Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kellene egy kis lelkierő
  2013-03-08 10:39:05, péntek
 
   
  Meg még mondjuk, Klébersberg Kunohoz hasonló oktatási- és kultuszpolitikus...aki képes volt a trianoni sokkhatás után lelkileg megtartani és felemelni maradék kis országunkat és a benne élőket!

Írtam hatodikán, Kodály halálának évfordulóján, hogy: "Ó, Istenem, hogy mitől van ez a szorongás rajtunk magyarokon? Mi az, hogy még énekelni sem tudunk? Kodály Zoltán mondta, hogy az emberi torok, benne a hangszálak a legkézenfekvőbb emberi hangszer a világon. Mindig kéznél van és még pénzbe sem kerül. Azt is mondta, hogy: "Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye pedig különösképpen a zene országa."

Folytatva a megkezdett gondolatot, el kell mondani, hogy: ez az, ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a lelkiség!
A mindenhatónak tartott, egyetlen igazságnak elfogadtatott materialista ateizmus és bosszúvágy - még az emberi tudatból is kiirtotta a lélek, a lelkiség létezését. Itt a példa, hogy mire mentek vele!

Mi lesz ezzel- és az utánuk következő nemzedékkel?
- Lelketlen! - mondja a magyar ember, ha valakiről úgy gondolja, hogy ártó szándékkal tesz, vagy érez.

Ilyen lelketlen, önmagának és ezzel közvetlen környezetében élőknek is ártó szándékkal éli- vagy inkább önpusztítja és pusztítja életét Európa szívében a magyarnak nevezett nép."


"1956 és 2006 után után már megbizonyosodhatott arról, hogy nem fordulhat azok ellen, akik rákényszerítették és még egy kicsit sem hagyták magyarítani azt a szörnyű ideológiát, kultúrát amitől olyan frusztált lett, hogy tehetetlen dühében önmaga ellen fordult és fordul folyamatosan!
(Bizonyság erre: az elvetélt magzatok milliói, a magas öngyilkossági ráta, az alkoholizmus, mint népbetegség és az ebből következő összes korai halálok...)

Ma már ott tartunk, hogy minden magyarnak egy másik magyar a legnagyobb ellensége! Öreg a fiatalnak, fiatal az öregnek, nő a férfinak, férfi a nőnek, kétkezi munkás az értelmiséginek, értelmiségi a kétkezi dolgozónak, szülő gyermekének, gyerek szülőjének, oktató diákjának, diák tanárának...
De legfőképpen az 1945 utáni lelketlen- bosszúvágyó hatalom - és az azt kiszolgáló lelketlen adminisztráció - az egész nemzetnek! Hatvanhét év össznépi lelketlenségben eltöltött idő elég lehet egy nemzet életében ahhoz, hogy kipusztítsa önmagát?

Úgy látszik, hiába az anyagiak gyarapítása, a műtárgyak és az egész társadalmi építmény fáradságos, véres-verejtékes építgetése, ha rossz, lelketlen alapokra, a magyarétól idegen lelkiségre (kultúrára) épült és épül.
Le kell bontani, mert előbb-utóbb összeomlik magától és maga alá temeti a benne élőket!


Föl kell, de új alapokon építeni az új társadalmi építményt! Ebből az építkezésből nem hiányozhat az egyetlen kohézióerő: a LELKIERŐ, amely garantáltan összetart, megtart, nemzetté kovácsol egy népet!"

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kultuszpolitikus, lelketlenségben, legkézenfekvőbb, adminisztráció, értelmiséginek, öngyilkossági, mindenhatónak, külsőségekben, elfogadtatott, környezetében, különösképpen, alkoholizmus, materialista, építkezésből, évfordulóján, folyamatosan, gyarapítása, magyarítani, garantáltan, népbetegség, nemzedékkel, gyermekének, születettek, önpusztítja, kipusztítsa, klébersberg, értelmiségi, neveléséből, bosszúvágyó, országunkat, legfőképpen, ideológiát, hiányozhat, társadalmi, kohézióerő, hangszálak, trianoni sokkhatás, benne élőket, szorongás rajtunk, emberi torok, legkézenfekvőbb emberi, lelkek mélységéig, lelkek mélye, zene országa, megkezdett gondolatot, 1945 után, mindenhatónak tartott, emberi tudatból, lelkiség létezését, utánuk következő, magyar ember, magyarnak nevezett, Klébersberg Kunohoz, Kodály Zoltán, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Anyák napjára  Jó éjszakát  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  "Ez egy csoda"  40 felett  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Előnyök, amelyeket a meditáció...  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Jó nap volt  jó reggelt  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Annyira tisztelem a szabadságo...  James Allen  Minden tavaszból őrizz..  Jó éjszakát  Vidámság  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  James Allen  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  James Allen  Töröld le  Facebookon kaptam  Különleges  Pitypang szökőkút  A sorsod  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Vito Giaquinto gondolata  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Otthon  Facebookon kaptam  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  A pitypang legendája  Jan Twardowski - Siessünk  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Isten hűségének mértéke  Az ember 
Bejegyzés Címkék
trianoni sokkhatás, benne élőket, szorongás rajtunk, emberi torok, legkézenfekvőbb emberi, lelkek mélységéig, lelkek mélye, zene országa, megkezdett gondolatot, 1945 után, mindenhatónak tartott, emberi tudatból, lelkiség létezését, utánuk következő, magyar ember, magyarnak nevezett, szörnyű ideológiát, elvetélt magzatok, magas öngyilkossági, ebből következő, másik magyar, legnagyobb ellensége, kétkezi dolgozónak, 1945 utáni, egész nemzetnek, nemzet életében, anyagiak gyarapítása, egész társadalmi, magyarétól idegen, egyetlen kohézióerő, kultuszpolitikus, lelketlenségben, legkézenfekvőbb, adminisztráció, értelmiséginek, öngyilkossági, mindenhatónak, külsőségekben, elfogadtatott, környezetében, különösképpen, alkoholizmus, materialista, építkezésből, évfordulóján, folyamatosan, gyarapítása, magyarítani, garantáltan, népbetegség, nemzedékkel, gyermekének, születettek, önpusztítja, kipusztítsa, klébersberg, értelmiségi, neveléséből, bosszúvágyó, országunkat, legfőképpen, ideológiát, hiányozhat, társadalmi, kohézióerő, hangszálak, szándékkal, dolgozónak, mélységéig, magyarétól, megtartani, igazságnak, magyarokon, legnagyobb, megkezdett, szülőjének, lelkiségre, gondolatot, bosszúvágy, kiszolgáló, tehetetlen, fáradságos, összeomlik, verejtékes, építgetése, következő, kiirtotta, folytatva, létezését, lelketlen, önmagának, valakiről, műtárgyak, kultúrára, nemzetnek, bizonyság, szorongás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 794
  • e Hónap: 1741
  • e Év: 37682
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.