Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Útdíj: a kormány szerint, aki nem akar fizetni, utazzon vona
  2014-12-14 10:47:56, vasárnap
 
 
Útdíj: a kormány szerint, aki nem akar fizetni, utazzon vonaton


A közösségi közlekedésre akarják átszoktatni az embereket az útdíj kiterjesztésével - ezt mondta a kormányszóvivő. A Nemzetgazdasági Misztérium szerint más európai városokban is szokás az úthasználatért fizetni. És nem is a teljes M0-ás lesz fizetős.
Lejátszás

"Évi ötezer forint"- ezzel magyarázta a kormányszóvivő, miért nem nő a budapesti forgalom az új útdíj miatt. Kovács Zoltán szerint az új megyei matrica olyan olcsó lesz, amit ki fognak tudni fizetni az autósok. Aki pedig nem akarja, utazzon vonaton - a kormány szerint a közösségi közlekedés használatát ugyanis az útdíjjal lehet ösztönözni. ,,Azzal, hogy megpróbáljuk a fejlesztés alatt lévő és egyébként kiemelt fejlesztési irányt jelentő vasúti közlekedésre átszoktatni, illetve közösségi közlekedésre átszoktatni az embereket, a kormánynak ez kiemelt célja"- magyarázta Kovács Zoltán.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint nem cél az egész M0-ás fizetőssé tétele, viszont az egyes szakaszokért biztos fizetni kell majd. ,,Ha megnézzük, hogy mekkora forgalmat bonyolít az M0-ás és milyen a szerepe az útdíj rendszerében, azt gondolom, indokolható, hogy egy részén is bevezetésre kerül ez az Európában egyébként széles körben elterjedt használati rendszer"- vélekedett Banai Péter Benő államtitkár.

Az új szakaszok fizetősség tétele azonban még a kormánypártokon belül sem nyerte el mindenki tetszését. ,,Megértem azokat a kormányzati szempontokat, amelyek ezt az intézkedést próbálják bevezetni, de nem örülök ennek az intézkedésnek"- nyilatkozta Harrach Péter, a KDNP alelnöke.

Az, hogy pontosan mennyit hoz a költségvetésnek az útdíj kiterjesztése, még nem lehet tudni. A kormány egyelőre tervez, de biztos bevezetik.

Az ellenzéki pártok egyöntetűen bírálták az útdíj kiterjesztésének ötletét. Az MSZP szerint ezzel gyakorlatilag Pest megye és az agglomeráció egy különadót kapott a nyakába. ,,A felelőtlen kormány elvesztette a valóságérzékelését, kapkod és már az internetadó által elvesztett 200 milliárd forintját keresi, bármilyen áron szeretné betoldani a költségvetést 2015-ben"- mondta Tóbiás József, a párt elnöke.

Szabó Rebeka szerint inkább az értelmetlen presztízsberuházásokat kellene visszafogni. A PM társelnöke kijelentette: ezzel az intézkedéssel az agglomerációs települések lakói jártak a legrosszabbul, mert óriási forgalomnövekedésre kell számítaniuk. ,,Ez tulajdonképpen nem más, mint közönséges útonállás az Orbán-kormány részéről. Azért kell ezt az újabb sarcot bevezetni, mert egészen egyszerűen képtelenek egy normális költségvetést összerakni, és a most tátongó lyukakat próbálják meg ilyen hirtelen, kapkodva, valamilyen pénzforrással betömködni"- vélekedett Szabó.

Bodnár Zoltán hangsúlyozta: egy banális szakmai hiba miatt van most ekkora felfordulás, ugyanis a jövő évi büdzsébe nagyjából azt az összeget tervezte be elektronikus útdíj bevételként, mint amennyit 2014-ben, de áfával együtt. ,,Valaki biztosan szólhatott a minisztériumban, hogy az útdíjakra rárakódó áfát nem lehet két soron a költségvetésbe bevételként beszámítani, egyrészt áfabevételként, másrészt útdíjbevételként. Vagy hát lehet ezt többször is beszámolni még számos más jogcímen, de ettől még ez a pénz nem lesz több"- nyilatkozta a Liberálisok gazdaságpolitikai főtanácsadója.

A DK szerint sem más ez, mint egy pánikszerű reakció a költségvetés megmentéséért. ,,Jó lenne, ha költségvetési megszorítások okán nem karácsony előtt jönnének elő, hogy hány és hány adót akarnak bevezetni, hanem lenne egy normális költségvetés"- mondta Oláh Lajos, a párt országgyűlési képviselője.

Az LMP szerint az útdíj kiterjesztése minden állampolgár életét érinti, akármelyik településen is él. Szél Bernadett kijelentette: ez egy újabb pénzbehajtás, a negatív hatások pedig a településeken fognak lecsapódni. ,,Említhetem a zajszennyezést, a légszennyezést, az ingatlanok értékének csökkenését és az élhető kisváros mint olyan fog veszélybe kerülni, vagy teljesen eltűnni. Nőni fog a balesetveszély"- sorolta a párt társelnöke.

