Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Igény, tér és lehetőség ...
  2008-07-31 12:54:11, csütörtök
 
   
  Ősszel új párt léphet színre
2008-07-28 10:36:57 elnök


Feltehetőleg az ősszel színre lép Magyarországon egy új politikai párt, amely az ökopolitizálással kínálna harmadik utat.

A Figyelő legfrissebb számában megjelent írás szerint a támogatók és a politikusok figyelmét már felkeltette a mozgolódás. Még tavaly novemberben a pesti fiatal értelmiségiek egyik kedvelt találkozóhelyén, a Király utcai Sirályban ünnepelték a Védegylet aktivistái, hogy az Országgyűlés megszavazta a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa - közkeletű nevén a "zöld ombudsman" - posztjának létrehozását. (A nemzetközileg egyedülálló intézmény feladata, hogy vizsgálataival és határozataival a "jövő" számára biztosítsa az egészséges környezethez, a választás szabadságához és a természeti forrásokhoz való jogot.)

Az ünneplés mindaddig nem keltette fel a sakkozó festőművész, a vitatkozó antropológusok és a pultnál söröző színészek érdeklődését, amíg Schiffer András ügyvéddel, a Védegylet szervezőbizottságának tagjával, és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) néhány hete távozott ügyvivőjével a cigarettafüst félhomályából elő nem bukkant Fodor Gábor akkori környezetvédelmi miniszter is.

A politika benézett Fodor vizitjét persze lehetett akár a környezetvédelem ügyéért aggódó civilek, illetve az azért felelős kormányzat normális - még ha protokollt nélkülöző - párbeszédének is tekinteni. Mégis, sokaknak szemet szúrt, hogy az SZDSZ elnökségéért Kóka Jánossal szemben tavaly még alulmaradt, és ezt követően magát "zöld politikusként" újradefiniáló Fodor mintha nagyobb politikai hátországot találna a környezetvédelemmel foglalkozó civilek körében, mint saját pártjában.

Az SZDSZ-ben és az MSZP-ben még a koalíciós szakítást követően, idén tavasszal is sokan vélték úgy, hogy ha Fodor helyzete pártjában megrendülne, ő és hívei egy esetleg megalakuló zöld pártban keresnének helyet maguknak (Újrahangolódás - Figyelő, 2008/17. szám).

A zöld fantompártnak ekkorra már egyébként is nagy hátszele volt:
Sólyom László államfő többször is hangoztatta, hogy szívesen látna a jelenlegi jobb-bal megosztottság korlátain túllépő, a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést középpontba állító politikai erőt. A közös lobbizásban együttműködő Sólyom, Fodor és a Védegylet sokak számára olyan összeköthető pontoknak tűntek, amelyek egy új zöld párt körvonalait rajzolták ki.

Igény a harmadik erőre Ma már közel 200 fő részvételével zajlik is az "együtt gondolkodás" több munkacsoportban, amelyek egy leendő párt felépítésén, illetve az általa képviselt programon dolgoznak.

Az alapokat az Ökopolitikai Műhelyként ismert szerveződés adhatja: az év elején zajlott hétrészes, Lehet más a politika című sorozatuk - amelyet az ELTE Bibó Szakkollégiumával és a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomelméleti Kollégiumával közösen szerveztek -részben afféle programalkotó vitának is tekinthető.

"A nagy beszélgetési folyamattal az volt a célunk, hogy meghalljuk, mit mond a másik. Rá kellett jönnünk, hogy sokkal több mindenben értünk egyet, mint amiben nem" - mondta erről Csillag Gábor, az Ökopolitikai Műhely egyik koordinátora.

A vitasorozat végeztével arra jutottak, hogy lenne "igény, tér és lehetőség egy, a létező jobb- és baloldalon túlmutató harmadik erőre". Később nincs értelme

Egyelőre hivatalosan nem eldöntött, hogy megalakul-e az új párt, s ha igen, mikor. Vannak, akik abból indulnak ki, hogy ha nem teszik meg ezt az ősz elején, később már nincs is értelme.

