Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hol van a scytha- hun- avar- magyar Őshaza?
  2013-04-18 23:52:29, csütörtök
 
   
  Magyar őstörténeti válaogatás 4. rész

Írta: Szabó Orsolya


Hol van a scytha, hun, avar, magyar Őshaza?

A Finn Ugor elmélet után folytassuk a sort pár érdekességgel a magyar Őstörténetről! Hol is van az őshaza? Felesleges keresni, mert az őshazában élünk ma is, itt szaporodtak el és innen rajzottak ki a nagyvilágba a scytha, pannon, dák, jász, kun, hun, avar, magyar törzsek, és ide tértek haza mikor a haza veszélyben forgott. Ilyen hazatérési hullám történt 7 - 8 alkalommal is, az Árpád-féle hazatérés (honvisszafoglalás) csak az utolsó volt a sorban (896-ban).
1. Dechelette, francia tudós, (A Francia Tudományos Akadémia tagja) a bronzkor elismert nagy szakértője állapította meg a következőket: "Az első és legprimitívebb bronz leletek Európában csak Kr. előtt 2.000-ben jelennek meg, de a Kárpát medencében talált, és hun illetve székely törzsek által előállított bronz tárgyak többsége Kr. előtt 4.000-ből származik. Sőt, a Torontál megyei Tordas mellett megtalált bronzfokos, melyen székely rovásírással bevésett mondatok vannak, Kr. előtt 5.000-ből származik!"
2. Tatárlaki lelet, mely sumir írással készült, égetett agyagtáblák ezreiből áll, ugyancsak a Francia Tudományos Akadémia által megállapított adatok alapján, 1.500 évvel régebbi, mint az eddig legrégebbinek hitt mezopotámiai írásos emlékek, s így a Párizsi orientalista kongresszus elfogadta hogy az emberi kultúra bölcsője a Kárpát medence, ezen belül is Erdély.
3. Az őstörténeti kutatás során igénybe kell venni az úgynevezett társtudományokat is. Melyek: a régészet, írástörténet, nyelvészet, helységnévkutatás, embertan, néprajz, mitológia, népzene.

NÉPZENEI eredmények (Bartók kutatásai szerint) * Török és magyar népzene 75 % egyezést mutat Bartók Béla megállapítása szerint* A perzsa és magyar népzene 42 % egyezést mutat.*A finn és magyar népzene 2 % egyezést mutat.

EMBERTANI eredmények: a magyar szakállas, fehérbőrű, kerekszemű, s nem sárgabőrű, szakálltalan, ferdeszemű).
ÍRÁSTÖRTÉNETI eredmények? A sumir írást a magyar rovásírás alapján fejtették meg.

RÉGÉSZETI EREDMÉNYEK "Kr. előtt 5.000- ből származó bronzkori fokos székely rovásírással, tatárlaki táblák, melyek bizonyítják, hogy az európai kultúra bölcsője Erdély. Magyar vonatkozású régészeti érdekességek:
Ugyancsak régészeti kutató, N. Würm a göttingeni egyetem neves professzora állapította meg, hogy Európában a gabonafélék nemesítése az őscirokból Kr. előtt 6.000-ben fejeződött be, a Kárpát medencében.
Ugyancsak német kutatók hajtották végre az ehhez a gabonatermesztéshez szükséges szerszámokat előállító kőipartelepeknek a lelethelyeken történt feltárását, és kormeghatározását. Kr. előtt 6.000-ből származnak ezek is, ugyancsak a Kárpát medencében.
A Kárpát medencei kultúrtörténet érdekes adaléka a következő is. A X. században a Cluny bencések reformot határoztak el. Úgy döntöttek, hogy Nyugat Európa népeit megtanítják a gabonatermesztésre. Ezt a francia történelemtudomány a "Cluny szellem" cím alatt tartja számon. Ahhoz azonban, hogy tanítani tudjanak nekik is tanulniuk kellett. Ernst Sackur jezsuita atya a Die Clunyeesenser c. könyvében, Halle 1894. írja, hogy a ,,Cluny bencés szerzetesek a gabonatermesztést a Kárpát-medencében élő magyaroktól tanulták meg, s ezzel tették a gabonatermelést általánossá Európában.".
1955-ben, a Tatabányai-szénmedencéhez tartozó Környén a régészek egy Kr. előtt 1.200-ból származó fémöntődére bukkantak, ahol bányászok, kohászok, fémfeldolgozó iparosok, ötvös-mesterek éltek. A közeli temetőben talált leletekből, nyergek, szablyák, ötvösmunkák, alapján megállapítható, hogy Hunok voltak a mesteremberek.

