Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Valóban léteznek angyalok
  2021-03-06 06:25:29, szombat
 
  Akadnak, akik bizonyítottnak vélik létezésüket, mások szerint csak egy szerethető mese, megint mások határozottan elutasítják a gondolatot, mely szerint minden ember földi útját angyalok kísérik.

Elutasítás ide vagy oda, számtalan olyan történet kerül napvilágra, amikor valaki halálos veszélyből menekült meg "angyala" segítségével. Mások arról számolnak be, hogy egy nagy döntés előtt segítséget, tanácsot kérnek a "melléjük rendelt" fényszárnyú lénytől. És a segítség, a beszámolók szerint előbb vagy utóbb, de megérkezik.

De kik vagy milyen lények az angyalok, és hogyan tudtak ilyen szeretetre méltó módon társául szegődni az emberi kultúrának?

Az angyalok három nagy vallásban, a judaista, a keresztény és a muszlim hitvilágban is fellelhetők, és mindhárom megközelítés szerint halhatatlan, láthatatlan, fénytestű, szellemi lények, akik feladata Istenük feltétlen szolgálata. Az emberek közé is azért jöttek-jönnek, mert uruk ezt a feladatot adta az angyalok egy rétegének. Igen, egy rétegének, mert az angyalok létezésével foglalkozó irodalmak szerint (első körben a Biblia), úgy tűnik, hogy komoly égi hierarchia uralkodik közöttük.

1. A legmagasabb szinten, az első triádban, az asztrálsík legmagasabb szintjén tevékenykedő angyalok Isten közvetlen kísérői. A hit szerint ők soha nem jönnek le a Földre.

2. A második szinten, a második triádban lévő angyalok feladata a szervezés és a szolgálat. Ám elsősorban az univerzummal kapcsolatos feladatokat látják el, nem feltétlenül vannak kapcsolatban a földi emberekkel, de jó tudni, hogy baj esetén már ezen a síkon létező angyalokat is lehet segítségül hívni.

3. A harmadik szinten, a harmadik triádban lévő angyalok azok, amelyek közvetlen közelről figyelik életünket, akik a mindennapi életünk kísérői.

Angyali kommunikáció

Az angyalok figyelnek ránk, és kommunikálnak is velünk, de erre, az angyali, éterfinomságú kapcsolatra nagyon kevés ember tud felfigyelni a mindennapi rohanás és az emberi élettel együtt járó zajok miatt. Ahhoz, hogy érzékelni tudjuk légies, segítő szándékkal teli jelenlétüket, nekünk is el kell csendesednünk és lassítanunk kell a tempón. Az angyali párbeszéd persze csakis akkor jöhet létre, ha az, amit mondani szeretnénk, vagy amire választ szeretnénk kapni, az lélekből fakadóan őszinte és átgondolt. Csakis tiszta fényű gondolatok tudnak ugyanis az angyalhit szerint cikázni angyal és emberi lény között.

Hogyan hívhatjuk segítségül az angyalokat?

1. Az első lépés, ahogy az előbb már írtuk, a kommunikáció felvétele - ebben komoly segítség lehet a meditáció.
2. Kérésünket nagyon pontosan fogalmazzuk meg - ez egyébként akkor is nagyon fontos, ha angyali segítség nélkül nézünk szembe a problémával, hiszen sok esetben a legnagyobb baj, hogy saját magunk se látjuk tisztán, valójában mit is szeretnénk. Ha az angyalok segítségét kérjük, tudnunk kell tisztán és pontosan megfogalmazni céljainkat.
3. Képzeljük el azt az angyalt, akitől segítséget kérünk. Szép látvány lehet, annál is inkább, mert úgy tartják, az angyal "kivetítése", vagyis a kép, ahogy lelki szemeink előtt megjelenik, olyan lesz, amilyenek mi magunk vagyunk. Az angyal ránk hangolódik, a mi értékeink, belső tulajdonságaink alapján rajzolódik ki a kép róla. És ez még akkor is szép lehet, ha egyébként valaki komoly önértékelési válsággal küzdünk, mert az angyal a valódi tartalmunk alapján ölt formát. Ez egyébként nagyon hatásos önbizalom erősítő tréning is lehet, hiszen ha angyalunkat szépnek tudjuk látni (és az is), akkor lehet, végre elhisszük önmagunkról is, hogy emberi életünk és személyünk is szép és szerethető.
4. Az angyalhívásnak legyen személyre szabott szertartása, ezt magunk alakíthatjuk ki, életritmusunknak, környezetünknek megfelelően. A lényeg egy csendes, tiszta sarok, ahol gyertyát gyújthatunk, angyalunkra hangolódhatunk.
5. A gyertyák fehérek és az ég felé törő, keskeny, magas gyertyák legyenek, ezek illenek az égi segítőkhöz.
6. Ne akarj azonnal választ és segítséget kapni. Az emberi élet időhöz csomózott létezés, ha angyalunk át is léphetne az időkorlát felett, saját érdekünkben nem teszi, hacsak nem közvetlen beavatkozás szükséges.