A Jobbik ötletszerű megszorító intézkedésnek tartja a díjfizetést, a párt ezért tiltakozóakciót szervez. ,,Kezdeményezni fogjuk azt, hogy az összes Pest megyei önkormányzat annak érdekében lépjen fel, hogy a kormányt meghátrálásra kényszerítsük ebben a kérdésben"- jelentette be Volner János. A politikus hangsúlyozta: nincsenek valós alternatívák a fővárosi közösségi közlekedésben, az agglomerációból pedig sokan nem tudnak majd eljutni útdíj nélkül munkahelyükre, iskolába, vagy kórházba.




http://www.atv.hu/belfold/20141212-utdij-a-kormany-szerint-aki-nem-akar-fizetni-u tazzon-vonaton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kiterjesztésének, kiterjesztésével, útdíjbevételként, agglomerációból, költségvetésnek, nemzetgazdasági, tiltakozóakciót, kormánypártokon, minisztériumban, úthasználatért, kormányszóvivő, költségvetésbe, balesetveszély, zajszennyezést, áfabevételként, tulajdonképpen, légszennyezést, gyakorlatilag, intézkedéssel, legrosszabbul, meghátrálásra, kényszerítsük, agglomerációs, településeken, közlekedésben, kiterjesztése, megmentéséért, országgyűlési, intézkedésnek, költségvetést, kezdeményezni, főtanácsadója, megszorítások, pénzforrással, költségvetési, munkahelyükre, kormány szerint, közösségi közlekedésre, útdíj kiterjesztésével, úthasználatért fizetni, teljes M0-ás, budapesti forgalom, közösségi közlekedés, útdíjjal lehet, fejlesztés alatt, egész M0-ás, egyes szakaszokért, útdíj rendszerében, kormánypártokon belül, kormányzati szempontokat, intézkedést próbálják, útdíj kiterjesztése, Nemzetgazdasági Misztérium, Kovács Zoltán, Nemzetgazdasági Minisztérium, Banai Péter Benő, Harrach Péter, Tóbiás József, Szabó Rebeka, Bodnár Zoltán, Oláh Lajos, Szél Bernadett, Volner János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einstein gondolata  A Megváltó szolgálatában  Egy maradéktalanul uralt világ  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem tiéd  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép álmokat!  Png csokor  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Németh László tollából  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mindig jusson idő nevetni  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Png fotel  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png nő  Soha ne kedvezz...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Erdőn  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szívem  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem méltó hozzád  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Nem számIt  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Soha ne kedvezz...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hazára minden embernek szükség...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Soha ne kedvezz...  Szívem  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kormány szerint, közösségi közlekedésre, útdíj kiterjesztésével, úthasználatért fizetni, teljes M0-ás, budapesti forgalom, közösségi közlekedés, útdíjjal lehet, fejlesztés alatt, egész M0-ás, egyes szakaszokért, útdíj rendszerében, kormánypártokon belül, kormányzati szempontokat, intézkedést próbálják, útdíj kiterjesztése, kormány egyelőre, ellenzéki pártok, útdíj kiterjesztésének, különadót kapott, felelőtlen kormány, internetadó által, költségvetést 2015-ben&#8221, párt elnöke, agglomerációs települések, újabb sarcot, normális költségvetést, most tátongó, banális szakmai, összeget tervezte, útdíjakra rárakódó, költségvetésbe bevételként, pánikszerű reakció, költségvetés megmentéséért, párt országgyűlési, újabb pénzbehajtás, negatív hatások, településeken fognak, ingatlanok értékének, élhető kisváros, párt társelnöke, párt ezért, összes Pest, kormányt meghátrálásra, politikus hangsúlyozta, fővárosi közösségi, agglomerációból pedig, kiterjesztésének, kiterjesztésével, útdíjbevételként, agglomerációból, költségvetésnek, nemzetgazdasági, tiltakozóakciót, kormánypártokon, minisztériumban, úthasználatért, kormányszóvivő, költségvetésbe, balesetveszély, zajszennyezést, áfabevételként, tulajdonképpen, légszennyezést, gyakorlatilag, intézkedéssel, legrosszabbul, meghátrálásra, kényszerítsük, agglomerációs, településeken, közlekedésben, kiterjesztése, megmentéséért, országgyűlési, intézkedésnek, költségvetést, kezdeményezni, főtanácsadója, megszorítások, pénzforrással, költségvetési, munkahelyükre, elektronikus, megpróbáljuk, kijelentette, közlekedésre, önkormányzat, agglomeráció, minisztérium, pénzbehajtás, költségvetés, rendszerében, szempontokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2011
  • e Hét: 5113
  • e Hónap: 16224
  • e Év: 169720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.