|
2020-08-20 10:20:59, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
8-10 szelet sertés karaj vagy tarja
4 nagy fej vöröshagyma
1 kg krumpli
10 dkg sajt
só
őrölt bors
szerecsendió
kakukkfű
2 ek kukoricaliszt
2 ek olívaolaj
3 dl zöldségalaplé
Elkészítése:
A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd tegyük félre.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt hagymát, és kezdjük el párolni. Közben szórjuk meg egy csipet sóval, őrölt borssal, és ízlés szerint kakukkfűvel. Addig pároljuk, még a hagyma szép aranybarnára karamellizálódik. Ekkor szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A hússzeleteket forgassuk meg a kukoricalisztbe, majd a visszamaradt zsiradékon, mindkét oldalát süssük szép pirosra.
Az elősütött hússzeleteket helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd borítsuk be az előzőleg megkaramellizált vöröshagymával. Ezután szórjuk meg a maradék kukoricaliszttel.
A krumplit pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután ízlés szerint sózzuk, keverjük alaposan össze, majd egyenletesen fedjük be vele a hagymás hússzeletek tetejét.
A sütésnél visszamaradt fűszeres zsiradékot öntsük fel a zöldségalaplével, majd alaposan keverjük össze, végül pedig óvatosan öntsük bele a tepsibe. Ezután a tepsit fóliával fedjük le.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy órán át. Ezután vegyük le a fóliát, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.
Tálalás előtt szedjük tányérokra a krumplis-hagymás hússzeleteket, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá friss fejes salátát, csemege uborkát, vagy éppen savanyúságot.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
Címkék: zöldségalaplével, megkaramellizált, kukoricaliszttel, karamellizálódik, kukoricalisztbe, vöröshagymával, előmelegített, hőmérsékleten, zöldségalaplé, hússzeleteket, kukoricaliszt, visszamaradt, aranybarnára, felszeletelt, egyenletesen, vöröshagymát, szerecsendió, savanyúságot, vöröshagyma, kínálhatunk, hússzeletek, szeleteljük, egymásmellé, elkészítése, zsiradékból, kakukkfűvel, tányérokra, hozzávalók, zsiradékot, serpenyőbe, zsiradékon, klopfoljuk, olívaolaj, forgassuk, elősütött, helyezzük, hússzeleteket enyhén, vöröshagymát pucoljuk, serpenyőbe hevítsük, vékonyan felszeletelt, csipet sóval, hagyma szép, hússzeleteket forgassuk, visszamaradt zsiradékon, elősütött hússzeleteket, tepsibe egymásmellé, előzőleg megkaramellizált, maradék kukoricaliszttel, krumplit pucoljuk, hagymás hússzeletek, sütésnél visszamaradt, tepsit fóliával,
|
|
|
|
hússzeleteket enyhén, vöröshagymát pucoljuk, serpenyőbe hevítsük, vékonyan felszeletelt, csipet sóval, hagyma szép, hússzeleteket forgassuk, visszamaradt zsiradékon, elősütött hússzeleteket, tepsibe egymásmellé, előzőleg megkaramellizált, maradék kukoricaliszttel, krumplit pucoljuk, hagymás hússzeletek, sütésnél visszamaradt, tepsit fóliával, krumplis-hagymás hússzeleteket, zöldségalaplével, megkaramellizált, kukoricaliszttel, karamellizálódik, kukoricalisztbe, vöröshagymával, előmelegített, hőmérsékleten, zöldségalaplé, hússzeleteket, kukoricaliszt, visszamaradt, aranybarnára, felszeletelt, egyenletesen, vöröshagymát, szerecsendió, savanyúságot, vöröshagyma, kínálhatunk, hússzeletek, szeleteljük, egymásmellé, elkészítése, zsiradékból, kakukkfűvel, tányérokra, hozzávalók, zsiradékot, serpenyőbe, zsiradékon, klopfoljuk, olívaolaj, forgassuk, elősütött, helyezzük, pároljuk, hevítsük, vékonyan, kínáljuk, borítsuk, alaposan, előzőleg, krumplit, pucoljuk, keverjük, fűszeres, fóliával, kakukkfű, krumplis, óvatosan, sütésnél, mindkét, uborkát, csemege, közepes, pirosra, szerint, reszelt, szedjük, szórjuk, oldalát, tálalás, maradék, tetejét, hagymás, salátát, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
71 db bejegyzés |
e év: |
578 db bejegyzés |
Összes: |
34589 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1418
- e Hét: 3374
- e Hónap: 25641
- e Év: 158195
|
|
|