Megmentő angyalok?

Olyan helyzet is adódhat életünk során (és nagy valószínűséggel számolatlanul vagyunk már túl ezeken), amikor nincs idő segítséget kérni, vagy a hívás, a segélykérés elindítása öntudatlan, csak egy sóhaj, egy rebbenés, egy ütközés egy zuhanás előtt. Máskor észre sem vesszük a beavatkozást, csak utólag mérjük fel és csodálkozunk, hogy egy bizonyos helyzetet hogyan úsztunk meg, hiszen emberi számítások szerint akkor és ott meghalhattunk volna.

A csodás menekülések példája annak bizonyítéka lehet, hogy angyalunk akkor is vigyáz ránk, ha mi észre sem vesszük, vagy egyenesen elutasítjuk létezését:

Annamari, 27 éves, illatszerbolti eladó:

"Friss jogosítvánnyal és hatalmas öntudattal kapcsolódtam be tavaly a közlekedésbe. Imádtam (és a mai napig szeretek vezetni), nekem nem jelentett gondot a nagy forgalom. Egy alkalommal anyukámhoz indultam, aki vidéken él. Klassz idő volt, vezettem boldogan. Egy kis település határában azonban egy sorompó nélküli vasúti átjáróban lefulladt az autóm. Tudtam, hogy baj van valami szeleppel, de azt hittem, ezt az utat majd megúszom. Az autó leállt és egyszerűen nem tudtam újraindítani, pár próbálkozás után halálos félelemmel vettem észre, hogy jön egy vonat. Pánikba estem, azt hittem, ott halok meg egy forró vasúti átjáró kellős közepén. Eleredtek a könnyeim és csak vártam a csattanást. És ekkor, mintha valaki megsimogatta volna a jobb kezem, öntudatlanul is újra a kulcs után nyúltam és a motor beindult, a mai napig úgy gondolom, ott és akkor "valaki vagy valami" vezette a kezem. Ott volt az angyalom."

Bea, 31 éves, kismama:

"A kisfiam most hét hónapos, egészséges, csupa élet baba. De csoda, hogy él, vagy hogy élünk. A múlt év december elején ugyanis, a szülés előtt néhány nappal, megcsúsztam a lakásunk lépcsőjén és hassal előre lezuhantam a betonlépcsőn. Nekem eltört a csuklóm és csúnyán lehorzsolódott az arcom. De a babának semmi baja nem történt. Senki nem tudja, hogyan történhetett, hogy a kőkemény betonlépcső nem zúzta össze a hasamat, de tény, egyetlen karcolás vagy zúzódás sem volt a pocakomon. De a legfurcsább az volt, hogy zuhanás közben is tudtam, a babának semmi baja sem lesz. Mintha egy hang súgta volna ezt a fülembe, vagy mintha láthatatlan bársonyszőnyeggel vonták volna be váratlanul a lépcsőket. Mondhat nekem bárki bármit. Angyalok vigyáztak rá."

Imre, 28 éves, autószerelő:

"Imádok motorozni, ha csak tehetem, nyeregbe pattanok és nekivágok az útnak. Sokszor azt sem tudom, hová indulok, csak minél kanyargósabb legyen az út. Három éve azonban egy hatalmas kanyar bevétele közben egyszerűen szembetaláltam magam egy autóval. Én voltam a hibás, én mentem át a másik sávba, és ott, abban a pillanatban tudtam, nekem eddig tartott az élet. És furcsa módon nem a saját életem miatt sajnálkoztam, hanem az autóban ülő utasok, köztük egy édes kicsi lány miatt öntött el a gyász. Láttam a szemét, ahogy néz, és nem is érti, mi történik vele, velünk. Nem tudtuk elkerülni az ütközést, de valamilyen furcsa, láthatatlan erők miatt senkinek nem lett komoly sérülése. A mai napig tartom a kapcsolatot a családdal, akiknek majdnem a halálát okoztam. És hiszem, hogy angyalok segítettek. Talán éppen a kislány miatt."