NYELVÉSZETI VIZSGÁLAT
Oppert, Lenormant, Sayce, francia és német nyelvészek állapították meg, hogy:
A sumir nyelv egyenesági leszármazottja a mai magyar nyelv. A sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából a magyar nyelvben 53 szerepel.A Párizsi Sorbonne egyetem kutatói állapították meg azt is, hogy a világ mai nyelvei közül a magyar az Egyetlen nyelv mely szavaiban 68 % -ot őrzött meg az ŐS-ETIMONOKBÓL, azaz az emberiség ősnyelvének őselemeiből.
Érdemes megemlíteni hogy:
- az angol nyelv 4 % -ot,
- a latin 5 % -ot,
- a tibeti 12 % -ot,
- az őstörök 26 % -ot őrzött meg ezekből.
A magyar nyelv mondhatni az ŐSNYELV. Ezért van az, hogy a világ összes nyelvében feltalálhatóak magyar szavak, de nem mi vettük ezeket kölcsön, hanem mivel a mienk az emberiség ősnyelve, világos, hogy minden nyelv örökölt belőle. Következzék a helységnévkutatás szempontjából való vizsgálat.
Dr. Nagy Sándor, az MTA-n őrzött Árpád-kori kódexeket vette kézbe, amit előtte egyetlen magyar kutató sem tett meg. Köztudott dolog, hogy minden tájegységnek, környezetnek az elsőként oda letelepedett nép ad neveket, azaz a tájnevek mindenütt az őslakosságtól származnak. Nos, 896-ban, mikor az Árpáddal érkezett törzsek, és az általuk a Kárpát-medencében itt talált törzsek közös gyűlést tartottak, elhatározták, hogy melyik törzsnek hol lesz a szálláshelye. Ezt az elhatározásukat írásba foglalták, ezek az Árpád kori kódexek. Az ezekben található tájnevek, patakok, folyók, hegyek, dombok, dűlők, nevei mind magyarok. A falvak, városok nevei is magyarok. A különféle falvakban és kisebb nagyobb településeken élő emberek nevei is megtalálhatók ezekben a kódexekben, ezek is mind magyarok. Az avar és hun falvak és települések lakosainak nevei is magyarok.
Tehát, Dr. Nagy Sándor fantasztikus eredményt ért el, egyszerűen csak azzal, hogy az Akadémián őrzött kódexek anyagát átnézte, ami előtte még soha senkinek nem jutott eszébe. A kódexben található tájnevek (patakok, folyók, tavak, dombok, hegyek, dűlők), a helységnevek (falvak, városok, komp átkelők, legelők) és a településeken élő hunok, avarok, székelyek nevei is egyaránt magyarok. Ezzel megdőlt tehát az MTA 1850 óta német és cseh "tudósok" által hirdetett elmélete, miszerint a Kárpát medencében szlávok éltek, akiket megszálltak a barbár vadállati magyarok. Nem. Nem békés, jámbor, kultúrált (?) szláv népek, hanem igenis velünk, nemzet- vér- és faj-azonosságban élő scytha, hun, avar, és székely testvérekhez tért haza Árpád vezérletével a magyarok egy része. Akkor, 896-ban, Árpád magyarjai a Kárpát medencében a minimum 12.000 éve itt lévő falvakban, városokban, várakban vendégeskedtek a hun, avar, székely testvéreknél. (Nem volt itt egyetlen "kultúrált szláv őslakos" sem, sohasem. Ezt csak a germánok és csehek agyalták ki gyűlöletükben - ellenünk.)

