Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Babgulyás
  2020-12-07 16:07:39, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK

70 dkg marhanyak
40 dkg szárazbab
1 ek zsír
1 szál sárgarépa
1 szelet karalábé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 db zöldpaprika
1 szem paradicsom
1 csap ek pirospaprika
1 egész babérlevél
kevés majoránna
őrölt bors

1 mk kömény
kevés ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS

Forró zsiradékon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, rajta megfuttatjuk
a zúzott fokhagymát és a köményt, a felkockázott marhahúst rátesszük, pár percig
dinszteljük, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával
elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.

Amíg a leves felforr, a beáztatott babot előfőzzük: bő vízben, a forrástól számított
5 perc múlva a puffasztó levét leöntjük, a forró babot a forró leveshez adjuk.
(Hideg vízhez ne adjuk, mert a forró bab megedződik, és nehezebben puhul meg.)
Ha kell, vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje.

A levest fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, babérral, és takarékon főzzük
tovább. Amikor félpuha a hús, belerakjuk a zöldséget, a zöldséglevél-csokrot, az
egész paprikát, a paradicsomot, és további vizet adunk hozzá, sóval, fűszerekkel
utánaízesítjük, majd takarékon puhára főzzük.

A főzés ideje alatt a tojásból, a lisztből, egy csipet sóval, egy kis tálban kemény
(levestészta keménységű) tésztát gyúrunk, kicsit pihentetjük, majd enyhén
lisztezett tálcára csipegetjük.

Amikor a hús és a bab puha, a csipetkét is beleadjuk, és pár perc alatt készre
főzzük.

Tálalás előtt a főtt zöldséglevél csokrot, zöldpaprikát, paradicsomot eltávolítjuk
a levesből.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Címkék: petrezselyemzöld, pirospaprikával, utánaízesítjük, paradicsomot, pirospaprika, eltávolítjuk, vöröshagymát, megfuttatjuk, felkockázott, zöldpaprikát, majoránnával, zöldséglevél, ételízesítő, levestészta, megpirítjuk, fűszerezzük, felengedjük, kifehéredik, fűszerekkel, dinszteljük, vöröshagyma, pihentetjük, csipegetjük, zöldpaprika, paradicsom, megszórjuk, elkészítés, babérlevél, megedződik, zsiradékon, nehezebben, keménységű, fokhagymát, elkeverjük, beáztatott, lisztezett, finomra aprított, zúzott fokhagymát, felkockázott marhahúst, tűzről lehúzzuk, leves felforr, beáztatott babot, forrástól számított, puffasztó levét, forró babot, forró leveshez, levest fűszerezzük, főzés ideje, csipet sóval, főtt zöldséglevél,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
George Gordon Lord Byron: Inez...  Reménység és erő Krisztustól e...  A televizió nem a kultúrát kép...  Varga János Veniam - Fontos sz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér virág  Png fotel  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Kerüld el az evangélium örömén...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akik bántanak téged  Kaffka_Margit  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nem számIt  Akarat  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Paul David Tripp Április 21  Szívem  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nagyon különös  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Leonardo da Vinci gondolata  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Png cica  Png csokor  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  A televizió nem a kultúrát kép...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Alázat  Jó éjszakát  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png lepke  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Esti kép  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Elköszönt  Az igazi szeretetért rendszeri...  Lóhere  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Paul David Tripp Április 21  Boldog születésnapot a ma ünne...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
finomra aprított, zúzott fokhagymát, felkockázott marhahúst, tűzről lehúzzuk, leves felforr, beáztatott babot, forrástól számított, puffasztó levét, forró babot, forró leveshez, levest fűszerezzük, főzés ideje, csipet sóval, főtt zöldséglevél, petrezselyemzöld, pirospaprikával, utánaízesítjük, paradicsomot, pirospaprika, eltávolítjuk, vöröshagymát, megfuttatjuk, felkockázott, zöldpaprikát, majoránnával, zöldséglevél, ételízesítő, levestészta, megpirítjuk, fűszerezzük, felengedjük, kifehéredik, fűszerekkel, dinszteljük, vöröshagyma, pihentetjük, csipegetjük, zöldpaprika, paradicsom, megszórjuk, elkészítés, babérlevél, megedződik, zsiradékon, nehezebben, keménységű, fokhagymát, elkeverjük, beáztatott, lisztezett, hozzávalók, belerakjuk, takarékon, számított, rátesszük, zöldséget, előfőzzük, forrástól, szárazbab, puffasztó, marhanyak, sárgarépa, marhahúst, majoránna, csipetkét, fokhagyma, beleadjuk, karalábé, babérral, lehúzzuk, lisztből, aprított, leöntjük, tojásból, levesből, leveshez, paprikát, gyúrunk, csokrot, további, amennyi, ellepje, felforr, tésztát, tálalás, borssal, félpuha, köményt, tálcára, finomra, tovább, főzzük, amikor, vízhez, levest, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1815
  • e Hét: 9386
  • e Hónap: 31653
  • e Év: 164207
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.