Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szabotázs okozhatja a Gripen baleseteket?
  2015-06-16 08:19:24, kedd
 
  hidfo.ru 2015.06.15. 21:42 Belföld


Szabotázs okozhatja a Gripen baleseteket?

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerdán rendkívüli beszámolót kell tartson a parlamentben, miután idén már harmadik alkalommal történt rejtélyes technikai hiba magyar Gripen-vadászgépekkel.

Márciusban a Magyar Honvédség Svédországból Magyarországra tartó gépénél mutatkozott technikai hiba. A gép biztonsági okokból a kassai repülőtéren szállt le.
Májusban egy magyar Gripen vadászrepülőgép Csehországban, a Cáslav katonai repülőtéren túlfutott a leszállópályán. A gép összetört, miután a pilóta katapultált.
Június 10-én, Kecskeméten a Magyar Honvédség JAS-39 Gripen vadászrepülőgépe kiképzési repülésre szállt fel - a felszállást követően technikai hiba jelentkezett, és a pilóta vészhelyzetet jelentett, mert nem sikerült behúzni a repülőgép orrfutóját. A katapult szintén meghibásodott, a pilóta csigolyatörést szenvedett.

A technikai hibák sorozatára mostanra ráépült a sajtó olyan véleményformáló tevékenysége is, amelyről feltételezhető, hogy nem az események logikus értékelése, hanem előre meghatározott célzattal történik. A fővonalú média a fenti eseteket annak alátámasztására használja fel, hogy Magyarország képtelen ellátni a légtérvédelmi feladatokat, mert ehhez nem adottak a technikai lehetőségek. Hogy Magyarország alig több mint tucatnyi működő vadászrepülőgéppel rendelkezik, az mindeddig nem volt elegendő indok arra, hogy ezek a sajtóorgánumok a légtérvédelmi képességek hiányáról beszéljenek. Most mégis ezt teszik, pedig védelmi képességek szempontjából nyilvánvalóan nem jelent nagyságrendi különbséget, hogy Magyarországnak tucatnyi Gripen vadászrepülőgépe van, vagy annyi sem.

A Magyar Nemzet cikke szerint Hende Csaba a valóságnál kedvezőbb színben tünteti fel a történteket, és a “balesetek miatt" látható, hogy “nem minden feltétel adott a baltikumi misszió teljesítéséhez".

A technikai hibákat tehát egy jól behatárolható ürügyképzésre használják fel; annak deklarálására, hogy Magyarország nem rendelkezik megfelelő légtérvédelmi képességekkel.

Ennek magyarázatát fellelhetjük a térségi geopolitikában zajló változásokban, ami alapján a technikai hibák és a baltikumi misszió összekapcsolása nem tekinthető többnek, mint célzott dezinformációnak. Ennél ugyanis nagyságrendekkel fontosabb változás van folyamatban.

Június 3-án egy csehországi sajtóorgánum közölt információkat arról, hogy a közeljövőben az Egyesült Államok akarja “biztosítani" Magyarország légterét. Az Idnes magazin értesülései szerint a “terrorizmus elleni harcra" és az “orosz veszélyre" hivatkozva folyamatban vannak a tárgyalások a Visegrádi Négyek (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország) légtérvédelmének egyesítéséről. A négy ország légtérvédelmének egyesítése azonban nem azt jelenti, hogy közösen látják el a légtérvédelmi feladatokat, hanem, hogy mind a négy ország átadja a saját légtere fölötti ellenőrzést az amerikaiaknak. A lap értesülései szerint hónapokon belül létrejöhet a megállapodás, melynek eredményeként mind a négy országba amerikai vadászrepülőgépeket telepítenének, és az amerikai légierő “védené" a Visegrádi Négyek egyesített légterét.

A folyamatban lévő tárgyalásokkal kapcsolatos információt eredetileg Csehországban szivárogtatták ki, a védelmi minisztériumból név nélkül nyilatkozó forrásra hivatkozva. Ez a tárgyalássorozat azonban magyarázattal szolgálhat a rejtélyes technikai hibákra is. Fel kell tennünk egy igen fontos kérdést, ami magas megbízhatósággal működő katonai eszközök meghibásodása esetén minden esetben fel kell merüljön: ki érdekelt abban, hogy magyar vadászrepülőgépek rendszeresen meghibásodjanak? Olyan érdekközösségek minden bizonnyal érdekeltek benne, akik saját terméküket akarják eladni a Gripenek helyett, vagy saját katonai jelenlétüket akarják ráerőltetni Magyarországra, és ennek alátámasztására logikus, a beavatkozás megindokolására felhasználható ürügyekre van szükségük.

