Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Akik jót cselekedtek, feltámadnak az életre;
  2017-03-29 17:16:16, szerda
 
  Egy alkalommal Jézus ezt mondta a zsidóknak: ,,Az én Atyám szüntelenül munkálkodik, ugyanúgy munkálkodom én is." E szavak hallatára a zsidók még inkább az életére törtek, mert nemcsak a szombati nyugalmat szegte meg, hanem Istent Atyjának mondta, és így egyenlővé tette magát Istennel. Jézus azonban tovább hirdette: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: a Fiú semmit sem tehet önmagától. Csak azt teheti, amit az Atyánál lát. Amit ugyanis az Atya cselekszik, azt cselekszi a Fiú is. Az Atya szereti a Fiút, és mindent megmutat neki, amit cselekszik. Sőt még nagyobb dolgokat is mutat majd neki, hogy csodálkozzatok rajta. Amint ugyanis az Atya halottakat támaszt föl és kelt életre, úgy a Fiú is életre kelti azokat, akiket akar. Az Atya nem ítél meg senkit sem, hanem az ítéletet egészen a Fiúra bízta, hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, ahogyan az Atyát tiszteli. Aki a Fiút nem tiszteli, az nem tiszteli az Atyát sem, aki a Fiút küldte. Bizony, bizony, mondom nektek: aki hallgat az én tanításomra, és hisz abban, aki engem küldött, annak örök élete van, és nem sújtja őt az ítélet, mert már átment a halálból az életre. Bizony, bizony, mondom nektek: eljön az óra - sőt már itt is van -, amikor a halottak meghallják az Isten Fiának szavát. Meghallják, és életre támadnak. Amint ugyanis az Atyának élete van önmagában, a Fiúnak is megadta, hogy élete legyen önmagában. A Fiúnak hatalmat adott arra is, hogy ítéletet tartson, mert ő az Emberfia. Ne csodálkozzatok ezen! Eljön az óra, amikor a halottak meghallják az Isten Fiának szavát, és előjönnek sírjukból. Akik jót cselekedtek, feltámadnak az életre; akik rosszat tettek, feltámadnak a kárhozatra. Én önmagamtól semmit sem tehetek. Amint (Atyámtól) hallom, úgy ítélek; és az én ítéletem igazságos, mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, aki küldött engem."
Jn 5,17-30

Imádság
Krisztus Jézus! Veled lehetővé válik, hogy megismerjük Istent, csak engednünk kell, hogy átjárja életünket, ami már befogadtunk az evangéliumból, bármily kevés legyen is az. Ez a kevés éppen elég ahhoz, hogy napról napra előrébb jussunk, hisz Te nem ,,megérkezett embereknek" szeretnél minket. Krisztus, a Te szegényeid maradunk egész életünkben, emberek, akik a maguk egyszerűségében igyekszünk bizalmunkat a hit titkába vetni.

OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
A választott nép hivatása, hogy megmutassa: milyen az Istennel kötött szövetség.
A szabadulásra váró népnek ezt mondja az Úr: ,,A kegyelem idején meghallgatlak, a szabadulás napján segítségedre leszek. Megőriztelek, és szövetséges néppé tettelek, hogy helyreállítsd az országot, és birtokodba vedd az elpusztított örökséget; hogy azt mondd a foglyoknak: »Menjetek!«, és a sötétségben levőknek: »Jöjjetek a világosságra!« Minden út mentén legeltetnek majd, és minden kopár halmon legelőt találnak. Nem éheznek és nem szomjaznak, forró szél nem éri, és a nap heve nem égeti őket. Mert aki megkönyörült rajtuk, az vezeti, és vizek forrásaihoz tereli őket. Úttá teszem nekik a hegyeket, és járhatóvá az ösvényeket. Íme, ezek messze távolról jönnek, azok északról és a tenger felől, amazok pedig a déli országokból. Zengjetek dicséretet, egek, és ujjongj te, föld! Hegyek, daloljatok örömötökben, mert az Úr megvigasztalja népét, és megkönyörül szegényein. Így panaszkodott Sion: »Elhagyott az Úr! Megfeledkezett rólam!« De megfeledkezhet-e kisgyermekéről az asszony, és megtagadhatja-e szeretetét méhe szülöttétől? De még ha az megfeledkeznék is, én akkor sem feledkezem meg rólad."
Ez az Isten igéje.
Iz 49,8-15

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. (Vö. 8a. vers.)
Előénekes: Irgalmas az Úr és kegyelmes, * nagy irgalmú és hosszan tűrő.
Az Úr mindenkihez jóságos, * és irgalmas minden művéhez.
Hívek: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve.
E: Hűséges az Úr minden szavában, * és tettei szentnek hirdetik.
Az Úr a botladozót fenntartja, * és fölemeli, akit megaláztak.
H: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve.
E: Igazságos az Úr minden útján, * és szent minden művében.
Közel az Úr mindazokhoz, akik őt hívják, * akik hozzá kiáltanak igaz szívvel.
H: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve.
Zsolt 144,8-9.13cd-14.17-18

