, teleharsogott, maradottakkal, elviselhetőbb, közösségeknek, vilagzsidosag, összeállítása, nacionalisták, világzsidóság, zaporozsjében, konfliktustól, információink, koncentrációs, támogatásával, antiliberális, kisajátítások, ártatlanokat, fenyegetések, terjeszkedés, szeparatista, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.