 
 
0 komment , kategória:  Angyalok  
Címkék: életritmusunknak, valószínűséggel, tulajdonságaink, környezetünknek, lehorzsolódott, szembetaláltam, bizonyítottnak, illatszerbolti, angyalhívásnak, hangolódhatunk, jogosítvánnyal, éterfinomságú, megfogalmazni, számolatlanul, kommunikálnak, csendesednünk, meghalhattunk, történhetett, segítségével, betonlépcsőn, csodálkozunk, megközelítés, újraindítani, alakíthatjuk, önértékelési, közlekedésbe, tevékenykedő, kapcsolatban, kapcsolódtam, öntudatlanul, megsimogatta, kommunikáció, beavatkozást, jelenlétüket, univerzummal, határozottan, szerethető mese, nagy döntés, beszámolók szerint, emberi kultúrának, angyalok három, muszlim hitvilágban, emberek közé, feladatot adta, angyalok létezésével, legmagasabb szinten, első triádban, asztrálsík legmagasabb, második szinten, második triádban, univerzummal kapcsolatos, földi emberekkel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Rochefoucauld - a bölcs  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Március  Ez a miénk!  Nagy László - Szerelem emléke  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Mély, puha álom - sárga féltés  Könnyáztatta asszonysorsok  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  A tékozló és Isten gondviselés...  Mi a különbség  Minden jónak végeszakad egysze...  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Cicus virággal  A halolaj és a hal még a migré...  A magyar sajtó napja március 1...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 16  Kezdet  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Alvó kislány  Az embernek fiatal korában van  Szép estét kedves látogatóimna...  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Az ünnepről  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Március 15 emlékére virágba bo...  Jó éjszakát  képre írva Március 15 -re emlé...  Mi a különbség  " A gondolat is rezgés. Minél ...  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Márciusi eső  Jó éjszakát  Ne feledjük: a föld jóval több...  Keresd azt a valakit,...  mindent a népért...  Hernádkak  Esti kép  A magukat nyílt és őszinte emb...  Mindig tud adni ,  Rőzsehordó nő szobra  Atyám !  A csonk és a facsemete  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Kakaós piskóta  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Csendes éjszakán  A gyász  Könnyáztatta asszonysorsok  Magyarország ilyen hely.  A kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szerethető mese, nagy döntés, beszámolók szerint, emberi kultúrának, angyalok három, muszlim hitvilágban, emberek közé, feladatot adta, angyalok létezésével, legmagasabb szinten, első triádban, asztrálsík legmagasabb, második szinten, második triádban, univerzummal kapcsolatos, földi emberekkel, síkon létező, harmadik szinten, harmadik triádban, mindennapi életünk, angyalok figyelnek, mindennapi rohanás, emberi élettel, angyali párbeszéd, lélekből fakadóan, angyalhit szerint, első lépés, kommunikáció felvétele, angyalok segítségét, angyal ránk, valódi tartalmunk, angyalhívásnak legyen, gyertyák fehérek, emberi élet, időkorlát felett, segélykérés elindítása, zuhanás előtt, bizonyos helyzetet, csodás menekülések, nagy forgalom, alkalommal anyukámhoz, sorompó nélküli, utat majd, autó leállt, forró vasúti, jobb kezem, kulcs után, motor beindult, kisfiam most, szülés előtt, lakásunk lépcsőjén, babának semmi, kőkemény betonlépcső, hang súgta, hatalmas kanyar, másik sávba, pillanatban tudtam, saját életem, édes kicsi, halálát okoztam, kislány miatt, életritmusunknak, valószínűséggel, tulajdonságaink, környezetünknek, lehorzsolódott, szembetaláltam, bizonyítottnak, illatszerbolti, angyalhívásnak, hangolódhatunk, jogosítvánnyal, éterfinomságú, megfogalmazni, számolatlanul, kommunikálnak, csendesednünk, meghalhattunk, történhetett, segítségével, betonlépcsőn, csodálkozunk, megközelítés, újraindítani, alakíthatjuk, önértékelési, közlekedésbe, tevékenykedő, kapcsolatban, kapcsolódtam, öntudatlanul, megsimogatta, kommunikáció, beavatkozást, jelenlétüket, univerzummal, határozottan, sajnálkoztam, kanyargósabb, próbálkozás, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 492 db bejegyzés
Összes: 34503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 224
  • e Hét: 3036
  • e Hónap: 19717
  • e Év: 128361
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.