Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A 8 órás diéta
  2019-12-25 09:22:47, szerda
 
  Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy akik a nap folymán egy 8 órás időintervallumban minden étkezésen túlestek, sikeresebben fogytak, mint azok, akik a táplálkozásaikat egy napon belül hosszabban ,,elhúzták". Ez lett az alapja az úgynevezett 8 órás diétának. A lényege: a reggeli és a vacsora között maximum 8 óra telhet el. Ebben az időszakban akkor ehetsz, amikor kedved tartja.

MIRE FIGYELJ?

Folyadékot - vizet, zöld teát, édesítés nélküli limonádét - bármikor magadhoz vehetsz, akár a 8 órás cikluson kívül is, viszont szilárd táplálékot csak azon belül! Az adott szakaszban sokféle élelmiszert fogyaszthatsz, de a sikeres fogyás érdekében érdemes szem előtt tartanod, hogy a fehér lisztből készült termékek gyorsan megemelik a vércukor szintet, ám hamarosan újra jelentkezik az éhségérzet, így ezeket inkább cseréld le teljes kiőrlésűekre.

ÍGY MŰKÖDIK A HÉTKÖZNAPOKBAN

Felkelés után fogyassz el egy csésze zöld- vagy gyümölcsteát vagy kávét, és kezdd a napot egy kis mozgással, amely minimum 8 percig tartson. Utána pedig jöhet a reggeli. Ha 8-kor fogyasztod el, akkor a vacsora délután 4-re essen, ha 9-kor, akkor az utolsó étkezés időpontja legkésőbb délután 5 óra, és így tovább.

Annak érdekében, hogy tartani tudd a súlyod, elegendő, ha hetente beiktatsz három ilyen diétás napot. Ezeknek nem kell egymást követő napokra esnie, és a ciklust sem kell pontosan ugyanabban az időpontban elkezdened. A legfőbb szempont az, hogy betartsd a 8 órás evési időszakot!

MINTANAP

8 óra: Ébredés után fogyassz el egy csésze teát, utána mozogj minimum 8 percet, például sétálj tempósan, kocogj vagy ugrókötelezz.

10.30: Reggelire fogyassz el például egy teljes kiőrlésű zsömlét pulykamell sonkával vagy bogyós gyümölcsökből és zsírszegény tejből készült turmixot.

13.30: Ebédre válassz például zöldséges rizst vagy tésztasalátát, esetleg zöldséglevest és teljes kiőrlésű pékáruból készült szendvicset.

16.30: Mivel a szervezet teljesítőképessége 16 és 21 óra között a legjobb, a késő délutáni és a kora esti órákban érdemes legalább 30 percet sportolni.

18.00: A nap utolsó főétkezéséhez kiváló választás lehet a grillezett pulykamellcsíkok vegyes salátával, vagy csirkemellfilé párolt zöldségkörettel.

18.30: Desszertként eszegess 2-3 kocka magas kakaótartalmú étcsokoládét.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Címkék: táplálkozásaikat, pulykamellcsíkok, zöldségkörettel, csirkemellfilé, hétköznapokban, főétkezéséhez, gyümölcsökből, fogyaszthatsz, kakaótartalmú, zöldséglevest, tésztasalátát, kiőrlésűekre, gyümölcsteát, étcsokoládét, sikeresebben, desszertként, ugrókötelezz, szendvicset, zsírszegény, élelmiszert, jelentkezik, úgynevezett, szakaszban, elkezdened, pulykamell, fogyasztod, folyadékot, táplálékot, ugyanabban, éhségérzet, időpontban, grillezett, időszakban, hosszabban, mozgással, időpontja, amerikai tanulmány, napon belül, vacsora között, időszakban akkor, adott szakaszban, sikeres fogyás, fehér lisztből, vércukor szintet, csésze zöld-, vacsora délután, utolsó étkezés, időpontban elkezdened, legfőbb szempont, csésze teát, teljes kiőrlésű, késő délutáni, MIRE FIGYELJ, MŰKÖDIK HÉTKÖZNAPOKBAN,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Maci az északi fény alatt  Kékfestőről pár szóban  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virág lány  Humor is meg nem is szerinted?  Levél lány  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Kinyílni egy beteg világban: v...  A tavasz nem csak önmagában sz...  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Táplálékok a máj egészségének ...  Graffiti bölcsesség  Virágos mező  Esti kép  Boldog virágvasárnapot minden...  képre írva  Alvó baby  Facebookon kaptam  Levél lány  Az angyali üdvözlet  Márciuzs 24.  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Kezdjük annak a megértésével,....  képre írva  Levél lány  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Március 27  Vérnyomáscsökkentés  Alvó kutyák  Kövesd a vezetőt  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Könyvek  A máj egészségét biztosító és ...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Galaktikus kapcsolat  Figyeld meg az "én"-t  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  A Víz Világnapja.  képre írva  Maci az északi fény alatt  Heltai Jenő: Március  Harang ( gif )  Virág lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Sárkány  Esti kép  Havasi gyopár  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó baby  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Most - segíts meg Mária ,  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  A Víz Világnapja.  Az angyali üdvözlet  Kezdjük annak a megértésével,....  Úgy sajog ez a vad tavasz,  képre írva  Görgess  Táplálékok a máj egészségének ...  képre írva  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Várnai Zseni - Éveim  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Havazás  Könyvek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Jó éjszakát  Maci az északi fény alatt  képre írva  Boldog virágvasárnapot minden...  képre írva  Most - segíts meg Mária , 
Bejegyzés Címkék
amerikai tanulmány, napon belül, vacsora között, időszakban akkor, adott szakaszban, sikeres fogyás, fehér lisztből, vércukor szintet, csésze zöld-, vacsora délután, utolsó étkezés, időpontban elkezdened, legfőbb szempont, csésze teát, teljes kiőrlésű, késő délutáni, kora esti, grillezett pulykamellcsíkok, táplálkozásaikat, pulykamellcsíkok, zöldségkörettel, csirkemellfilé, hétköznapokban, főétkezéséhez, gyümölcsökből, fogyaszthatsz, kakaótartalmú, zöldséglevest, tésztasalátát, kiőrlésűekre, gyümölcsteát, étcsokoládét, sikeresebben, desszertként, ugrókötelezz, szendvicset, zsírszegény, élelmiszert, jelentkezik, úgynevezett, szakaszban, elkezdened, pulykamell, fogyasztod, folyadékot, táplálékot, ugyanabban, éhségérzet, időpontban, grillezett, időszakban, hosszabban, mozgással, időpontja, szervezet, választás, hamarosan, tanulmány, kimutatta, reggelire, étkezésen, limonádét, salátával, megemelik, érdekében, beiktatsz, időszakot, legkésőbb, zöldséges, pékáruból, sportolni, vércukor, pontosan, túlestek, délutáni, termékek, tempósan, amerikai, cikluson, szempont, tartanod, betartsd, mintanap, lisztből, fogyassz, legalább, elhúzták, turmixot, édesítés, kiőrlésű, elegendő, bármikor, sonkával, felkelés, diétának, magadhoz, eszegess, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 34510 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1268
  • e Hét: 4080
  • e Hónap: 20761
  • e Év: 129405
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.