Tekintve, hogy folyamatban vannak a tárgyalások az amerikai vadászrepülőgépek Magyarországra telepítéséről, az Egyesült Államok egy ilyen, a Gripenek meghibásodásában érdekelt félnek tekinthető. Úgy gondoljuk, ha a Gripenek ügyét vizsgálatnak vetik alá, vagy a nemzetbiztonsági bizottság az úgynevezett “technikai hibák" lehetséges okait tárgyalja, ott a szabotázs kérdése is fel kell merüljön.

http://hidfo.ru/2015/06/szabotazs-okozhatja-a-gripen-baleseteket/

*******************************

Fel kell tennünk egy igen fontos kérdést, ami magas megbízhatósággal működő katonai eszközök meghibásodása esetén minden esetben fel kell merüljön: ki érdekelt abban, hogy magyar vadászrepülőgépek rendszeresen meghibásodjanak? Olyan érdekközösségek minden bizonnyal érdekeltek benne, akik saját terméküket akarják eladni a Gripenek helyett, vagy saját katonai jelenlétüket akarják ráerőltetni Magyarországra, és ennek alátámasztására logikus, a beavatkozás megindokolására felhasználható ürügyekre van szükségük.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nagyságrendekkel, meghibásodásában, nemzetbiztonsági, megbízhatósággal, vadászrepülőgépe, légtérvédelmének, dezinformációnak, tárgyalássorozat, alátámasztására, meghibásodjanak, magyarországnak, megindokolására, minisztériumból, összekapcsolása, véleményformáló, érdekközösségek, vadászrepülőgép, geopolitikában, szivárogtatták, feltételezhető, leszállópályán, magyarországra, sajtóorgánumok, tárgyalásokkal, vadászgépekkel, felhasználható, teljesítéséhez, csigolyatörést, eredményeként, telepítéséről, egyesítéséről, légtérvédelmi, magyarázattal, amerikaiaknak, meghibásodott, lengyelország, kassai repülőtéren, magyar Gripen, pilóta katapultált, felszállást követően, pilóta vészhelyzetet, repülőgép orrfutóját, katapult szintén, pilóta csigolyatörést, technikai hibák, sajtó olyan, események logikus, fővonalú média, fenti eseteket, légtérvédelmi feladatokat, technikai lehetőségek, légtérvédelmi képességek, Hende Csaba, Magyar Honvédség Svédországból Magyarországra, Magyar Honvédség JAS-39 Gripen, Hogy Magyarország, Magyar Nemzet, Egyesült Államok, Visegrádi Négyek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Png fotel  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einstein gondolata  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Adakozás  Png ház  Akarat  Png kislány  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Mi lenne ha  Png virág  Szép napot kívánok  Kellemes délutánt kívánok  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Zilahy Lajos gondolata  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Leonardo da Vinci gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Albert Einsteinről  Szép napot kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 21  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Gonosz démon-álarc  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Idő  A kételkedés kezelése  Png lepke  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  képre írva  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn 
Bejegyzés Címkék
kassai repülőtéren, magyar Gripen, pilóta katapultált, felszállást követően, pilóta vészhelyzetet, repülőgép orrfutóját, katapult szintén, pilóta csigolyatörést, technikai hibák, sajtó olyan, események logikus, fővonalú média, fenti eseteket, légtérvédelmi feladatokat, technikai lehetőségek, légtérvédelmi képességek, valóságnál kedvezőbb, baltikumi misszió, technikai hibákat, térségi geopolitikában, csehországi sajtóorgánum, négy ország, saját légtere, négy országba, amerikai légierő, folyamatban lévő, védelmi minisztériumból, tárgyalássorozat azonban, rejtélyes technikai, igen fontos, beavatkozás megindokolására, amerikai vadászrepülőgépek, nemzetbiztonsági bizottság, úgynevezett &#8220, szabotázs kérdése, nagyságrendekkel, meghibásodásában, nemzetbiztonsági, megbízhatósággal, vadászrepülőgépe, légtérvédelmének, dezinformációnak, tárgyalássorozat, alátámasztására, meghibásodjanak, magyarországnak, megindokolására, minisztériumból, összekapcsolása, véleményformáló, érdekközösségek, vadászrepülőgép, geopolitikában, szivárogtatták, feltételezhető, leszállópályán, magyarországra, sajtóorgánumok, tárgyalásokkal, vadászgépekkel, felhasználható, teljesítéséhez, csigolyatörést, eredményeként, telepítéséről, egyesítéséről, légtérvédelmi, magyarázattal, amerikaiaknak, meghibásodott, lengyelország, meghibásodása, vészhelyzetet, szempontjából, svédországból, deklarálására, változásokban, ürügyképzésre, képességekkel, meghatározott, csehországban, behatárolható, telepítenének, információkat, nyilvánvalóan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 1823
  • e Hónap: 12934
  • e Év: 166430
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.