Pinczés Bálint, az Ökopolitikai Műhely egyik képviselője szerint viszont a zászlóbontás csak akkor jöhet el, ha sikerül forrást teremteni és országos szervezetet kiépíteni. "Nem adtunk magunknak határidőt, de nyilván nem is léphetünk az utolsó pillanatban. Hónapok munkájára van még szükség ahhoz, hogy egyáltalán kirajzolódjék: adottak lesznek-e a feltételek" - fogalmazott Pinczés a Figyelőnek.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: környezetvédelmi, környezetvédelem, találkozóhelyén, munkacsoportban, antropológusok, határozataival, újrahangolódás, vizsgálataival, magyarországon, programalkotó, szabadságához, nemzetközileg, részvételével, kollégiumával, megosztottság, újradefiniáló, kirajzolódjék, politikusként, félhomályából, cigarettafüst, párbeszédének, országgyűlési, fantompártnak, értelmiségiek, ökopolitikai, országgyűlés, beszélgetési, fenntartható, érdeklődését, ügyvivőjével, elnökségéért, koordinátora, együttműködő, környezethez, összeköthető, létrehozását, ősszel színre, ökopolitizálással kínálna, politikusok figyelmét, pesti fiatal, jövő nemzedékek, nemzetközileg egyedülálló, egészséges környezethez, választás szabadságához, természeti forrásokhoz, ünneplés mindaddig, sakkozó festőművész, vitatkozó antropológusok, pultnál söröző, cigarettafüst félhomályából, politika benézett, környezetvédelem ügyéért, Schiffer András, Fodor Gábor, Kóka Jánossal, Sólyom László, Ökopolitikai Műhelyként, ELTE Bibó Szakkollégiumával, Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomelméleti Kollégiumával, Csillag Gábor, Ökopolitikai Műhely, Pinczés Bálint,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mi lenne ha  Nagyon különös  Egy maradéktalanul uralt világ  Mi lenne ha  210 éve született a SZÓZAT meg...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png nő  Png csokor  Próbálj meg ...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Reggel van  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kerüld el az evangélium örömén...  A jó emberek mindig szépek mar...  Mindig jusson idő nevetni  Németh László tollából  Png kutya  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Idő  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Németh László tollából  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akik bántanak téged  Egy hatékony szolga  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 21  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Bounty krémes  képre írva  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Alázat  Png virág  Sokan azt tartják  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Png kutya  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép álmokat!  Kövesd a cowboyt!  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cicák  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Az engedelmesség miért nem vál...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png cica  Kövesd a cowboyt!  Sokan azt tartják  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Alázat  Nem méltó hozzád  Png férfi  Alvó cicák  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Erdőn  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Gonosz démon-álarc  A sors  Egy hatékony szolga 
Bejegyzés Címkék
ősszel színre, ökopolitizálással kínálna, politikusok figyelmét, pesti fiatal, jövő nemzedékek, nemzetközileg egyedülálló, egészséges környezethez, választás szabadságához, természeti forrásokhoz, ünneplés mindaddig, sakkozó festőművész, vitatkozó antropológusok, pultnál söröző, cigarettafüst félhomályából, politika benézett, környezetvédelem ügyéért, azért felelős, koalíciós szakítást, esetleg megalakuló, zöld fantompártnak, jelenlegi jobb-bal, fenntartható fejlődést, közös lobbizásban, harmadik erőre, leendő párt, általa képviselt, politika című, nagy beszélgetési, vitasorozat végeztével, létező jobb-, zászlóbontás csak, utolsó pillanatban, környezetvédelmi, környezetvédelem, találkozóhelyén, munkacsoportban, antropológusok, határozataival, újrahangolódás, vizsgálataival, magyarországon, programalkotó, szabadságához, nemzetközileg, részvételével, kollégiumával, megosztottság, újradefiniáló, kirajzolódjék, politikusként, félhomályából, cigarettafüst, párbeszédének, országgyűlési, fantompártnak, értelmiségiek, ökopolitikai, országgyűlés, beszélgetési, fenntartható, érdeklődését, ügyvivőjével, elnökségéért, koordinátora, együttműködő, környezethez, összeköthető, létrehozását, zászlóbontás, feltehetőleg, körvonalait, vitasorozat, forrásokhoz, felépítésén, egyedülálló, szerveződés, hivatalosan, lobbizásban, gondolkodás, középpontba, pillanatban, hátországot, fogalmazott, megrendülne, hangoztatta, politikusok, képviselője, szervezetet, festőművész, legfrissebb, novemberben, felkeltette, megszavazta, folyamattal, egészséges, nemzedékek, biztosítsa, aktivistái, tekinthető, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 837
  • e Hónap: 9441
  • e Év: 45382
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.