Következzék a MITOLÓGIA szempontjából való vizsgálat.
A "Magyar" Tudományos Akadémia, ahol az 1848-as szabadságharc bukását követően különös folyamat indult meg. Német és cseh "tudósok", akik magyarul egyetlen szót sem tudtak, megszállták az Akadémiát, és nemcsak azt kezdték magyarázni a világnak, hogy mi magyarok kik vagyunk, hanem hogy kik voltunk. Múltban megjelent szakműveket eltüntettek és az Akadémia könyvtárából egyszerűen ellopták a szakkönyveket, s megsemmisítettek értékes forrásmunkákat is. Aki ez ellen megszólalt, azt elnémították, vagy nevetségessé tették. Történelmünk írását erőszakkal kivették kezünkből, s azt idegenekre bízták.
Már Tacitus megmondta, "Jaj annak a népnek, akinek történelmét ellensége írja."
Érdekes módon, a magyarság apraja-nagyja 896-tól 1849-ig világosan tudta nemzete eredetét, a scytha, hun, avar, magyar nemzetazonosságot.
Közel ezer éven át minden magyar tudta ezt, aztán jöttek az idegenek és az egészet hazugságnak nyilvánították. Kevés nép van, mely nem mítoszaiban bírná történelmének első fejezetét. A mítosz minden népnél az énekek éneke.
A mitológia a társtudományokhoz tartozik, (ezen társtudományok, pl. az írástörténet, nyelvészet, antropológia, helységnévkutatás, néprajz, népdal, régészet, regék, mondák.)
1849 után, a Magyar Tudományos Akadémia sutba dobta a magyar mondákat, gesztákat, dajkamesének, sok esetben, pedig szándékos hamisításnak nevezve őket. Erre kitűnő példa Glatz Ferenc - a MTA jelenlegi elnöke, aki - egy interjúműsorában kijelentette, "a magyarok szeretnének hazudni maguknak egy dicsőséges és nagy múltat, mert jelentéktelen, primitív, elmaradt barbár senkik."

Ehhez egyrészt hozzátenném, minden ország tudósai azon dolgoznak, hogy hazájuk részére mindig és minden körülmények közt a legjobb hírnevet szerezzék, s nem azon fáradoznak, hogy hazájukat minden nemzetközi fórumon a lehető legsötétebb színben tüntessék fel, s a nemzet ellenségei által rászórt hazug rágalmakat ők maguk terjesszék!
Azaz, a nemzet pénzén, a nemzet ellen dolgoznak, s külföldön ahelyett, hogy a lehető legjobb benyomást keltenék hazánk iránt, ezek a magyarul beszélő, de viselkedésükben, gondolkodásukban, és tetteikben NEM magyar vezetők, minden tevékenysége hazánk és nemzetünk lejáratására irányul.
Másrészt, példa nélkül áll a világon az, hogy egy nemzet Tudományos Akadémiája nemzetének legrégebbi írásbeli krónikáit hamisításnak kiáltsa ki! Ellenkezőleg.
A cseh, szerb, román tudósok, és akadémisták attól sem riadnak vissza, hogy ŐK maguk írjanak, hamisítsanak krónikákat, gesztákat, mert nemzetük oly fiatal a nemzetek sorában, hogy nekik nincs, és soha nem volt sem dicső múltjuk, sem egyetlen egy írásbeli emlékük, mert oly primitív fokon álltak, hogy még az írásbeliséget sem ismerték.
Nekünk, magyaroknak nem kell hazudni, sem hamisítani, hiszen krónikáink, gesztáink, mítoszaink megvannak, de ezeket az igaz krónikákat tudósainknak el kell fogadni (de mivel idegenek, s belső ellenségeink, így saját pénzünkön ellenünk dolgoznak) s így ezeket dajkamesének deklarálják, s hirdetik.

