Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Florian Geyer: Kitörni a szell
  2008-02-29 22:42:34, péntek
 
  Florian Geyer: Kitörni a szellemi gázkamrából
2008-02-29. 20:50


Alighogy aláírtuk az oroszokkal a Déli Áramlatról szóló szerződést, a Gazprom - amely az orosz birodalomépítés legfőbb fegyvere - máris megfenyegette Ukrajnát, hogy elzárja a gázcsapot.

Tipikusan orosz üzleti etika, párbeszéd nincs, csak diktátumok vannak, mert én vagyok az erősebb. Kommunizmus bukása ide vagy oda, Oroszország még mindig Szovjetunió maradt. Ukrajna példája jelzi, hogy mennyire biztosítja Magyarország gázellátását az orosz Déli Áramlat! A szokásos orosz módi érvényesül egyelőre Ukrajna, később talán Magyarország esetében is.

Gondoljunk csak bele, ha már napjainkban is működne a Déli Áramlat. Nem szavazhatnánk Gyurcsányon kívül senki másra. Nem tiltakozhatnánk a Szabadság-téri orosz szégyenmű ellen, lebontása pedig még csak szóba sem jöhetne. Nem ismerhetnénk el Koszovót és nem panaszkodhatnánk a szerbek kisebbségellenes politikája miatt. A trójai faló szerepét töltenénk be az EP-ben, ahol az orosz érdekeket képviselnénk minden európai érdekkel szemben. Bár ezek a tünetek már ma is láthatóak politikai "elitünkön", a hazaáruló politika minden bizonnyal sokkal durvábban folytatódna, azzal a körülménnyel megspékelve, hogy politikai bandánkkal szemben történő bármiféle változtatás (pl. forradalom) Magyarország gázellátását veszélyeztetné. Így konzerválta Gyurcsány a jelenlegi politikai elit hatalmát, Orbán Viktor passzív ,,ellenállása" mellett.

A jelenség - a gázvita - tipikusan magyar belpolitikai szópárbaj. Tipikus, mert nem követi a magyar érdekeket és nem szól a lényegről. A lényeg ugyanis nem abban van, hogy Nabucco vagy Déli Áramlat, Kelet vagy Nyugat, hanem abban, hogy miként biztosítható Magyarország gázellátása akkor, amikor a földgáz és a kőolajkészletek kimerülése globális probléma. Az országuk boldogulását és biztonságát szemmel tartó politikusok, már középtávon is a fosszilis energiahordozóktól való megszabadulást tűzik ki célul. Ilyen pl. Svédország, ahol kormányzati tervek szerint 2050-re mentesítik a gazdaságukat a kőolaj és a földgáz használatától.

Mindeközben Magyarországon - kompországi mentalitáshoz hűen - a Kelet (Déli Áramlat) és a Nyugat (Nabucco) vív ádáz szócsatákat a Parlamentben és a sajtóban, az öntudatát vesztett magyar állampolgár pedig - köszönhetően a sajtó kétarcú egyoldalúságának és saját szellemi restségének - szekértáborokba rendezkedik. A narancsosak Nyugat felé hajlonganak és a Nabuccóról (valamint Orbán Viktorról) zengnek dicshimnuszokat, miközben a gyűlölettől és a szép orosz emlékektől (pl. ,,felszabadítás") átitatott vörös tábor nem győz hálálkodni Gyurcsánynak, hogy helyreállította alárendelt kapcsolatunkat az oroszokkal és biztosítja hazánk gázellátását. Az ukrán példa nem intő jel számukra, mert velünk ugye ,,ilyen nem történhet meg", a narancstábor pedig retteg, hogy mi van, ha nálunk is beköszön a gázstop.

A hamis beszéd, a lakossági rettegés és szellemi restség körülményei között persze nem csoda, ha a józan, megfontolt hangok nem törik át a falakat.
Írom és mondom: az alternatívnak nevezett energiák kitermelési módja és használhatósága óriásit fejlődött az elmúlt húsz évben, Magyarország energiaellátását teljes mértékben fedezni lehetne ezekből. Ilyen jellegű energiaforrások hazánkban is megtalálhatóak, előállíthatóak - mint például a geotermikus és hőenergia, a nap- és szélenergia, a szerves hulladékból házilag előállítható gáz és áram (magyar találmány), valamint a bioetanol, amely előállításával akár regionális nagyhatalom is lehetnénk, ráadásul előállításuk és használatuk által könnyen visszanyerhetjük gazdasági függetlenségünk. Nem mellékesen ezek környezetkímélőbb energiaforrások.

