Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rókagombás rizottó zöldborsóval
  2012-07-29 22:48:17, vasárnap
 
   
  Rókagombás rizottó zöldborsóval


Hozzávalók:
20 dkg kerek szemű rizottóhoz való rizs (pl. arborio)
20 dkg friss rókagomba
15 dkg zsenge zöldborsó (mélyhűtött)
2 kis salottagyma
1 evőkanál olívaolaj
6 dl zöldségalaplé
1 dl száraz fehérbor
1 csapott teáskanál kurkuma
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
1 evőkanál frissen reszelt kemény sajt (parmezán típusú)
frissen őrölt bors -
ízlés szerint

Elkészítés:
A gombákat és a hagymákat megtisztítom, a gombákat nagyjából 1 cm-s darabokra, a hagymát apró kockákra vágom. A rizst alaposan átmosom, szűrőben kissé megszárítom.

Elkészítem az alaplevet. A zöldségalaplé készülhet hagyományosan, zöldségekből, leszűrve, de legegyszerűbb jó minőségű porból vagy kockából készült tiszta levessel dolgozni, amibe belekeverem a kurkumát. Fontos, hogy az alaplevet a rizottó teljes főzési ideje alatt melegen tartsuk! Forrnia nem szabad, de forrónak kell lennie.

A hagymákat az olívaolajon üvegesre pirítom, hozzáadom a rizst és a gombát, pirítani kezdem, majd folyamatos keverés mellett beleöntöm a fehérbort, mikor annak alkoholtartalma elpárolog, a rizs pedig magába szívta a folyadékot, ismét egy merőkanálnyi forró alaplével öntöm fel. Nagyjából 5 perc elteltével beleteszem a zsenge zöldborsót. Újabb merőkanálnyi alaplét adok hozzá, és ha a folyadékot felszívták az összetevők, megint alaplével folytatom a főzést mindaddig, amíg tart a folyadék, és a rizs megpuhul. Nagyjából 20 perc elteltével a rizottó eléri a megfelelő állagot, kevés folyadék még marad ilyenkor az edényben, de semmi nem főtt szét.

Elzárom a tűzhelyet, belekeverem a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselyem 2/3-át, borsozom, majd 5-6 percre lefedem, hogy a gőzben kellemesen krémes, de semmiképp sem száraz étel legyen a végeredmény. Minden esetben frissen érdemes tálalni, ízlés szerint a maradék petrezselyemmel megszórva.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: petrezselyemzöld, petrezselyemmel, alkoholtartalma, legegyszerűbb, zöldségalaplé, hagyományosan, zöldborsóval, merőkanálnyi, megtisztítom, zöldségekből, petrezselyem, salottagyma, megszárítom, olívaolajon, végeredmény, belekeverem, mindmegette, beleteszem, kellemesen, zöldborsót, elkészítés, elkészítem, folyamatos, folyadékot, elteltével, rizottóhoz, felszívták, összetevők, mélyhűtött, rókagombás, hozzávalók, megjegyzés, hagymákat, köszönjük, alaplevet, hozzáadom, hagymákat megtisztítom, gombákat nagyjából, hagymát apró, rizst alaposan, zöldségalaplé készülhet, rizottó teljes, olívaolajon üvegesre, rizs pedig, merőkanálnyi forró, zsenge zöldborsót, folyadékot felszívták, főzést mindaddig, rizs megpuhul, rizottó eléri, megfelelő állagot, reszelt sajtot,
1vargaildyko (#1)   2012-07-30 10:42:39






Szia Aranyos Gabikám! Este asz áram is elment akkora vihar volt nálunk!
Jöttem, hogy csodaszép napot, hetet kívánjak Számodra!
Köszönöm a látogatásod és csodás szavaid, ajándékod!
Sok puszi és ölelés: Ildykó

Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Havazás  Az angyali üdvözlet  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Sir Andrew Lloyd Webber  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Várnai Zseni - Éveim  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Fülpontok  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Ha nyitott vagy  Manna OWell tollából  Jó éjszakát  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy hét kihagyás  Nagy Feró megmondta?  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Szép estét  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Virág lány  Minden kedves látogatómnak sze...  Csak egy életed van....  Fülpontok  Facebookon kaptam  Szeretettel !  Esti kép  Minden kedves látogatómnak sze...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Egy hét kihagyás  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Szép estét  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Márciuzs 24.  A haj állapotának javítása egy...  Tedd őt foglyul, Uram  Levél lány  Esti kép  Esti Ima !  Graffiti bölcsesség  Benedek Elek - Virágvasárnap  Ködvirágok  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Manna OWell tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  Esti képek  Facebookon kaptam  Fényvarázslat  képre írva  Várnai Zseni - Éveim  képre írva  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  képre írva  A tavasz nem csak önmagában sz...  Sokszor  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a vezetőt  Sadhguru idézet 
Bejegyzés Címkék
hagymákat megtisztítom, gombákat nagyjából, hagymát apró, rizst alaposan, zöldségalaplé készülhet, rizottó teljes, olívaolajon üvegesre, rizs pedig, merőkanálnyi forró, zsenge zöldborsót, folyadékot felszívták, főzést mindaddig, rizs megpuhul, rizottó eléri, megfelelő állagot, reszelt sajtot, apróra vágott, gőzben kellemesen, maradék petrezselyemmel, fotót Habliliom, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, alkoholtartalma, legegyszerűbb, zöldségalaplé, hagyományosan, zöldborsóval, merőkanálnyi, megtisztítom, zöldségekből, petrezselyem, salottagyma, megszárítom, olívaolajon, végeredmény, belekeverem, mindmegette, beleteszem, kellemesen, zöldborsót, elkészítés, elkészítem, folyamatos, folyadékot, elteltével, rizottóhoz, felszívták, összetevők, mélyhűtött, rókagombás, hozzávalók, megjegyzés, hagymákat, köszönjük, alaplevet, hozzáadom, mindaddig, semmiképp, nagyjából, darabokra, folytatom, tűzhelyet, alaplével, megfelelő, olívaolaj, teáskanál, habliliom, készülhet, rókagomba, megszórva, zöldborsó, beleöntöm, fehérbort, elpárolog, minőségű, leszűrve, edényben, ilyenkor, folyadék, megpuhul, pirítani, üvegesre, dolgozni, kurkumát, borsozom, forrónak, kockából, levessel, evőkanál, fehérbor, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 800
  • e Hét: 2545
  • e Hónap: 10811
  • e Év: 127464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.