Nos, nézzünk csak egyetlen egy példát a nemzetek krónikáinak, mítoszainak igazságára nézve. Glatz Ferenc és társai vadul tagadják hogy a generációról generációra tovább adott mítoszok, legendák, krónikák megfelelnek a valóságnak. Szerintük minden ilyen szájról szájra és nemzedékről nemzedékre továbbadott emlék hazugság és hamisítvány.
Hogy a Glatz Ferencék által hirdetett felfogás mennyire hamis, íme egy példa:
A YALE egyetem tudományos expedíciót küldött a Himalájába, földtani régészeti kutatásokra. A csoport tagja volt a világhírű Helmut De Terra is. Ő írta a következőket: "Kasmír középső részén egy 1830 méter magasan fekvő egy kb. 10.000 négyzetkilométer kiterjedésű hegyektől körülvett egykori tófenék van. Meghökkenésükre egy kolostorban egy egykori népi mondára bukkantak, melyről kiderült hogy ma is élő monda, s ez a legapróbb részletekig leírja a kérdéses tónak földrengés és hegybeomlás következtében történt hirtelen völgybehúzódását, és a hatalmas tófenék kiszáradását. Kutatásaik a népmonda MINDEN EGYES ÁLLÍTÁSÁT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE IGAZOLTÁK: A radiokarbon vizsgálattal megállapították hogy a katasztrófa 400.000 évvel ezelőtt következett be. A monda minden egyes szava beigazolódott. 13.000 nemzedék közel fél millió éven átadott adatai ma is tudományos pontossággal "ülnek". (Dr. Érdy Miklós ehhez hozzáteszi - ez lehetett akár a valamikori "Óperenciás (Ó-Bérci? Ó-Berence?) tenger).
Nem szabad lebecsülni tehát a magyar nép emlékezetét sem. Minden krónikánk, mondánk, gesztánk őrzi a Scytha, Hun, Avar, Székely, Magyar nemzet-azonosságot, bármennyire is nem tetszik ez Glatz Ferencnek és elvakult magyargyűlölő elvtársainak.

Kommentár:
Nem kell a fenti írás minden sorával egyetérteni, de azt érezzük: az írás fő vonala igaz. Lehetnek kérdéseink, de nincs olyan magyar állami intézmény, ahol választ kaphatunk. Nem csak az MTA-ról hanem az egyetemekről is beszélnünk kell! Ma minden tudományegyetemen műhelye van pl. az ószlavisztikának (helyesen), de a magyar őstörténetnek nincs tanszéke vagy műhelye egyetlen magyar egyetemen sem.
Biztosak vagyunk abban, hogy már nem sokat kell várnunk a magyar őstörténeti tanszékek alapítására tudomány-egyetemeinken. Ez egyben jele is lesz annak, hogy elkezdődik a "magyar feltámadás".
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Címkék: négyzetkilométer, megsemmisítettek, völgybehúzódását, kőipartelepeknek, interjúműsorában, gondolkodásukban, ószlavisztikának, társtudományokat, viselkedésükben, gabonatermelést, megállapították, elhatározásukat, meghökkenésükre, társtudományok, feltalálhatóak, szénmedencéhez, vendégeskedtek, kultúrtörténet, legprimitívebb, leszármazottja, forrásmunkákat, megállapítható, sajátosságából, nyilvánították, gyűlöletükben, megtalálhatók, szempontjából, történelmének, településeken, clunyeesenser, jelentéktelen, őstörténetnek, lelethelyeken, szakkönyveket, írásbeliséget, egyetemeinken, magyar Őstörténetről, őshazában élünk, haza veszélyben, utolsó volt, bronzkor elismert, eddig legrégebbinek, emberi kultúra, őstörténeti kutatás, úgynevezett társtudományokat, magyar szakállas, sumir írást, magyar rovásírás, európai kultúra, göttingeni egyetem, gabonafélék nemesítése, lelethelyeken történt, Szabó Orsolya, Finn Ugor, Francia Tudományos Akadémia, Bartók Béla, RÉGÉSZETI EREDMÉNYEK, Nyugat Európa, Ernst Sackur, NYELVÉSZETI VIZSGÁLAT, Párizsi Sorbonne, Nagy Sándor, Tudományos Akadémia, Magyar Tudományos Akadémia, Glatz Ferenc, Tudományos Akadémiája, Glatz Ferencék, Helmut De Terra, MINDEN EGYES ÁLLÍTÁSÁT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE IGAZOLTÁK, Érdy Miklós, Glatz Ferencnek,
Péter Zsolt (#1)   2013-05-22 04:26:33
Kedves Orsolya,