Persze ehhez két körülménynek kellene fennállnia. A politikusoknak el kellene köteleznie magukat olyan projektek mellett, mely hazánk hosszú távú boldogulását lehetőleg saját erőből biztosítják. A másik pedig a lakossági mentalitásváltás, azaz a szavazó és adófizető polgároknak át kell látniuk, hogy az igazság nem egyik vagy másik politikai szekértáborban található, hanem azon kívül. Ilyenkor, mint adófizető kérheti eme igazságok figyelembevételét, ellenkező esetben pedig elkergeti politikusait, pártszíntől függetlenül! Mintegy mellékesen, ezt hívják demokráciának.

A két körülmény közül egyik sem fog egyhamar bekövetkezni, mivel egyik feltételezi a másikat. Sem a politikai "elit" nem tájékoztatja megfelelően a lakosságot, sem a szavazópolgárok nem igénylik az igaz, gyarapodásukat szolgáló kormányzást.

Marad hát a gázvita, a függőség, a hamis narratíva és szellemi gázkamra. Marad a kompországi sodródás, vagy kitörünk ebből végre? Csak rajtunk múlik!


Florian Geyer - Kuruc.info
http://kuruc.info/r/1/21742/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: energiaellátását, egyoldalúságának, kisebbségellenes, visszanyerhetjük, mentalitásváltás, panaszkodhatnánk, helyreállította, függetlenségünk, energiaforrások, szekértáborokba, tiltakozhatnánk, szavazópolgárok, dicshimnuszokat, birodalomépítés, használhatósága, kőolajkészletek, kapcsolatunkat, magyarországon, megtalálhatóak, gyarapodásukat, előállíthatóak, előállításával, szekértáborban, politikusoknak, veszélyeztetné, megszabadulást, mentalitáshoz, szavazhatnánk, alternatívnak, használatától, megfenyegette, demokráciának, felszabadítás, magyarország, boldogulását, gázellátását, szellemi gázkamrából, orosz birodalomépítés, orosz Déli, szokásos orosz, szerbek kisebbségellenes, trójai faló, orosz érdekeket, hazaáruló politika, körülménnyel megspékelve, jelenlegi politikai, jelenség –, gázvita –, magyar érdekeket, lényeg ugyanis, kőolajkészletek kimerülése, országuk boldogulását, Florian Geyer, Déli Áramlatról, Déli Áramlat, Orbán Viktor, Mindeközben Magyarországon, Orbán Viktorról,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  Soha ne kedvezz...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Annuska bar...  Alázat  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A televizió nem a kultúrát kép...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Radikális szeretet  Erdőn  Nagyi telefonál  Próbálj meg ...  Nagyi telefonál  Png virág  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png lepke  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png fotel  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Németh László tollából  Fekete István - Akác  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A kételkedés kezelése  Soha ne kedvezz...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Paul David Tripp Április 19  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrizkednünk kell...  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 20  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Kellemes délutánt kívánok  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png férfi  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bounty krémes  Kellemes délutánt kívánok  Png nő  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png lepke  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Akik bántanak téged  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat 
Bejegyzés Címkék
szellemi gázkamrából, orosz birodalomépítés, orosz Déli, szokásos orosz, szerbek kisebbségellenes, trójai faló, orosz érdekeket, hazaáruló politika, körülménnyel megspékelve, jelenlegi politikai, jelenség &#8211, gázvita &#8211, magyar érdekeket, lényeg ugyanis, kőolajkészletek kimerülése, országuk boldogulását, földgáz használatától, öntudatát vesztett, sajtó kétarcú, narancsosak Nyugat, szép orosz, ukrán példa, narancstábor pedig, hamis beszéd, lakossági rettegés, alternatívnak nevezett, elmúlt húsz, szerves hulladékból, másik pedig, lakossági mentalitásváltás, hamis narratíva, kompországi sodródás, energiaellátását, egyoldalúságának, kisebbségellenes, visszanyerhetjük, mentalitásváltás, panaszkodhatnánk, helyreállította, függetlenségünk, energiaforrások, szekértáborokba, tiltakozhatnánk, szavazópolgárok, dicshimnuszokat, birodalomépítés, használhatósága, kőolajkészletek, kapcsolatunkat, magyarországon, megtalálhatóak, gyarapodásukat, előállíthatóak, előállításával, szekértáborban, politikusoknak, veszélyeztetné, megszabadulást, mentalitáshoz, szavazhatnánk, alternatívnak, használatától, megfenyegette, demokráciának, felszabadítás, magyarország, boldogulását, gázellátását, biztosítható, képviselnénk, politikusait, belpolitikai, körülménnyel, ismerhetnénk, köszönhetően, előállításuk, narancstábor, parlamentben, gazdaságukat, körülménynek, gyurcsánynak, bekövetkezni, tájékoztatja, előállítható, napjainkban, kitermelési, szélenergia, nagyhatalom, gyurcsányon, kompországi, változtatás, megspékelve, folytatódna, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 2031
  • e Hónap: 13142
  • e Év: 166638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.