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Nagyböjt köznapjaira II.
Pap: Testvéreim! Kérjük mennyei Atyánkat, hogy a nagyböjti szent időben készségesen hallgassuk az ő szavát, és azt meg is valósítsuk életünkkel!
Lektor: 1. Az evangélium világossága űzze ki az emberek szívéből a bűn sötétségét!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Megváltónk jósága és emberszeretete az Egyházon keresztül áradjon ki az egész világra!
Hívek: Kérünk téged...
3. Krisztus békéje szüntesse meg a népek közötti gyűlölködést és viszálykodást, hogy a nemzetek békében munkálkodhassanak!
Hívek: Kérünk téged...
4. A nagyböjti szentbeszédek szítsák fel a hívekben a bűnbánat és a megtérés kegyelmét!
Hívek: Kérünk téged...
5. A kegyelem ereje segítsen minket, hogy a kísértéseknek mindenkor ellenálljunk és a jóban állhatatosan megmaradjunk!
Hívek: Kérünk téged...
Pap: Mindenható, örök Isten, irgalom Atyja! Fordulj felénk jóságosan, amikor bűnbánattal és bizalommal közeledünk hozzád, és újítsd meg kegyelmedet népedben. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: egyszerűségében, kisgyermekéről, csodálkozzatok, megfeledkezhet, megfeledkezett, megvigasztalja, emberszeretete, megfeledkeznék, helyreállítsd, kísértéseknek, szentbeszédek, megtagadhatja, evangéliumból, meghallgatlak, viszálykodást, elpusztított, megőriztelek, megkönyörült, ellenálljunk, szabadulásra, világosságra, gyűlölködést, segítségedre, megmaradjunk, könyörületre, állhatatosan, panaszkodott, köznapjaira, mindazokhoz, könyörgések, mindenkihez, megismerjük, szülöttétől, országokból, örömötökben, világossága, alkalommal Jézus, életére törtek, szombati nyugalmat, ítéletet egészen, halottak meghallják, magam akaratát, kevés éppen, maguk egyszerűségében, szabadulásra váró, kegyelem idején, szabadulás napján, elpusztított örökséget, sötétségben levőknek, tenger felől, déli országokból, botladozót fenntartja, Istent Atyjának, Isten Fiának, Krisztus Jézus, OLVASMÁNY Izajás, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Töröld le  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Alvó cicák  Csend  Baranyi Ferenc - N i n c s  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Martin Buber, A haszidim meséi  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Bársony székben  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Segíts neki dicsérni Téged  Csend  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Töröld le  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Zilahy Lajos gondolata  IGEN így  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Pitypang szökőkút  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A pitypang legendája  Alvó cica  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Hogyan válunk hűségesekké?  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Hogyan válunk hűségesekké?  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Megígért békesség  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Egyszerű  James Allen  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
alkalommal Jézus, életére törtek, szombati nyugalmat, ítéletet egészen, halottak meghallják, magam akaratát, kevés éppen, maguk egyszerűségében, szabadulásra váró, kegyelem idején, szabadulás napján, elpusztított örökséget, sötétségben levőknek, tenger felől, déli országokból, botladozót fenntartja, nagyböjti szent, evangélium világossága, emberek szívéből, egész világra, népek közötti, nemzetek békében, nagyböjti szentbeszédek, megtérés kegyelmét, kegyelem ereje, kísértéseknek mindenkor, jóban állhatatosan, egyszerűségében, kisgyermekéről, csodálkozzatok, megfeledkezhet, megfeledkezett, megvigasztalja, emberszeretete, megfeledkeznék, helyreállítsd, kísértéseknek, szentbeszédek, megtagadhatja, evangéliumból, meghallgatlak, viszálykodást, elpusztított, megőriztelek, megkönyörült, ellenálljunk, szabadulásra, világosságra, gyűlölködést, segítségedre, megmaradjunk, könyörületre, állhatatosan, panaszkodott, köznapjaira, mindazokhoz, könyörgések, mindenkihez, megismerjük, szülöttétől, országokból, örömötökben, világossága, szövetséges, megkönyörül, készségesen, legeltetnek, forrásaihoz, tanításomra, sötétségben, feltámadnak, cselekedtek, munkálkodik, szüntelenül, megérkezett, befogadtunk, bűnbánattal, bizalmunkat, munkálkodom, kegyelmedet, hallgassuk, életünkben, cselekszik, mindenható, szabadulás, életünkkel, szegényeid, valósítsuk, igyekszünk, embereknek, botladozót, fenntartja, megaláztak, alkalommal, közeledünk, bizalommal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4634
  • e Hét: 15696
  • e Hónap: 28372
  • e Év: 262119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.