szeretettel meghívnám rovatomba:http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9194712
Talán együtt tehetünk valamit azért, hogy az MTA újra az legyen, aminek Széchenyi István megálmodta.

Üdv:
Zsolt
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Esti kép  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Egy hatékony szolga  Még csak most kezdődik a nap  Bounty krémes  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szívem tiéd  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Németh László tollából  Sokan azt tartják  Gonosz démon-álarc  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mai harmónia kártyám  Akik bántanak téged  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png csokor  Tavaszi kép  Png kislány  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szívem  Esti kép  Akarat  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Adakozás  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Elköszönt  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mai harmónia kártyám  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes délutánt kívánok  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png kislány  Erdőn  Facebookon kaptam Krisztinától  Elköszönt  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hiányzik  Akarat  Kaffka_Margit  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Szívem  Szép estét kedves látogatóimna...  Png férfi  Sose bánj semmit  Nagyi telefonál  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png kislány 
Bejegyzés Címkék
magyar Őstörténetről, őshazában élünk, haza veszélyben, utolsó volt, bronzkor elismert, eddig legrégebbinek, emberi kultúra, őstörténeti kutatás, úgynevezett társtudományokat, magyar szakállas, sumir írást, magyar rovásírás, európai kultúra, göttingeni egyetem, gabonafélék nemesítése, lelethelyeken történt, gabonatermelést általánossá, közeli temetőben, sumir nyelv, magyar nyelvben, emberiség ősnyelvének, angol nyelv, magyar nyelv, világ összes, emberiség ősnyelve, helységnévkutatás szempontjából, tájnevek mindenütt, őslakosságtól származnak, elhatározásukat írásba, ezekben található, különféle falvakban, kódexben található, barbár vadállati, 1848-as szabadságharc, magyarság apraja-nagyja, egészet hazugságnak, mítosz minden, énekek éneke, társtudományokhoz tartozik, magyar mondákat, interjúműsorában kijelentette, magyarok szeretnének, legjobb hírnevet, lehető legsötétebb, nemzet ellenségei, nemzet pénzén, nemzet ellen, lehető legjobb, magyarul beszélő, nemzet Tudományos, nemzetek sorában, írásbeli emlékük, igaz krónikákat, nemzetek krónikáinak, generációról generációra, csoport tagja, világhírű Helmut, 1830 méter, egykori népi, legapróbb részletekig, kérdéses tónak, hatalmas tófenék, népmonda MINDEN, radiokarbon vizsgálattal, monda minden, fenti írás, magyar őstörténetnek, magyar őstörténeti, négyzetkilométer, megsemmisítettek, völgybehúzódását, kőipartelepeknek, interjúműsorában, gondolkodásukban, ószlavisztikának, társtudományokat, viselkedésükben, gabonatermelést, megállapították, elhatározásukat, meghökkenésükre, társtudományok, feltalálhatóak, szénmedencéhez, vendégeskedtek, kultúrtörténet, legprimitívebb, leszármazottja, forrásmunkákat, megállapítható, sajátosságából, nyilvánították, gyűlöletükben, megtalálhatók, szempontjából, történelmének, településeken, clunyeesenser, jelentéktelen, őstörténetnek, lelethelyeken, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 152
  • e Hét: 1862
  • e Hónap: 10466
  • e Év: 46407
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.