|
2020-12-07 16:07:39, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK
70 dkg marhanyak
40 dkg szárazbab
1 ek zsír
1 szál sárgarépa
1 szelet karalábé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 db zöldpaprika
1 szem paradicsom
1 csap ek pirospaprika
1 egész babérlevél
kevés majoránna
őrölt bors
só
1 mk kömény
kevés ételízesítő
ELKÉSZÍTÉS
Forró zsiradékon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, rajta megfuttatjuk
a zúzott fokhagymát és a köményt, a felkockázott marhahúst rátesszük, pár percig
dinszteljük, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával
elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
Amíg a leves felforr, a beáztatott babot előfőzzük: bő vízben, a forrástól számított
5 perc múlva a puffasztó levét leöntjük, a forró babot a forró leveshez adjuk.
(Hideg vízhez ne adjuk, mert a forró bab megedződik, és nehezebben puhul meg.)
Ha kell, vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje.
A levest fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, babérral, és takarékon főzzük
tovább. Amikor félpuha a hús, belerakjuk a zöldséget, a zöldséglevél-csokrot, az
egész paprikát, a paradicsomot, és további vizet adunk hozzá, sóval, fűszerekkel
utánaízesítjük, majd takarékon puhára főzzük.
A főzés ideje alatt a tojásból, a lisztből, egy csipet sóval, egy kis tálban kemény
(levestészta keménységű) tésztát gyúrunk, kicsit pihentetjük, majd enyhén
lisztezett tálcára csipegetjük.
Amikor a hús és a bab puha, a csipetkét is beleadjuk, és pár perc alatt készre
főzzük.
Tálalás előtt a főtt zöldséglevél csokrot, zöldpaprikát, paradicsomot eltávolítjuk
a levesből.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
Címkék: petrezselyemzöld, pirospaprikával, utánaízesítjük, paradicsomot, pirospaprika, eltávolítjuk, vöröshagymát, megfuttatjuk, felkockázott, zöldpaprikát, majoránnával, zöldséglevél, ételízesítő, levestészta, megpirítjuk, fűszerezzük, felengedjük, kifehéredik, fűszerekkel, dinszteljük, vöröshagyma, pihentetjük, csipegetjük, zöldpaprika, paradicsom, megszórjuk, elkészítés, babérlevél, megedződik, zsiradékon, nehezebben, keménységű, fokhagymát, elkeverjük, beáztatott, lisztezett, finomra aprított, zúzott fokhagymát, felkockázott marhahúst, tűzről lehúzzuk, leves felforr, beáztatott babot, forrástól számított, puffasztó levét, forró babot, forró leveshez, levest fűszerezzük, főzés ideje, csipet sóval, főtt zöldséglevél,
|
|
|
|
George Gordon Lord Byron: Inez... Reménység és erő Krisztustól e... A televizió nem a kultúrát kép... Varga János Veniam - Fontos sz... George Gordon Lord Byron: Inez... Facebookon kaptam Nagyi telefonál Amikor Jézus rátapos a lábadra Illyés Gyula - Milyen hamar. Szép estét kedves látogatóimna... Fehér virág Png fotel Facebookon kaptam Jó reggelt, jó napot mindenkin... Áprily Lajos - Gyümölcsoltó Facebookon kaptam Kaffka_Margit Kerüld el az evangélium örömén... Nagyon különös Facebookon kaptam Facebookon kaptam Annuska bar... Akik bántanak téged Kaffka_Margit Miért kiabálunk amikor dühösek... Nem számIt Akarat Fekete István - Akác Facebookon kaptam Mírjam barát... Ami embereknek lehetetlen, az... Mit beszél, nem értem, hogy m... Paul David Tripp Április 21 Szívem Gyerekként sokat küzdöttünk az... Facebookon kaptam Nagyon különös Ne kapaszkodj magasabbra, Facebookon kaptam Gyerekként sokat küzdöttünk az... Nagyon különös Kellemes vasárnapi kikapcsolód... Leonardo da Vinci gondolata Nem tudhatod Facebookon kaptam Png ház Facebookon kaptam Png cica Png csokor Őrizkednünk kell... Facebookon kaptam Zilahy Lajos gondolata Akarat s immár én is felragyogva, ért... A televizió nem a kultúrát kép... George Gordon Lord Byron: Inez... Facebookon kaptam Krisztinától Alázat Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Png nő A kételkedés kezelése Facebookon kaptam Miért kiabálunk amikor dühösek... s immár én is felragyogva, ért... Akarat Png férfi Facebookon kaptam Facebookon kaptam Png férfi Facebookon kaptam Bertolt Brecht -től idézet Facebookon kaptam Annuska bar... Alázat Jó éjszakát Soha ne kedvezz... Facebookon kaptam Zsolnay Vilmos világhírű kera... Egy maradéktalanul uralt világ Facebookon kaptam A jó emberek mindig szépek mar... Hogyan éljünk boldogan, amíg m... Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Png lepke Tóth Ágnes - Szervusz pad Az a nap, amelyik nevetés nélk... Esti kép Zsolnay Vilmos világhírű kera... Facebookon kaptam Png virág Szép estét kedves látogatóimna... képre írva Elköszönt Az igazi szeretetért rendszeri... Lóhere Facebookon kaptam Ne kapaszkodj magasabbra, Paul David Tripp Április 21 Boldog születésnapot a ma ünne... A kételkedés kezelése Facebookon kaptam
|
|
|
|
finomra aprított, zúzott fokhagymát, felkockázott marhahúst, tűzről lehúzzuk, leves felforr, beáztatott babot, forrástól számított, puffasztó levét, forró babot, forró leveshez, levest fűszerezzük, főzés ideje, csipet sóval, főtt zöldséglevél, petrezselyemzöld, pirospaprikával, utánaízesítjük, paradicsomot, pirospaprika, eltávolítjuk, vöröshagymát, megfuttatjuk, felkockázott, zöldpaprikát, majoránnával, zöldséglevél, ételízesítő, levestészta, megpirítjuk, fűszerezzük, felengedjük, kifehéredik, fűszerekkel, dinszteljük, vöröshagyma, pihentetjük, csipegetjük, zöldpaprika, paradicsom, megszórjuk, elkészítés, babérlevél, megedződik, zsiradékon, nehezebben, keménységű, fokhagymát, elkeverjük, beáztatott, lisztezett, hozzávalók, belerakjuk, takarékon, számított, rátesszük, zöldséget, előfőzzük, forrástól, szárazbab, puffasztó, marhanyak, sárgarépa, marhahúst, majoránna, csipetkét, fokhagyma, beleadjuk, karalábé, babérral, lehúzzuk, lisztből, aprított, leöntjük, tojásból, levesből, leveshez, paprikát, gyúrunk, csokrot, további, amennyi, ellepje, felforr, tésztát, tálalás, borssal, félpuha, köményt, tálcára, finomra, tovább, főzzük, amikor, vízhez, levest, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
74 db bejegyzés |
e év: |
581 db bejegyzés |
Összes: |
34592 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1815
- e Hét: 9386
- e Hónap: 31653
- e Év: 164207
|
|
|